Hirdetés
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tKb.
tag
válasz Zoli-bácsi #53781 üzenetére
Ihj, oksa. Szóval muszáj vele foglalkozni, akkor viszont küldenél egy linket, ha megkérlek?
-
tKb.
tag
válasz Zoli-bácsi #53778 üzenetére
Köszi!
Most a gyári felni van rajta, de nem találok olyan pontot a menüben, ahol kiírná kerekenként. Csak azt látni, ami a képen van, amit előbb tettem a hozzászólásba. Elképzelhető, hogy csak indirekt módon nézi jelenleg és csak akkor jelezne, ha már ABS érzékeli?
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, hogy megértsem ezt a guminyomás mérőt/TPMS szenzort egy kicsit jobban. Nemrég vettünk egy Ford Mondeo-t (2016/12 havi) és lassan itt az idő a téligumi cserére viszont nem tudom értelmezni a dolgokat. Megnézve a szelepet a jelenlegi gumival amivel vettük [kép] , tpms szenzor talán nincs benne? A beállításokban van tyre pressure rész. Elképzelhető, hogy alapból van benne ez az indirekt abroncsnyomás-ellenőrző (ABS szenzorból nyeri az adatot)? Vettünk egy használt felnit, amiben szerintem szintén nincs TPMS, most egy rissz rossz gumi van rajta, de a szelep ugyanilyen, viszont egyáltalán nem értek hozzá. Szükséges vásárolni ilyen TPMS szenzorokat vagy ha felrakják majd az új téligumit a most vásárolt használt felnire és az ember reseteli a tyre pressuret, akkor működik is és az bőven elég? Van bármi előnye külön szenzorokat venni vagy nem kell ebbe gondolkozni?
Köszi előre is!
-
tKb.
tag
Szia!
Egyáltalán nem vagyok szakértő, csak azért bátorkodom írni, mert mi is pont egy ilyesmi autót néztünk. Érdemes szétnézni a Focusos Facebook csoportban is. Én amikor beleolvastam, akkor a vezérműlánccal kapcsolatban egy jó pár negatív tapasztalatot láttam. Eredetileg egy 7 mm-es lánc van benne és azt írták többen, hogy szakadásra hajlamos, de persze van akinél meg minden rendben. Az átalakítás lehetséges 8 mm-re, de ott meg nevetségesek összegeket lehetett látni. Ezzel kapcsolatban esetleg érdemes szerintem kutakodni és persze kérdéses, hogy volt-e már cserélve azon amit nézel, de majd jönnek a szakik és megmondják, hogy helyén való-e ez az infó
-
tKb.
tag
válasz NeoPampalini #53186 üzenetére
Rendszámtábla nincs útban, megpróbálkoztam a dologgal, de hamarabb reped el a műanyag, minthogy kipattanna arról az oldalról. Még 1-2 próbálkozást adok neki, aztán elviszem valami szerelőhöz aztán szenvedjen vele Ő.
-
tKb.
tag
Igen, elég fura dolgok ezek. Még megpróbálkozom 1-2 dologgal, de lehetett volna ezt egyszerűbbre tervezni, hogy vergődjön vele az ember.
Szeretnék összességében kérdezni egyet, hiszen ez az első autónk, ami keyless. Érdemes először kuplung nélkül, csak gyújtást adni és utána indítani kuplunggal vagy teljesen mindegy már ezeknél az autóknál? (Mondeo mk5)
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Járt esetleg valaki már így a rendszámtábla világítással? (Mondeo MK5)
Szerintem az előző tulaj, amikor próbálta kicserélni, akkor húzta és keresztbeakasztotta a kis fém patentet. Bármi ötlet, hogy miként lehetne kivarázsolni? Egyelőre minden tőlem telhetőt megpróbáltam.Köszönöm!
-
tKb.
tag
Teljesen laikusként szeretném kérdezni, hogy egy autószerelő képes megállapítani, hogy esedékes-e egy komplett vezérlés csere?
Petrányi Ford honlapján azt látom, hogy 150.000 mérföld/10 év a csereperiódus. (Ford Mondeo 2016/12 1.5 tdci 120 le, 178.000 km). Van esetleg bármi javaslat, hogy mikor érdemes?Köszönöm előre is!
-
tKb.
tag
válasz [Prolixus] #53074 üzenetére
Köszönöm mindkét választ!
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm az eddigi segítséget, sikeresen vásároltunk egy Mondeo-t (2016/12 1.5 TDCi) és szeretnék egy pár kérdést feltenni. Úgy nézem, hogy SYNC3 a jelenlegi rendszer, tehát csak vezetékesen tudna Apple CarPlayt, igaz? Ezzel az adapterrel el lehetne érni, hogy wireless legyen? Jól értelmezem, hogy ezzel ez megoldódna?
Ezenkívül szeretnék egy kis segítséget kérni. Próbáltam nézelődni a neten, de nem találtam meg, hogy pontosan mi a neve a gyári motorolajnak. Tudna valaki segíteni? Illetve mivel első autónk és még zöldfülű vagyok, ha van olyan márka amit javasolnátok a gyárin kívül, az is szuper lenne.
Köszönök mégegyszer minden segítséget/tanácsot!
Gondoltam bedobok egy képet is 😊
[ Szerkesztve ]
-
tKb.
tag
válasz radi8tor #53048 üzenetére
Köszönöm Mindkettőtöknek!
Van esetleg itt a fórumon olyan szakember, aki kijelző upgradelésével foglalkozik? Egy Ford Mondeo (2016)-ról lenne szó és nagyon király lenne, ha tudna Apple CarPlayt.Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy tolatókamera utólagos beszerelése nagy művelet? Elméletileg a bemenet és minden megvan, csak nem lett bele eredetileg kamera kérve.
-
tKb.
tag
válasz mghltm #53042 üzenetére
Köszönöm szépen!
outstanding field service actions :
17E09 - 1.5L AND 2.0L DURATORQ DE-SULPHURISATION
22B44 - FRONT BRAKE HOSE LEAKS
Az szeretném megkérdezni, hogyha ezt írja, akkor ez azt jelzi, hogy jelenleg milyen szervízelést igényel? Nem igazán hasznátam még ilyen oldalt.
Köszönöm! -
tKb.
tag
Sziasztok!
Hogyan a legegyszerűbb megtudni egy autó felszereltségét és a benne lévő extrákat? Egy Ford szalon alvázszám alapján tud ilyen információt nyújtani? Van olyan oldal esetleg, ami ilyen szinten tud mindent az adott járműről?Köszönöm előre is!
-
tKb.
tag
válasz dellfanboy #52985 üzenetére
Igen! Megtaláltam a szervízkönyvben. (KV-097-H)
Ott van esetleg valami specko oldal ahol lehet kutatgatni?
-
tKb.
tag
Illetve azt is szeretném megkérdezni, hogy az 1.5 TDCi Eco (120 LE) megbízható, hogyha számunkra a teljesítmény elegendő?
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Éppen autóvásárlás előtt állunk, egy Mondeo lett kinézve. Van esetleg valakinek hozzáférése olyan rendszerhez, ahol alvázszám alapján le lehetne kérdezni ezt azt? Ügyfélkapus megtörtént már, de lehet, hogy más rendszer többet mutatna. Elméletileg Hollandiából lett behozva, úgyhogy az előtti események érdekelnének.
Köszönöm előre is! Privátban küldeném az adatokat!
[ Szerkesztve ]
-
tKb.
tag
Köszönöm a válaszokat!
Amennyire tetszett elsőre az autó élőben és pár videós teszt alapján, azóta kicsit beleolvasva egy pár fb csoportba meg amilyen véleményeket kaptam ph-n is, lassan akkor elfelejtem ezt a típust. Mi a vélemény a 2015 utáni mondeokkal és C-Maxokkal kapcsolatban?
Köszönöm előre is! -
tKb.
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni autóvásárláshoz.
Párommal kinéztünk egy Ford Focus Ecoblue 1.5 dízel (120LE) manuális járgányt. 2018-as autó lenne, kb. 140.000 km. Az ár 3,8M körül van. Néztem már egy pár tesztet és alapvetően jókat mondanak, de szeretném megkérdezni az itt lévő szakértőket is erről, illetve akik potenciálisan ilyet használnak, hogy ez javasolt-e megvásárlásra, ha mindent rendben találunk? Holnap megyünk megnézni és ezt is szeretném megkérdezni, hogy elképzelhető, hogy alapból nincs felszerelve tempomattal? Mi a véleményetek a manuális klímáról?Köszönöm előre is a javaslatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest