- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Ma kiakasztott ez a lefagyás dolog. Kétszer csinálta meg velem, nem tudom mitévő legyek.
Rakjam újra a rendszert?
Vagy vegyem elő a tartalék vinyómat, rakjak arra egy rendszert, SSD nélkül, és próbálgassam? Lehet az lesz, és ha akkor is megfagy, akkor nem SSD, hanem más.
Néztem az Asrock honlapján a drivereket, nincs frissebb. -
vlevi
nagyúr
Igen, van. Egy Samu 830 a fő, ez van az egyetlen SATA3 portra kötve, és egy Samu 1TB-os vinyó a SATA2-n, és utána egy DVD meghajtó. Asrock B75 alaplapom van, amin csak az Intelnek vannak SATA vezérlői, nincs másik asmedia, vagy ilyenek, ami összekavarhatná.
De ezt a hülyéskedést csak az utóbbi időben vettem észre. Fél évig tökéletesen ment. 10-ből egyszer megcsinálja, hogy nem hajlandó shutdownolni a rendszer. De valamelyik nap rákattintok a levelezőre, az ablakkeret betöltődik, aztán semmi. Azt hittem, a levelező progi szart be, de amikor egy másik proginak az egyik párbeszédablaka sem jött elő, gyanús lett a dolog. Restart windows, és ment rendesen..."Nem gond ha sokszor pl nem kapcsolom ki a gépet"
Szerintem egyáltalán nem. Én is így használom, reggel bekapcs, aztán napjában 10-20x is leteszem altatásba. De lehet, hogy árt neki, és pont azért van az előbbi bajom, nemtudom -
vlevi
nagyúr
"Mostmár többször is megtörtént, hogy windows valamiért lefagy, task managert ha el akarom indítani éveket kell várni, belassul a gép, lefagy a böngésző...hogyan tudnám leellenőrizni, hogy esetleg az ssd csinálja e a problémát?"
Üdv a klubban, ilyesmi bajom van nekem isUtóbbi 1-2-3 hónapban vettem észre, hogy a gép leállításába belefagy, és a múlthéten azt, hogy nem jött be 1-2 progi. De aztán restart windows és megy minden. Sajnos a megoldást én sem tudom...
-
Bodor
veterán
1:Sandforce vezérlős SSD-knél Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell indítani a mérést ahhoz, hogy a gyári, megadott értékeket lássuk viszont!
2: Erről a programról dobj egy képet!
TRIM-et nem kell beállítani, ha jó driver van fent akkor megy magától.
Nem kell külön formázni az SSD-t, a legjobb ahogy te csináltad, vagyis az oprendszer telepítője formázta.
3: Olvasnivaló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest