Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kleroo

veterán

válasz Kékes525 #3539 üzenetére

Régi hsz, de megihletett:

Örülök, hogy 2019-re már mások is eljutottak ide. 2010 környékén a gyorsuló net, tömeges losslesss cd-k, highres anyagok, lassacskán digitálisan törhető sacd-k stb robbanásakor eretnek ámokfutónak nézett minden (koca)óóódioPHILL amikor MP3at minőséggel egy lapon mertem emlegetni.

Mert bizony LAME-el, jó beállításokkal, bármit lekonvertálva 320as mp3-ra, hát ott már igazán figyelni kell hogy különbséget hallj. Remek minőségben felvett, 96/24-es remekül masterelt felvételt egyszer poénból lekonvertáltam, és inkább csak egy kis plusz érzet hiányzott, kis "lélek" de konkrét különbség alig volt.

Meg sokat vakteszteltem is magam. Mindenkinek ajánlom, mert a placebó nagy úr. Amikor tudod hogy melyik melyik akkor az mp3-nál hallod hogy összefolynak a részletek kicsit, nem hallod annyira a rézfúvosokat, hogy hány darab van, és melyik sarokban ültek, a mélyek dobozosabbak, nem anynira lágyan ölelőek. Aztán vakteszt, és kb alig, vagy sehogyse tudsz különbséget tenni. :D Jópárszor megskalpoltam már így a saját koca-audiohil egom. :D
    Vagy kedvencem amikor az LP ripekere izgulnak fel. Másabb a hangzása és nem jobb, a legtöbb esetben; de legalább egy rohadt hangos fehérzaj is van, és talán még a fej mozgását is hallod :D

Nekem egyébként a 400as AAC a határ. Gigantikus dinamikájú zenéket leszámítva(klasszikus zene, modern kori felvétel, DSD alapon kiadva pl. na abban a giga hangerőkülönbségekkel az AAC se nagyon tud mit kezdeni) én ott bukok el a vakteszten, pedig jó rendszeren hallgatom.
    Talán csak az 5.1-es zenét nézve nem elég. Ott a külön csatornákra szétkapott adatfolyamban lehet hallani difit, kilóg a tömörítés lólába mondjuk egy DTS-MA-hoz képest

Új hozzászólás Aktív témák