Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sztorid alapján te is abba estél bele, amitől itt a többség "félti" pár hsz-el korábbi kollégát.
Tested valószínüleg éhező üzzemódra kapcsolt. Most is ez lesz, ha megint túl sok kalóriát megvonsz magadtól, túl hosszú ideig. Mi lenne, ha megcéloznád a 6 hónap alatt 15-20 kiló minuszt, következő fél évben még -10, aztán következő évben a maradékot?Szerintem neked is segítene, ha írnád mit és mennyit eszel, legaláb pár hétig, utána már ráéreznél, mi elég, mi nem, vagy esetleg mi sok már. Ha más nem legalább akkor, ha már a "saját módszered" nem válik be és feladnád.
-
Súlycsökkentés szempontjából nincs különbség a fehér rizs, vagy akármelyik másik fajtához képest. Viszont a nemsokkal korábban vitatott glikémiás indexet is figyelmebe véve, másik félével valóban jobban járnál, kevésbé emelné vércukorszintet, hosszabb ideig eltelítene. Korábban írtam, hogy személy szerint basmati rizst preferálom, szerintem már pár éve csak azt eszek.
De úgy látom még nem igazán éreztél rá erre a témára. Nincs olyan, hogy diétás étel, szalonnával megpakolt zsíros kenyérrel is lehet testsúlyt csökkenteni.
Egyébként meg garantálom, hogy ha mégis valamilyen csoda folytán ledobod magadról azt az 5 kilót, nem fog meglátszani belőle semmi, maximum a mérleg kijelzőjén.
Nem tudom, hova ez a nagy sietség. Olvasgass utána a témának, tanulj, tapasztald ki mi jó neked, szenvedni felesleges. Ha meg valami rövid időn belül történő esemény miatt "szükséges" a fogyás hát...nem véletlen mondják hogy a nyári forma télen készül.
Persze, ez válasz akart lenni fecaga21 #8389 kommentjére.
-
válasz
fecaga21 #8355 üzenetére
Nekem ez a vacsora nagyon "diétásnak" tűnik, és szinte biztos nem fogod tudni megismételni mindennap.
Ugyanez szerintem a másnapi terved is. Azon kívül, hogy csak szénhidrát az egész, valószínüleg kevés is. (bár nem tudom mekkora az a keksz zacskó.).
Szerintem jobban járnál, ha "normális" ételeket ennél, reggelire, ebédre, vacsorára, köztük ha szükséges, kisebb nasik(gyümölcs, magvak, joghurt, akár ilyen abonett (2-3 db) valami feltéttel, zöldséggel...)
Javaslom, hogy tényleg próbáld ki mondjuk a Yaziot, illetve előtte nézd meg egy TDEE kalkulátorral, hogy egyáltalán mi lenne jó irány számodra.
https://tdeecalculator.net/
Itt beirod a korod, súlyt, magasságot, majd kiírja a jelenlegi állapotodba a napi kalóriaszükségletet, lejjebb tekerve pedig a makrótápanyagot (szénhidrát, fehérje, zsír). Itt ha a "cutting" fülre átnyomsz, akkor már fogyászhoz szükséges értékeket dobja -500 kalóriával számolva naponta. Azért ez az érték nem szentírás, de irányadónak jó lehet. Ennek a követéséhez jó pl. a Yazio, de ez pepecselős, számolgatós, viszont működik ha becsületesen csinálod.
Szerintem ezzel elég jól meg lehet tanulni, milyen étel jó neked, mi nem.Ha nem akarsz számolgatni, akkor viszont lehet nem kéne ilyen drasztikus váltás étekzésbe (feltételezem ez a mostani nagy váltás). Ha már a cukros üdítőket elhagyod (és nem pótolod semmivel) plusz elkezdtél valamit mozogni, már jó az irány, ha kitartasz.
Mozgásról annyit, hogy írta korábban a kolléga a súlyzós edzést futás helyett, én azt mondom akkor már mindkettőt, nem árt ha van tüdőkapacitás is.
Súlyzós edzéstől nem kell megijedni, és nem egyből a "terembe" járásra kell gondolni. Otthon is végezhető kézi súlyzóval, saját testtel, gumiszalaggal ezerféle gyakorlat van.
-
válasz
fecaga21 #8350 üzenetére
Olyan ételeket válassz, amiket szeretsz, hogy hosszútávon se menjen el az egésztől a kedved. Ha szeretsz/tudsz sütni-főzni az a legjobb (vagy van, aki főz rád
), egyszerűen csak a szokásos (magyar konyhára elég jellemző) összetevőket érdemes lecserélni, vagy egyszerűen kihagyni.
Pl. panírozott húsok helyett, grillezett, sütőben sültek legyenek, Klasszikus köretek helyett, mást választani, nekem a bulgur,basmati rízs ami bevált, mellé párolt zöldség. Zabpehely nálunk mindennap fogy, ez általában zabkásaként készül, gyümölccsel, magvakkal, néha ledaráljuk lisztként és ebből mondjuk palacsintát sütünk. Bolti gyümölcsös (cukros) joghurt helyett, te magad bekeversz gyümölcsöt natúr joghurtba. Ha "kenyeres" vagy és nem tudnád elhagyni érdemes kipróbálni más, nem fehér lisztből készült fajtát.Nehéz konkrétumot írni, tényleg bármit ehetsz a bevitt mennyiség a meg az alapanyagok a lényeg, aztán abból mi lesz a végén, már "mindegy".
Fehér liszt, cukros dolgok elkerülése javasolt, nyilván teljesen kizárni nehéz.
A topikban is többször szóba kerültek a különböző kalóriaszámláló programok (Yazio,Kalóriabázis), ha van ehhez affinitásod lehet érdemes ránézni azokra is. Yazioba ráadásul kb. végtelen mennyiségű recept, ötlet is van magyarul, amikkel valószínűleg nem is lehet mellélőni.
Másik gondolat, hogy próbáld meg úgy csinálni, hogy ne csak egy múló hóbort legyen, hanem hosszabb távon (örökké
) kitartson a lendület. Időszakos diétáknak sosincs jó vége. Persze ebbe belejönni hosszú folyamat, de megéri és rájössz, hogy igazából tényleg nem kell semmiről lemondani.
-
válasz
fecaga21 #8347 üzenetére
Enni gyakorlatilag bármit lehet, a lényeg hogy megfelelő kalóriadeficitbe legyél, meg optimális legyen makróbevitel. Főtt tojás remek, de mint a legtöbb dologban a mérték lényeges, szerintem 2-3 db-nál naponta nem biztos, hogy érdemes többet enni. Írtam hogy bármit lehet enni, de a virsli nem biztos, hogy a legjobb választás, persze nem tudom milyet szoktál enni, bár a virslik nem arról híresek, hogy minőségi alapanyagokból készülnek. Alapszabály nagyjából annyi, hogy minél kevesebb feldolgozott étel legyen az étrendedbe.
Illetve, ha 1 hónap alatt dobnád le az 5 kilót is gyors lenne szerintem.
-
Ti mit szoktatok köztes étkezésekre (tízorai, uzsonna) enni? Már kezdem unni az én étlapomat.
Ha melóban vagyok általában gyümölcsöt (alma, banán) eszek korpovittal, abonettel, puffasztott rizzsel. Nyugodtabb körülmények között általában ugyanezzekkel az alapokkal csinálok 2-3 szendvicset zöldségekkel, vagy natúr joghurt+túró kombóból "desszertet".
ui:ebbe a topicba bátorkodtam írni, mert kalóriaszegényebb ételek érdekelnének elsősorban.
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest