Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5150head

őstag

válasz Optik #15786 üzenetére

Így már világos, hogy mire gondoltál vállálláson.
    A "könyökmérlegnek" is két kivitelezése van: Az egyik az amikor a könyököd a csipőcsúcsra fekszik fel a másik meg amit Te is írsz, hogy a könyököd a tested mellett van. Nyilván az utóbbi a nehezebb.
    Szerintem egyelőre a sima tartásokat gyakorold, mert leengedni és stabilan megtartani nehezebb mint csak simán megtartani. (leengedéskor ugye fékezni is kell a lendületet)
    Mondjuk én széken nem csinálnám, inkább a talajon, mert onnan egyrészt kisebbet esel másrészt stabilabb. :DDD De valószínűleg a vállad/karod gyengusz még hozzá azért "esel" bele. Amúgy ezzel sincs semmi gond, ha közben próbálod kontrollálni az esést, és sok ilyen leengedést megcsinálsz mert ha kontrolláltan csinálod, akkor bele fogsz edzőni a mozdulatba. Ezt inkább kézenállásból "szokás" kivitelezni.
    A könyökmérlegnél az a lényeg, hogy a tested előrefelé mozduljon el. Bárkit megnézel mindenkinek az al- és felkarja nagy szöget zár be közben és a csuklójuk valahol csípő környékén van, így alakul ki a mérleg helyzet. A felső testet nem szabad túl mélyre leengedni. Ezekből is lehet sima lábbal aszisztált, egylábas, váltott lábas tartásokat csinálni, hogy kialakuljon a forma, meg lehet tolni a pseudo fekvőt mert abból sokat profitálnak ezek a tartások, köztük a planch is.
    Lapockamozgásokat a mérlegvariációknál jól látod. Amúgy ezeket a lapockamozgásokat is lehet erősíteni, támaszban, függésben, lapockahúzásokkal, meg melkasemelésekkel pl.
    A dragonflagnél én se szoktam igazán zárni. A támasz helyzetekben szerintem fontosabb a lapockamozgás/távolítás (planch, fekvőtámaszok, mérleg stb)

Más:
    Tegnap nyomtam a hátsó lefüggés/visszahúzást (skin the cat) rúdon, és ahhoz képest hogy 15 éve nem csináltam, tök jól ment. 3 körben 5 ismétlést csináltam. A vállam is jól be volt melegítve, előtte lenyomtam a húzi/toli kört) Szerencsére a vállam lazasága is megmaradt az évek alatt. Ha belerázódok rápróbálok majd a hátsó mérlegre is.

Új hozzászólás Aktív témák