- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
válasz
Thunderzolee #40849 üzenetére
a force GT 9milis, az OCZ? Befér?
-
janos666
nagyúr
válasz
Thunderzolee #40846 üzenetére
Force GT-ből is van 120-as, csak azt még használtan is nehezen kapsz ~27k alatt.
És Windows + apró gyakran használt progiknak elég a 60Gb is.A notimba én is majdnem 120-as Agility 3-at vettem, de aztán sikerült szerezni 22k-ért használt 160Gb-os Intel 320-at és mivel HDD helyére ment, nem mellé, így fontos volt a hely.
Viszont kb. egyformán bízom a garancia nélküli Intelben, mint a garis OCZ-ben. -
válasz
Thunderzolee #40846 üzenetére
csak feldobtam,mert a 120as feltűnően csendben és megbízhatóan teszi a dolgát. Muter gégébe ocz menne ha menne mert nem fontos annyira a megbízhatóság,de hozzám már nem ilyen menne. Értsd így.
-
válasz
Thunderzolee #40838 üzenetére
60as Force GT? Esetleg.
-
banderasz77
addikt
válasz
Nagyon jó kis darab és az ára is jó.
-
janos666
nagyúr
válasz
Fél éve ennyiért vettem hasonló SandForce-os SSD-t, csak akkor még fele ekkorát!
Nem, nem igazán. Azóta csak egy új vezérlő jött, ami érdekes: Indilinx Everes 2, a Vertex/Agility 4-ekben találod. De a Vertex 4 szerintem még túl drága, ahogy talán még az Agility 4 is a 3 mostani árai mellett, főleg 120Gb-os méretekben.
(#40839) jakos73
Erre hoztam példának a plazma TV-ket. Van aki meg se fontlja és vesz inkább kétszer drágább LCD-t kisebb mérettel és gyengébb képminőséggel, mert fél hogy beég a csatornalogó. Én pedig PC monitornak használom őket és csak annyiból vigyázok rájuk, hogy feleslegesen nem rakok rá statikus képet (pl. kikapcsol ahelyett, hogy ott állna az asztal, mikor nem nyúlok hozzá 10 percig) és időnként itthagyok rajta egy homogén fehér képet, hogy kicsit mossa az image retention-t. De egyébként szinte senki nem hiszi el nekem, hogy így lehet őket használni és még a lejátszók vagy az Xbox menüjétől is óvják a a panelt, miközben én vígan netezgetek is vele.
Csak azért félek ettől, mert ez szépen visszafogta a plazma eladásokat, amitől lassan el is tűnnek a piacról. Ha beleivódik az emberekbe, hogy vigyázni kell az SSD-re, akkor kevesebb fogy, következésképp magasabban maradnak az árak és lassabb a fejlődésük.
Pedig a plazmát még tényleg be is lehet égetni, az SSD-nek annyi baja lesz ha nem csinálsz vele minden idióta hülyeséget, hogy nem 10, hanem 8 évig bírja a SMART progik szerint. Amúgy meg bármikor eldurranhat az az írott adat mennyiségétől függetlenül is, mint egy HDD is bármelyik percben kipurcanhat. De sok SSD-re ott a 3 év garancia és tudjuk, hogy 3 év múlva már úgysem érnek majd sokat, tehát átlagos használat mellett (a szervergépeket és munkaállomásokat most hagyjuk, mert oda meg eleve nem consumer grade SSD való...) nem a cellák fognak kiöregedni, hanem a komplett termék, mint egy régi videókártya vagy CPU...
-
bpx
őstag
válasz
Thunderzolee #17358 üzenetére
passz
a helyedben kipróbálnám valami újabb OS telepítőjével is (pl. Windows 7 vagy valamilyen Linux), vagy valamilyen diagnosztikai cuccal, de ezeket nem ismerem, soha nem volt rájuk szükségem(#17368) Sandrew: SSD-nél nem a szekvenciális olvasás/írás mértéke adja a sebességtöbblet érzését, hanem az elérési idő meg a kis mennyiségű adat olvasása
-
bpx
őstag
válasz
Thunderzolee #17356 üzenetére
az Asus EEE PC-ben is olyan (vagy valami hasonló
) chipset van, és abban megy az SSD
simán lehet, hogy pl. csak a SATA driver hiányzik az XP telepítőből -
Simi121
aktív tag
válasz
Thunderzolee #16020 üzenetére
Nekem is hasomló ssd-m van
MMCRE28G8MXP-0VBD1 VBM19C1Q firmware , pontosan ilyen típus
Ennyit tud és támogatja TRIM-et megfelelő firmware-el. Sajnos laptomom erősen válogatott a microsata átalakítók között de végül összeállt -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee #16020 üzenetére
Teljes értékű SSD, de szerintem nem támogatja a TRIM-et.
-
Ottoka
őstag
válasz
Thunderzolee #2407 üzenetére
Sajna ez van. Nekem volt 4 raptorom is, raid kártyán, nem alaplapin, azokat cseréltem 4db 15.000rpm-es sas winyóra, aztán jött 4db samsung 32Gb-os ssd, azokat lehetett először kapni itthon és jó áron is voltak. Sajna azok elég kicsik voltak, össz 120gb. Ezért jött 4db 64gb-os patriot warp, a tárhely megoldódott, de sebességben nem voltak a legjobbak. Talán a 4db raptorral tudnám hasonlítani. Aztán jött 4db 120gb-os g.skill falcon, ezek egyelőre a polcon pihennek, mert az adaptec 5805-ös kari hány tőlük, az adaptec és a g.skill egymáshoz küldözget új firmware-ért, az adaptec szerint pár héten belül lesz a karihoz új firmware.
Tehát most bocsánatot kértem és visszatértem a 4db sas winyóra, most várom Ősembertől a g2 szériás 160gb-os intel x25-m ssd-imet. -
Ottoka
őstag
válasz
Thunderzolee #2404 üzenetére
Hát 2 raptornál nehezen lesz gyorsabb még a 30 rugós ssd is, kicsit felsőbb kategóriás ssd-ben kell gondolkodnod sztem. Olyan 50-60k környékén az új g2-es szériás intel-25m ssd-t ajánlom. Ha ennyit nem akarsz költeni, inkább hagyd igy.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest