Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

nagyúr

válasz pingtest #55552 üzenetére

Többszörösen is megnyugodhatsz, mert a 970 EVO Plus kifejezetten jó SSD, szerintem ne is nézegesd az írt adatmennyiségeket! :N A napi használatban maga az OS is ír rendesen a meghajtóra, a böngésző, a használt programok...és amit valóban nem fogsz látni a Feladatkezelőben, maga az SSD vezérlője pihenőidejében szépen kiküldi a vakegerét szemetet szedni, ez lenne a Garbage collector. De hogy ne szaladgáljon végig minden alkalommal minden egyes soron szegény vakegér, ezért az OS segít neki a TRIM paranccsal, gyakorlatilag kap egy virtuális szemüveget, amiben a TRIM lézerrel kijelöli neki azokat a pontokat, ahová érdemes szaladnia szemetet szedni. ;]

Amúgy 10 éve jobban paráztunk ettől a sok írás/nap dologtól, de akkor még kicsik is voltak az SSD-k! Én is nézegettem, mi mennyit ír, mennyi a napi adat és akkor Windows napi átlagos használat mellett 20-30GB-ot írt, ugyanilyen napi használat mellett a Linuxom 5-7GB-ot írt, de épp akkor tértem át erre, az első 120GB Intel 520 SSD-n 4 év után napi átlag használattal kb 7TB írást kapott. Ezt csak azért mondtam el, hogy ebből kikövetkeztethető, a mai oprendszerek tuti jóval több írást visznek be!

Nem kell semmit kikapcsolni esetleg? Vagy teljesen felesleges?
    Nem kell már semmit optimalizálgatni, felrakod az OS-t és használod. (de mivel 10 éve nem használok Wint, ezt azért remélem megerősíti valaki) Linuxon én a böngésző cache-elés le szoktam venni az SSD-ről, de nem azért, hogy kevesebbet írjon rá, hanem azért, mert a RAM, amibe írányítva van a cache, az sokkal gyorsabb!

mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki

Új hozzászólás Aktív témák