Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka

senior tag

Sziasztok!

Ismét valószínűleg igen csak láma kérdéssel fordulnék a fórumozókhoz. Kérlek jelezzétek ha inkább a Linux kezdőknek fórumban próbálkozzak! :R

Végül is a Fedora 31 XFCE verzió mellett döntöttem, ez eléggé szimpatikus volt, későbbiekben szeretnék majd a 32-es verzióra váltani. Volt egy pangó Raspberry Pi-om amit befogtam zabbix / grafana szervernek és gondoltam összekötöm a zabbix-ot a fedora-val. 2 lehetőséget találtam: 1. feltelepítem a net-snmp csomagot; 2. letöltöm a zabbix agent-et. És ami a kérdésem lenne:

A net-snmp csomaggal együtt feltelepítettem egy net-snmp-gui csomagot is. Biztos a hiányos linux-os tudás miatt de az, hogy feltelepítek egy "gui" nevű csomagot az nem azt kellene jelenteni, hogy lesz egy alkalmazásom amiben kattintgatva tudnám beállítani a dolgokat? Csak mert hiába telepítettem fel, nem jelenik meg sehol az alkalmazások között :F A whereis net-snmp -re a net-snmp: /usr/include/net-snmp útvonalat kapom. Természetesen a systemctl paranccsal engedélyeztem és el is indítottam a net-snmp-t. Azt olvastam, hogy a gui nélkül a snmpd.conf-ot kell beparaméterezni, de jobb lenne elsőnek mindezt gui-n megtenni, mert még nem igazán látom át, hogy a conf-on belül mit is kellene beállítani.

A zabbix agent konfigurálását még tanulmányozom a zabbix oldalán

A válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák