- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pluto1969
aktív tag
válasz
jambiyya #57342 üzenetére
Még mindig PNY CS900 2TB-os SSD
Kíváncsi lennék ki ajánlotta, mert ez minden, de nem jó vétel. Igaz amit írnak róla, és jó eséllyel gyanítom hogy QLC. Abban csak reménykedem, hogy nem Phison S11 vezérlős, mert a PNY előszeretettel használta ezeket. Ezek ilyenek, tényleg belassulnak Hdd sebesség alá is, ha elfogy a cache. Fogadd el így, mást nem tudsz tenni. -
jambiyya
őstag
válasz
jambiyya #57311 üzenetére
Még mindig PNY CS900 2TB-os SSD.
A választás egyik oka az összefoglalóban az ajánlás volt.
Tegnap áttúrtam a külföldi oldalakat is, a reddit-en volt egy szál, ahol DRAM nélküli SLC cache-el szerelt olcsó SSD-nek titulálták. Azt is írták, hogy el kell fogadni, hogy biz. esetekben (nálam volt ilyen mostanság párszor) egy HDD-nél is lassabb lesz.
Nem tudom ez mennyire köztudott, és azt sem, hogy igaz-e (és dacára az ajánlásra való hivatkozásnak, nem is szemrehányásként írom, az én döntésem volt a vétel), de ha igaz, akkor ezt is le kéne írni az ajánlóban.
Persze még mindig lehet, hogy valami baja van, csak minden program tökéletesnek jelzi, és hibákat sem produkál. -
meri
aktív tag
válasz
jambiyya #57284 üzenetére
A screenshotodon az látszik,hogy 100%-os terhelést produkál, miközben 7 MB/s sebességgel másol (a másik képen ez csak 1 MB/s - egy darab nagy file, nem sok kicsi, bár ez akkor is szuperlassú lenne). Szerintem ez SSD hiba. Mennyi idős? Másik gépben / külső SATA házban nem, tudod kipróbálni?
-
válasz
jambiyya #57282 üzenetére
Abból, hogy PNY 2TB SATA SSD, nem sok minden derül ki. Ha belassul írás/másoláskor, az teljesen normális is lehet, függ a másolt adat méretétől és attól, van-e valamilyen cache, valamint a NAND-tól is.
Viszont azt is írtad, hogy a Windows nagyon lassan tölt be, ezért gondoltam a rendszer meghajtóra.
-
-
-
-
***ANDRÁS***
aktív tag
válasz
jambiyya #51768 üzenetére
nekem volt egy crucial ssd-m, amiben a hőmérséklet szenzor hibás volt, tiédnél jóval nagyobb értéket mutatot, de semmi baja, azóta is vígan megy. Egyébként a hagyományos sata SSD-k akkor szoktak ilyen értéket mutatni, ha szorosan közel vannak egymáshoz rakva, nem tudnak szellőzni. Nálam is volt ilyen egy 5.25-ös tartóra volt rakva 4 db. Egyébként a normál műkődési hőmérsékletük 30-38 között van. Esetleg gyárilag szarul van kialakítva a belseje és nem jó a hűtése.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
jambiyya #16635 üzenetére
'South Bridge:
1 x IDE connector supporting ATA-133/100/66/33 and up to 2 IDE devices
5 x SATA 3Gb/s connectors supporting up to 5 SATA 3Gb/s devices
1 x eSATA 3Gb/s port on the back panel supporting up to 1 SATA 3Gb/s device
Support for SATA RAID 0, RAID 1, RAID 10 and JBOD'Ez a szöveg a gigabyte oldaláról van, hol látsz te itt sata3-t?
Második sor 5xsata 3Gb/s, a 3Gb/s az a sata2 szabvány elméleti sebessége. A sata3 pedig 6Gb/s-tud elméletileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Toshiba 3TB HDD Sata3 DT01ACA300 / Beszámítás OK!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Samsung 960 EVO 250GB 2280 M.2 NVMe SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest