Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
5150head
őstag
Így már világos, hogy mire gondoltál vállálláson.
A "könyökmérlegnek" is két kivitelezése van: Az egyik az amikor a könyököd a csipőcsúcsra fekszik fel a másik meg amit Te is írsz, hogy a könyököd a tested mellett van. Nyilván az utóbbi a nehezebb.
Szerintem egyelőre a sima tartásokat gyakorold, mert leengedni és stabilan megtartani nehezebb mint csak simán megtartani. (leengedéskor ugye fékezni is kell a lendületet)
Mondjuk én széken nem csinálnám, inkább a talajon, mert onnan egyrészt kisebbet esel másrészt stabilabb.
De valószínűleg a vállad/karod gyengusz még hozzá azért "esel" bele. Amúgy ezzel sincs semmi gond, ha közben próbálod kontrollálni az esést, és sok ilyen leengedést megcsinálsz mert ha kontrolláltan csinálod, akkor bele fogsz edzőni a mozdulatba. Ezt inkább kézenállásból "szokás" kivitelezni.
A könyökmérlegnél az a lényeg, hogy a tested előrefelé mozduljon el. Bárkit megnézel mindenkinek az al- és felkarja nagy szöget zár be közben és a csuklójuk valahol csípő környékén van, így alakul ki a mérleg helyzet. A felső testet nem szabad túl mélyre leengedni. Ezekből is lehet sima lábbal aszisztált, egylábas, váltott lábas tartásokat csinálni, hogy kialakuljon a forma, meg lehet tolni a pseudo fekvőt mert abból sokat profitálnak ezek a tartások, köztük a planch is.
Lapockamozgásokat a mérlegvariációknál jól látod. Amúgy ezeket a lapockamozgásokat is lehet erősíteni, támaszban, függésben, lapockahúzásokkal, meg melkasemelésekkel pl.
A dragonflagnél én se szoktam igazán zárni. A támasz helyzetekben szerintem fontosabb a lapockamozgás/távolítás (planch, fekvőtámaszok, mérleg stb)Más:
Tegnap nyomtam a hátsó lefüggés/visszahúzást (skin the cat) rúdon, és ahhoz képest hogy 15 éve nem csináltam, tök jól ment. 3 körben 5 ismétlést csináltam. A vállam is jól be volt melegítve, előtte lenyomtam a húzi/toli kört) Szerencsére a vállam lazasága is megmaradt az évek alatt. Ha belerázódok rápróbálok majd a hátsó mérlegre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizess az Instagram sztorik anonim megnézéséért!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB szép állapot 88% akku 273 ciklus
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4635
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De valószínűleg a vállad/karod gyengusz még hozzá azért "esel" bele. Amúgy ezzel sincs semmi gond, ha közben próbálod kontrollálni az esést, és sok ilyen leengedést megcsinálsz mert ha kontrolláltan csinálod, akkor bele fogsz edzőni a mozdulatba. Ezt inkább kézenállásból "szokás" kivitelezni.