- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
xuldar
addikt
A hibernálás kikapcsolása csúnya hasonlattal élve olyan, mintha kikapcsolnál egy másik virtuális memóriát. A neki lefoglalt hely felszabadul. Természetesen bármikor visszakapcsolható, ha szükség van rá.
A lomtár meg a fájlrendszerrel van összefüggésben. Kivitelezhetetlen, hogy másik meghajtóra kerüljön, hiszen akkor átmozgatásról lenne szó, annak meg mi értelme, ha törlési parancsot adtál ki.
-
Emperor_
addikt
(I)ha beírom ezt powercfg -H off akkor autómatikusan törlődik a most elfoglalt filemennyiség vagy csak nem rak rá újat? És bármikor vissza tudom kapcsolni? És ha letiltom a hibernálsát akkor attól még a sima alvó funkció megmarad ugye? (/I)
Kikapcsolja a szolgáltatást és törli a fájlt, a helye felszabadul. Igen vissza tudod kapcsolni, a korábbi linken ott van a parancs.
Az alvómódra nem tudom a választ. A win7 Help-jében viszont meg tudod nézni, ott korrekten le van írva.
A win7 topic-ot ajánlom én is, hát ha van ott nagy tudású, aki kapcsiból tudja a választ.
-
Emperor_
addikt
Sajnos a winsxs hízik. Nekem legutóbb 9 GB volt. Főleg kisebb SSD-k esetén lehet gázos.
Mindig meg kell gondolni előre, hogy mi kell és mi nem és csak a kellő progikat telepíteni.Hibernálás kikapcsolása.
Nyugodtan kapcsold ki ha nem használod!A lomtár méretét meghajtónként lehet korlátozni, jobb gomb tulajdonságok.
-
akos3
addikt
még az kimaradt, h a winsxs mappában mai dátum nem szerepel. Attól függetlenül, h sokat foglal, nem ez az ami hirtelen elvett 5,5 gigát..De akkor mi??
Kezd leesni ez a lomtárasdi. Ami a C-n volt (SSD) az a C lomtárjába megy, ami az E-n az meg oda..és mivel az E-n vannak a cuccaim (C-n csak programok), így azért tűnt úgy, mintha alapból az lenne az alapértelemzett..Nah de a lényeg, az h a C lomtárja üres..
-
Emperor_
addikt
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Temp könyvtárak sem az SSD-n vannak?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, királyság, örülök, hogy így összejött.
Amúgy ja, a felhasználói könyvtáradban lévők közül ezeket teljesen jogos, hogy áthelyezted, de a többivel, amik miatt aggódtál, nem érdemes foglalkozni, így azon se aggódj, hogy pölö a Chrome az SSD-re írkál, hadd tegye. Az a ritkább eset átlagfelhasználói igényeknél, hogy az írástól megy tönkre az SSD belátható időn belül, előbb szokott a vezérlő elhalálozni.
(#15964) jakos73:
Valami eredetibb oltással állj már elő, ez már nekem kínos.
Amúgy a lényeg az volt, hogy ha nem vagy biztos a dolgodban, pl. mert nem értesz a téma adott szegmenséhez (ez nem jelenti azt, hogy a téma többi részéhez adott esetben ne tudnál hozzászólni, de nem szégyen belátni, hogy van olyan, amit nem vág az ember), akkor utánanézés előtt ne jelents ki általánosságokban dolgokat, mert egy szakmai topicban elvárható az ilyen jellegű igényesség (pl. ha valaki betéved a topicba, még a végén elhiszi a téves állítást). -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, ez para, de ne aggódj, vissza lehet csinálni. Az lehet a gond, hogy most kb. megpróbálja az egész E: betűjellel ellátott partíciód ÖSSZES (!) tartalmát áthelyezni (számára visszapakolni, mert vissza akarja állítani az alapértelmezést) a C:\Users\Akos\Documents könyvtárba, de nem tudja megtenni, mivel a System Volume Information könyvtárat így "menetközben" nem mozgathatod akárhova, nincs hozzá jogosultságod (épp erre hivatkozik a hibaüzenet).
Ha az általad linkelt képen is látható Áthelyezés gombra kattintasz, majd megadod a célhelyet, akkor emlékeim szerint megkérdezi, hogy minden, az eddigi könyvtárban lévő fájlt is át szeretnél-e helyezni a másik könyvtárba - erre alapvetően igennel kellene válaszolni, DE MOST válaszold azt, hogy NEM, nem szeretnéd; a lényeg, hogy egyszerűen csak ennek a könyvtárnak az elérési útja (legalábbis ahova mutat) legyen megváltoztatva.
Rákerestem, itt is írja valaki, hogy ez így működőképes lenne, amit javasoltam.(#15953) Predator2:
Szerintem megéri gyengébb konfiggal is venni SSD-t, legalább a komoly szűk keresztmetszetet jelentő HDD lassúsága miatt nem kell szenvedni. SATA2-es tempóval fog üzemelni (tehát a benchmark méréseitől nem kell megijedni), de így is megérheti, ha van pénze rá az illetőnek.(#15956) fer:
Szerintem még mindig nem érted az alapproblémát (amit meg kell oldani, függetlenül attól, hogy hogyan jutott el ide). Egyébként de, megéri áthelyezni a felhasználói könyvtárban lévő dedikált könyvtárakat (például a dokumentumok, képek, videók dedikált mappáját is simán megéri - igazából miért is ne? Minek is tárolja ezeket az SSD-n?).(#15946) fer:
"Vagy telepíts, vagy videózz! Nem is értem, hogy miért kell videó nézés közben telepíteni"
Azt a qrva, úgy látom, egy-két topiclakónak az agyára is húzódott a bejgli.Egy-két ilyen aranyköpést még, légyszi, nagyon szórakoztató!
-
fer
őstag
Kár görcsölni ilyen dolgokkal, csak azt fogod elérni, hogy annyira összebogozol mindent, hogy egyszer csak nem fog elindulni a win, vagy mindenféle hibaüzeneteket fog dobálni, és telepítheted újra! Örülj neki és használd, ha mindenáron kímélni akarod akkor bőven elég, ha a torrent letöltést rakod hdd-re!
-
akos3
addikt
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem ezt írtam, ha elolvasod még egyszer.
Amit Te nézel, az a "Könyvtárak" csomóponton belül van, az tök más, oda saját szempontok szerint rendezett és elnevezett könyvtárszerűségeket hozhatsz létre, ami igazából csoportosításra, meg az elérési utak gyorsabb megtalálására jó. De fizikailag nem helyezel át vele semmit.
A felhasználói könyvtáradba lépj bele, ami esetedben a c:\Users\Akos lesz. Ott pedig a különböző dedikált könyvtárakra (pl. Desktop, (My) Documents, (My) Downloads, (My) Music, (My) Videos, stb.) kell rákattintani jobb egérgombbal, majd a tulajdonságaira rákattintani, és beállítani a Location fülön az elérési utat, a Move gombbal mozgathatod máshová (nyilván helyettesítsd be magyar nevekkel magyar OS-nél).
Rákerestem neked, van magyarul is, screenshotokkal:
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/redirect-folder-new-location#1TC=windows-7Az asztal könyvtárát pontosan ugyanígy átmozgathatod másik háttértárra, csak nem érdemes: nem mindegy, az asztal mennyi idő alatt jelenik meg, szóval maradjon csak SSD-n. (Persze SSD-n belül mehet másik partícióra ízlés szerint, nálam is ez a helyzet, mert vannak az asztalon olyan shortcutok, amik aktuális rendszertől függetlenül kellenek.)
Az Asztalra pedig ne rakj fizikailag fájlokat/könyvtárakat, hanem inkább max. azokra mutató linket pakolj ki.Amúgy meg azért az áthelyezősdit nem érdemes túlkattogni, hogy másik háttértárra kerüljenek a programok/egyebek, mert egy idő után eljutsz oda, hogy elkezded szépen lelassítani a rendszeredet.
A dokumentumaidat és képeidet, meg letöltéseidet viszont érthető, hogy át akarod helyezni HDD-re, hogy ott terpeszkedjenek, és szívesen használod ehhez a Windows dedikált könyvtárait erre a célra.Directory junction nagyon leegyszerűsítve: lényegében megcsinálhatod vele, hogy amikor a C:\Kiskutya könyvtár tartalmát böngészed vagy írod, akkor valójában a D:\Nagykutya könyvtár tartalmát böngészd vagy írd.
(#15920), (#15921) Emperor_:
"A user könyvtárak átpakolászása is felesleges."
Egyáltalán nem felesleges például a dokumentumok és képek, esetleg a letöltések tárolására szánt könyvtár áthelyezése másik háttértárra, sőt, érdemes.Egyébként sajnos még a Visual Studio is van olyan ostoba ilyen szempontból, hogy MUSZÁJ a rendszerpartíción tárolni az adatainak egy nagy részét, hiába helyezed át másik partícióra a többi részt a telepítés során, mindenképpen lesz valamennyi a rendszerpartíción. Szeretem azt a fejlesztőkörnyezetet, egy nagyon komplex, és szinte kezed alá dolgozó eszköz, de ilyen szempontból szánalmasan buta.
-
Plasticbomb
addikt
Inkább a C:\Users\felhasználóneved (*C:\Felhasználók\felhasználóneved) alatti mappában állítsd át ezeket, amit néztél, az egy másik móka, oda gyakorlatilag egybe tudsz gyűjteni több dokumentumok mappát. (Kb)
Nekem mondjuk ezek éve óta át vannak állítva másik partícióra/meghajtóra, egy esetleges újratelepítésnél sosem veszik el, mindig csak újra be kell állítanom a friss telepítésben, hogy hol vannak ezek a mappák. Viszont az asztal, meg az appdata az eredeti helyén van.
-
Emperor_
addikt
Az alapkérdésedre a válasz pedig azt, hogy sajnos vannak olyan unintelligens programok, amik nem kérdezik meg, hogy hova akarod őket telepíteni. Sajnos ezekre nem lesz befolyásod. Ha van lehetőség az elején, akkor mindig az "Egyéni" módot kell választani, jó esetben ekkor lesz választási lehetőséged a telepítési mappa helyének kijelölésére.
DE ez mindig program függő. Olyan opció, kapcsoló nincsen a windows-ban, ami a programokat erre rá tudná venni. Ez mindig a telepítő készletet készítő igényességén, a neki előírt módszeren múlik.
Remélem érthetően fogalmazok
.
-
Emperor_
addikt
Rosszul közelíted meg a kérdést
.
Minden programot, amit használsz vagy használni fogsz, azt nyugodtan tedd az SSD-re. Ha nem így teszel, akkor a lényeget veszted el, a programok gyors betöltődését. A mai, modern SDD-k sokkal többet bírnak.
(A user könyvtárak átpakolászása is felesleges.)
Azon lehet esetleg törpölni, hogy mi az ami tényleg kell és csak azt feltenni.
Flash Player nagyjából kikerülhetetlen. A PDF-et meg lehet más progival is nézegetni, pld a FoxitReader-rel.
A crome miért kell? Milyen oldal megy csak avval? Én pld Pale Moon-t (64bit) használok és meg vagyok vele elégedve. -
akos3
addikt
Találtam két ( első , második ) oldalt ami talán segíthet nekem, lényegében ahogy látom ugyanazt írják le. Csak nem tudom, hogyan nyissam meg (hol találom) a reg. adatbázist ahol elmehetek a megadott helyre ( HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion)
Bár lehet nem is ez kéne..fene tudja. Mert egyes nagyobb programokat (pl, Autocad, PS..) nem baj ha az SSD-re rak amennyiben az gyorsabb működést eredményez....hm, már kezdek belezavarodni, h mi is lenne a megoldás ..
Mindenesetre az ilyen "szükséges rossz" programok mint a falsh player, adobe reader, chrome, de akár még az office-t is ide sorolhatom igazán nem kell, h az SSD-n legyenek...
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Egyedül a letöltéseket tudtam átirányítani oda, a dokumentumok, képek, zenék stb..az mind sajnos egyelőre az SSD-t foglalják"
Pedig ezeket a dedikált mappákat nyugodtan át tudod helyezni Windows esetén mindenféle külön trükk nélkül, egyszerűen jobb klikkelsz ezekre a felhasználói könyvtárban lévő mappákra, majd a tulajdonságoknál a Location fülön, a "Move..." gombbal simán áthelyezheted őket egy másik elérési útra...A többire esetleg directory junction vagy hardlink lehet a megoldás.
mklink/junction
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest