- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegasus
senior tag
válasz
Cyberpunk #26110 üzenetére
Egyébként makróban szinte minden mobil jó.
+1
Valóban nem ott mutatkozik meg mit tud egy mobil (vagy akár fényképezőgép). Egy táj (vagy épület,vagy kocsi, vagy szobor vagy stb...) sokkal jobb fotóalany mint egy közeli virág mondjuk. Bár lehet csak én gondolom így.Ha már makró akkor ilyen képek lennének a legjobbak.
-
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #25982 üzenetére
Tegnap jó alaposan megvizsgáltam az iOS7-et unokaöcsém iPhone5-jén. a 6-hoz képest nekem kicsit világos az egész. Az ikonok is mintha egyszerűbbek lennének, és sok a világos pasztell szín az új témában. De tetszik így is az összkép.
A kamera viszont szerintem javult.
-
Tuninger
addikt
válasz
Cyberpunk #25637 üzenetére
Annyi egyébként látszik az új iPhonenál hogy erősen át van dolgozva a szenzor. ISO32-esek a sample fotók, míg az iPhone 5-ben a minimum érzékenység ISO50. Az iPhone 5S-nél ugye 720p felbontáson ki tudnak hozni 120fps-t. Az iPhone 5 szenzora az iPhone 4s 5.1.2 óta nyílt titok hogy tud 720p-ben 60 fps-t, csak az iOS 6.0-tól letiltották ezt a lehetőséget. Most legalább visszatér, a SloPro már frissült is, 8 nap múlva én is mindent 60 fps-el veszek
Ami extra, hogy ügyes hekkerek szerintem az iPhone 5s-ből kihozzák a 1080 60p-t majdan.
-
-
MR007RM
addikt
válasz
Cyberpunk #25344 üzenetére
Azért egy ilyen régi és tapasztalt fórumtárstól elvárható volna hogy jól linkeljen.
Hiába bökök rá nem nagyít!
(#25343) hito: Az okés hogy miért váltottál telót, de ezt miért a kamera minőségbeli javulásával magyarázod? Amíg nem tudsz normális minőségű (808PV verő) fotót kreálni még ügyeskedéssel sem, addig minek nyomod a rizsát kamerailag? Az lehet majd minden másban jobb, de kamerában nem. Basszus és még ott van nálad egy fehér 808.
Előbb bizonyítsd az állításaidat. (Én is azt teszem majd egy éve)
(#25345) hagel: Mindig jót mosolygok a beírásaid után. Ha nincs fotó, akkor minek a csalódás élményének megosztása? Én pl nem hiszek a történetből semmit sem.
Legalább egy elrontott fotót gyorsan.
-
-
Xaels
félisten
válasz
Cyberpunk #19103 üzenetére
Koncertfelvételek terén várom, hogy a "dual-membrane" mikrofonok nem csak egy érthetetlen pacát rögzítsenek. Nem stúdióminőségre várok.
-
Blyan
félisten
-
Wa2x_
veterán
válasz
Cyberpunk #18478 üzenetére
Fehéregyensúllyal játssz, láttam már pár igen jó színvilágú 920 havas képet, szal mennie kell
bár neked...egy kis b&w makró (a fotón termékmegjelenítés látható
)
Ace 2
-
Blyan
félisten
válasz
Cyberpunk #18359 üzenetére
Nincsenek előrekészített témák?
Ha nincsenek, akkor talán annyit tehetsz, hogy a fénymérést a spotra rakod (lehet) (ha konkrét témát fényképezel a nap előtt), és akkor a témádhoz méri a fényt.
Vagy utólag módosítod a képet egy erre alkalmas app-al Blacklit módosítást csinálsz. -
Wa2x_
veterán
-
Tuninger
addikt
válasz
Cyberpunk #18239 üzenetére
A napos, vagyis a második szerintem pedig jobb színeket ad.
Viszont az milyenmár, hogy végignézed a tetőt és a kép jobb oldalán eltűnik az élesség, majd a szélén visszajön... gariban vissza a telót...
Csak most mondod hogy van teljesen manual WB-d? na AZZAL lehet igazán trükközni!... De az csak gyakorlással jön... Pl este az utcai lámák fénye 2650-3000K-nál ad jó eredményt...
Wa2x: döbbenetes egy középkategóriás telefontól
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Cyberpunk #18225 üzenetére
Kék havam nekem is volt más mobilokkal. [A 808-cal nem]
-
Tuninger
addikt
válasz
Cyberpunk #18193 üzenetére
Meglepő hogy ez az általános tipp majdnem mindig bejön.
Ez már egész vállalható lett, az az érthetetlen, hogy a képnek mindig ugyanazon részei homályosak, mintha valami nem stimmelne az optikával.
NA ezekkel a beállításokkal lőj már egy két nem pados képet is légyszi. -
tzsolesz
nagyúr
-
Tuninger
addikt
válasz
Cyberpunk #18172 üzenetére
Kicsit megmasszíroztam a képedet, ami kalibrálatlan laptop kijelzőn elég komoly feladat volt, de szerintem így kellene kinéznie annak a padnak. A fű színe, és a cica "fehér" bundája közelebb áll a valósághoz, de valahogy a pad festése még így sem az igazi.
-
Tuninger
addikt
válasz
Cyberpunk #18165 üzenetére
Érdekes hogy a kép közepén az élesség jó, fent gyenge, bal oldalon gyenge, jobb oldalon jó...
Törölj lencsét.
Ha van fehéregyensúly "lock" akkor keress egy nagyjából szürke felületet ( beton jó lesz) állítsd be arra az AWB-t, majd ezzel a fehéregyensúlyal fotózd újra a padot.
Vigyázz, ha fűre akarsz WB-t állítani, durván el fogja tolni hidegbe a képet!Az ISO maradjon 100-on.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Cyberpunk #18149 üzenetére
Nem lő jobbat, nem egy kategória. A telóm csak akkor ilyen vagány, ha makrót lövök, és ugye ez csak 5Mpixel, kinagyítva sem vészes weben. Ez pl. 8Mpixelnél már elvérezne csúnyán.
A távoli képeim borzalmasak.
Nálad meg inkább a szoftver az ami még nincs teljesen kiforrva. Vagy valamit nem találsz el még nála. Próbálgasd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest