- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenkoG
csendes tag
válasz
BenkoG #12966 üzenetére
Kedves Reptársak!
Először is, mindenkinek szeretnék szerencsés, boldog új évet, sok repült órát kívánni. Az ünnepek elmúltak, a Steam dolgozik hál'istennek, így a sok repült órának akadályát nem sokat látom a magam részéről :-))
Ennek szellemében neki is láttam, új CPU, RAM, HD, SSD és egy teljes Windows 7 (64 bites) újratelepítés. Mivel megint kellemetlen tapasztalatok értek, ezeket megosztom a közösséggel, hogy mások is okulhassanak a rossz példámból.
Feltettem az FSX+Acceleration csomagot, még semmi más kiegészítő, aztán az LHSim csomagok: Library Base Pack, Hungary Landmarks, eddig minden OK. Feltettem az LHPR csomagot, innéttől kezdve a szélgenerátorok, Pannonhalma, a győri tv-torony és az Audi gyár eltűntek, a helyükön fekete folt.
Leszedtem az LHPR csomagot, majd az Accelerationt, próba/cseresznye alapon visszanéztem LHPR-re. A reptéri épületek nem maradtak meg, a kifutópálya és a fények viszont igen! Sőt, visszaállt a Landmarks csomag isEzen felbátorodva, feltettem LHPP-t, hogy megnézzem az ottani tv-tornyot, de a reptér a korábbi fekete képet mutatta... Katasztrófa. Jött a gyalu, leszedtem az FSX-et, a könyvtárát töröltem (én soha nem a C:-re telepítem), elindítottam az FSX-et, az LHSIM csomagok viszont ott vannak és minden fekete. Na itt döntöttem úgy, hogy bekapcsolom a tv-t inkább.
Ma reggel újragondoltam a dolgot. A fekete foltok arra utalnak, hogy egy telepített kiegészítő felülírta az eredeti BGL fájlok egy részét, aztán az FSX nem tudta megjeleníteni az új BGL-t, ehelyett feketében jeleníti meg. A kérdés: melyik BGL fájlokkal van a gond, azokat kellene csak kivenni és máris eltűnnek a fekete foltok. Ez a tüneti kezelés. Az igazi gyógyítást nem tudom, még gugliznom kell utána, s ha megtaláltam, akkor megosztom az infókat.
Addig is mindenkinek a legjobbakat :-))BenkoG
-
Korcsii
őstag
válasz
BenkoG #12966 üzenetére
Próbáld meg esetleg az LHSimulations fórumán, hátha nekik van rá ötletük.
-
Cypresss
senior tag
válasz
BenkoG #12928 üzenetére
Szia,
Az off topic témához:
Kevesek között vagy akik látják a lényeget.
On topikhoz:
Megnéznék néhány képet, de sceneryben én csak kezdő vagyok, szóval lehet, hogy nem tudok segíteni.
(#12932) Gudi:
Szia Gudi,
Amennyiben a gép hivatalos forrásból van, és mostanában vásároltad, akkor az tartalmazza a korábbi szervizcsomagok javítását, nem kell semmit telepítened. A gép pontos verziószáma könnyedén kideríthető. Az FMC-ben Menu/PMDG setup/About. Az SP1c egyébként az előző javításokat is tartalmazza.
A PMDG két dimenziós paneljei bármikor tetszés szerinti méretre húzhatók, és persze semmi közük a javítócsomaghoz.
Ehhez először a hívd be a kívánt panelt, tartsd lenyomva a bal egérgombot közben pedig mozgasd lefelé a panelt, ezután látni fogod a panel szélét. Most már csak annyi a dolgod, hogy a panel valamelyik szélére kell mutatnod az egérmutatóval (ekkor egy jobbra-balra vagy fel-le mutató jelzés tűnik fel) vagy a sarkira, utóbbi esetben méretarányosan változik minden a panelen ahogy kisebbre vagy nagyobbra állítod.
Fontos még, hogy ezt az "átméretezést" a gép minden indítása során meg kell csinálnod. Ha ezt nem szeretnéd, akkor bele kell nyúlni a panel.cfg be, de azt inkább ne egyedül csináld.
-
aviator
tag
válasz
BenkoG #12904 üzenetére
Igen, ezt próbáltam érzékeltetni a bevezetőben, csak gondolom akkor az a része nem jött át kellőképpen, hogy azért ezt én nem nevezném Bibliának olyan értelemben, hogy ezt, és csakis ezt lehet követni annak érdekében, hogy egy használható FSX-et kapjunk. Frappánsak az eredetiben a Bibliára hasonlító tartalmak, én ezt nem éreztem annyira magaménak és jogosnak sem, hogy beleírjam a fordításba. A tartalmát, szakmaiságát, igazságtartalmát tekintve már egy kicsit azért közelebb áll ahhoz, hogy Biblia legyen. De gondolom, hogy azért mindenki meg tudja ítélni azt, hogy mit engedhet meg magának anyagilag a leírtakból. Ez ugyanúgy egy nézet, egy javaslat, mint itt bárki másé aki posztol ide a fórumba, csak éppen egy informatikában erősen jártas illetőtől származik (erősen megkérdőjelezhető stílusban), ami abszolút nem jelenti azt, hogy bárki számára erősen ajánlott legyen a szó szerinti követése. Itt most elsősorban persze a hardveres részre gondolok. A szoftveres részéről én is most olvastam először, éppen ezért írtam bele, hogy nem tudok a leírtakért felelősséget vállalni, meglátjuk mit hoz a konyhára, remélem még idén lesz lehetőségem kipróbálni.
A babázásról lemaradtam, akkor így utólag gratulálok és sok boldogságot kívánok!
-
Cypresss
senior tag
válasz
BenkoG #12821 üzenetére
Remélem, egyszer én is becsatlakozom, ámbátor engem a kisebb vasak izgatnak elsősorban
Szia,
Üdvözlünk a klubban, kisebb vas is lesz a központban és nem is akármilyen. Terveink szerint november végére készül el a madárka. Ha kész van, szeretettel várunk.
Amennyiben szereted a kisgépes világot, akkor őket ajánlom, pontosabban kötelező alaposan tanulmányozni az oldalukat...: [link]
Busz témában: jövő péntek 17-től OK.
#12826) wolruf: Elsőre azt olvastam, hogy lesavazva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Vicces képek
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest