- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Lite - erősítést kérek
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz worxland #19719 üzenetére
Nem kell átküldeni a natív TRIM-parancsot, az XP sem küldi át, attól még le lehet "tisztítani" a meghajtót. Csak kb. hetente futtatni kell az optimalizációt, ami nem ugyanaz, de ugyanazt a feladatot elvégzi.
Szektorszinten USB-n keresztül is elérhető minden adattároló, mint ahogy diskeditorral is látjuk, ez természetes, másképp nem működnének a fájlrendszerek.
Tehát különbséget kell tenni a natív TRIM (ami a fájl törlésekor rögtön elvégzi a feladatát), valamint az SSD programok által végzett optimalizáció (garbage collection) között.
Utóbbi művelet az SSD üres területét felülírja, lényegében létrehoz egy akkora fájlt, mint az üres terület, majd azt törli. Ez pedig elvileg USB-n keresztül is elvégezhető, mint ahogy az XP is elvégzi, natív TRIM nélkül.
Lehet, hogy számodra egyértelmű, mert neked "megmondták", de én úgy vagyok vele, hogy szoktam azért gondolkodni is.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Bomba ár ! 2TB SanDisk Extreme Portable külső SSD - USB 3.2 Gen2, 1050MB/s , fekete
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest