Hirdetés
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Csajok most már hagyjátok abba a retiküldobáló versenyt

-
Huma
addikt
Én nem szoktam tévedni. Nektek pontosan rám van szükségetek.

Amúgy a nagyképűség egyáltalán nem jellemző rám. Persze tudom hogy ennek ellentmond az első mondatom. Vajon mi az igazság?
Zárójelben megjegyezném. (Ha versenyeznénk hogy melyikünk a nagyképűbb, lehet hogy nem én kerülnék ki győztesen a versenyből.)

-
Huma
addikt
Nemhiába írtam egy másik topicban, hogy Közösségépítő vagyok. Összehozom az embereket, egységbe kovácsolom őket.
Mártír vagyok, egy igazi hős. Feláldozom magam a köz oltárán.
De nem várok elismerést érte.
Most néztem meg a -Lesz ez még így sem!-et. Remek film. Csak ajánlani tudom.
-
Jazz
veterán
Charlie Wilson háborúja: 10/10 Hoffman remek alakításával. Kellően komplikált pörgős és hiteles film (persze nyilván nem dokumentarista jelleggel, Hollywood...). Minőség, hangulat, remek alakítások, Tom Hanks hozta a szokásosat, de Hoffman lejátszotta a gárdát.
A film a hidegháború alatti, a cia által hátulról támogatott afgánok szovjetek elleni háborújának politikai szövevényét filmesíti meg Wilson-on keresztül. Könyvadaptáció, igaz történet.
Nagyon ajánlott. (és itt se nézz trailert a film előtt) -
tween
őstag
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ebből a könyvből készült: [link]
Már nagyon vártam a megjelenését. -
-
Crytek
nagyúr
Sajnos nem találtam "filmkeresős" topicot így itt kérdezném meg.
Ez a történet rémlik valakinek hogy vajon melyik film ez?
A történet egy amerikai városban játszódik. A helyi bandák teljesen lezüllesztik a környéket. Egy szőke csaj meg egy néger fickó alkotják a jófiút, akik felbérelnek egy alkoholista profit, hogy rendet rakjon. Ő épp a börtönből szabadul, ahol szerez magának két cimborát, akik szintén jól értenek a harcművészethez. Egy vékony rövid hajú karatés srác meg egy copfos nagydarab magas szárú cipős csávó. A háttértörténet, ha jól emlékszem a városrész e területének a megszerzéséért megy, de a helyiek nem engedik át a területet, felveszik a harcot az új hősükkel. Az alkoholista profi első jelenetében egy 4-5 fős bandát megy helyrerakni. Átkel az úton és közben odarókázik egyet, mert elég másnapos. Aztán elveszi a piáját az egyik rosszfiútól és jól helyben hagyja őket. A néger jófiút elintézi két rosszfiú egy sikátorban és meghal, miközben a főhősünk a szőke csajszival kamatyol. A rosszfiúknál egy vágott szemű karatés a főellenség, akit igen nehezen tudtak csak kinyírni. A filmvégén 3 páros bunyója látható. A fő jelenetek, amire a filmből emlékszem a felugrásból körbepörgő rúgások tömkelege. Gyakorlatilag erre épített a film. A film közepén volt egy jó toborzós jelenet, ahol a válogatott hülyék jelentkeztek a megmentő feladatra és mindenféle karatés meg bunyós előadta a kis színdarabját egy tornateremben. Ennyire emlékszem. Én a 80-90-es évekre sorolnám, de igazából nem tudom, mikori lehet. Kb. 15-20 éve láttam videokazettán.
-
Viszlát
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Hm, ezt pár hónapja kinéztem magamnak, jónak tűnt már akkor is.
-
PazsitZ
addikt
Konkrétan ez is egy tervezett változtatás, hogy 0-10-ig lesz megjelenítve a pontozás fél pontokkal. De nem hiszem, hogy ez ennyire zavaró lenne, hogy emiatt nyomnak csak 7,5 pontot mondjuk.
Csak, mert épp a határon állt kipróbáltam.
Adtam szavazatot a Faun labirintusa filmre. Így elérve a kritikus 13 szavazatot a 171. helyre ugrott 13.45 ponttal, a jelenlegi 380. helyről és 9.5 pontról. Ha többen adnának le rá szavazatot, ez az érték könnyen lehet nőne is, még akár közepes értékeléssel is.Egyébként még elgondolkodtató lehet egy személy szerinti súlyozás is akár, az értékelt filmek számának függvényében.
Értsd: Többet érjen egy már 300 filmet értékelt ember szavazata, mint egy 10db értékelést leadott személyé.
De ezeket még komolyan át kell gondolni és megvizsgálni.Visszagondolva a kezdetekre, tök kemény, mikor még excel táblákkal küzdöttünk, főként Viszlát.
-
Psychonaut
veterán
Fejvadászok 7/10
Nagyon jó alapötlet és ügyes történetmesélés kellő mennyiségű csavarral és jól adagolt feszültséggel. Bár alapvetően az eyecandy/popcorn amerikai filmeket szeretem, ez kifejezetten tetszett annak ellenére, hogy nagyon európai az egész. A színészi játékot kicsit szürkének éreztem néha, de alapvető problémáim itt sem voltak. Egyszer mindenképpen megéri megnézni, és ki tudja, még talán itthonra is beszerzem.
-
Viszlát
addikt
Nem kioktatás volt, javaslat.
Súlyozott értékelés megy, tehát ha a leadott pontszámok átlagát vennénk, akkor biztos nem ennyi jönne ki, csak akkor meg az lenne a baj, hogy adnak hárman 20 pontos értékelést és az lenne az első film, ezért döntöttünk anno a mostani képlet mellett. De ha tényleg megnézted a képletet, akkor nem értem miért írkálsz ilyeneket...
-
Huma
addikt
Pl a Faun labirintusa 9.5-re van értékelve. Adtam rá asszem 17-es értékelést ami 8.5-nek felel meg 10-es rendszerben.
Szerintem pl bőven többet érdemel az a film mint 9.5 pont. Ami felfelé kerekítve 5 pont a tízes rendszerben. 5 pontot már a nagyon tré filmek kapnak.Nem tudom, hogy mi lehetett a gond a szavazásoknál. Nem lehet hogy egyesek 10-es rendszer szerint pontoztak? Másképp el sem tudom képzelni hogy a fentebb írt filmek hogy kaphattak csak 9 körüli pontot.
Személy szerint úgy érzem hogy valami sántít az értékeléseknél. Vagy csak nekem van tényleg furcsa ízlésem. Bár én azt tapasztaltam hogy a fentebb felsorolt 4 filmet az emberek többsége jóval többre tartja közepes alkotásnál. De ezt az imdb is bizonyítja.
(#676) Viszlát :
Köszönöm a kioktatást.
Már elolvastam a képletet szóval tudom. Engedtessék meg nekem hogy legyen saját véleményem. -
Safe house
Ryan Reynolds kifejezetten idegesitő számomra de Denzel Washington miatt gondoltam megnézem. Nem mondom hogy nagyon rossz film lenne de annyira átlagos hogy két nap múlva semmire nem emlékszem majd belőle.
Egyszer ha csak ez van meg lehet nézni szerintem de ha előre tudtam volna hogy ilyen lesz nem siettem volna a megnézéssel. -
Huma
addikt
Hát elég érdekes a filmlista az oldalon. Szavaztam néhány filmre melyek szerintem érdemtelenül hátul helyezkednek el a lista szerint. (Big Fish, Faun labirintusa, Fountain, Ó testvér merre visz utad.)
Csak azt értem el vele hogy mind hátrébb csúszott a ranglistán a pontszámításra alkalmazott képlet miatt.

(#674) PazsitZ:
Szerintem mindenképp finomítani kellene a képleten. Mert az nonszensz hogy ha jó értékelést adok egy filmre akkor az hátrébb csúszik öt helyet a listában. -
PazsitZ
addikt
A tervezet fejlesztés során majd lehet alakítok még a számításon, lehet megvizsgálom, mivel a filmek száma is megnőtt a kiinduláshoz képest.
De a megalkotott képleten túl, sokat próbálgattuk régen, még a topiklakókkal közösen belőni a használt arányszámokat.Ezekről az arányszámokról a pontos számításról egyébként részletes leírást is találsz az info oldalon.
A megújulásra tervek úgy érzem bőven vannak köszönet érte Viszlát-nak, jövő héttől időm is, meglátjuk mikorra forrja ki magát a dolog, igyekszem majd interaktívvá, használhatóbbá tenni.
(#675) Huma: Ez sajnos a számítás sajátja, feltehetőleg az eddigiekhez képest "szélsőségesen" magas az értékelésed.
Viszont amint eléri a minimális értékelést (most 13db) rögtön előrébb kell majd, hogy ugorjon!
Hidd el egyáltalán nem könnyű reális számítást létrehozni. De a jelenlegi képlett adott, amennyiben esetleg van konkrét javaslatod, írd meg, át fogom gondolni és figyelembe veszem. -
Viszlát
addikt
Being Flynn: nehezen emészthető dráma, ami nagyon jól bemutatja milyen könnyű lecsúszni. De Niro remek, viszont Paul Dano kevés a szerepéhez sajnos. 8/10
Nem tudok elmenni a magyar cím mellett. Az egy dolog, hogy tényleg nehéz ütősen lefordítani az angolt, de a Mocsokváros utcáin cím még a tartalomhoz sem passzol, sehogyan sem. Hihetetlen egyszerűen, korbáccsal kéne az ilyet megkergetni.

-
Viszlát
addikt
Az IMDb-s toplista csak át van másolva a PH-s oldalról, heti egyszer megnézem, hátha változott. A PH-s oldal meg nem javaslat alapján működik, hanem egy függvény számolja ki a szavazatok és a szavazók száma alapján (súlyozás és egyéb nyalánkságok) az adott film pontját. Az egyik oka annak, hogy az Avatart nem találod, az az, hogy 2008-2009-ben indult a dolog, akkor nagy lelkesedéssel, aztán azóta nem nagyon foglalkozott vele senki (engem leszámítva). Így aztán ha én nem vittem fel egy filmet, akkor az egyáltalán nem is szerepel az oldalon, hiába, hogy bárki aki regisztrált, felvihet új filmet. De az aktuális listához az is kellene, hogy minél többen szavazzanak az újabb filmekre.
Ha regisztrálsz az oldalra, akkor van egy olyan funkció, hogy még nem értékelt filmek, így könnyedén leadhatod a szavazatod bármelyik filmre. Vagy rá is kereshetsz konkrét filmre, így egy kicsit lassabb az értékelés.
Rövidesen amúgy megújul az oldal és akkor szervezek majd egy újabb nagy pontozási akciót, így talán megoldódik az up to date kérdése.
-
NathanCullen
senior tag
Bőven elég ha csak értékelgeted a filmeket, automatikusan listát csinál belőle amit azután rendezgethetsz kedvedre.
Top 10-es vagy 20/30-as listára gondoltam, azt képtelen lennék csinálni. Sok film van, több száz, amit nem tudnék lehagyni róla. Mondjuk ennek az egyéni top listának nem is látom sok értelmét. Gyűjteni a címeket, hogy miket látott már az ember, az persze más. Próbáltam azt is, de mire - az általad említett - 500db-ig is eljut az ember, az is sok idő... És az még csak egy kis töredék.

Huma
Pl Az Álmosvölgy legendája nem tom mit keres a top 100-ban mikor nagyon ócska film.
Nálam az egyik film, ami a legjobban tetszett. Miután láttam, rögtön hasonló hangulatú filmeket kerestem, nagyon bejött.
-
Huma
addikt
A PH filmlistának köszönhetően találtam egy filmet amit már láttam régebben és nagyon tetszett. Ma újra megnézem. A "Lesz ez még így se!"-ről van szó.
Amúgy szerintem ráférne némi módosítás a listára. Milyen úton-módon lehet filmeket javasolni a top100-ba?
Pl Az Álmosvölgy legendája nem tom mit keres a top 100-ban mikor nagyon ócska film. Ellenben az Avatárt nem látom a listában. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
üzenetére
Jól nézne ki. Egy napig. Aztán teli lenne tagelve, firkálva, betört üvegek, stb.
Ki tudja lehet más normálisabb országban már régóta van ilyen.Mondjuk egyszerűen meg lehetne csinálni, csak költséges. Egy egy mozinál mondjuk egy élére állított lcd tv-n lehetne adni ilyen postereket.
-
törölt tag
Mozgó plakát
Tökre örülnék, ha ilyenek lennének az utcán. Tökre futurisztikus lenne
-
Viszlát
addikt
válasz
NathanCullen
üzenetére
Bőven elég ha csak értékelgeted a filmeket, automatikusan listát csinál belőle amit azután rendezgethetsz kedvedre. Totál felesleges külön listát csinálni ha nem tematizált és ráadásul plusz energiát sem kell belefektetni, nekem pl így van egy közel 500-as listám, pedig csak töredékét értékeltem a megnézett filmeknek.

-
törölt tag
válasz
NathanCullen
üzenetére
Több ezer, én nyertem

-
oriic
HÁZIGAZDA
District 9 témában egyszer már linkeltem egy másik fórumon ismerős véleményét, de tessék elolvasni ha akkor kimaradt:
Spoiler veszély kicsit, azoknak akik nem látták.
District 9
Kozepesen emeszthetetlen, atlagosan gagyi, kicsit jobb spec effektekkel megaldott (vagy annyit fejlodtunk, hogy ez is gagyi mar?), logikai buktakkal es bakugrasokkal fuszerezett semmimassza. 4,5/10
De csak akkor, HA nem ugy nezem, hogy a hajo Jo'Burg felett allt meg. Ez ugyanis mindent megvaltoztat! Iden voltam mar joparszor Jo'Burgben es belekostoltam a del-afrikai elet savaba es borsaba is, es a tapasztalatok kicsit atertelmeztek a filmet. Hogy csak a film elejerol emeljek ki egy peldat, a bevagott videok valodi hiradoreszletek a lazado feketekkel + ramontirozott prawnokkal (ahogy a vegen az unneplo tomeg Mandela szabadulasat unnepli valojaban). Ez csak egy aprosag, eredetileg sokkal tobbet irtam, de megette a forummotor, most meg mar tul keso van ujragondolni az egeszet. Kicsit keseru szajizt is hagy maga utan a film, hiszen az ember sokkal konnyebben azonosul holmi "Garnelakkal" szembeni ellenszenvvel, mint mondjuk a feketek kirekesztesevel (plane retrospektive). Hiaba volt fogadkozas, hogy "de nem, en ugyan soha nem tennem...!"
Innen nezve az utobbi idok legzsenialisabb filmjeinek egyike volt, legalabb annyira durvan csomagolva a tukorkepet, mint a Contact tette ezt jo 10+ evvel ezelott. Javaslom, hogy olvassatok utana a del-afrikai tortenelemnek es/vagy ugorjatok le par hetre korulnezni, maris mas lesz a film lenyege. 11/10!
-
Huma
addikt
Megnéztem az imdb-s listát. Hát vannak ott olyan filmek amiknek szerintem nem sok keresnivalójuk van a top 100-ban. Gondolok itt pl a Star Wars-ra meg a Gyalog galoppra.
Majd egyszer megcsinálom én is a top 100-as listámat.

(#655) Viszlát:
Én nem. Ha nem fikázhatom más listáját akkor nem is vagyok boldog.
Na de majd összedobok egy rövidebb listát hamarosan. Azt elárulhatom, hogy a Watchmen előkelő helyen fog állni.

-
-
Huma
addikt
Tudom. De ezek nem műfajok szerint vannak rendezve.
Én pl aszerint választok filmet, hogy mihez van hangulatom. Horrorhoz, vígjátékhoz, drámához, stb. Viszont ha ömlesztve van a lista akkor macerásabb jó filmet találni.Ezért célszerű lenne műfajok szerint is létrehozni egy listát.
Esetleg egy egyszerűbb keresőt kreálni ami képes arra, hogy a mondjuk 1000 filmből műfaj alapján szelektáljon. Pl ha beírom, hogy akció, vígjáték, sci-fi akkor kidobja az Ötödik elemet és társait.
Esetleg meg lehetne különböztetni a soft és hardcore (nem tom minek nevezzem) vígjátékokat. Aszerint hogy a film teljesen a vígjátékra épít (pl Kalandfégek, Shop Stop, Csupasz pisztoly). Vagy pedig csak mellékesként szerepelnek benne vicces dolgok (pl Bosszúállók, Ötödik elem).
(#653) atike: Ezt jó tudni.

(#652) koxx: Azért nem mentünk el annyira offba. (legalábbis én)
Néha letértünk az ösvényről, de a közelében maradtunk. A District 9 és a filmek ill sci-fi-k kielemzése szerintem még szervesen kapcsolódik a topic témájához. -
Huma
addikt
Megyek veled én is. Itt túl sok az OFF.

Amúgy eszembe jutott, hogy kellene egy Top 100-as filmlista műfaj szerint rendezve. (Vígjáték, dráma, stb)
Sok időt és kérdezősködést meg lehetne vele spórolni ha beillesztenénk az első hozzászólásba legalább csak a listák linkjét.
Ha valaki szeretne pl nézni egy jó vígjátékot de nincs semmi ötlete, akkor csak ráklikkelne a Top 100 vígjáték linkjére és gyorsan végignézné a listát. -
Viszlát
addikt
Nah, mai bulvár letudva a Filmvilág mai termésével... Megyek, keresek valami filmes helyet.

-
rt06
veterán
"Ismerem az emberek viselkedését és használom a fejemet."
azt mar tobbszor bebizonyitottad, hogy ez vagy egy ordas nagy tevedes, vagy egy ordas nagy hazugsag
"Ellenben mi már elég modern eszközökkel rendelkezünk ahhoz hogy alaposan tanulmányozzunk a miénknél fejlettebb technológiákat is."
jah, a kozepkori ember is tuti igy volt az okor huzta ekevel, a vizhajtasu malommal, a puskaporral es az agyukkal
"Az emberen van a hangsúly. Egy idegen lény teljesen más bánásmódban részesülne ill teljesen máshogy állnának hozzá az emberek."
erre - a mas hozzaallashoz - irtam par mondattal elobb az "ostoba allatok" kifejezest
-
BITBOYS
addikt
válasz
üzenetére
Már lényegtelen, pohár úr félrenézte a dolgokat
tehát mégsem zsíííír.(#639) Huma Tökéletesen értelek, de ugye ott a tény, hogy 28 éve parkolnak az adott ponton és nem tudnak velük mit kezdeni, illetve mint kiderült elengedni se nagyon szeretnék őket..innen a konfliktus. Számomra semmi probléma az adott szituációval.
-
Huma
addikt
válasz
leslieke
üzenetére
Kik? Az idegenek?

Amúgy a naivitás távol áll tőlem. Én realista vagyok.
(#637) BITBOYS:
Belefér minden. Amíg nem akar homlokegyenest szembe menni a valósággal. Értem ezt úgy, hogy nem akarja megszegni a saját maga által lefektetett szabályokat és nem cáfolja meg a már felépített világot.Pl A District 9-ben adottak a szabályok és a törvényszerűségek, hisz a saját korunkban és a saját világunkban játszódik. Az egyetlen amiben különbözik a filmbéli világ a miénktől az az, hogy ott leszállt egy rakás alien. Tehát 100%-ban meg kellene felelnie a filmben történteknek azzal ami a valóságban is történne hasonló helyzetben. És ez az aminek nem tesz eleget. Ettől pedig hiteltelenné válik a film.
(#638) NathanCullen :
Justin Bieber örökké sztár marad. Hajoljunk meg nagysága előtt.

Persze van abban valami amit írsz. De még mindig nem magyarázat arra, hogy miért kezdték el csak úgy mészárolni őket. Valamint, hogy miért hagyták seftelni őket a technológiájukkal. Illetve hogy honnan szerezték a különféle kütyüket a lények. Mert gondolom nem ugráltak fel az űrhajóba érte. (amit valószínűleg az emberek már amúgy is kirámoltak)
-
NathanCullen
senior tag
Az emberen van a hangsúly. Egy idegen lény teljesen más bánásmódban részesülne ill teljesen máshogy állnának hozzá az emberek.
Gondolom még mindig a filmről van szó, nem pedig, a "mi lenne, ha jönnék az idegenek" a téma... Ha a filmről, akkor: 28 éve jöttek az idegenek, akkor megkapták a figyelmet, tanulmányozták őket, külön cég volt a technológiájuk megvizsgálására. Azóta eltelt majd' 30 év, nem is alakultak jól a dolgok, az emberek rájöttek, hogy az idegenektől már semmit nem fognak tanulni. A világuk sincs már többé. Kimentek a divatból, mint egy idő után Justin Bieber fog, és az embereknek már háztartási állatnak sem kellenek. Nem ők azok, akiket a sci-fi filmek alapján vártak. Mit csináljanak velük? Országot adjanak nekik, adják el őket? Vagy mégis mit? Nem kellenek már senkinek, még dísznek sem, csak az elején voltak érdekesek. Visszaküldeni nem tudják őket, megölni nem akarják, a legolcsóbb, hogy elzárják őket egy külön területre.
De igazad van, az elején - ha jönnének az idegenek -, sokkal jobb bánásmódot kapnának, mint az emberek. A filmben is így volt, csak eltelt 28 év. Ezen van a hangsúly!
-
Huma
addikt
"ha a hatalmas elettapasztalatod nem csak par szar filmbol szarmazna, meg a szulovarosodbol"
Nem csak onnan származik. Olvasni is szoktam meg nézek maunika sót is, ööö... vagyis ismeretterjesztő filmeket.
Valamint a legfontosabb dolog. Ismerem az emberek viselkedését és használom a fejemet.A példád azért nem állja meg a helyét mert mi már egy technológiára épülő civilizáció vagyunk míg a középkori civilizációkról ezt nem lehet elmondani. Egy telefonnal 200 év alatt sem tudnának mit kezdeni. Egy kalapáccsal hiába csapdosnák, nem jönnének rá hogy mire való.
Ellenben mi már elég modern eszközökkel rendelkezünk ahhoz hogy alaposan tanulmányozzunk a miénknél fejlettebb technológiákat is."nem artana szetnezned picit a vilagban, ertelmes emberek (akikkel sokkal tobb minden kozos, mint az ertelmes foldonkivuliekkel) ellen is lepnek fel ettol durvabban"
Az emberen van a hangsúly. Egy idegen lény teljesen más bánásmódban részesülne ill teljesen máshogy állnának hozzá az emberek.
Összefoglalva az egészet, ez a fegyvernepper-gettó style nagyon nem fedi a valóságot. (Azt ami a valóságban is történne egy ilyen helyzetben)
-
pohár
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
rácsesztem, mert ebéd előtt gyorsan bedobtam a hírt, és csak a címet láttam, időm nem volt beleolvasni, csak most... éhgyomor + a meleg kicsit felborította az értőolvasási készségem, bocs

valamiért arra gondoltam, hogy R-es besorolást kapott, de hát pont ez is korhatár... no mindegy
-
rt06
veterán
"Dehogynem. Mindent lehet csak akarni kell. Ha hermetikusan körülzárják őket és átfésülik az egész tábort akkor már meg is oldották a problémát."
ha a hatalmas elettapasztalatod nem csak par szar filmbol szarmazna, meg a szulovarosodbol, akkor talan ertened mirol beszelek, ugyanis eddig a vilagon sehol nem tudtak teljesen es tartosan kiirtani az orvgazdasagot (beleertve az olyan szigoruan ellenorzott kozegeket is, mint a bortonok)
"A középkoros példád pedig nemigazán állja meg a helyét."
de, tokeletesen megallja a helyet
a mi technologiank sehol nincs egy intergalaktikus utazashoz (a naprendszerbol is csak par szonda jutott ki, s a legkozelebbi bolygora is evekig tartana az ut), igy nem tudom, mibol gondolod, hogy egy ilyen technologiat kepesek lennenk egyik naprol a masikra (vagy akar 20 ev alatt) felfogni es a magunkeva tenni (kulso segitseg nelkul, ami ugye a fenti esetben kvazi kizart)"A mészárlást azért nem tartom reálisnak mert idegen intelligens lényekről van szó és sokkal több figyelmet kapnának mint bármelyik emberi nép. (kivéve ha USA-ról lenne szó)"
lehet eleinte tobb figyelmet kapnanak (de nem 20 ev utan), viszont az a figyelem is rendkivul megosztott lenne, legalabb annyian akarnak helybol kiirtani mindet, mint amennyien nem
de erre megintcsak azt tudom mondani, hogy nem artana szetnezned picit a vilagban, ertelmes emberek (akikkel sokkal tobb minden kozos, mint az ertelmes foldonkivuliekkel) ellen is lepnek fel ettol durvabban"Az az egyik legnagyobb baja a filmnek, hogy ami működik az afrikaiakkal, az nem működik az űrlényekkel, mivel teljesen máshogy viszonyulnak hozzájuk az emberek."
igen, most, amig csak fantazia az egesz
aztan ha itt lennenek, semmi hasznuk nem lenne, de el kellene tartani oket, igen gyorsan eljutnanak arra a szintre, mint a "budos nigger", aztan mint az "ostoba allatok"..."Erről még az jutott az eszembe hogy van erre egy valós ellenpélda. Nálunk is van egy olyan réteg akik vannak legalább egymillióan és nem termelnek semmit, mégis el tudjuk őket tartani. És mi csak egy kis ország vagyunk"
ne keverjuk ossze a szocialis ellatast egy menekulttabor fenntartasaval (es hirtelen, a semmibol valo felhuzasaval)
"Szerinted mennyi pénz gyűlne össze ha az egész fejlett világ összefogna az idegenek érdekében?'
es szerinted ki lenne az, aki menne, hogy "tessek, vegyetek el az en penzemet is"?
remlik, hogy a filmben is volt szo rola, hogy eleinte odafigyelt az egesz vilag rajuk, aztan szepen lassan mindenki megunta, hogy nem tortenik semmi, azok meg csak ugy vannakaz egeszet tobbszor vegiggondolva, akarhogy is nezem, a gettositas nem csak hogy lehetoseg, de szerintem a film altal felvazolt esetben szinte elkerulhetetlen
-
leslieke
Jómunkásember
-
Huma
addikt
Én csak egy dologtól félek. Attól, hogy valami hülyeséget írok le és kiderül, hogy nem vagyok teljesen tökéletes.

(#621) leslieke:
Biztos hogy nyomós ok nélkül nem lenne mészárlás. Hatalmas felzúdulás lenne miatta.Viszont annyit beszéltünk a filmről hogy lehet újra megnézem. Utána legalább tudok egy részletes kritikát írni róla.
-
leslieke
Jómunkásember
A mészárlást azért nem tartom reálisnak mert idegen intelligens lényekről van szó és sokkal több figyelmet kapnának mint bármelyik emberi nép. (kivéve ha USA-ról lenne szó)
Szerintem meg az emberi faj többi része is lazán lemészárolná az idegeneket, ha arra kerülne sor, ez nem USA-specialitás. A saját fajtánkat se kíméltük/kíméljük, majd pont az idegeneket dobálnánk kézigránát helyett csokigolyókkal.
-
atike
nagyúr
Áááááááááá..... Sorry benéztem. Kell nekem a 32 fokban ülni az irodában...

Én kérek elnézést...

-
Integra
titán
válasz
Psychonaut
üzenetére
nem véletlen az az avatajra, ami..

-
Huma
addikt
"egy ekkora nepessegu gettoban nem oldhato meg az orvgazdasag megszuntetese"
Dehogynem. Mindent lehet csak akarni kell. Ha hermetikusan körülzárják őket és átfésülik az egész tábort akkor már meg is oldották a problémát.
Az űrhajóba bejutással kapcsolatban akkor rosszul emlékeztem. Viszont 20 év alatt bőven volt idejük tanulmányozni és kiismerni a technológiájukat. A középkoros példád pedig nemigazán állja meg a helyét.
A mészárlást azért nem tartom reálisnak mert idegen intelligens lényekről van szó és sokkal több figyelmet kapnának mint bármelyik emberi nép. (kivéve ha USA-ról lenne szó)
Az az egyik legnagyobb baja a filmnek, hogy ami működik az afrikaiakkal, az nem működik az űrlényekkel, mivel teljesen máshogy viszonyulnak hozzájuk az emberek.
"a tamogatasrol meg annyit, hogy egy tobb millios nepessegu fajt kellene tamogatni, ennel sokkal kisebb menekulttaborokat sem kepesek minden esetben fenntartani, foleg nem 20 even keresztul"
Erről még az jutott az eszembe hogy van erre egy valós ellenpélda. Nálunk is van egy olyan réteg akik vannak legalább egymillióan és nem termelnek semmit, mégis el tudjuk őket tartani. És mi csak egy kis ország vagyunk. Szerinted mennyi pénz gyűlne össze ha az egész fejlett világ összefogna az idegenek érdekében?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
FireKeeper
üzenetére
De.

-
pohár
félisten
-
rt06
veterán
az mar a film elejen eleg egyertelmuve valt, hogy ez vagy az "B" urhajo a harombol, ami a fodraszokat, kiegett tv-producereket, kormanyszovivoket, biztositasi ugynokoket, kozvelemenykutatokat (vagyis az un "middle men"-t) szallitotta, vagy a fertozes miatt rendkivul leepultek az idegenek
ez egybol remek alapot ad az elnyomasra, a gettositasra, s pont arra is, hogy ne kelljen olyan mertekben tamogatni, mint ahogyan azt te kepzeled, s bar a kormany lefoglalt mindent, amit tudott, egy ekkora nepessegu gettoban nem oldhato meg az orvgazdasag megszuntetese, legyen szo akar idegen technologia-rol, akar fegyverekrol, akar kabitoszerrol (ez utobbibol barmikor tobb van vilagszerte forgalomban, mint amekkora kepzeletbeli osszeget tudnal mondani a filmben latott idegen technologiara)
arra, hogy be tudtak-e jutni, rosszul emlekszel, a film elejen az emberek vagjak ki a hajop oldalat s talaljak meg a leepult idegeneket
ez viszont kozel sem jelenti azt, hogy - akar 20 ev alatt is - kepesek lennek megerteni a technologiajukat (gyors pelda: szerinted ha kozepkori embernek odaadsz egy mai okostelefont, hany ev kell neki, hogy magaeva tegye a technologia-t?)az, hogy ez nem az az afrika, ami letezik stimmel, mert a jelenlegi afrikaban valoban nincsenek urlenyek, viszont nem art eszbentartani, hogy a film jo reszet archiv (pl hirados es dokumentumfilmes) felvetelek teszik ki, csak a feketek helyere idegeneket pakoltak
s pont ezert nem ertem, miert is lepodsz meg nemi kis meszarlason, mikor ehhez az embereknek megcsak idegenekre sincs szuksege, eleg az elmult evszazadban szetnezni, volt a ket vilageges mellett rengeteg ethnikai tisztogatas, abbol felfejlodott haboru, es lazadas (a fejletlen afrikatol kezdve a balkanon keresztul egesz az usa-ig)a tamogatasrol meg annyit, hogy egy tobb millios nepessegu fajt kellene tamogatni, ennel sokkal kisebb menekulttaborokat sem kepesek minden esetben fenntartani, foleg nem 20 even keresztul (ugye a film fo szala az idegenek erkezese utan 20 evvel jatszodik), s meg inkabb ugy, hogy mindenki nyugodtan telibeszarhatja oket, vagy hogy nincs egy onallo erdekkepviseletuk sem (ez latszik is nagyon szepen a filmbol, hogy tobbnyire allatkent tekintenek rajuk)
-
Huma
addikt
válasz
Psychonaut
üzenetére
Ilyen pontos jellemzést még sosem adtak rólam. Kiismertél.

-
Huma
addikt
Milyen filmet? Melyikről is van most szó?

"Meg hát az átlagember gondolod adományozna idegeneknek?"
100%. Sokkal többet kapnának mint az afrikaiak. Ebben biztos lehetsz.
Ha logikusan lett volna felépítve a film akkor az összes fegyvert elkobozták volna az idegenektől. Nem gettóban, hanem normális körülmények közt éltek volna. És az USA már mind felvásárolta volna a technológiát ill lerohanta volna értük az országot.
Csak hát persze így elég unalmas film lett volna belőle. Ezért inkább teletömték hülyeségekkel.
-
madgie
titán
Láttad egyáltalán a filmet? Komplett laborok voltak, széttrancsírozott élienekkel. Próbálkoztak a komák, de nem jött össze nekik.
Meg hát az átlagember gondolod adományozna idegeneknek? Pár évtizede még a feketéket is a kutyával egyenrangúaknak tartották ( vagy -tuk
), most meg megy a save the world reklám, sikk lett adakozni (meg hát Cartman is kapott egy "kákabélű jetiódot" asszem egy kvarcóra helyett, csak hogy SP epizóddal példálózzak), pedig igazából semmi szükség nincs ott ránk (személyes vélemény). -
Huma
addikt
"A technológiájuk sem ér nélkülük semmit"
Ugyan már. Szerinted nem találtak volna ki valamit erre?
Mellesleg csak használni nem tudták, de szétszedni és tanulmányozni igen. Aztán meg szépen kiismerik, módosítják és kész is.Amúgy a mostani afrikaiak is rengeteg támogatást kapnak pedig aztán ők sem adnak cserébe semmit. Ezt a támogatást nyugodtan beszorozhatod minimum 50-el ha egy idegen fajról van szó.
-
madgie
titán
Nem kapnának támogatást, mert elbutultak, nem tudtak adni cserébe semmit. A technológiájuk sem ér nélkülük semmit, de mivel ők már a barlangi ősember szintjén mozognak agyilag ,ezért patthelyzet van: simán kinyírni őket nem lehet (elvileg persze
), valós hasznuk nincs ,mi legyen velük? Gettó.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- Apple iPhone 14 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem értem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)