-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
Eszembe sem jutott töredezettség mentesíteni,emlékszem mikor beraktam a gépbe nekem is 7,...valamennyit mutatott,egy éve nem néztem csak most,hogy szóba került.Nem érzem lassabbnak,hogy mit ír az index le van sz@rva.
E Egyébként 20Gb szabad hely van a "C"meghajtón az "E" n meg vagy 50.
-
worxland
addikt
Nagyon nem ugyanolyan a 830 és a 840 Pro. Nem tudom, mit csináltak az MCX vezérlőről MDX-re váltásnál, de nálam a Wear Leveling Count a 830-nál 22-t emelkedett havi átlagban, a 840 Pronál ez 2-3 között mozog. Mindkettő 256 gigás. Ez alapján a 840 Pro még (sokkal) tovább fogja bírni, ha csak a cellák elhasználódását nézzük.
-
-
-
-
Impressa
őstag
-
ba3_2107
tag
Klónoztam a MBR-ot és annyira elrontotta az egészet, hogy újra kellett rakni mindent. Viszont amit nem értek, hogy mindenképpen kell egy HDD is az SSD mellé laptoba legalábbis, ugyanis, ha csak simán az SSD-re telepítem a windowst, úgy, hogy nincs bent a HDD, akkor egyszerűen feltelepíti és utána nem indul el többet. Keresi az oprendszert és nincs. Arra gondolok, h a MBR-t mindenképp a HDD-re kell írnia, attól függetlenül, hogy a rendszer az SSD-re van-e telepítve vagy nem. Magyarul, ha most kiszedem a HDD-t nem indul el a rendszer.
-
painkillerx
tag
Értem akkor, hogy tudom bekapcsolni a TRIMet mert HD Sentinel azt irja hogy tamogatott de inaktív: "Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez."
Az alaplap adatai: ASRock N68C-S UCC
Lehet csak valamit be kene allitani hogy SATA2 sebesseget kapjak? Uj nForce driver van, most toltottem le. -
vlevi
nagyúr
Kínomban olvasgatok, és ezt találtam : SSD Freezing Fix . Igaz, nem Samu, de nem is az SSD-t állítgatja, hanem az intel drivert.
Kipróbálnám, de most nekem a registryben nincs iastor bejegyzés. Csak iaStorA, iaStorF, iaStorV-t találtam. Mostakkor mi legyen?(Amúgy most nem használom az SSD-t, csináltam egy system image backupot, és azt rátölöttem egy tartalék HDD-re. Bűn lassú, 3-4 perc mire boot után lenyugszik a vinyó, de legalább megy, ugyanaz a rendszer, ami korábban volt, nem kellett újrainstallni semmit).
Még annyit, hogy a win7 system image backuphoz (lemezkép létrehozása) meg kell csinálni a helyreállító lemezt is, mert a win7 telepítő DVD-vel nem sikerült ezt a backupot felhasználnom. -
-
vlevi
nagyúr
Aztarohadt. Kaptam a pofámba egy kéket az új, ideiglenes gépen.
A gép be volt kapcsolva, de semmit nem csináltam vele, a közelében sem voltam. Egyszercsak azzal fogadott, hogy kékhalás miatt újraindult
Belenéztem az eseménynaplóba, meg a hiba megoldás bizbaszba, és azt írja, hogy nem tudta olvasni a lemezmeghajtót. Nem az SSD-t, mert az most ki van kötve, hanem helyette berakott 250-es vinyót.
És az eseménynapó írogat hibákat. -
vlevi
nagyúr
Jajjdesz...r basszus
Sose próbáljátok ki, hogy SSD után milyen egy rendszert vinyóra telepíteni
Valami eszméletlen tetű így a gép, hiába az i5, meg a 8G RAM, ha a lemez ilyen lassú.
Egyelőre felment egy új win7x64 egy tartalék 250-es vinyóra, hát, lehet, hogy semmit sem fogok belőle megtudni. Mert most olyan, mint ami menni akar, de ez lehet, csak azért van, mert szivat.
Ha a jövő héten sem döglik meg, akkor lebackupolom a mostani "éles" rendszeremet, és felrakom újra a hetest, és elkezdem belakni, majd kiderül. -
-
tajcsi
őstag
Detto nekem is ezt egy par napja csinalja. Es rettenetesen idegesit mar ottvagyok hogy fahozverem azt csokolom. Veszett vagyok, komolyan, ha nehogy a hdd-rol jobban menjen a rendszer mint az ssdrol...
Nekem is intel kontroleren van az ssd, a hdd sata3as porton mert ugye sata 4as a seagate, a dvd iro meg sata2es intel porton.
Task manager, bongeszo, sokszor lefagynak, es a rendszer is halva emelkedik fel...
Jo lenne ha valaki irna...most tesztelem az ssd-t az intel programjaval egy oran belul tan meglesz...kozben fagyott a mozilla...
Aza kerdesem, hogy az intel solid state drive toolboxon keresztul firmwaret lehet frissiteni? Nem lesz baja a rendszernek? Bar ketlem, hogy fw baja van, sott, most nezem elobb befejezte a tesztet es 100%os az ssd...
Nameg ha neked samuval van baj akkor itt komolyabb problemarol van szo, nekem maximus 4 extreme lapon csinalja ezt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest