Aktív témák

• spettya

csendes tag

Sziasztok

Pár hete vettem egy ADATA S596 Turbo (AS596TB-64GM-C) SSD-t. A gépemre Win7 x64 lett telepítve, A BIOS-ban AHCI mód bekapcsolva.

Első gyanús dolog az volt, hogy a windows élményindex mindig kékhalált dobott, amikor a lemezteljesítmény teszthez ért. Gondoltam ez még nem is lenne gond, viszont majdnem minden alvó állapotból való visszatéréskor is meghal a rendszer. Az SSD "beragad" - ezt valahogy úgy kell érteni, hogy a rajta lévő led ettől kezdve folyamatosan világít - még RESET után is és utána már az indítóképetnyőn, ahol az eszközöket ismerné fel a rendszer, ott sem megy tovább. Nem ismeri fel az SSD-t, csak kikapcsolás-bekapcsolás után!

További rendszerkonfig:
    alaplap: MSI H55M-ED55
    processzor: Core i3 540 (3,06 GHz)
    memória: 2x2GB 1600 MHz

Tudnátok ajánlani valami tesztprogramot, amivel le tudom teszteni az SSD-t ilyen jellegű hibára? vagy ne törődjek vele és küldjem rögtön vissza garanciával?!
    Csak attól félek, hogy megpróbálnak majd lerázni, hogy hát "a windows élményindex az nem egy olyan tesztprogram..." vagy hasonló.

Az alaplapon próbáltam BIOS-t frissíteni, nem segített. Az SSD-n is néztem a Firmware-t, de a legújabb van rajta... A SATA kábelt kicseréltem, de az sem segített.
    Egy havernak pont ugyan ilyen SSD-je van és nála minden tökéletes. Belepróbáltuk a gépébe az enyémet is és ott is előjött a probléma.

Kérlek adjatok tanácsot, hogy mivel tudom letesztelni az SSD-t illetve mit mondjak a boltnak, hogy mi a baja az eszköznek.

Aktív témák