Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Azonnali navigációs kérdések órája
Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Szato nem kér bocsánatot: Bővebben: link

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hát akkor én egy köcsög vagyok, mert a vasárnapi futamunkon megtörtént, és még csak nem is volt víz a pályán..

Pedig igyekeztem megállni, és sok versenyen mentem már, meg persze utána bántott is a dolog rendesen....de megtörtént.
természetesen megvannak a mentségeim, és nem is volt nagy a lökés, ..ahoz mégis elég volt hogy kiforgassam a másikat.
Ilyenkor igyekszünk rátámasztani a másikra hogy ne pörögjön teljesen szembe, de sajnos mégis megpördült..
[Szerkesztve] -
Pá
addikt
Az új csapat nem csak Honda motort kap, hanem az idei kocsi karosszériáját is: Bővebben: link
-
törölt tag
válasz
üzenetére
De azért khhm kilökés meg kilökés között is különbség van, ha kirakják egymást a pályáról az egy dolog, mert vagy túlságosan védte a poziciót vagy túlságosan hevesen előzött. Viszont khhm, ha valaki hátulról, szó szerint felöklelve kilöki a másikat, akkor szerintem egy köcsög.

-
Pá
addikt
Melyik motor hány lóerős: Bővebben: link
Érdekes, hogy a Renault csak hatodik, viszont tavalyhoz képest így is sokat fejlődött. Amúgy az elmezőnyben nincsenek nagy különbségek 1-6ig kb 15 lóerő különbség. Szegény Minardi nagyon leszakadt...
-
Pópa
senior tag
Pl nekem Kimi abszolút nem szimpatikus jelenleg (persze változhat)... igaz, talán azért, mert 1 év teljesítménye alapján az egekig emelték a srácot..
Túl sokat hallunk róla mostanában.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
valszeg neked mások számítanak egy pilótánál.
Montoya-t kedvelem, mégis kőkemény..egyesek szerint túl kemény volt az F1 bemutatkozó évében, és még jó ideig...most pedig nagyon szép futamokat tud nyerni.
MS sm volt az a hiba nélkül vezető, áldott jó terészetű pilóta akinek pipacsok hullnak a segg'éből..
és történelemmé nőte ki magát teljesen megérdemelten.
Nálam nem a nyilatkozat számít elsősorban, hanem hogy mennyire versenyző az illető.
valszeg itt lehet a nagy eltérés oka..ez nem baj, de sztem ha vki nem egy szimpatikus figura, attól még lehet klasszis versenyző belölle. -
Pópa
senior tag
-
AMD Power
titán
válasz
üzenetére
Szerintem egy ilyen után az a minimum, hogy elnézést kér az ember!
Több napig készülnek a pilóták egy futamra, és akkor jön egy ilyen önkéntes és kilök valakit! Nagyon sok ember munkáját 2 másodperc alatt elintézi és még bocsánatot, se tud kérni? Főleg úgy, hogy ez nem az első eset!
-
AMD Power
titán
Szerintem ez a Sato valami roncsderbibe való és nem az F1-be! Nem tud vezetni és még paraszt is!
''Trulli: Sato elnézést sem kért'' -
Yaye
őstag
Most nézem a Monty kirepülését Flashcash videóján. Elég szépen elszabadult az a hátsó kerék, kábel ide vagy oda, és szép csendben visszagurult a pályára... Ha azt valaki telibe trafálja... Nincs ez a dolog megnyugtatóan megoldva.
-
Pópa
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A kamikazee megnevezése még a ''minden versenyen szép fehér füst'' akciójából ered (elvontan persze), amikor is padlógázzal nyomta végig a meccset.
Mondom, ügyes gyerek, csak finomítania kellene. -
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
mások is lökdöstek ki versenyzőket.
A kamikaze-t én pl. nem használom, hogy mások miért teszik erre már leírtam az elképzelésem.
és mint mondtam nem az mellett kardoskodok, hogy ő most mekkora pilóta, ez nem foglalkoztat, én kedvelem (megvan az oka, majd írom) hanem ez az izzadságszagú Kamikaze-Sato párosítás, és az előitélet amivel bajom van..
Sok pilóta volt már az F1-ben, akik törték az autót, vagy éppen túlagresszívak voltak...és aztán idővel mégis legendákká lettek..
Szal én azért kedvelem, mert a MS, Raikkonen, Alonso, Montoya mellett ő a 5. ki be fogja rakni az autóját ha befér.
valamint egyszer láttam egy gyönyörű külső íves előzését...gyak. körbeautózta az ellenfelét.
Ezigen ritka, főleg hogy az ő autója nem,..még mindig nem, tartozik az élcsapatokhoz.
[Szerkesztve] -
Necrolyte
tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Button keresztbe-körbe-hátulról-elölről, de mindenképpen megveri Sato-t.

-
Necrolyte
tag
Itt inkább arról van szó, hogy a japóknak messze nagyobb a költségvetésük, mint bárki másnak. Éppen ezért többet áldozhatnak fejlesztésre, több szélcsatornát építhetnek, párhuzamosan fejleszthetnek. Itt csak az a baj, hogy eddig ez az egész olyan volt, mint amikor néhány gazdag milliomos játszik a pénzével, mert már annyi van neki, hogy nem tud mit kezdeni vele...
-
törölt tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha emliteni akarunk:
Sato:
- 2× keveredett balesetbe, (MS, és Trulli)...tehát kétszer..az Ausztrál futamon feladni kényszerült a futamot, ahogy csapattársa Button is.
ezen kivűl van a neve mellett 2 műszaki hiba, az eddigi 18 futamból 5 futamon nem indult.
pl
- Fisichella 3× keveredett balesetbe, tehát 3 olyan esetben amikor Sato a közelében sem volt.
- Coulthard 3× keveredett balesetbe, tehát 3 olyan esetben amikor Sato a közelében sem volt
- ahogy Webber 2 balesetéhez sem, tehát ahoz a 2 balesethez sem volt köze..
valaki mégis okozta ezeket..
nem értem.
Aztán nagyon gyorsan el lett felejtve MS Ausztrál futamon történ manövere Heidfeld-l, amikor kirakta a fűre.
De mondhatnám Pizzonia-t is aki 4 futamon indult, abból az egyiken kilökte körhátrányból Montoya-t, a másikon balesetbe keveredett, és a mostanin kicsúszott...
(hozzátartozik hogy azon ahol nem történt semmi 7. lett)
A net elérhető mindenkinek...nem kell feltétlen falból válaszolni..
Szal igen Sato Spa-i hibájára nem sok mentség van, de van, száradó pálya, SC utáni első fék..., Trulli-val pedig versenyeztek...hány ilyet mondjak? Villneuve pl.
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
A csapatvezetés is nagyon nagy hangsúllyal bír véleményem szerint.. Azt hinnénk, hogy mindent megtesznek, pedig nem mindig.
-
-
Pópa
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Fejlődnie kell még... messze van még az a bizonyos ''profizmus''... ez még csak tehetség.
-
Pompi
nagyúr
-
Motion_Blur
félisten
''Kimi tisztában van vele, hogy megérdemelte volna a címet. Az autó keresztülhúzta a számításait. A gyors, de megbízhatatlan Ezüstnyíl elrabolta tőle a címet. Most elgondolkozik. Egy vagy két millió nem számít Kiminek. Egy olyan csapatot akar, amely garantálni tudja számára a sikert. A menedzsere keresésébe kezdett.''
Szerintem ez teljesen logikus, az idei vb címet Ő érdemele volna meg
-
Pá
addikt
Sorry, itt a Kimis link: Bővebben: link
-
Pá
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
Tökéletesen megértem a Michelin álláspontját én is ezt tenném a helyükben.
Más:
Jön a japán úthenger, 1,5 milliárd dollár 2 év alatt: Bővebben: link
Kimi is a japókhoz tartBővebben: link
Bár neki mindegy hova megy, csak nyerő kosit kapjon. -
aesir
veterán
Azt például ne felejtsük el Satoval kapcsolatban, hogy idén Magny-Coursban időmérőn a legszebb kör az övé volt. Nem a leggyorsabb, de a legszebb. Márpedig azon a pályán hideg gumikon ez nagyon-nagy teljesítmény.
-
Pópa
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, igen..
De ha belegondolsz, iszanyat gyors is tud lenni... egy baj van : az ész hiányzik.
Ha ésszel tudna versenyezni, sokkal többre vihetné. Ha viszont most versenyzik ésszel, akkor ámen. -
Pópa
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Neki a Dakar-ra kellene menni, vagy valami 24 órás versenyre, ahol még emberekkel sem találkozik

De akkor is ''komoly'' az ürge. -
Egyáltalán nem meglepő hogy nem akarja a Michelin a kerékcsere visszahozását.
Jelenleg ők technológiai fölényben vannak a Bridgestone-al szemben, a Bridgestone egyszerűen nem tud olyan gumit gyártani ami végig bír egy versenyt, a Michelin-el pedig sokszor a verseny végén mennek nagyon gyors köröket.
Ha visszahozzák a kerékcserét az azt jelenti a számukra hogy puhább összetételű gumikat használhatnak, nem kell különleges egész versenyt kibíró gumikat fejleszteni, így a több kerékcsere mellett a technológiai fölényük eltűnik. Bármelyik gyártó könnyen gyárt olyan gumit ami a verseny felét/harmadát kibírja és emelett gyors is, így nagyjából eltűnik a különbség közöttük.
[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem!
Azért, mert neki teljesen mindegy, hogy túléli e a versenyt, vagy sem...
Belead mindent...
-
gyomlosi
tag
Most mondták be a rádióba, hogy Sato nem indulhat a Kinai nagydijon!

[Szerkesztve] -
Pópa
senior tag
Sato nélkül nincs forma1.
A kedvencem a gyerek.
-
Pá
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A jövő évi időmérő rendszer a régi egy órás 12 körös időmérő, amiért mindenki sír, csak ki vannak küszöbölve annak a hibái:
- mivel negyedórás szakaszokra van bontva --> mindig lesz versenyző a pályán
- az utsó részre csak 10 versenyző marad --> a végén nem lesz tömegnyomor, viszont ugyanúgy körözgethetnek tehát izgalmas lesz, az utsó 10 akik meg kiestek valljuk be, nem fognak hiányozni, úgysem figelte őket a kutya sem
Ja, ez aranyos: Bővebben: link
A kép is elég érdekes.
szerk: pályán helyett pálány volt...
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Valaki röviden elmagyarázná nekem, hogy a jövő évi új időmérő rendszernek mi értelme lesz? Én nem vágom...
És mi ennek a hátránya/előnye? -
Pá
addikt
A Willams magyarázata a gumiváltásra: Bővebben: link
Érdekes, hogy az indokaik között azt hozzák fel, hogy jövőre szinte biztos, hogy újra lesz kerékcsere, viszont ezt a Michelin nagyon nem szeretné. Szerintük ha változtatni kell, akkor a tankolást is el kéne törölni. Érdekes ez a nagy ellenállás, főleg ha az Amerikai nagydíjra gondolunk vissza, ott jól jött volna ha lehet kereket cserélni, ugye?
Bővebben: link
Ez különösen tetszik az indoklásukban:
„Az, hogy egy gumigarnitúrát engedélyeztek a verseny alatt, jót tett a sportnak.” – mondta Dupasquier az Autosport-Atlas magazinnak adott nyilatkozatában. „Ezzel a csapatok rengeteg pénzt takarítottak meg, kevesebbet kellett tesztelniük, és a versenyek sokkal érdekesebbé váltak.”
„Nem volt előnyünk az idei évben – mindössze jobb munkát végeztünk. A Bridgestone azonban nem ezt tette, így most máris a szabálymódosításokon kell gondolkodni.” -
bcs
aktív tag
sato tipikus tesztpilóta. jól megy a srác, csak más ne legyen a pályán...
de ha jól emlékszem villeneuve-nek sem ez volt az első leszorítósdija idén. -
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
Pizzoniával az a gond, hogy monza óta kifejezetten csak kárt okoz csapatában verseny közben. Tör-zúz, és brazilban még Webbert is kiütötte egy pompás rajtláncreakcióval.
Sato? Szerintem inkább a mániákus jól versenyzési vágy miatti türelmetlenség. Ez ugye nem gond akkor, amikor minden kanyarban lehet előzni, mint a motorosoknál.
De szerintem Frank tatának volt igaza, minden népben vannak potenciális világbajanokok, csak meg kell öket keresni.
Abban a régi riportban valamelyik besorolta az amcsikat és az ausztrálokat is a genetikailag alkalmatlanok közé. Röhelyes, mivel nekik spec elöbb volt világbajnokuk, mint a németeknek vagy a franciáknak. S ha meggondoljuk, Ascari óta nem nagyon került olasz se a vb cim közvetlen közelébe. -
törölt tag
Lehet hogy jó pilóta, lehet hogy nem....az biztos hogy nyomás van rajtuk, mert eddig egy Japán pilóta sem váltotta meg a világot az F1-ben, pedig van lehetőségük, és gondolom támogatójuk is...
Tehát vmi oka van, vagy a keleti mentalitásban, vagy az ég tudja, de ez szinte az összes technikai élsportra igaz....pedig aztán technikában nagyon otthon vannak..
Se WRC, se MotoGp (pedig voltak/vannak nagy tudású pilótáik) se az F1-ben.
Sokan okoznak balesetet, de azért egy Japán pilóta és ugye a kamikaze szó olyan jól használható, és olyan könnyen jön az ember szájára.
Nem akarom bevédeni, és nem is kell, elvégre azt csinálja az életében amit szeret, autóversenyez, tehát nem kell sajnálni.
Ami bosszantó, hogy már nem is kell látni az esetet, már lövik is az infót a kommentátorok ha Sato benne van: kilökte, nekiment, leszorította...stb.
Szal két dolog tartozik hozzá,
- vajon miért ilyen ritka a Japán élversenyző a vezető technikai motorsportokban.
- és hogy kicsit gyorsan jönnek a helyzetfelismerések. -
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nagyszerű verseny volt, felspanolódik mindenki

Én már nem szeretem a Suzukai pályát, pedig régebben oda voltam érte, de most jó verseny volt rajta, és ez a lényeg.
Talán azért mert nincsenek rajta igazán más és más szárnybeállítást megkívánó pályaszakaszok, van egy kb. ideálisérték, és sztem azt használta mindenki, ha nagyon az egyenesben gondolkodnak, akkor az első kanyartól kezdve az összes kanyaron át vergődnek, mert lendületesek az ívrajzok.
Ha valaki jól teljesíti a sikánt akkor olyan ellentmondást nem tűrően ér a szélárnyékba, ahogy Kimi tette MS-l mikor meg tudta előzni, nem is értettem hogy mi volt ez a sok tökölés, oké Schumaher tényleg brutál jól védte a pozicióját, de annyiban szerencséje volt hogy nem értek elég korán a szélárnyékába, tehát el tudta bizonytalanítani őket.
Egyébként ez vmi fantasztikus volt, mert igazából azt kell megakadályozni amire gondol a hátsó pilóta,...hogy még eszébe se jusson bemenni belülre, ha úgy gondolom hogy eszébe jutott, akkor kicsit befelé vinni az autót, de már húzni is vissza hogy nehogy eszébe jusson külső íven mellé menni...ragyogó volt ahogy csinálta.
Emberileg sem semmi, ha rámszólnak hogy körönként másfél mp-t hoznak rajtam és igazából csak piszkosmód útban vagyok, szal ahoz kell kűzdeniakarás hogy ne hagyjam a fenébe, vagy ami még rosszabb, ha Alonso/Briattore/Renault kigúnyolt azzal a polóval, akkor egyformán kényszerítsem kűzdelemre mindkét srácot...megmondom frankón, én lehet Kimi-t könnyebben engedtem volna el..de nem tette, és végül is ez a helyes.
Az ahogy Sato-t a kkét kommentátor gúnyolta...már akkor amikor gőzük sem volt hogy igazából mi történt, az annyira jellemző...aztán kiderült hogy Rubinho Sato nélkül esett ki, sőt igazából ő vitte le Sato első szárnyát...
Hát szal gúnyosan tekézőnek titulálni vkit ország-világ előtt, egy olyan balesettel a háta mögött amit hetekig vetítettek oktatófilm gyanánt a Dakar-on, hogy hogyan nem kell csinálni..
Nekem semmi bajom a vezetési tudásával, vagy akár Czollner úréval, de ez annyira jellemző, ..hogy milyen jól elröhigcséltek rajta.
Szvsz minden Japo pilótán nagy nyomás van, mind szeretne az első VB lenni...van F1-es csapatuk, motoruk, pályájuk, gumijuk...kijárna nekik egy VB pilóta.
Ő az a pilóta akinek csak a hibáira fognak emlékezni, Igaz Spa-ban Pizzonia kilökte Montoya-t lekörözöttként...de neki valszeg nehezebben kimondható a neve.
[Szerkesztve] -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
na, akkor itt egy videó róla.
ez az ?
-
Dale
aktív tag
Remélem már mindenki DSL-lel nyomul...
Elnézést ha gondot okozna a letöltés!![[kép] [kép]](http://www.ittveddmeg.hu/dale/ph/mika1.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.ittveddmeg.hu/dale/ph/mika2.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.ittveddmeg.hu/dale/ph/mika3.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.ittveddmeg.hu/dale/ph/mika4.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.ittveddmeg.hu/dale/ph/mika5.jpg)
-
Dale
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tegyek még fel képeket róla? -
Dale
aktív tag
Ha Londonban jártok, menjetek be a Science Museumba. Hogy miért? Hát, többek közt, ezért...
![[kép] [kép]](http://www.ittveddmeg.hu/dale/ph/mika.jpg)
Igaz, lefotózni tilos, de én bátor vagyok.
-
Nowhereman
őstag
válasz
üzenetére
A szép az, hogy ezen a versenypályán a cél előtti sikán simán vehető vonatozva, a célegyensben pedig a szélárnyékban meghuzatva simán ki lehet előzni azt akinek akár csak egy szuszanatnyival is gyengébb a szekere. Palikék meg nyomják a leelőzöttre az eludtast. Aztán benyitok ide, és sok kis palikklón szidja a Palikot./mondjuk nem ok nélkül/
-
PÁ 2
csendes tag
válasz
AMD!4ever
üzenetére
Figyelj, nem mondom, hogy akkor megnyerték volna, de valahol neki igazat adok egy kicsit. Alonso átvágta azt a sikánt, de utána tényleg visszaengedte a célegyenesben Klient. Az más kérdés, hogy azonnal meg is előzte megint, de látszott hogy a rönó jóval brutálisabb és gyorsabb autó, mint a vörös bika, több erő volt benne. Ezek után azért én is szemét húzásnak tartom, hogy a fia utasítására még 1x vissza kellett engednie Klient.
Nem vagyok elvakult Alonso-fan -
törölt tag
útközbe megakadt ezen a szemem.

''The first turbo engine was used in Formula 1 in 1977. In qualifying, these engines boasted up to 1,400 bhp. They were banned in Formula 1 in 1988.''
Akkor most, hol tartanának??
ha azt nézzük hogy 88óta gyakorlatilag, majdnem megduplázódott a teljesítményük.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gézu
őstag
Na ez a legjobb:itt,ha a tyres címszó alatt rákattansz a tyres graphic-ra,akkor beájulsz.Bővebben: link
-
gézu
őstag
A misi honlapját nézted?Bővebben: link
Itt is van némi infó
[Szerkesztve] -
gézu
őstag
A Forma-1-es abroncsok technikai adatai:
Optimális hőmérséklet: 100 Celsius fok
Optimális nyomás:1,1-1,2 bar elől, 1,0-1,1 hátul
Töltet:nitrogén vagy nedvességmentes levegő
Maximális szélessség: 355 mm elől, 380 mm hátul
Minimális szélesség az elsőkerekeknél: 305 mm
Maximális kerékátmérő: 660 mm
A gumiabroncs belső átmérője: 330 mm (13 col)(+/- 2,5 mm)
Barázdák mélysége:2,5 mm
Bé kerfúl:2004-es újságcikkből van.
[Szerkesztve] -
AMD!4ever
őstag
Az a csunya
Hogy Briatore a versenybirákat okolja hogy ömiattuk nemnyerték meg a japán nagydijat....

Bővebben: link -
ByB
addikt
Gyors kérdés: Forma 1-es gumit szeretnék modellezni 3D-ben és kellenének pontos adatok: felni átmérő, gumi átmérő és szélesség, elöl-hátul! Esetleg nem vágja valaki fejből?
Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen házat vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Úgy 50-60 lóerővel biztosan.
Ez nem eleg tapasztalat?

Nomeg a Bridgestone-nak....
![[kép] [kép]](http://yabbagabb.uw.hu/vader.jpg)