-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Thusor
őstag
Köszönöm a válaszodat. Sajnos a szabványos SATA driverrel se jobb a helyzet. Arra is gondoltam, hogy lehet azért ilyen lassú mert a DVD helyére van betéve. Sajnos máshova nem tudom betenni, mert ebben a laptopban csak itt van hely. A gépben lévő 1.8"-os SATA helyre nem tudom betenni mert ebbe nagyobb proci hűtő van, és az elfoglalja a helyet. Lehet, hogy a DVD hely miatt ennyire lassú?
-
RudY
addikt
Úgy tűnik, hogy a Samsung 840 EVO szériát érintő októberi hibajavítás mégsem lett az igazi. A Samsung oldalán ebből az 1.1 verzió tölthető. Aki októberben használta már a javítást (1.0) annál ez már eleve nem fog működni, de aki még nem oldotta meg, az nyugodtan engedje rá a meghajtójára.
Aki viszont már használta, az tegye meg újra! (1.0) Erről a linkről még az előző változat tölthető:
Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration SoftwareElőzmény: [link]
Pár hónapig megint rendben lesz, addigra már talán a Samsung is kitalál valami hosszú távú megoldást.
-
daveoff
veterán
Én most leformáztam az SSD, több mint 400GB játék volt rajta, örültem neki.
Lefuttattam a programot előtte, és még a Tiednél is sokkal rosszabb képet mutatott, és jobban belegondolva az feltűnt, hogy BF4-ben sokkal lassabb a pályabetöltés, mint szokott, valószínűleg ez volt az oka. Sajnos a formázás előtt nem lőttem képet róla, de formázás után most ilyen. Remélem jön hozzá javítás, vagy cserélik, vagy valami, mert ez azért már simán garanciális probléma.
-
Emperor_
addikt
-
Memora
senior tag
Kösz az infót, bár itt azt is írták, hogy lehet hogy csak 1 év múlva fog belassulni (már amennyit én elkaptam a beszélgetésből)...
A szoftver frissítés esetleg teljesen orvosolja/megszünteti ezt a hibajelenséget? Gondolom azért nem hibás a széria? Sajna most nincs időm visszaolvasgatni, az SSD-t meg (valamelyik típust) kéne rendelnem legkésőbb holnap. Nem tudom meg merjem e ezt venni, mert amúgy talán ez a leggyorsabbak egyike (gondolom rendszer lemezként használva a tartósság is rendben lesz). -
Sk8erPeter
nagyúr
Na ezt jó, hogy linkelted, mert bár eléggé általános tanácsokat tartalmaz, és egyet leszámítva mindegyiket kipróbáltam már, de ez az egy kimaradt:
"5. módszer: A legújabb szoftver telepítése
Töltse le és telepítse a legújabb Microsoft IntelliPoint és/vagy IntelliType szoftvert. További információt a Microsoft alábbi webhelyén talál:
http://www.microsoft.com/hardware/hu-hu/downloads"
A szoftvert szándékosan nem telepítettem, mert nem állt szándékomban felülbírálni a gyári beállításokat, így felesleges plusz egy szutyok, amúgy sem szeretem az ilyen felesleges háttérben figyelő szarokat.
De lehet, hogy jelen esetben nem úszom meg, elég sok Microsoft-eszközt felsorol az "A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:" résznél.És tudod, mi az érdekes? Most jöttem rá, hogy próbáltam eddig 4 egeret a gépnél:
- Microsoft Wireless Laser Desktop 3000 bill.+egérkombó egere
- Microsoft Arc egér
- Logitech M705 egér
- Fujitsu LX900 bill.+egérkombó egeretippelj, melyik kettőnél jött elő észrevehetően a hiba: az első kettőnél, ergo mindkettő Microsoft-egér, gondolom hasonló felépítésű adóvevővel vagy épp driverrel. Hogy az adóvevőnek van-e baja, vagy csak szimplán szoftveres a probléma, azt megtudom akkor, ha a fent említett MS-szoftver(eke)t letöltöm hozzá.
Most jöttem rá agyalás közben, hogy odaraktam faternak az MS 3000 problémája miatt anyám régi Arc-egerét is, hogy majd ha előjön a probléma, toszigálja közben a másik egeret is (mindkettő adóvevője csatlakoztatva volt), hogy kiderüljön, hogy egérspecifikus-e a probléma, és mint kiderült, az Arc esetén még rosszabb volt ilyenkor a helyzet, mint a 3000-nél.
Viszont a másik két egérnél nem sikerült előhozni az anomáliát.Ebben a korábban linkelt threadben, a nyitó kérdésben egy Microsoft Desktop 6000-et említenek. Szóval szintén MS, és ez a típus benne is volt a MS cikkben a potenciálisan érintettek között.
Igaz, Müszinél valami Silvercrest egérnél jön elő a para, szintén asztali gépnél. De lehet, hogy az adóvevő itt is hasonló kialakítású (ekkor valamilyen hardveres eredetű para lehet, na jó, még mindig lehet vezérlővel kapcsolatos is akár, ami akkor szoftveres para).Az egész probléma nagyon furcsa, na majd próbálkozom, de ez egyelőre úgy néz ki, hogy épp nem a firmware-hez kapcsolódik.
(#14191) Müszi :
Nem rossz ötlet, egy próbát megér.(#14192) jakos73:
Na, aztán lehet, hogy itt közben kiderül, hogy nem is firmware-rel kapcsolatos a probléma...Ahogy elnéztem neten keresgélve, ilyen laggolós problémák bizonyos vezetéknélküli egerek esetén egész sokaknál előjönnek. (Mondjuk érdekes módon egy hivatkozást sem láttam pl. Logitech-egerekre. Nem véletlenül komálom a Logitech-et.
)
Most már tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy végül is minek a hibája lesz ez.(#14193) freestailo:
Na akkor lehet, hogy nálad más eredetű a para, mert nálam előfordult, hogy a billentyűzet használhatónak tűnt, miközben az egér kurzora teljesen elakadt - vagy csak épp úgy jött ki a helyzet, hogy pont addigra múlt el átmenetileg a probléma, mire a billentyűzethez nyúltam. -
Sk8erPeter
nagyúr
Ez nagyon durva, fateromnak pontosan ugyanilyen MS Wireless Desktop 3000 egér+billentyűzet kombója van.
Igazából csak azért érdekes, mert meglepő az egybeesés, hogy mindketten ilyen cuccal tapasztaltuk.
De gondolom Müszinek nem ugyanilyenje van, ezek szerint általános a jelenség. Amúgy jó tudni, hogy nem egyedi a jelenség, kösz!
(#14183) Müszi:
Köszi, hogy megosztottad! Ez az interferencia nagyon fura, de végül is nem elképzelhetetlen...itt is ilyesmire hivatkoznak (csak itt HDD-nél jött elő hasonló para).
Miért nem jön elő a gond mondjuk a laptopomnál, amikor ahhoz is vezetéknélküli bill.+egér kombót használok?A gáz az, hogy nincs előlapi USB-port.
Még nem tudom, akkor mi lesz a megoldás, nem akarunk vezetékes egér+billentyűzet kombót használni.(#14182) jakos73 :
Az a gáz, hogy azt még nem tudtam tesztelni rendesen (ritkán van időm, meg nem saját gépem, meg persze, hogy amikor tesztelném, akkor nem jön elő épp a para), hogy egész pontosan ilyenkor mi történik, tehát például zene vagy videó lejátszásánál érzékelhető-e a leállás, pedig ez még érdekes lenne. Igazából sima levelezés (Outlook), böngészőben pár fül, ilyesmik vannak megnyitva (nem memóriazabáló vagy teljesítményigényes alkalmazások), és egyszer csak elkezd idegesítően fagyni a kurzor vagy az OS (még ezt sem tudtam rendesen eldönteni, de az egér a gyanúsítottam).
Ha tényleg wireless kommunikáció + SSD kombóval jön elő a probléma, akkor az érdekes. Itt is jó lenne tudni, hogy mitől függ.(#14188) freestailo:
És nálad a zenénél/videónál is akadás van ilyenkor?
Na ez érdekessé kezd válni, ezek szerint nálad nem wireless kommunikációról van szó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- WD Western Digital Elements 2.5 1TB (WDBUZG0010BBK) 100/100
- Samsung 960 EVO 250GB 2280 M.2 NVMe SSD
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest