Hirdetés
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban megvehető a Honor Magic8 Pro
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- Tanúsítvány árulta el az Oppo Find N6 töltését, jöhet a műholdas változat is
- Geekbench-en bukkant fel a OnePlus Nord 6: Snapdragon 8s Gen 4 és Android 16
- Tekintélyes kamerasziget kerül az Oppo Find X9 Ultra hátuljára
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Minden régi eszköz maradt, csak újabb verzió van. Grubot érdemes telepítéskor újratelepíteni. Így egyszerűbb.
fstabot tett el, jó lesz az alapján könnyen írni újat. Igaz mostanában már minden partíciót behúz atuomatikusan a /media alá, de én inkább a kézi csatolás híve vagyok.pranoiagép.
Jó ha tudod, hogy van egy összetett jogosultság kezelő biztonsági rendszer Fedorában. A SELinux. Ezt viszont nem kérdezi meg a 10 telepítéskor, automatikusan kikényszerítő üzemmódban kapod. Ha használod a régi /home cuccaidat, akkor lehet rinyákolni fog. Nem pánikolni, csak egy egy újracímkézés kell neki:restorecon -R /home
Nekem ennyi gond volt vele. Ha a selinux toubleshooter fenn van és fut, akkor az általában tippeket is ad a megoldásra. Innen kiindulva olvashatsz erről pár dolgot.
Namost a LiveCD és netinstall 2 különböző dolog. Ha van gyors neted és nem zavar a karakteres felületű install (Egyáltalán az van netistallban, vagy van anaconda?
) akkor csinálhatod azzal. Így telepítés után keveset kell frissíteni.
LiveCD meg ugye kényelmesebb, de sokat kell frissíteni. DVD telepítést nem javaslok.Ha kde párti vagy akkor válassz kde live cd-t és kész.
A home-ot át is másolhatod valahová, majd ha ugyan az a felhasználó neved simán vissza és kész. Nekem külön partíción van a /home így telepítéskor core 5 óta csak megmutatom neki, hogy ez lesz a home meg ne formázd léci és mire bebootolok már a régi felhasználó felületem fogad.

Én úgy sejtem, hogy cd-re írva elvésznek a jogosultságok. Érdemes előtte betömöríteni de fixme.
Ami még gond lehet, hogy már nem kérdez a hangkártyára a firstboot. pulseaudio automatikusan letapogat mindent. Ha egyből működik örülsz, ha nem akar megszólalni, erre kezdj el gyanakodni.
Rémlik amúgy, hogy írtam valami telepítés szerű cikket...
szívesenelvannézve

Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4277
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) akkor csinálhatod azzal. Így telepítés után keveset kell frissíteni.