Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Garmin topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
Judyt
tag
Az idegtől a legrosszabb.PL:apum bekerült a kórházba életveszélyben 5% esélyt nem adtak neki hogy életben maradjon(szerencsére felépült).3 hónapig volt benn anyum meg 1 hónap alatt az idegtől leadott kb10 kgt.Azóta kijött nála vagy 3 fajta betegség.
Még a vizsgadrukktól való fogyás se normális de ezt ember nem tudja megváltoztatni sajna -
jasszer
őstag
Én 180/60 voltam, de ''hála'' a vizsgaidőszaknak lementem 180/55-re...
Szerintem ez a valaha kitalált legjobb fogyókúrás módszer... Még a semmiből is lehet vele fogyni...
-
Agyzuzo
addikt
válasz
üzenetére
Ha diétázol és hirtelen bezabálsz, abból nem lesz zsír. Ha huzamosabb ideje diétázol és a szervezeted már ráállt a tartalékok lebontására, akkor kb. 3 napnyi nagy zabálással lehet visszazökkenteni tartalékoló üzemmódba. Nem véletlenül szokás a diétába ''csaló napokat'' beiktatni - ilyenkor az ember ehet orrvérzésik, a szervezet feltölti az izmok glikogénraktárait és el is égeti - vagy távozik, mint salakanyag.
-
törölt tag
Holnap mérem meg magam megint, bár most kicsit ''elszállt a ló'' velem a 7végi szülinapi party miatt.
-
Sátán44
addikt
A szervezet először a belsőszervekről égeti le a zsírt és majd csak utána kezdi eltávolítani a haszntolan úszógumit!Sajnos ez hosszú folyamat,de a tévhiedelemmel ellentétben nem kell lemondanunk semmiről,csak megfelelő indőpontban kell étkezni!Napi 6-szor,de keveset!Minden édességet a reggeli órákban kell fogyasztani!A lényeg,h ne együnk nehéz kaját!
-
HiperG
addikt
Sziasztok!
Jéé, nem vártam volna, hogy így beindul a topic...
Sajnos ezekszerint a túlsúly nagyobb probléma, mint azt elsőre hittem
Egyébként a súlyom már beállt szinte egy fix állásba, ami potom 30al kevesebb mint a tavaly szilveszteri... -
beeboy
addikt
érdekes lenne egy átlagot vonni - az átlag ph-s, mint gép előtt punnyadó, mennyivel tér el az ideális súlytól
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Agyzuzo
addikt
Kőkemény diéta és heti 4x40 perc kardió (pl. szobabringa). Előbb-utóbb el fog az tűnni. Tévhit, hogy onnan fogysz, ahová edzel, a szervezeted dönti el, honnan bontja a zsírt. Nálam is ez volt: a felső testemen már eres voltam, olyan szálkás volt a vállam, mint egy szelet marhahús és mégis ott volt az úszógumi, pedig kardióztam és edzettem a lábam/seggem/hasam kőkeményen. Ez van.
-
rii
nagyúr
Most ha nem ''lehet'' a seprűnyeles forgást alkalmazni, akkor az ''úszógumit'' hogy lehet a leghatékonyabban leégetni?
-
tildy
nagyúr
Figy fless:
15-20 éves korom közt 65 kiló voltam, pedig annyit ettem mint előtte.
Aztán jött a jó kis tabi, amitől 75re felmentem 1 év alatt!
és aztán 4 év alatt jött rám 10 kiló , ami mondjuk a sok ülömunkának köszönhető
A jövőbe te sem látsz, de szerintem az adott kalóriabevitelem épp arra elég, hogy kb szinten tartsam magam...
(Ergo ha lefogynék 65re, és ennyit ennék, mint most, akkor sem nagyon híznék..)
Egyébként meg nem látok a jövőbe... -
süti5
őstag
Bár már ott tartanék....
Akkor lényegesen könnyebb lesz. Most, hogy rájöttem, milyen finom ez a pipi/zöldség, nem szoknék le róla.... Viszont napközben megengednék édességet magamnak, somli meg ilyesmi, persze csak mértékkel
Most először ettem édességet egy hónapja, egy nagy kókuszgolyót
Elmondhatatlan érzés volt így ebéd után
-
tildy
nagyúr
Pedig szerintem ez nem is sok kaja

Reggelre pl 2 szelet kétszersült egy narancs és tea van.
Ebbédre kicsit változatosabban kis zöldség, meg narancs, meg tojás, meg kétszersült, egy kis tejföllel...
pl. első nap:
''1.nap
Reggeli: 1 db narancs, 2 db kétszersült, 1 csésze kávé vagy tea (édesítőszerrel)
Ebéd: 1 db narancs, 1 db főtt tojás, 1 pohár tejföl, 2 db kétszersült, 1 csésze kávé vagy tea (édesítőszerrel)
Vacsora: 2 db paradicsom, fél fej saláta, 2 db tojás, 2 db kétszersült, fél pohár tejföl
''
Jövő héten szeretném kezdeni..(Azért akkor mert párom megint milánóba megy, és nem zabálja fel a narancsaim...)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Kaptam egy jó fogyókúra receptet, nem tudom ti halottatok e róla, de másnak már bevált.(Emailben kaptam, de csak a hozzávalókat írom le, akinek kell, megkeres..)
5 napra szükséges hozzávalók:
10 db narancs, 5 db poharas tejföl (2dl-es), 8 db paradicsom, 6 db főtt tojás, 21 db kétszersült,
2 fej saláta, 1 db csemege uborka, 25 dkg répa, 12 dkg tatárbifsztek, 12,5 dkg sovány túró,
20 dkg gépsonka, 1 db alma, 3 szelet párizsi
Mást tilos enni!!! Inni lehet ásványvizet, teát.
Mi a véleményetek?
(Egyébként ebben szinte mind olyan kaja, amit én is megeszek: na jóa répát nem
)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Én most kicsit elhanyagoltam magam, sztem most megálltam / híztam egy kicsit. Nem volt időm nagyon a kajálással foglalkozni...
-
süti5
őstag
Nah, ideje beírnom az eddigi eredményt

Szóval fokozatosan álltam neki, először kevés akaraterővel. Kb. szilveszter után kezdtem egyre kevesebbet enni, és figyeltem arra, miket. Ami nálam most még kimarad, az a mozgás, aminek neki kellene állni, csak nagyon lusta vagyok.
Reggel elég sokat eszem, délben a menza a melóhelyen, itt is ami van, megeszem. Délután 5 körül pedig otthon előre olivaolajban és fűszerekben pácolt pipihusika csak zöldséggel. Esküszöm, hogy nem éhezem, vagy legalábbis tűrhető mértékben. Az édességekről leszoktam, vettem diétáscsokit, de az is ott áll már két hete.... Viszont: elég sokat iszom light colát. Eddig utáltam, most már megszoktam. Valahogy tv, net közben jó szürcsölgetni
Ebben bazi kevés kalória van, viszont gondolom nem egészséges... vélemény?
Az eredmény eddig: a karácsonyi csúcs 124-hez képest vagyok most 115, ami -9 kg, tulajdonképpen mozgás nélkül

-
Szalma
őstag
(Teljesen egyetértek veled. Mi sem sózunk. Semmit. (Na jó, néhány kaját meg kell sózni főzés/sütés miatt, hogy kidobja magából a vizet... De azt is csak módjával. Egyébként olyan előnye is van a dolognak, hogy a húgomékon kívül senki sem szeret nálunk kajálni az aktív rokoni körből...
))
Szeretettel:
Szalma -
Agyzuzo
addikt
válasz
Kalandor
üzenetére
Azt viszont nem szeretem...
Ha már sajt, akkor mozarella, sajna én is szeretem, ez van. 
Den: OK, viszont a vízvisszatartás akkor is problémás tud lenni sok embernél, hidd el, ez tapasztalat. (Konkrét példa nagyanyám, aki a sós szájával csinálta ki magát az elmúlt évek során) Egy darabig bírja a szervezeted, aztán besokall... Én épp ezért külön nem is szoktam sózni, ami kell az a kajámban benne van. -
Den
veterán
na, akkor lehet hogy én értem félre, de mintha ott az lenne írva hogy az is nacl, csak mellette még egyéb ásványokat is tartalmaz többekközt káliumot is (ami télleg jó a szívnek különösen magnéziummal együtt)
Meg a cikk szerint (ahogy én értem) a szervezet megoldja sótöbblet és az álltala visszatartott víz kiürítését, egészséges szervezetnél (ezt egyébként egy felmérés is alátámasztja amiben a világ különböző vidékein élő embereket hasonlítottak össze, és azt állapították megg hogy a sófogyasztási szokásoktól függetlenül mindenhol ugyanannyi a szervezet nátrium koncentrációja)
És félre ne érts, nem utazok rád, nem kötekedésből ''akadtam'' megint pont a te hsz-edbe
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Somydemy
üzenetére
Ehhez annyt szólnék hozzá, hogy bnőm apja hasnyálmirigygyulladásban szenved már 5 éve. Ezt úgy képzeld el, hogy abszolút zsírszegény étrend, az hogy olajban sült krumpli / rántott hús / rántott sajt nuku. Mindent bepaníroznak aztán mikróban készítik. Nem ehet még: Tejes cuccokat, max minimálisan, pl: kávéba felgőzölve tejet, szénsavasat nem ihat, neme ehet nagyon rostos gyümölcsöket zöldségeket. Pl: paradicsomról héját leszdeve, narancsot csak otthon készített juice-ként, borsó, bab, karfiol, kukorica, stb.. kizárva.
Nehéz betartani, de ha az _életedben_maradásod_ a tét és az, hogy eltartsd a családod akkor rávennéd magad!! -
Szalma
őstag
(Rövid, ''sós'' összefoglaló Bővebben: link.)
Szeretettel:
Szalma -
fLeSs
nagyúr
Nálam a mai nappal valszeg vége a diétának.
-
törölt tag
Juhee, muxik a seprunyeles forogjunk!
egy het utan mar latszik pici eredmeny. remelem nem all itt meg a dolog, hogy csak uj mozgasforma, aztan ennyi volt a zsircsokkenes -
süti5
őstag
Az tényleg igaz, hogy zöldség+sült csirkemell nem hizlal, vagy legalábbis este is lehet enni mondjuk hét körül? Ha ez így lenne, én pácolnék be husit, aztán lecsöpögtetném az olajat, és teflonserpenyőben megsütném, majd hozzá sok zőccség
Ja, ti hogyan csináljátok a zöldséget? Párolva, nyersen, konzervből?
Marha jó hír lenne, odavagyok a fűszeres husiért, csirke, pulkya mindenekfelett, és a zöldség is jöhet pároltan, lehet este két nagyobb szelet husi is?
-
DigitXT
félisten
De ha jól tudom, ez nem igaz hogy ezt ne vagy azt ne.
Tulajdonképpen ez így igaz, csak vannak ''rosszabb'' kaják, amik ugye hízlalnak, meg minden. (Fehérliszt + kristálycukor tartalom automatice ebbe a kategóriába sorol sajna.
) Illetve vannak ''jobb'' kaják, melyek egészségesek, nem hízlalnak, stb. Nagyon sok van ám! (Nem kell azt hinni, hogy csak a párolt zöldség az...
)
(Elveim szerint bármit lehet, ha tudja az ember hol a mérték...)
Így is van, a fent említett rosszabb kajákból - harmadrendű étel, 3-as kategória -, tényleg csak mértékkel szabad fogyasztani, és csak délelőtt: akkor belefér...
Ismét javaslom a Norbi Update-et, volt már róla szó, többeknek bevált itt is!
Szerk: mint írtam már, nekem -10 kg, 3 hónap alatt.
Mozgás nélkül.
De most februárban kipróbálok mellé némi mozgást is, ugyanis nem csak a testsúly számít, az izommennyiség sem mindegy...
Nőknél sem.
Csak vigyázni kell vele, mert az izom ugye fajlagosan sokkal nehezebb a zsírnál, és így alaptalanul megijeszthet miatta a mérleg...
[Szerkesztve] -
-
divot
veterán
Egyszer lefogytam 110kg-ról 83-ra. Egyedül éltem, nem volt pénzem, minden nap főzeléket ettem a szomszéd kifőzdében. Egy év alatt leszaladt 27kg.
Most viszont nehezebb a helyzet, mert már nem élek egyedül, és nem is vagyok rákényszerűlve az egészséges életmódra. Pedig le kellene fogynom, mert 103kg vagyok, és már megint nem érzem jól magam a bőrömben. De valahogy nem találom a megfelelő étrendet. -
tildy
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Ugyanmár, 10%-os, és ráadásul semmilyen más zsiradékot (kivéve ami a mellehusán van) nem viszek be a szervezetembe...
Demajd megkérdem a dietetikust.
De ha jól tudom, ez nem igaz hogy ezt ne vagy azt ne.
(Elveim szerint bármit lehet, ha tudja az ember hol a mérték...)
[Szerkesztve] -
Somydemy
senior tag
nelkem a kiújulható fekélyem miatt kellene diétáznom, de mégis azt eszek amit megkivánok.
Szép kis élet lenne, ha mindig azt enném amit szabad, nem pedig azt ami jólesik.
kb. 12 éve tartom a 72-75Kg-ot. pedsig eszek mióta élek..
-
tildy
nagyúr
3 hónap alatt fogy el kettőnkre 1 liter olaj.
Szóval aki azt hiszi sült krumplit eszek, az nagyon téved
sovány joghurt? jáj
Nem eszem meg.
Csak a tejfölt, és végszükség esetén a kefírt.Egyébként igen, túl száraz a rizs
Ezért is mondom, hogy nálam miért csak a kajaadagcsökkentés válik be, nameg néha a gyümölcskúra.
Komolyan nem tehetek róla, de a répát, zöldséget, brokkolit, karfiolt , káposztát,paradicsomot csak nagyon nehezen (vagy legalábbis jóféle kajában, pl, pizza, pörkölt , székelykáposzta stb.) lehet ''belémtömni''.
De ha úgy van magában a zöldség, pl főtt répa, azt nem fogom emgkajálni az ziher.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Én a diéta előtt imádtam a krumplit mindenféle módozatban elkészítve, és főleg ha sok volt előttem.
Nagyon soxor zabáltam estére paprikáskrumplit (jó sok kolbival, virslidarabkákkal), egy nagyadag kenyérrel és savanyúsággal. 
Már nem eszek ebből sem annyit, mint anno.
szerk: a tésztákat rühellem (kivéve a nokedlit (tejfölös-borsós)
), és a rizsért sem vagyok oda (főleg a szárazsága miatt), de ha van rajta bőven zöldségköret, és van mellé hús, akkor simán bekajálom krumpli helyett is. -
Agyzuzo
addikt
Majonéz = 90% olaj.
Olaj = 900kCal/deci.
Majonézt ne! Nagyon ne! Akkor inkább hanyagold a rizst és egyél fött krumplit csipet sóval (de keveset tényleg!).
(Pont emiatt nem jó egyébként semmi, amit sok olajban kell megsütni, pl. sült krumpli, rántott hús, rántott sajt - az egész tiszta zsír).
MOD: tildy, a majonézt helyettesíthetnéd viszont sovány joghurttal, ha csak az a gond, hogy száraz a rizs magában.
[Szerkesztve] -
corlagon
senior tag
-
Agyzuzo
addikt
A kurmplit leszámítva fogd az összes zöldséget amit leírtál és nyomasd be pulykamellel 4-5x egy nap.
Gyümölcsöt is ehetsz, de csak reggel éhgyomorra! A krumplit tényleg jó lenne ha hanyagolnád, bizti nem menne helyette a rizs? Du. 4-5 után már csak fehérjedús kajákat egyél (pipmell + kis zöldség). Heti 2-3x fél óra mozgás se ártana, csak hogy jól átmozgasd a tagjaidat. Kenyeret, péksütiket felejtsd el. -
tildy
nagyúr
Mivel kajaügyileg elég kevés dolgot eszek meg (Pl. zöldségek közül csak krumpli, kukorica, uborka, paprika, retek, fokhagyma, hagyma , és amennyiben idetartozik , akkro a gomba is) ezért az egészséges étrendem is eléggé behatárolt.
(És ugye a krumpli meg nem fogyaszt...)
Gyümölcsben az a jó, hogy ott kevés kivétellel mindent szeretek (A kevés kivétel pl. a banán)
A pulykamellet meg egyébként is natur eszem, olaj nélkül.
Ha ebből te kihozol olyan ''fogyasztó étrendet'' , ameylet én meg is eszek, hát azt megnézem. -
Agyzuzo
addikt
Azt hiszem fentebb már leírtuk párszor, mit hogyan kell csinálni, ha az ember eredményeket akar elérni. Mégis mit vártál? A rendszertelen étkezés (ráadásul nem is jó kajákat) még szép hogy plusz kilókat eredményez... Ameddig ilyen narancskúrákban és időnkénti koplalásokban látod a megoldást soha a büdös életben nem fogsz lefogyni, max. zsírleszívással. Ez van.
-
tildy
nagyúr
Rossz hírem van.A tavaly norvégiában leadott 5 kilóból 4et visszaszedtem a télen...

Na sebjan, majd jöna nyár, meg nemsokára a nagy ''narancskúra'' és majd leadom
-
törölt tag
Én csütörtökön állok újra mérlegre!

-
törölt tag
A #773-ra vki valamit tudna mondani?
-
fLeSs
nagyúr
Még 0,5-1 kiló.

-
törölt tag
Erről a zsírról meg izomról jut eszembe, tegnap voltam egy vizsgálaton, a már egy topikban említett betegséggel, kapcsolatban, illetve miatt.
A dolog úgy kezdődött hogy volt egy gép amibe beleraktam a csuklómat, és az bescannelte
full frankón, csinált egy metszetet a csuklómról a lézercsík mentén, tök olyan volt mint a scanner, láttam a monitoron, ahogy feldolgozta és egyre nagyobb területet vitt be a gépbe.
nem is ez a lényeg, hanme a következő, rááltam egy gépre és megfogtam eegy-egy kezemmel egy ilyen kis szerekezetet, mint a bicikliszarv.
A gép tételesen kiírta hogy mennyi zsír, izom, vér,csont, van a testemben, full komoly a 65kilómat felbontotta 48kg izomra 2kiló zsírra, meg a többi dologra.
Komoly nagyon. nem tudtam hogy ilyenek vannak.
-
Qorthral
őstag
Ez korántsem biztos.
Persze attól függ mik a terveid, ha testépítő versenyeket akarsz nyerni akkor valóban nagyon nehéz lesz
De ha csak erősödni, izmosodni, kicsit jobban kinézni akarsz, az sztem menni fog. Persze ez is elhatározás kérdése. De ha hetente 3x tudsz 3 órát (utazással stb együtt) foglalkozni vele akkor menni fog!
És itt is van mérce, látod hogy jó-e amit csinálsz, fejlődni pedig szuper dolog
Sok erőt hozzá mindenesetre. -
fLeSs
nagyúr
válasz
vizslakutya
üzenetére
Amíg van kocsonya meg körömpörkölt addig hagyjuk.

-
vizslakutya
senior tag
Először is aki fogyni akar az felejtse el bolti kenyeret.Vegyen magának kenyérsütőt a neten van ezer meg ezer recept és süssön magának.Abban nem lesz adalék,állományjavító meg kutyasz@r.Ott megcsinálhatod a Graham kenyeret is.
Mongjuk én abszolút nem fogytam de nagyon nem is erőltetem a dolgot.Amíg van kocsonya meg körömpörkölt addig hagyjuk.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Qorthral
üzenetére
Thanx.

Amikor leszoktam a cigiről, akkor azt hittem, hogy az volt életem legkeményebb ''vállalkozása''.
Aztán most úgy gondolom, hogy a fogyás sokkal nehezebb volt, mert a cigiről leszokás 1 hónapig rossz, de a fogyás 1 évig tartott nálam (mondjuk a végére már lazán veszem a dolgot). Most jön az, hogy elkezdek kicsit gyúrmázni, sztem ez mégnehezebb lesz. -
fLeSs
nagyúr
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy vettem júniusban egy Orbitrek Platinumot (nemtom ki ismeri), és azon nyomtam a kilómétereket naponta 1 órán át, széjjelhajtottam magamat, és 1 hónap alatt nemhogy fogytam volna, híztam egy kilót. Aztán gondoltam, hogy itt vmi nem stimmel, és emiatt mentem el a dietetikushoz, aki ugye mondta, hogy nem elég a mozgás (sőt), jól kell kajálni is mellette.
Utána elkezdtem az ő javaslata alapján a kajálást, és 3 hét alatt fogytam asszem 6-7 kilót (itt a topikban írtam is róla), ez volt a 100->94 kiló.
szerk: egy évvel ezelőtt, amikor elkezdtem a fogyózást, a 80 kilós súly teljesen tökéletesen hihetetlenül felfoghatatlanul elképzelhetetlen volt a számomra. Ez komoly. Semmi esélyt nem láttam arra, hogy valaha 80 kiló leszek. -
fLeSs
nagyúr
Kb. egy évvel ezelőtt (tavaly január közepe) kezdtem el koplalni.
Azt csináltam májusig megszakításokkal, és addig lefogytam asszem 10-15 kilót. Mindig akkor fogytam, amikor a 3-4 nap koplalás (alig ettem vmit) után 1 hétig ettem normálisan. 
Utána mentem el a dietetikushoz nyár közepén, és onnan már sokkal jobban ment.
A Graham-kenyért én sem tudom, hogy mitől jobb, viszont azt olvastam róla, hogy van benne egy csomó élelmi rost, ami kell a szervezetnek. Komolyabban még nem néztem utána.
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Vírusirtó topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPhone topik
- Éjszakai műszak
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Battlefield 6
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Core I7 4K OLED ERŐMŰ Lenovo P1 Gen3 ( I7 10850H 32Gb 1 Tb) Tervező/vágó/gamer - Nvidia 4Gb!
- iPhone 13 PRO MAX 128GB space gray gyönyörű AKKUMLÁTOR 99%!
- PS5 Battlefield 6 fulldoboz
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB DS Hibátlan
- Dell Precision 7560 i7-11850H / 32GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T1200 225.000 Ft
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekem 3-mal,minusz 9kg.Derékből -4v.5 cm

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha már sajt, akkor mozarella, sajna én is szeretem, ez van.

De most februárban kipróbálok mellé némi mozgást is, ugyanis nem csak a testsúly számít, az izommennyiség sem mindegy...