Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BenkoG

csendes tag

válasz d-boy #13070 üzenetére

Nekem a HOTAS verziója volt, nem force feedback-es (utálnám az egész napos gépelésben megfáradt kezeimet szétrázatni). Nagyon meg voltam elégedve vele, a gázkar miatt univerzálisan jó volt mindenhez, de egy Saitek X52 kedvéért megváltam tőle. (Megvettem az X52-t és éjjel-nappal azon toltam :DD ).

BenkoG

P.S.: Szerintem azért tűnt fel most sok használt belőlük, mert már nem új modell, én három éve vettem újonnan, akkor volt kb.fél éves kibocsátású. Még egyszer mondom, nekem tökéletesen jó volt, DC-3, Discus, MU-2, Aircreation sárkányt, Mooney Bravo-t hajtottam vele sokat.

• BenkoG

csendes tag

válasz BenkoG #12966 üzenetére

Kedves Reptársak!

Először is, mindenkinek szeretnék szerencsés, boldog új évet, sok repült órát kívánni. Az ünnepek elmúltak, a Steam dolgozik hál'istennek, így a sok repült órának akadályát nem sokat látom a magam részéről :-))
    Ennek szellemében neki is láttam, új CPU, RAM, HD, SSD és egy teljes Windows 7 (64 bites) újratelepítés. Mivel megint kellemetlen tapasztalatok értek, ezeket megosztom a közösséggel, hogy mások is okulhassanak a rossz példámból.
    Feltettem az FSX+Acceleration csomagot, még semmi más kiegészítő, aztán az LHSim csomagok: Library Base Pack, Hungary Landmarks, eddig minden OK. Feltettem az LHPR csomagot, innéttől kezdve a szélgenerátorok, Pannonhalma, a győri tv-torony és az Audi gyár eltűntek, a helyükön fekete folt. :W
    Leszedtem az LHPR csomagot, majd az Accelerationt, próba/cseresznye alapon visszanéztem LHPR-re. A reptéri épületek nem maradtak meg, a kifutópálya és a fények viszont igen! Sőt, visszaállt a Landmarks csomag is :D Ezen felbátorodva, feltettem LHPP-t, hogy megnézzem az ottani tv-tornyot, de a reptér a korábbi fekete képet mutatta... Katasztrófa. Jött a gyalu, leszedtem az FSX-et, a könyvtárát töröltem (én soha nem a C:-re telepítem), elindítottam az FSX-et, az LHSIM csomagok viszont ott vannak és minden fekete. Na itt döntöttem úgy, hogy bekapcsolom a tv-t inkább.
    Ma reggel újragondoltam a dolgot. A fekete foltok arra utalnak, hogy egy telepített kiegészítő felülírta az eredeti BGL fájlok egy részét, aztán az FSX nem tudta megjeleníteni az új BGL-t, ehelyett feketében jeleníti meg. A kérdés: melyik BGL fájlokkal van a gond, azokat kellene csak kivenni és máris eltűnnek a fekete foltok. Ez a tüneti kezelés. Az igazi gyógyítást nem tudom, még gugliznom kell utána, s ha megtaláltam, akkor megosztom az infókat.
    Addig is mindenkinek a legjobbakat :-))

BenkoG

• BenkoG

csendes tag

válasz wolruf #12971 üzenetére

Na'on jó lenne, ha normálisan kezelné végre a több CPU-t is, nem kellene egy Google-szerverfarm számítási teljesítménye a normális megjelenítéshez és problémamentesen tudnánk egy légtérben repkedni, ámde ez a része erősen kérdéses előttem. Főleg, hogy ki és hogyan fog légiirányítást adni? A dolgok ezen részével még sem elméleti, sem gyakorlati síkon nem foglalkoztam/találkoztam, ha esetleg elláttok tudással, megköszönöm... :R

BenkoG

• BenkoG

csendes tag

válasz Korcsii #12968 üzenetére

Köszi az ötletet. Természetesen az volt a legelső, amit megtettem (http://lhsimulations.com/forum/index.php?topic=205.msg10385#msg10385).
    Gyakorló informatikusként találkozom olyan felhasználókkal, akik kijelentik, hogy nekik nincs szerencséjük a számítógéppel és néha már én is hajlok velük kapcsolatosan erre a meglátásra (bár a logikusabbik énem azt mondja, hogy valamit ők nem csinálnak úgy, ahogy kellene). Na most érek el erre a pontra magammal kapcsolatosan, de még nem adtam fel, a karácsony körüli napokban nekiállok az "egyesével egyelgetek" módszernek. :DD

BenkoG

• BenkoG

csendes tag

Az LHSIM problémához feltöltöttem képeket.

1. LHPR1 képen a Twotter ott áll a várakozóponton, jobbra látszanak az épületek kontúrjai.

2. LHPR2 fentről, a reptér sehol, de látszik, hogy a falu és a reptért környező terület fénykép alapú.

3. LHBY A kifutó végénél az egy vonalban lévő objektumok a nagyfeszültségű távvezeték oszlopai illetve merőlegeesen egy bokorsor. Itt is látszik a photogen...

4. LHSM, az aszfalt fekete, a fák közt álló fekete bucik a bunkerek.

5. LHPP, a háttérben jobb oldaon épületek, balra parkoló repülők és a tankolóállomás (emlékeim szerint :B )

Ha bárkinek bármilyen ötlete lenne... Köszönöm előre is.

BenkoG

• BenkoG

csendes tag

válasz Cypresss #12955 üzenetére

THX, ez most kimarad, lánykámnak nagyon hirtelen kellett egy új mobil :W Most a cockpit építéssel vagyok jobban elfoglalva amúgy is, kevés a repült órám :(((

• BenkoG

csendes tag

válasz Korcsii #12957 üzenetére

Uraim,

nagyon köszönöm a cikkeket, de megbocsátást kell kérnem. Számtalanszor elmentem a HA-MOI mellett (mivel a közelben lakom és a munkám miatt sűrűn jártam arra) és mindig csak nyálcsorgatva nézegettem, hogy egyszer, egyszer be kellene menni oda... (Azt a helyet roppant mód nem szeretem, ahol állt.)
    Na most mehetek Kassára. De megyek, a következő másodszülinapomra ezzel a túrával fogom meglepni magam. :)

BenkoG

P.S.: Kunovice LKKU is útba esne. Tervek szerint. :))

• BenkoG

csendes tag

válasz ChipKng #12953 üzenetére

Hát én is csodálkoznék, de van még működőképes Li-2 gépünk is, többek közt :)

• BenkoG

csendes tag

válasz cintula187 #12949 üzenetére

Jó sok elektronika befér egy ekkora orrba :)) Ha szegény gépecskének jó az ajándékozás (pl. felújítják és újra repül avagy múzeumban szépen karbantartják a látogatók nagy örömére), akkor áldásom rájuk. Már ha kell az én áldásom hozzá :D

BenkoG

• BenkoG

csendes tag

válasz Cypresss #12936 üzenetére

Off topic, zárásként:
    A múlt héten megfogalmaztam a jogtisztaságra vonatkozóan néhány gondolatot. Köszönöm Cypress kolléga "méltatását", ámde hozzá kell fűzzek megint néhány dolgot.
    1.Nem, nem vagyok a szoftverrendőrségnek/adó/egyéb hatóságnak és/vagy szervezetnek sem tagja. A reülőszimulátoros közösségnek vagyok a tagja.
    2. A megfogalmazott vélemény a sajátom. Teljesen. Két dolgot nagyon jól megtanultam (a saját káromon is): tetszik, a holmi, szeretném, de első körben a pénztárca dönt. A második: a virágboltos árakkal senki nem versenyezhet :-)) De ha valaki a virágboltban vásárol, lelke rajta, ha tudok technikailag tanáccsal vagy közreműködéssel segíteni, azt szívesen megteszem.
    On topic:

Csinálok pár jó kis screenshotot és feltöltöm ide. Előre is köszi.

BenkoG

• BenkoG

csendes tag

válasz Cypresss #12926 üzenetére

Szia Cypress, sziasztok Többiek! :)

Az LHSIM sceneryből Pér szigorúan official, a többi free.

Off topic:
    Én - mint ex-szoftverfejlesztő - ügyelek arra, hogy "közvetlen kollégáim"- ha pénzért adják az általuk megalkotott szoftvert, akkor ne okozzak nekik kárt. Ez nem mindig egyszerű, de hajlamos vagyok "önsanyargatni" ha nem fussa rá.
    Nevezzetek hülyének vagy képmutatónak, de volt már velem, hogy találkoztam máshol az általam fejlesztett szoftverrel, ahol "nem kellett volna" és eléggé fájt, ez anno asztalborítással járt nálam.Innét nézve egyenes a dolog.

On topic:
    Tehát az FSX jogtiszta, a Twin Otterem ajándék volt, Pér jogtiszta, a többi free. Nagyon sok free scenery van, pl. Görögország majdnem teljes egészében, ráadásul fotó-alapon. Ezek a mostani új telepítésemben nincsenek beintegrálva, szándékosan, mert az LHSIM dolgot akarom első körben rendbe tenni. Tehát a mostani állapot: FSX Acceleration, LHSIM Library Pack, Landmarks, LHPR-LHBY, LHDC, LHPP, LHSM, TwOtter.

Görögország nekem mindig nyaralás, kikapcsolódás, csoda, imádom, de Magyarország az otthonom és az itteni reptereken szeretek leszállni, elsősorban. Utána kalandozom a világban.

BenkoG

P.S.: Ha kéritek, csatolok képeket.

• BenkoG

csendes tag

válasz Cypresss #12907 üzenetére

Szia Cypress,

nem használok FS Globalt. Csináltam gy tuti üres, új telepítést, ráadásul egy másik gépen és ott is ugyanez volt a jelenség. :W :O :W :W :W :W

• BenkoG

csendes tag

Cintula apukának gratula, a fiatalembernek pedig sok boldog repült órát kívánok a magam nevében!

Lenne egy fogós-ravasz kérdésem, hátha találkoztatok már a jelenséggel (az a baj, hogy sehol nem találtam választ erre e kérdésre). Nagyon nagyra becsülöm az LHSimulations csapat munkáját, csodálatosak a sceneryjeik. Csak nem az én gépemen. Hozzá kell tegyem, másik FSX verzióval és másik gépen is pontosan ugyanerre az eredményre jutottam, sőt, többször le is töltöttem a telepítőkészleteket, kikapcsolt vírusvédelem mellett is.
    A jelenség: felteszem az LHS Base Packet (1208), arra a Hungary Landmarks csomagot, minden OK. Abban a pillanatban, hogy felteszem a megvásárolt LHPR csomagomat, abban már nem lesznek jók az objektumok. Konkrétan a magas fű a taxiway szélén, az épületek oldalfalai helyett feketeség, a bokrok helyén fekete négyszögek, a szélkerekek feketék, a TV-toronyból, Pannonhalmából eltűnnek szintek, ami megmarad, az is fekete. Tudom, hogy BGL fájlok szintján van a gond, mert az FSX megzavarodik és nem tudja megjeleníteni. Nem akarom a csomagok sok-sok BGL file-ját megmozgatni, mivel tenger idő, kísérletezés és nem utolsó sorban a szerzők jogait is hátha megsértem vele (egykoron fejlesztőként kezdtem a pályát - azt hiszem, ezt nem kell tovább ragoznom).
    Ami érdekelne: találkoztatok-e már a jelenséggel, illetve az FSX-ben van-e bármi olyan jellegű beállítás, ami segíthet a problémán? Előre is köszönöm.

BenkoG

• BenkoG

csendes tag

válasz aviator #12885 üzenetére

Kedves Ádám! Kedves Fórumtársak!

Szerintem nem vagyok egyedül, hogy olvastam a mű eredetijét. Gondolom azzal sem, hogy Ádám véleményét támogatom a szerző stílusáról. Mivel van szerencsém informatikusnak nevezni magam, illetve van egy kis múltam már az FSX használatában is, úgy érzem, vehetem a bátorságot kijelenteni a következőeket: azoknak szóló írás, akik ismerkednek vele vagy kicsit már elmélyültek az FSX használatában és sok olyan dologról is beszél, amit tényleg érdemes megfontolni annak, aki gondolkodik a szimulátoron vagy cserélné a hardverét. Azt is figyelembe kell venni, hogy a mű eredeti szerzője egy olyan világrészen él (vagy olyan anyagi helyzetben van), hogy nem kell azon gondolkodnia, hogy i5 vagy i7 CPU-t vegyen.
    Összefoglalva: akinek nem inge, annak nem gatyája :) Nekem adott egynémely kijelentésével gondolkodni valót...

Jó repülést mindenkinek!

• BenkoG

csendes tag

válasz Cypresss #12848 üzenetére

Ugyan jeleztem, hogy ez nekem már nagy vas, de szívesen nézném én is, hogyan landolnak a kollégák :)

HA-BEN

• BenkoG

csendes tag

válasz Cypresss #12812 üzenetére

Cypress,

köszönöm a gyors felvetést, a közös repülés lázában ég most a közösség, ahogy olvasom, de ez így jó. Remélem, egyszer én is becsatlakozom, ámbátor engem a kisebb vasak izgatnak elsősorban :)

Nos, FSGlobal-t nem használok, sőt a "pártatlanság" érdekében csak az Acceleration van fen, ámbátor az meg szükséges a jó működés érdekében. Egyedül a Bojote-féle fsx.cfg tuningot csináltam meg, de visszaraktam az eredeti fsx.cfg-t, amikor láttam, hogy nem lesz ez így jó.

Off topic:
    Győr-Szabadhegyen van a munkahelyem. Pér itt van légvonalban kb. 5nm távolságra (egész pontosan a kifutó 30-as vége :D ), a fejem fölött a nyitott tetőablak, folyamatosan hallom a motorzúgást, a beérkező Dorniereket látom a fejem fölött bevitorlázni... most érkezett egy Pilatus Porter... beállt a parkolóba, megtankolt és most vár. Na ez az én világom :D :D :D
    ON

A scenery libraryben kivettem-visszatettem, feljebb-lejjebb tettem de így sem műxik. A fekete foltok jellemzően épületek, nagy fű és az épületek ahol nem feketék, ott átlátszóak. Az aszfalt feketéből egységes szürke lett, de a péri kifutó körüli fű is - minden évszakban - csak egy fekete folt.Ezért mondom, hogy amit lehetett, már kipróbáltam, most jönne az, hogy milyen fájlok ütköz(het)nek egymásssal, azokat kellene próbálgatni.
    Ja igen, amikor feltettem Pért, az rátelepített az Audira és a szélerőművekre, illetve az Landmarksra is (gondolok itt a fűre az apron mellett, akinek megvan Pér, az szerintem tudja) ebben biztos vagyok. Tehát tuti, hogy valami itt ütközik. Megírtam az LHSim csapatnak is tavaly már, sajnos ők sem tudtak mit mondani.

BenkoG

• BenkoG

csendes tag

válasz Serpenthelm #12792 üzenetére

Sziasztok!

Olvasom egy ideje ezt a fórumot, illetve pár éve tolom az FSX-et. Szeretnék tanácsot kérni tőletek, mivel megakadtam.
    Az alapkonfigom: Win7 64 bit, Radeon 5770 1GB, 8GB RAM, FSX Acceleration és az LHSimulations csomagok: Library Base Pack, Hungary Landmarks Pack. Eddig OK, Pérről felszállok, megvan az Audi, Pannonhalma, a szélerőművek és a győri TV-torony. Amint felteszem Pért, abban a pillanatban eltűnik Pannonhalma és a torony, mivel Pér tartalmaz egy újabb AUDI gyárat, így az változik, illetve a szélerőművek maradnak. Ha újratelepítem (akár leszedem előtt a mellékelt uninstall progival, akár nem) a Landmarks-ot, akkor Pérből eltűnnek (pontosabban csak fekete folt) az épületek, az apron mentén a táblák,az aszfalt szürke, a fű helyén is csak fekete folt lesz (ugyanez a helyzet LHDC, LHSM és LHPP esetében is).
    Játszottam a dologgal oda és vissza még az FSX-et is újraraktam, de semmi, az eredmény ugyanaz, fekete foltok az objektumok helyett. Informatikus vagyok, rendszergazda, jópár évnyi tapasztalattal, de ezzel most egy kicsit megcsüngtem. Utánaolvastam, hogy a BGL fájlokat nem tudja ilyenkor az FSX jól megjeleníteni, valami valamivel összeveszik. :W :Y :F :( :(( :((( :o
    Minden ötletet és információt örömmel fogadok!

BenkoG (HA-BEN)

Új hozzászólás Aktív témák