- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
Speeedfire #2392 üzenetére
Akkor ez driver probléma lehet. Még itt annyit írnak, hogy esetleg a "nomodeset" boot paraméter a kernel soron segíthet: [link]. Vagy az is lehet, hogy egyáltalán nem fog bootolni
. SELinux-ot meg nem használok.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2389 üzenetére
Szerintem rosszul veszi le az adatokat. Láttam már ilyet, hogy rosszul értelmezte a monitor adatit, főleg régi crt-knél.
Mindegy. Lehet rá lehetne tukmálni, de gyanús, hogy marad a 85.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #2388 üzenetére
Most nézem, hogy csak 15"-t ír ki nekem...mikor 17"-os.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2386 üzenetére
Hehe.
Összegzés:
SELinux megakadályozza /usr/sbin/monitor-get-edid-using-vbe „mmap_zero”
hozzáférését <Unknown> helRészletes jellemzés:
SELinux elutasította a(z) monitor-get-edi által igényelt hozzáférést.
Normál esetben a(z) monitor-get-edi nem igényli ezt a hozzáférést, ezért
ez a hozzáférés egy behatolási próbálkozást is jelezhet. Az is
elképzelhető, hogy az alkalmazás verziója vagy beállítása miatt van
szükségNekem megy.
Name: W2242
EISA ID: GSM5678
Screen size: 49.0 cm x 32.0 cm (23.04 inches, aspect ratio 3/2 or 16/10 = 1.53)
Gamma: 2.2
Digital signal
Max video bandwidth: 150 MHzHorizSync 30-83
VertRefresh 56-75# Monitor preferred modeline (59.9 Hz vsync, 64.7 kHz hsync, ratio 16/10, 87 dpi)
ModeLine "1680x1050" 119 1680 1728 1760 1840 1050 1053 1059 1080 -hsync +vsync# Monitor preferred modeline (60.0 Hz vsync, 65.3 kHz hsync, ratio 16/10, 87 dpi)
ModeLine "1680x1050" 146.25 1680 1784 1960 2240 1050 1053 1059 1089 +hsync -vsyncspoiler:
setsebool -P mmap_low_allowed 1
Rootként. -
csendes
addikt
válasz
Speeedfire #2384 üzenetére
A monitor-edid csomagot telepítve le lehet kérdezni a monitor EDID információt, meg lehet nézni, hogy mi van benne. De ez inkább driver problémának tűnik. Esetleg próbálj meg kisebb felbontásban 100Hz-et, hogy ott működik-e.
-
csendes
addikt
válasz
Speeedfire #2381 üzenetére
Működnie kell. Beteszed a Section "Screen" - Subsection "Display" alá a Modes sorba a modeline azonosítóját. X újraindítása után mit ír ki simán 'xrandr'-ral, ha lekérdezed az elérhető módokat?
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
Speeedfire #2378 üzenetére
Én megcsináltam még ubi alatt a 757NF-hez xorg-ba modeline beállítással a 100Hz-en hajtást.
Mióta felraktam az nvidia drivert azóta a boot képernyőm csak egy alul futó textcsík, visszalehet csinálni azt a szép kék képet?
-
csendes
addikt
válasz
Speeedfire #2378 üzenetére
A 796MB-nek két altípusa van (KS17CNK / KV17CNK: Horizontal : 30 kHz ~ 70 kHz, Vertical : 50 Hz ~ 160 Hz KS17CNJ: Horizontal : 30 kHz ~ 85 kHz Vertical : 50 Hz ~ 60 Hz). Az EDID automatikusan ad néhány "hivatalos" felbontást, frissítési frekvenciát. Ha ettől eltérőt akarsz, akkor azt egy modeline-nal kell megadni az xorg.conf-ban. De ez veszélyes lehet, mert ha túl nagy frekvenciát adsz meg és a monitor nincs megfelelően levédve, akkor akár tönkre is mehet. Ezekhez a modeline-okhoz vannak internetes oldalakon számolóprogramok, amik generálják a sort, pl.: [link][link] vagy egyszerűen a kereső kidob ilyet, pl:[link]. Látni fogod, hogy nem ugyanazt az eredményt adják, de mindegyik 80kHz fölötti horizontális frekvenciát ad, ami lerövidíti a monitor élettartamát. A 85Hz egyébként elég, nem vibrál, ha jó állapotban van a monitor.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2375 üzenetére
Hehe. link.
Hát ombre... én akkor passzolok. Bár szeritnem az a monitor nem tud 100 hz-t a max felbontásátn. De lejjebb sem.
A manualban sem írja. Azt passz, hogy w7 alatt akkor miért mondja rá, hogy 100. Lehet nem foglalkozik vele amit megadsz neki, és automatikusan visszaveszi 85-re. Ami amúgysem egy rossz freki.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2373 üzenetére
Milyen monitor? Bírja még a 100-at?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2370 üzenetére
Nemár!
Rakd fel csomagból és kész.
Na az megvan. Hogyhogy nem jött be? A kép váltott? Simább lett?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #2370 üzenetére
Utólag is elnézést a sok post miatt.
Innen beszereztem a rendes verziót.
[speeedfire@localhost system-config-display]$ sudo yum install python
Loaded plugins: langpacks, presto, refresh-packagekit
Adding hu_HU to language list
Setting up Install Process
Package python-2.7-8.fc14.1.i686 already installed and latest version
Nothing to do
[speeedfire@localhost system-config-display]$ sudo system-config-display --set-vsync=100 -v
/etc/X11/xorg.conf beállítás fájl beolvasása
Próbálkozás u'ATI Technologies Inc RV670PRO [Radeon HD 3850]' kártyával
/etc/X11/xorg.conf fájlt mentem mint /etc/X11/xorg.conf.backup
A beállítást mentem mint /etc/X11/xorg.conf
Törlöm a régi /etc/X11/X hivatkozást
Csinálok új /etc/X11/X hivatkozást
[speeedfire@localhost system-config-display]$ sudo init 6cd system-config-display
sudo make
gcc nincs fent
yum install gcc
sudoa make
nincs python...holott van[speeedfire@localhost system-config-display]$ sudo make
[sudo] password for speeedfire:
running build
running build_ext
building '_pyrandr' extension
gcc -pthread -fno-strict-aliasing -O2 -g -pipe -Wall -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -m32 -march=i686 -mtune=atom -fasynchronous-unwind-tables -D_GNU_SOURCE -fPIC -fwrapv -DNDEBUG -O2 -g -pipe -Wall -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=2 -fexceptions -fstack-protector --param=ssp-buffer-size=4 -m32 -march=i686 -mtune=atom -fasynchronous-unwind-tables -D_GNU_SOURCE -fPIC -fwrapv -fPIC -I/usr/include/python2.7 -c pyrandr/_pyrandr.c -o build/temp.linux-i686-2.7/pyrandr/_pyrandr.o
pyrandr/_pyrandr.c:4:20: fatal error: Python.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
compilation terminated.
error: command 'gcc' failed with exit status 1
make: *** [pyrandr] Error 1
[speeedfire@localhost system-config-display]$ sudo yum install python
Setting up Install Process
Package python-2.7-8.fc14.1.i686 already installed and latest version
Nothing to do[speeedfire@localhost ~]$ system-config-display --set-vsync=100 -v
[speeedfire@localhost ~]$ system-config-display: command not found
[speeedfire@localhost ~]$ sudo yum search system-config-display
Warning: No matches found for: system-config-display
No Matches found
[speeedfire@localhost ~]$ sudo yum install git
[speeedfire@localhost ~]$ sudo git clone git://git.fedorahosted.org/git/system-config-display.git
[speeedfire@localhost ~]$ sudo system-config-display --set-vsync=100 -v
sudo: system-config-display: command not foundMost akkor mi van? Még sem rakta fel?
Elvileg megvan, ha sikerül a 100hz tényleg megyek felétek a sörrel. Vagy rokonomat megkérem keressen meg téged.
Ez nem jött be.
[ Módosította: Grafiqs ]
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2367 üzenetére
Ezt gyilkold rá:
system-config-display --set-vsync=100 -v
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #2366 üzenetére
Elvileg sikerült a művelet minden parancsot megevett most.
A glxgear szépen prögeti a fogaskerekeket és a vga venti sem süvít már.A 100hz-et megint megpróbálom, remélem most már fedora alatt sikerül majd.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2364 üzenetére
kms. kernel szinten használod vele a grafikus kártyádat. Nem sok mindenre jó, de legalább szép.
a nomodeset kernel paraméter az azt hiszem, ami kikapcsolja. Akkor visszaáll pl rhgb bootolásra.
"egyik modulban gondot jelzett."
Melyik modulban? fglrx? Kernel frissült alatta? akmod csomag van fenn, vagy sima kmod? Nincs több kérdésem. -
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2354 üzenetére
Jól szétgányoltad.
Nem érdemes drivert leszedni ati oldaláról.
Az rpm fusionos csomagokat használd mindenképpen. Meg jó a kms-t kikapcsolod, lehet attól esik pánikba, hogy fglrx modullal akarja csinálni.
No mindegy: init 3-ba bootolj, szedd le a drivert. blacklistre is mehet a modul. Aztán kms-t kiveszed a kernel sorból, akkor mennie kell. Bebootol szépen radeon driverrel. Utána jöhet a leírás:
-
rokefeller
senior tag
válasz
Speeedfire #2361 üzenetére
Milyen kártya ez egyébként?
-
rokefeller
senior tag
válasz
Speeedfire #2359 üzenetére
Hajrá. Miről telepítettél? LiveCD vagy rendes install lemez? Csak azért kérdem mert meglep hogy ha ez kikerült az alapértelmezettek közül. Nekem az első "tweak" mindig install után, hogy kikapcsolom az összes fölösleges szolgáltatást, ssh-t például mindig kézzel indítok, ha nagyon kell, de laptopon ritka, inkább csak melóban szokott kelleni. Ugyanez van a vmware meg a libvirt cuccaival is.
-
rokefeller
senior tag
válasz
Speeedfire #2357 üzenetére
Akkor bizony yum install system-config-services
Lehet hogy nem része a default installnak már, de lenni kell még, mert néztem, és van f14-es csomag. -
rokefeller
senior tag
válasz
Próbáld meg régebbi kernellel bebootolni. Egyébként meg alapból berakta a services programot, de én elvileg 12-óta frissítgetem ezt, lehet hogy amiatt maradt meg.
system-config-services a neve, ha nem találnád.
Ja, és persze ne dőlj be a hivatalos amd-s drivernek, ne installálj minden szutykot meg forgass. Tedd fel az rpmfusion repo-t, és onnan tedd fel a kmod-fglrx-et, ha jó tudom ez a neve.
Vagyis itt van inkább egy leírás: http://www.fedorafaq.org/#radeon
-
rokefeller
senior tag
válasz
Próbáld meg régebbi kernellel bebootolni. Egyébként meg alapból berakta a services programot, de én elvileg 12-óta frissítgetem ezt, lehet hogy amiatt maradt meg.
system-config-services a neve, ha nem találnád.
-
rokefeller
senior tag
válasz
Speeedfire #2352 üzenetére
System / Administration / Services, ott be tudod állítgatni hogy melyik szolgáltatás mikor induljon.
A visszaállításhoz szerintem a legegyszerűbb, ha átnevezed a Xorg.conf-ot, akkor automatikusan beállítja magának a KMS-es drivert, ha minden igaz :-)
Aztán hogy a zárt, gyári ATI drivert hogy kell belőne, azt majd megmondja Vladi :-)
-
rokefeller
senior tag
válasz
Speeedfire #2350 üzenetére
Service-ekhez van GUI, persze, csak ha van GUI-d :-) Egyébként chkconfiggal tudod babrálni
-
kovaax
őstag
válasz
Speeedfire #2348 üzenetére
Nekem tök ugyanez a Fedorámon, csak nem ssh port van, hanem 51413... Nem lehet véletlenül, hogy nem megy az sshd? Vagy valami el van kefélve a konfigjában? Mit kap a kliens, amikor csatlakozni akar?
Az ssh és a reject közé be tudnál rakni egy ilyet:
iptables -A INPUT -j LOG --log-prefix "INPUT_DROP: "Aztán próba, és meglátjuk mi lesz a logban...
-
Vladi
nagyúr
válasz
Speeedfire #2345 üzenetére
Default lennie kell ssh-nak. Centos alatt is van.
Nem tudsz belépni, vagy mi történik? -
kovaax
őstag
válasz
Speeedfire #2345 üzenetére
A sudo iptables -L -v kimenetét rakd be lszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest