Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
Agamemnón
csendes tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Szerintem a Renault 1 hétvégére kihegyezett motorja jobban bírja, mint a mclaren 2 hétvégés motorja, ehhez mit szólsz?!

-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Azért a gyógyszerek is éppen eléggé károsak.
(Én 220-ért veszem a RedBullt, amit Te veszel az valódi ezüstdobozban van?
) -
AMD Power
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Hát igen ebben van valami. Az meg a másik fele , hogy a pl Johnnie Walker nem káros? (Én mondjuk imádom!)

-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ha kibéreled nekem a kínai pályát és egy versenyautót, akkor kérhetsz bármit

-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Pont Neked írtam, hogy nekem Ő volt a legnagyobb kedvenc. Hát összehoztam a kocsiját a kínai pályakezdeménnyel.
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
végignéztem a versnyeket ezen az oldalon: Bővebben: link
és összesítettem, kinél hány műszaki hiba, vezetői hiba, és balesetben való részvétel volt.
(természetesen a statisztika magában foglalja az enyenlőtlen elbírálás lehetőségét, én azonban csak egy pilóta adataira voltam kiváncsi)
Mivel nem is szoktam hírdetni hogy ki a személyes kedvencem, így megmagyarázni sem szeretem, ez nálam nem igazán érvek kérdése,...pl. bajban lennék ha Max Biaggi mellett meggyőző érveket kellene felhoznom, pedig ha jól számolom 11-12 éve foglalkozok a versenyzésével, és tartom a legkedvencebb (mert sok kedvenc is van
) versenyzőmnek.
Nem a jövő világbajnokát kell felfedeznem, pusztán a kedvencemet
pl. Max Biaggi az az arc aki ha visszavonul a versenyzéstől (ne adja ég) akkor piszkos mód hiányozni fog az életemből....és bármikor meghívnám mondjuk billiárdozni
Olyan közel áll hozzám, amennyire csak lehetséges személyes kapcsolat nélkül.
Szal nálam sokkal beljebb fogalmazódik meg a kedvenc pilóta kialakulása.
Érvek szintjén tudok mondani persze, de az csak egy része,..a vezetési stilusa, a szeme, ...a franc tudja
Egy csapatvezetőnek viszont sokkal profibban kell pilótát választania, ezért aztán természetes hogy sokszor nem értem a döntésüket. -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nincs rá különösebb felhozható indokom, régóta nézegetem már, hisz anno úgy volt jön a McLaren-hez ha felkerül az F1-be..
Aztán mellékvágányra került, de a rákom tudja miért nekem nagyon bejövős a srác ügyködése a pályán. Van benne vér a versenyen, nem sz@rik be (bocs a szóért) soha, ...vagy legalábbis én még nem láttam, gyors, és taktikus ugyan, de határozott is a versenyhelyzetekben.
Egyszóval nálam bejövős.
Lehet hogy nem ő rakja össze a legfullosabban a qualkörét, de meglátásom szerint a repülő kör az csak egy része a versenynek...sok mindent mond el egy pilótáról, főleg a superpole rendszer,
de azért a qual az qual, a verseny meg más.
Szal szvsz minden területen jó, és ez már jó, ha ehez tud még hozzárakni akkor viszont bármi lehet.....sajnos pont az ilyen versenyzők tudnak hirtelen leszállópályára kerülni, mert nincs médiaprofilja, nincs botrány, nincs felhajtás, szal nem pörög a neve, ez a mostani időszakában a versenysportnak nem túl jó az adott pilótára nézve (bár az lenne).
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Nagyszerű verseny volt, felspanolódik mindenki

Én már nem szeretem a Suzukai pályát, pedig régebben oda voltam érte, de most jó verseny volt rajta, és ez a lényeg.
Talán azért mert nincsenek rajta igazán más és más szárnybeállítást megkívánó pályaszakaszok, van egy kb. ideálisérték, és sztem azt használta mindenki, ha nagyon az egyenesben gondolkodnak, akkor az első kanyartól kezdve az összes kanyaron át vergődnek, mert lendületesek az ívrajzok.
Ha valaki jól teljesíti a sikánt akkor olyan ellentmondást nem tűrően ér a szélárnyékba, ahogy Kimi tette MS-l mikor meg tudta előzni, nem is értettem hogy mi volt ez a sok tökölés, oké Schumaher tényleg brutál jól védte a pozicióját, de annyiban szerencséje volt hogy nem értek elég korán a szélárnyékába, tehát el tudta bizonytalanítani őket.
Egyébként ez vmi fantasztikus volt, mert igazából azt kell megakadályozni amire gondol a hátsó pilóta,...hogy még eszébe se jusson bemenni belülre, ha úgy gondolom hogy eszébe jutott, akkor kicsit befelé vinni az autót, de már húzni is vissza hogy nehogy eszébe jusson külső íven mellé menni...ragyogó volt ahogy csinálta.
Emberileg sem semmi, ha rámszólnak hogy körönként másfél mp-t hoznak rajtam és igazából csak piszkosmód útban vagyok, szal ahoz kell kűzdeniakarás hogy ne hagyjam a fenébe, vagy ami még rosszabb, ha Alonso/Briattore/Renault kigúnyolt azzal a polóval, akkor egyformán kényszerítsem kűzdelemre mindkét srácot...megmondom frankón, én lehet Kimi-t könnyebben engedtem volna el..de nem tette, és végül is ez a helyes.
Az ahogy Sato-t a kkét kommentátor gúnyolta...már akkor amikor gőzük sem volt hogy igazából mi történt, az annyira jellemző...aztán kiderült hogy Rubinho Sato nélkül esett ki, sőt igazából ő vitte le Sato első szárnyát...
Hát szal gúnyosan tekézőnek titulálni vkit ország-világ előtt, egy olyan balesettel a háta mögött amit hetekig vetítettek oktatófilm gyanánt a Dakar-on, hogy hogyan nem kell csinálni..
Nekem semmi bajom a vezetési tudásával, vagy akár Czollner úréval, de ez annyira jellemző, ..hogy milyen jól elröhigcséltek rajta.
Szvsz minden Japo pilótán nagy nyomás van, mind szeretne az első VB lenni...van F1-es csapatuk, motoruk, pályájuk, gumijuk...kijárna nekik egy VB pilóta.
Ő az a pilóta akinek csak a hibáira fognak emlékezni, Igaz Spa-ban Pizzonia kilökte Montoya-t lekörözöttként...de neki valszeg nehezebben kimondható a neve.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
csöndben vagyok

néha kiakadok kicsit, akkor írok, de egyébként nem mert ez van..
-
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
igen, a GPL nagyon nagy szim, viszont csak szivar autókat szimulál, tehát leszorítóerő nincs benne
(viszont az egyik olyan szim, aminek sztem olajszaga van, annyira visszaadja azokat a régi hangulatokat..mint pl. 67-es Watkins Glen)
volt/van ugyan egy kieg. asszem ThunderCars néven, amiben voltak kis első, és persze frankó hátsószárnyak, de még voltak vele bajok...majd megnézem azóta biztos csiszolgatták. -
törölt tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
ez elgondolkodtatott.
Vedd hozzá azért azt, hogy a fék igen nagy arányban hat az első kerekekre...és igen sok módon állíthatják az üzemi hőfokát.
pl. Magny Cours 2. kanyarja, a lejtős jobbos fékes kanyar, használnak féket kanyaríven nagy sebeségnél is, a gázfröcsöket valszeg nem, azt inkább az alulkormányozottság ellensúlyozására használhatja vki (én is), azért hogy szűkítse az ívet, ... leginkább egy lassabb kanyarban ahol az autó stabil (tehát nem lejtős, és dobós féken, mert könyen eltehetetlenül a járgány), ha kanyarbemeneten még fékezni kell, akkor alulkormányozott lesz az autó és tolná az elejét, ezt lehet gázfröcsökkel ellensúlyozni.
Az F1-es szimulációk azok sztem majdhogynem megitélhetetlenek (ez már a második gáz szó amit használok
)
- Egyfelől sokan nagyobb nehézséget képzelnek, pedig nem ördöngösség vezetni,...viszont nagyon nagy ördöngösség az autó határain vezetni, plána századokra-tizedekre stabilan, úgy hogy az jót tegyen az autónak is,...tehát tetszen a mérnököknek.
- Másfelöl meg persze nincs alkalom kipróbálni.
Ahogy mondják, egy más dimenzió..ez nagyon elcsépelt már, de én igaznak érzem...olyan sebesség van amit szokni kell a szemnek, és nagyon gyorsan történik minden...az átlag ember nincs felkészítve...talán el sem hiszi. -
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Létezik 3-mas pedálszett akár szekvenciális, akár H-váltóval, csak egy kicsit aranyárban.
A kanyar közbeni gázfröccsözést Berger is terhelés alatt a féket is nyomva csinálta, ezt meg lehet 2 pedálos szettel is. (Egyik csapattársam tipikusan így vezet) -
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ez bizony így van. Akik meg az élmezőnyből motorerő nélkül is képesek jól ''lendületből'' autózni az Schumacher és Alonso.
-
Necrolyte
tag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Őszintén szólva egyik sem fényes helyzet. Alonso elnyomja, vagy pedig Williams szivatja. Így legyen valaki jó pilóta...
Raikönnennel már megint mi van? Nehogy motorcsere legyen, mert akkor Ron Dennisnek olyan levelet fogok írni... -
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Megnézegettem most ezeket a listákat, hát nagyon sok szép emlék ködlött fel előttem is. Talán ennek hatására csináltam a suzukai kört is kéziváltóval

Azért, gondolom Te emlékszel, futamok után nem sok ''fapofát'' lehetett látni még ezen időszak előtt, aztán Sennával ugye ez megváltozott. Elképesztően ''brahis'' figurák voltak ezek a pilóták. Mikor elkezdtek igazáén sokat keresni, akkor divatba jött a magánrepülőgép, persze leginkább saját maguk vezették is ezeket. Vettek ilyen jetet, olyan jetet, volt aki helikoptert, Rosberg meg egyenesen egy Jumbot
Stílus, ez hiányzik nekem a mai pilótákból.
De, Tambay (is) ilyen legendás rajtoló volt
[Szerkesztve] -
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Jacques Lafitte utolsó szezonja 1986 volt, ezekkel a fickókkal versenyzett együtt:
Championship Table
Alain Prost
Nigel Mansell
Nelson Piquet
Ayrton Senna
Stefan Johansson
Keke Rosberg
Gerhard Berger
Jacques Laffite
Michele Alboreto
Rene Arnoux
Martin Brundle
Alan Jones
Johnny Dumfries
Philippe Streiff
Patrick Tambay
Teo Fabi
Riccardo Patrese
Christian Danner
Philippe Alliot
Thierry Boutsen -
AMD Power
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Hát igen. Kedves Flavio Briatore úr kicsit ''kiemeli'' Alonso-t a csapatból!

-
Pá
addikt
válasz
Nowhereman
üzenetére
Hát biztos jobban, mint Jean Todtnak.

Hogy eredményesebb is lesz-e, az majd kiderül... -
Motion_Blur
félisten
válasz
Nowhereman
üzenetére
+ nem kapod meg ugyanazt a technikát
szerencsétlen Fisichella össze-vissza görcsöl a 2001-es Renault-al, amiben talán működik 4 henger + van 5 sebességfokozat.... -
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Így van, HA sikerül nekik, akkor is biztosan hátrányba kerüknek belátható időn belül, ez felettébb valószínű.
Ha két éve vásárlta volna meg valaki a Minardit, akkor hiányozna a név. Így meg nem fog, és hadd ne fejtsem ki hogy miért
-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ezzel tökéletesen egyetértek.
-
aesir
veterán
válasz
Nowhereman
üzenetére
A Cosworth valóban független (szinte fennálása óta Ford alappal dolgozik), de mit fognak tuningolni szerinted? A függetlenséget?

Aktív témák
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

(viszont az egyik olyan szim, aminek sztem olajszaga van, annyira visszaadja azokat a régi hangulatokat..mint pl. 67-es Watkins Glen)

szerencsétlen Fisichella össze-vissza görcsöl a 2001-es Renault-al, amiben talán működik 4 henger + van 5 sebességfokozat....