- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Nekem is cpu és vga között van az m.2 csati. Nálam eddig 60 fok volt a max terhelés alatt. Most ideiglenesrn aplikáltam rá egy bordát, csak simán a papírra rátettem és kábelkötegelővel finoman rászorítottam, így 50 alatt marad terhelés alatt. De majd leszedem a papírt és kétoldalas hővezető ragaccsal ráteszem.
Azt nem tudom, hol van rajta a hőérzékelő, de így valszeg a nand-nál. Mondjuk kézrátétellel is érezni, hogy a nand forró a vezérlő éppen meleg.
Egyébként a vezérlő körül azok kis kiálló fémes izék micsodák? Nem baj ha esetleg ahhoz is hozzáérnek, ha esetleg egybe egy nagyobb bordát teszek rá? -
Viktor81
senior tag
Rendben, de ez mit igazol ?
Van olyan program, aminek kellene ? Illetve, ha nem tiltottad, honnan tudod, hogy kell neki és nem futna "normálisan" ? (átrakhatja HDD-re is, bár nem azért vett SSD-t, de nem tudom, mit lassítana egy olyan programon, aminek nem elég 16 G RAM) -
xuldar
addikt
Rossz hasonlat. Az ilyen agyonkímélős hozzászólásokra szoktam mindig mondani, hogy persze, csináljátok, én is sokkal nyugodtabban aludnék, ha tudnám, hogy 10 helyett 15 év múlva fog elhasználódni az SSD-m. Már ha addig a vezérlő be nem sz@rik
Most komolyan, az SSD van érted, vagy te az SSD-ért? Nem azért vetted, hogy kihasználd a gyorsaságát? A tápodhoz is vettél fogyasztásmérőt, nehogy az első 2 év alatt 60% fölé menjen a terhelés? Vagy a procidat is percenként nézed, az üzemi hőmérséklet nehogy 2°C-kal meghaladja az ajánlottat?
Egyébként az 1. SSD-met használom és kb. nem érdekel, mennyire használódik el, mert 9 hónap alatt még mindig 100%-os. Az elején se nézegettem. Használom, mert azért vettem, hogy gyorsítsa a rendszert és nem csalódtam benne.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Érthető, hogy elsőre óvatosan közelíted meg a dolgot, de nem kell ráparázni, hogy pont ilyen szolgáltatások tennék tönkre az SSD-det. Régebben jóval rövidebbre becsülték az SSD-k élettartamát, így rengeteg olyan cikk született, amiben ilyen jellegű pátyolgatásokat tanácsolnak, amivel pont az SSD nagy előnyét, vagyis a gyorsaságát lehet itt-ott csökkenteni, és az élettartam nem biztos, hogy ezektől igazán releváns mértékben nőne (bár tény, valamennyivel kevesebb írást kap). Igazából a rosszabb, ha egy ilyen tanácsadó topicban még mindig úgy adja elő valaki ezeket a dolgokat, mintha valós problémát jelentenének (ez nyilván nem a Te hibád). Inkább ennek a dolognak szólt a cinizmus.
(#12082) jakos73:
Nyugalom, nem kell megsértődni, akárhányszor valaki vitatkozni merészel az álláspontoddal.
Az meg megdöbbentő, mennyi szót voltál képes fecsérelni arra, hogy egy smiley kíséretében kijavítottam egy helyesírási hibádat. Nem nagyon értem, miért veszel mindent magadra, nem bánt senki."Majd mindenki saját maga eldönti hogyan használja az op. rendszerét és mi a számára felesleges, nem szólhatsz bele, bármennyire is nem tetszik."
Ha mindenki saját maga dönti el, akkor te miért tanácsolod kifejezetten, sőt, "szólsz bele", hogy kapcsolja ki ezeket a szolgáltatásokat? Vagy neked több jogod van "beleszólni", mint mondjuk nekem vagy másnak, az ellenkezőjét nem lehet javasolni? Ebbe a topicba tanácsot kérő emberek jönnek, nyilván nagy eséllyel hallgatnak olyanra, aki sokat szól hozzá, még ha nem is feltétlenül helytálló, amit mond. Éppen ezért a tanácsot adó embernek ilyen tekintetben valamennyi felelőssége is van a dologban. Hadd engedtessék megvilágítani más szemszögből is a teendőket. -
Ice&Lime
veterán
SSD tudástár-ban, ez is benne van. A cikk linkje a topic összefoglalójában is benne van.
Egyébként az indexelést nem kapcsoltad ki a program szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest