- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz Oliverda #11499 üzenetére
Talan ez utan lesz.
Legalabb akaratot latni Alonsonal, ennek az egynek orulok. A kuplung a sebessegvalto vagy a motor szerves reszet kepezi, cserelheto kulon vagy csak motorral, sebessegvaltoval? Lassan kezdenek elfogyni Alonso alol az auto, de inkabb ezt lassuk, mint a tavalyi potencia nelkuli szerencsetlenkedest, vagy a tavaly elotti nulla profizmust. Szerintem.
-
addikt
válasz Oliverda #11493 üzenetére
anti-Hamilton ki kérem magamnak.Még nem is olyan rég írtam,hogy bírom...
Meg nem mondom hány méterre és cm-re volt Petrov kereke,de ha nem szabálytalanodik Hamilton még közelebb lett volna,de most sem 10m-ről követteNem mondod hiába.De mindenkit meg kellene büntetni emiatt,ami elmúlt azzal kár foglalkozni,csak a mostani esettel tudunk.De a régebbi esetnél még így is volt,hogy sikerült mellette elmenni,de itt most már sose derül ki.
Tökmindegy,hogy Petrov utána kiesett,mert ha megelőzi és feltartja Hamilton-t más is lehetne a végeredmény.Sportszerűtlen volt,hogy megőrizze a pozícióját,de ha Petrov esélytelen lett volna,akkor nem csinálta volna az irányváltást.
De Hamilton ilyen és ezért nem szeretjük,ami nem zárja ki,hogy másokat sem szeretünk.De eddig nem vagytok képesek továbbgondolni(pelenkátlanok)hunnylander: Többit is kellett volna büntetni.De nem áthajtásos mert az sok.5-10s-el.Veszélyes és kész.Itt meg mindenki csak ejnye-bejnye addig rohadtul leszarja mindenki.PL Hamilton is inkább kapjon figyelmeztetést mint,hogy megelőzze Petrov.
Büntetés nem tesz jót az F1-nek,de bevezessék be drasztikusan és érjék,el hogy ne csinálják.Akkor nem tudnak majd büntetést kiszabni érte.[ Szerkesztve ]
-
Bermi
aktív tag
jó futam volt, főleg az első fele.
sajnálom schumit és alonsot.
hami: sztem a figyelmeztetés elég volt, mert ha már ezért is büntetnek, akkor még előzni se mernek. meg azért szépen ment el.
renault már fejlesztett a motoron? mert erősek úgy tűnik.F1.....
-
MODERÁTOR
válasz hunnylander #11498 üzenetére
Én a cikkből idéztem, ami linkelve volt, úgyhogy ezt azzal vitasd meg, aki a cikket írta. Nekem fogalmam nincs, mi a pontos szabályzat, de akár ki lett volna ott Hamilton helyén, én ezt nem egy ejnye-bejnyével rendeztem volna el.. ez a saját véleményem, az csak lehet nem?
Everybody lies.
-
hunnylander
őstag
válasz grabber #11503 üzenetére
Következményekkel járó figyelmeztetés a büntetés. Le lehet nyugodni, mindig is lesznek szabálytalanságok, de a büntetésekre van joggyakorlat, nem jár minden szabálysértésért egyből áthajtásos. Ez így ésszerű és következetes, enélkül Vettel győzelmét is már elvették volna.
www.HunnyF1.com
-
Male
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #11502 üzenetére
Köszi!
Ez alapján 16 futamra maradt 5 új motorja Alonsonak... nem áll valami jól
-
MPowerPH
félisten
válasz Barthezz2 #11484 üzenetére
Először is. Első futamon Alonso elment Massatol nem is kicsit, köze nem volt ott az előzésnek, és Lonzi még csak meg se erőltette magát.
Másodiknak a rajt az egy dolog, elfordult, csak ugye Button kiforgatta. Utána mégis az utcsó helyről elkapta Massat, előzni a Ferrari nem engedte, ez nyílt titok. Sokkal gyorsabb volt. Ráadásul Massat azon a futamon aki akarta, az megelőzte. Ha a végén nem Lonzi van mögötte, akkor Hamilton és Webber és átugorja, lazán, úgy ahogy azt már előtte 2 húzásból erőlködés nélkül megtették.
Harmadik, a mai futamon Alonso már rossz kuplunggal rajtolt, ahhoz képest szépen elindult, és bizony gyorsabb volt mint Felipe, ezt is kár tagadni, mert látszott. Egy 100% -os autóval nem így alakult volna a futam.Don't Tread On Me
-
hunnylander
őstag
válasz MPowerPH #11506 üzenetére
Akkor is vétett a szabályok ellen, adjunk neki +25 mp-et?
Totál egyforma szigor azzal, ha Hamiltonnak is áthajtást adtál volna.
Miért csak Hamiltont akarod a joggyakorlat, precedensek és szabályalkalmazással ellentétes szigorral sújtani?
(#11510) gempula: Csakhogy te nem értesz hozzá, nem a te felelősséged és még csak nem is vagy elfogulatlan, amire az utal, hogy a szabályalkalmazási gyakorlattal ellentétesen ítélkeznél, holott a precedenseket te is ismerheted.
[ Szerkesztve ]
www.HunnyF1.com
-
MPowerPH
félisten
válasz Oliverda #11491 üzenetére
Az első: Ott Hill csak egyszer hagyja el az ideális ívet, utána mikor Schumi mellé ér, csak rálegyez, nem szabálytalan.
A második esetben a Schumi nem cikázott, lezárta a belső ívet Lonzi előtt, úgy ahogy azt Webber is teszi a következő videón. Ez inkább agresszív.
A harmadik esetnél Webber nem cikázott, agresszívan levédte a belső ívet, Raikkonennek irányt kellett volna váltania.Szóval e 3db videó közül egyik se hasonlítható a mai esethez, mert itt Hamilton szabályosan cikázott a pályán, Petrov be se tudott mellé bújni. Hami legalább kétszer hagyta el az ideális ívet, és tért vissza oda.
hunnylander: Nem, 25s -et nem, de még áthajtást se. Indulat mondatta velem... Illet volna neki üzenni, hogy engedd már vissza Petrovot. A versenyt nem kell ezzel tönkretenni, azzal, hogy visszaengedi újra lett volna akció, sportszerű keretek között.
Nem vagyok én annyira elvakult, én se támogatom a verseny közbeni büntetést.Vettel meg nem vétett, és miért is? Előtte indokolatlanul lassan haladó jármű közlekedett, és ebben az esetben engedélyezett a kikerülés, mivel sokkal veszélyesebb lenne a hirtelen belassítás. Megjegyzem, ezt tanítják a pályabírói tanfolyamon, nekem meg éppenséggel már 4 éve van olyanom.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MODERÁTOR
válasz MPowerPH #11509 üzenetére
Annyira nagyon jó, hogy te a ferrari bennfentes embere vagy, és emellett ráadásul Alonso puszipalytása, hogy állandóan olyan dolgokkal dobálózol, amiről halvány lila fingod nem lehet.
Csak hogy érthető legyen, majd ha adsz nekem egy bizonyítékot arra a dologra, hogy "előzni a Ferrari nem engedte", valamint ha bemutatod nekem személyesen Alonsot, hogy tőle tudod, hogy hol és mire lehet/lett volna képes, akkor mindent elhiszek, amit mondasz. Addig csak találgatás, és a te meglátásod az egész.
De akkor maradjunk annál a felvetésénél, amit mondasz, hogy Alonso a király, Massa meg egy nagy 0.. és? Ha nézzük a VB döntőt mondjuk, ahol az egyik csapat űberkirályul játszik, minden a helyén, nagyszerű passzok, cserébe a másik meg rúg 3 gólt nekik, akkor mire mentek vele? Naugye..
Egyszerű az egész, ha Alonso annyival jobb, akkor menjen ő elöl, és ne Massa, előzze meg, hagyja ott. Ennyi az egész. Nem tudta(és ne gyere megint azzal, hogy a ferrari nem engedte, mert ez egy nagy hülyeség, úgy ahogy van). Az nem válasz, hogy engedje el. Ugyan mért? Verseny van, majd hülye lenne.Az meg hogy a rajt nem számít, az nem érdem Massának.. hát ha te mondod, csakhogy ha Alonso tudott volna úgy rajtolni, hogy Massa 2 hellyel hátrébbről nem hagyja ott(és a rajt után még egy McLaren is volt köztük), akkor most nem lenne miről beszélni. De ha nem is ezt nézzük mert most gond volt a kocsival, akkor nézhetjük az első futamot, ahol ha Massa nem tartja fel a többieket azzal, hogy kiment kívülre, és így el tudott menni Alonso belül, hanem szépen elfordul másodiknak, akkor még 2-en legalább szintén befordulnak Alonso előtt..
Innentől részemről befejeztem, mert látom neked semmi másra nem megy ki az egész, mint hogy lehúzd Massát, amennyire lehet. Én magam részéről egy szóval nem mondtam, hogy Alonso rossz, csak azt, hogy Massa sem, de látom neked tökmindegy, mert úgyis neked van igazad..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
addikt
válasz hunnylander #11507 üzenetére
Leírnád,hogy büntetik a sok figyelmeztetettet?Szám szerint,mivel büntetik..?
Egyszerűen Hamilton-nak nem kellett volna ezt csinálnia.Jó pilóta,hogy ne legyen rá szüksége ilyen manőverekre,Petrov-nál meg főleg.Áthajtásos büntetést sem érdemelt volna meg,de mivel ennél kisebb büntetés nincs(lehetne szerintem),csak figyelmeztetést kapott.Vettel-nél megnézték az telemetriát és az alapján döntöttek.Mindenki tudja a történetet nincs mit ragozni.
-
MPowerPH
félisten
válasz Barthezz2 #11513 üzenetére
Massat nem kell lehúzni, már elég rendesen lehúzta magát, segítség nélkül is. Tisza szégyen...
Annyi biztos, hogy a Ferrari így elfelejtheti a VB -t, Massara nem szabad alapozni, Alonsora kellene építeni. És nem titok, azért is lett idehozva Alonso, hogy összefogja a csapatot, és rá építsenek. Azért az mindent elmond, hogy Alonso eddig az összes futamon jobb időt ért el, mint Massa, IM -en rendre megveri mindegyik etapban.
Kíváncsi vagyok, mikor állítják már félre, mert még pár ilyen futam, és idén nem lesz Ferrari pilóta VB.
Most még nem jött ki Alonsonak a lépés, igaz már van 1db futamgyőzelme, míg Massa még közelében nem volt annak. De rendre sokkal gyorsabb, futamon van közöttük 0.5s is Lonzi javára.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
hunnylander
őstag
válasz grabber #11514 üzenetére
Ha Hamilton újra elkövette volna a vétséget a versenyen, kapott volna egy áthajtásost. A további futamokkal esetfüggő lehet, a figyelmeztetés pontos feltételeit és következményeit nem osztották meg velünk, de biztos lehetsz benne, hogy az érintettek tudják.
[ Szerkesztve ]
www.HunnyF1.com
-
MODERÁTOR
válasz MPowerPH #11515 üzenetére
Tiszta szégyen, hogy mégis Massa vezeti a VB-t, de tényleg
Itt meg tök jó, hogy saját magadnak mondasz ellen, a ferrari hozta ide Alonsot, hogy vigye a csapatot, de szintén szerinted a ferrari nem engedi a "sokkal gyorsabb" Alonsót előzniÉs kell is neki, hogy időmérőn megverje, mert rajtnál ugyis visszakapja
Ez már teljesen komolytalan. Szerintem vedd le az Alonso szemüveged, és úgy olvasd vissza a dolgokat. Kicsit erősnek érzem, hogy mindenkinél jobban tudsz mindent, még a ferrari csapatnál is.
Have a nice day
Everybody lies.
-
MPowerPH
félisten
válasz Barthezz2 #11517 üzenetére
Te meg ébredj fel, hogy Massa-val a Ferrari sehova nem jut. Idén még futamot se fog nyerni. Na bye bye... És majd meglátod, hogy Massa el lesz felejtve pár futamon belül, még egy pár ilyen ramaty időmérő, és pár ilyen tötymörgés a futamon.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
törölt tag
válasz wildrain #11482 üzenetére
Ezen én is vigyorogtam,..az a helyzet hogy ha én beszélek vele rádión akkor itt kicsit a kamerába néztem volna.
Hé Lewis, cikáztál Petrov előtt, ezt ne csináld többet mert a következőért öt év kötél.
Az nem miatta volt, csak el akartam venni tőle a szélárnyékot.
Értem Lewis, szal ne cikázz többet az előtt aki a szélárnyékodat akarja kihasználni, mert megbüntetnek.Ez sztem hasonló mint a kanyarlevágás sima tempónál, ott olyan három alkalmat néznek el, mielőtt büntetnek, de még a támadó és védekező közt is különbséget tesznek, míg a védekező (elől haladó autó) még a sima tempós vágás szerint figyelmeztetik (még akkor is ha egyébként nem tudta volna megvédeni a pozícióját csak még előrébb volt), a támadónál rögtön vissza kell adni a pozíciót, vagy áthajtásos bünti jön.
-
JJános
addikt
Most jöttem meg pestről. Grat! Vettel! Végre behúzta!
Sajna a futamot nem láttam. Két hét múlva rajta leszek a live-streamen.
2007-05-06 óta itt!
-
Motion_Blur
félisten
válasz Oliverda #11491 üzenetére
Én sem biztos, hogy büntettem volna Hamiltont, de azt Te is érzed szerintem, hogy a linkelt esetek és Hamilton féle cikázás nem vehető egy kalap alá. Az teljes más, ha valaki levédi a belső ívet, majd félig visszahúzódik féktávot venni. Itt nem ez történt, Hamilton folyamatosan jobbra-balra cikázott az egyenesben. Elég példátlan az eset (én ilyet még nem láttam), de nem büntettem volna.
mod: Hamilton 4szer változtatott ívet az egyenesben
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
törölt tag
és egy kis grat elfér a HRT-nek is tőlem, amiért behozták mindkét autójukat. A tempó még nem túl acélos
De a legfontosabb bejönni az autókkal és a teljes versenyes adatokat kiértékelni. Ez most még elég a következő két futamra is, de aztán előre kell lépni a tempóban. -
Oliverda
félisten
válasz MPowerPH #11512 üzenetére
Egyszer? A legelején ahogy észleli a veszélyt lehúzza jobbra aztán hirtelen vissza majd hirtelen megint jobbra de akkor már ott van MS így visszarántja. Mivel messze nem olyan széles ott az aszfalt mint Sepang-ban a célegyeneseben ezért annyira nem látványos de a lényeg ugyanaz.
A második és harmadik esetben valóban nincs cikázás viszont cserébe kb ötször olyan veszélyesek mert könnyen felszállhat a hátulról érkező. Ergo ha a cikázásért instant áthajtásos járna akkor az ilyenekért is.
Motion_Blur:
Nagyon hasonlót én sem találtam, talán a Hill-es eset hasonlít rá leginkább. Elsősorban azért linkeltem őket mert szerintem fajsúlyukban nagyjából megegyeznek az aktuális esettel és komolyabb büntetés egyik után sem járt. Ergo aki habzó szájjal büntetés után veri az asztalt az előbb nézzen szét a múltban egy kicsit. A többit meg majd az érintettek megbeszélik a versenyzői ülésen.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Tomics
addikt
utólag érdemes megnézni, izgi volt, vagy bealvós téma?
PH! addikt since 2004
-
törölt tag
válasz hunnylander #11511 üzenetére
De pro vagy, hogy onnen megasszondod, hogy én nem értek hozzá.
Igenis nem lehet elintézni egy ejnyebejnyével egy ilyen dolgot, Ha Petrov megelőzi, abszolút máshogy is alakulhatott volna számára a verseny. De úgy látszik a McLarennek mindent szabad. Az Albert Parkban Button rendezte el a dolgokat az első kanyarban, most Hami mehet összevissza a célegyenesben.
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
Kíváncsi leszek idén kap-e valaki rajtbüntetést motorcsere miatt. 19 futam, telitankkal lefutva, max. 8 motor.
Ferrarinál már el is használtak kettőt és még az sem volt problémamentes.
Az első futamon kettős motorcsere, majd a futam közben Massának már kímélnie kellett túlmelegedés miatt (így még rádión azon is vita volt megelőzheti-e Vettelt), most Alonso motorhiba. Javítaniuk kell a megbízhatóságon.A Renault/Red Bullt viszont jó volt látni, hogy versenyképesek itt is.
-
Gyick
őstag
ez király futam volt.
-
Pá
addikt
Lol nem értem mi bajotok van Hamiltonnal. Egyértelmű a videoból, hogy nem akadályozta Petrovot, hanem az orosz követte Őt.
Ha nagyon meg akarta volna előzni Lewist, simán benthagyhatta volna belsőn, szabad volt előtte az egész pálya.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Spica
csendes tag
Akkor ma Hamilton precedenst teremtett. Mostantól legalább tudjuk, hogy a védekező pilóta miként viselkedhet... szabályosan. gg
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lol, elég, ha az első "fél-cikázás" után tért volna vissza az eredeti útjára, már akkor beleszállhatott volna Petrov.
=> Mostmá' ezek szerint, ha valakit meg akarnak előzni a célegyenesben, elkezd ész nélkül szlalomozni a célegyenesben, kap egy ejnyebejnyét, oszt' le van tudva. Bazijó.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
Az a bajuk vele hogy létezik.
Amúgy valami hasonlót akartam én is írni másnak feljebb.
"I wasn't weaving for him, I was weaving to break the tow."
Ugye nem az történt hogy Petrov egyszer csak kivágott szélárnyékból hogy előzhessen és erre Hamilton gyorsan visszahúzott elé hogy ne tudjon elmenni (=weaving), hanem Petrov játszotta árnyékembert. Szerintem Hamilton már egy idő után nem is nagyon tudhatta hova rakni, hogy 700 méter követés után után mi a fenét csinál még mindig mögötte az orosz. Petrov-nak ésszerű lett volna a célegyenes közepénél bent maradni pálya a box felőli szélén és ott megpróbálni legyorsulni Hamilton-t. Újonc hiba.
Valami hasonlót kellett volna csinálnia mint itt Massa-nak (57 másodperctől).
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Gubro
senior tag
Na itt a magyarázat Alonso autójának fura hangjára.
-
raczger
őstag
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Peat;)
veterán
Egyszerűen Hami ilyen alkat és kész, nem érdekelték a papírok, tökös legényt játszott, nem számít hogy mi van leírva, ezt a mai f1-ben nem véletlenül nem csinálja a többi pilóta, de megúszta. Szerintem mindenki szívesen nézte magát az akciót, ha megbüntetik akkor tök jogos, ha nem akkor meg mindenki tud szinte minden pilótára mondani amikor őket nem büntették meg fura esetnél. Hamiltonnál több ilyen eset van de büntetésarányban is ott van mint mások. Komolyan mondom Hamit a rajongói teszik unszimpatikusabbá a többi f1-et néző személy szemében, az ahogy kimagyarázzák, hogy kinek mi járt a fejében és egyébként ezt nem is úgy kell értelmezni..hát vazze, van egy "szép" intézményünk és rendszerünk ahol ezt profi módon lehet űzni és még banzáj is lesz nemsokára, ajánlom az ilyen személyeknek hogy ott éljék ki a képességüket (mellékállásban, hobbiként fizu nélkül ha lehet..). Ott hátha lesz elég érdeklődő ehhez a stílushoz, itt már unalmas, de ez csak egyéni vélemény. A többieknek lehet tetszik.
-
venember83
nagyúr
válasz Oliverda #11539 üzenetére
S ezzel nem az elozest akadalyozta (nem tudta Petrov, merre elozhetne, hogy ne menjen neki Hamilton), amit tilt a szabaly? Hamilton szabalyellenesen viselkedett, ezt nem kene Petrov tapasztalatlansagaval magyarazni. Nem kapott buntetest, csak figyelmeztetest, szabalyosan ennyi jart. Szoval mit is magyarazol? Mert tenyleg nem ertem.
-
Sandormaster
aktív tag
Tiszta vicc ez a Hamiltonos vagdalózás
Ezen nincs mit magyarázni, szabálytalan volt és nem büntették meg, pont, vége!
Volt már hogy rajta verték el a port most meg megúszta, ilyen a sport -
törölt tag
válasz raczger #11547 üzenetére
És még mellé akkora arca is van, hogy csak oldalazva fér be a ratyi klub székházába.
Pl. elekzdődik a közvetítés, Czollner köszönti a nézőket, Palik meg néha-néha böffent valamit, de zömmel nem is köszön. Tudom, hogy apróságnak tűnik, de nekem nagyon tudja b@szni a csőröm.Amúgy az rtl-en az egész F1-es bagázsból egyedül Szabó Róbertet tartom a leginkább szakértőnek, bár inkább úgy fejezném ki magam, hogy ő a legkisebb rossz a többi közül. Wéber Gábor meg Gyulai Balázs néha olyanokat mond, hogy Czollner is megirigyelné.
-
AMD Power
titán
Érdekes egy futam volt ez a mai. LH és a Ferka nagyon jó volt. Vettel megérdemelte végre a győzelmet.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest