- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Nekem is van egy ilyen érzésem...
Ha nem reklámozzák agyba-főbe, hogy Oblivion engine, én aztán rá sem nézek, nem hittem, hogy így tönkre lehet vágni valami jót.
Csak azért birizgálja a csőrömet, még úgy is, hogy végül is nem a játékkal nem bírok alapból, hanem a programozók hülyeségével.
Esetleg megpróbálok először semmire sem gyúrni small guns-on kívül, és csak barangolni meg irtani, aztán felfejleszteni a science-t meg a lockpick-et, aztán tovább irtva-lődözgetve a többi képességet is, és csak AZTÁN kezdek el játszani. Csak sokkal jobb lett volna eleve úgy, ahogy Oblivionban megcsinálták.
Megnéztem újra a telepítést: 1.0.0.12-es az én játékom is, viszont hiába írja a patcher, hogy valami fájl nem megfelelő, azért feljavítja 1.0.0.15-re. Sajna nagyon hülye trainerek vannak hozzá, csak ilyen végtelen élet, végtelen lőszer, meg ilyesmi, viszont nem akarok többet csalni, mint a játék.
-
katt777
félisten
válasz
attyspocak #969 üzenetére
Hát ez az, hogy ezt-azt úgy kell osztani, ahogy (no meg ugye asszem lvl6 volt a karakterem, és .44-ese még mindig nincs, és azt anno valami nagyon vészes helyen szereztem, talán Vault89-ben, vagy hol volt a sok ork). És mire rendesen kiosztanád, vége a játéknak. És ezért mászkáljak körbe-körbe a térképen, hogy majd csak sikerül kiosztanom azt a párt pontot, ami szükséges, hogy betörni is tudjak, hackelni is, meg lőni is? Szégyen gyalázat, amit az Oblivion engine-nel műveltek, amely arra is képes, hogy minden lépés, minden mozdulat hasson a karakterre, és az folyamatosan fejlődjön mindenben.
Vki írta, hogy fel kell tolni minden lövöldözős képességet maxra, és akkor OK, de FPS-re ennél nagyságrendekkel jobb játékok vannak.
A lényeg a totális életszerűtlenség (ismét), mert hiába akár még nem is láttam fegyvert, ha közvetlen közelről fejbe durrantok valamit egy shotgunnal, annak annyi. Egyetlen lövéstől. Ezért rühellem a szerepjátékokat, eltekintve attól a 2(3) üdítő kivételtől, amelyeket az Oblivion és a KotOR (1-2) jelentenek. Azok tényleg SZEREPek és JÁTÉKok, ahol tényleg azt csinálsz, amit akarsz, és tényleg megoldhatsz minden feladatot akár valamiben képzetlenebbül is.
Asszem keresek egy trainert, azzal feltolok mindent 50%-ra, és onnan kezdek fejleszteni, akkor talán lesz némi realitás a játékban. De ez az utolsó esélye. Persze most megint kezdhetek új karaktert, mert letöröltem a szarba az egészet.
Szóval ezt a totális szívatást kapja az ember a pénzéért, kissé el vannak szállva maguktól a játékfejlesztők (de már nem ez az első ilyen játék
). Mert ők majd megmutatják. Hát, én is megmutatnám nekik, béta teszterként, egy kalapáccsal a kezemben; garantáltan kijavítanák a kódot egy-egy ilyen hiba után, mire feléjük fordulok, hogy lecsapjam őket. Tényleg agresszívvá teszik az embert a PC játékok!
Persze csak az ilyen szarkupacok.
-
katt777
félisten
Na most megint berágtam a játékra. Mi az, hogy a tűzhangyának 10 shotgun lövés kell közvetlen közelről?
Ezt már god-módban tudtam meg, mert kicsit untam, hogy minden lőszerem elfogyott már a metrólejáróig, és még így is gyógyítgatnom kellett magam. Úgy látszik, hogy ha már rendesen fut a játék, csak észrevesz az ember egyre több baromságot benne.
Lassan tényleg leteszek róla, és visszatérek Cyrodiilbe.
-
katt777
félisten
Pedig ennyi az egész.
Végül is fel lehet deríteni a bázist, AZTÁN kinyírni a ghoult.......................................................................................
Viszont a 7900GT-vel is megoldódott a problémám (ez is fagyott és kidobált, mint a 4870). Lebuttottam a grafikát, és szépen megy. Szóval, mint mondtam, a játék a hunyó.
Új karakterrel csinálhatom megatont elölről, mert szóltam a seriffnek a remek tippetek szerint, hogy majd úgyis lelövöm Burke-öt, csak amikor lelőttem, senkit nem érdekelt, hogy ki akarja nyírni a seriffet, hanem közölte a játék, hogy nem lehet már házam Megatonban.
Viszont megérte újra kezdeni, mert találtam még Vault101-ben egy +10 medicine-es gumibabát.
egyébként megpróbálom most először a lockpicket (főleg, hogy rájöttem, hogyan kell használni, mert először csak gyorsan bezártam a képernyőt
), speech-et, ilyesmit felnyomni, és elsőre a +10% XP-kkel is kezdem, hogy gyorsabban legyen szintlépés. Egyébként érdekes módon most valahogy több a küldetés. Anno szépen meggyőztem Simms-t, és megmondta, merre keresem az apámat, most meg nem tudtam az új karakterrel, és kaptam egy küldetést. Persze lehet, hogy ha már újra kell kezdenem Megatontól, akkor felnyomom a speech-et, viszont akkor nincs küldi. Szar ügy...
-
katt777
félisten
Miért, az nem szórakozás, ha elveszed tőle?
Enyimé, bebeee!!!
Hát bizony nem, mert nálam semmi live nem volt bekapcsolva (ha csak nem kapcsolta be maga a háttérben), amikor a Halo2 megcsinálta, és bizony elérte a mentéseket, amelyeket így csinált, csak nem a Save könyvtárba tette, hanem azon belül létrehozott egy újabbat a live-os felhasználó nevén. Tehát csak át kell oda/onnan másolni a mentéseket a save "gyökér"-be ill. viszont a live-os/live-mentes használhatósághoz.
Sztem a live arra biztosan jó, hogy különböző karaktereket tudj különböző könyvtárba menteni. Egyébként nem azt kéne tudnia, hogy az adott karakteredet online tudd használni? -
katt777
félisten
Nem azt írtam, hanem hogy kell lennie valaminek, mert telepíti az xlive-ot, amely nélkül el sem indul, és amikor Halo-ban létrehoztam a profilt, akkor ezzel a profillal volt csak hajlandó elindulni ez az idióta FO3 is. Mellesleg ha neten vagy, kapásból fel akar menni rá, de én letiltottam, és erre kilépett. A főmenüben meg ott a LIVE pont.
-
katt777
félisten
válasz
marcus.fenix #950 üzenetére
Ráadásul ha máshogy fejezed be, akkor is ua. a vége...
-
katt777
félisten
Pedig elárulja, még meg is mondja, melyik kamrában meditál. Én még arra is rávettem, hogy engedje dönteni a srácot, hátha mégis menni akar. Mi több, utána még arra is, hogy némi vérszállítmányért cserébe ezután védje meg a falusiakat másoktól, és hagyja békén őket, majd tiszteletbeli vámpírként, glóriával a fejemen távoztam.
I AM THE PEACEMAKER!(Vagy így, vagy úgy.)
Egyébként tovább mész a folyosón fent, és ott lesz a végében.
De talán lődd le a fazont meg a cimboráit, és találsz kulcsot. -
katt777
félisten
Jó ötlet, de most upgrade-eltem Sapphire-rel...
7900GT-vel nekem is megy gond nélkül, csak totál feketeség van, max. a hud alapján tudok tájékozódni. Azért nem semmi élmény vakon tolni, de inkább hanyagolom.
13-on van. Tudtam én, hogy szerencsétlen száj (mert nem az enyém, az biztos). -
katt777
félisten
7900GT-vel memória-olvasási hibával dob ki, ha betölteni próbálok valamit, új játékkal meg nincs kép, csak HUD (OK, régi a VGA).
(Kitöröltem a beállításokat, nehogy valami ATI-s dolog bezavarjon.) Azt hiszem, én végleg feladom ezt, mert végül is MINDEN MÁS program hiba nélkül fut.
-
katt777
félisten
Minimális logikával (és szövegértéssel) kikövetkeztethető, hogy miután előtte VGA driverekről beszéltünk (azaz szoftverekről), arra értem, hogy VGA-mentes, azaz driverek mind rajta vannak, kivéve a VGA-t, és nem a kártyát.
Értelemszerűen a partíció is a rendszert jelöli, nem a vinyó egy darabját. Ha a partíció mentésről és visszaállításáról semmit nem tudsz, nézz utána.
Ha meg direkt magyarázod félre, az kicsit szánalmas.
A linket köszi, azt megnézem. -
katt777
félisten
Mi ebben a különös?
Fölpakoltam mindent, progikat, segédprogramokat, drivereket, VGA-t meg nem. Jön a követkesző ATI szaralyst, partíció vissza, és voilá, semmi akadás, driver probléma (már a beépítetteken kívül
). De éppen az a szívás, hogy már kezdett minden rendesen menni a 4870-en.
Én is hangulatbuzi voltam, amíg nem tudtam összespórolni anno egy 1950XT-re, azóta szépségbuzi is vagyok. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Mint említettem párszor: VGA mentes partícióra telepítem a VGA drivert. MINDIG. Éppen azért, mert jó ideje tisztában vagyok az ATI drivereinek gyógyíthatatlan betegségeivel.
Nem vagyok ATI fan. nV-val más problémáim lennének (és voltak, azzal is elég gebasz van). Amúgy már az ATI-val sincs gond, mert du. gondolt egyet, és hirtelen meghalt, minden jel nélkül. De. még dolgoztam és neteztem, du. meg már nem volt VGA a gépemben. Most van egy szemetelő 7900GT-m, juszt is megnézem vele a játékot. Persze esélytelen, hogy jó grafikával menjen. Egyébként csak szólok, hogy bármit vásárolok, az 90% eséllyel hibás lesz (nemrég pl. egymás után 2 hibás CM ventilátort, amire kiszámolhatod, mekkora az esély), ami olyannyira működik, hogy ismerősök már engem hívnak vásárolni, és ha kiválasztok valamit, az onnan legmesszebb eső terméket választják. Náluk soha nem is hibásodik meg semmi.maskimx: Hát erről Oblivionosok tudnának mesélni, amikor kiszúrtam a képmentéseken még a 4XAA-t is.
Egyébként engem komolyan zavarnak a szőrös élek 1680x1050-ben is.
-
katt777
félisten
A kevés RAM okozhatja, vagy a virtuális memória, ha használsz. Amúgy egyrészt összetettség-függő a dolog, másrészt a pályarészek töltésénél előfordulhat akadás.
Nálam mindenesetre hasonló konfigban nem nagyon voltak ilyen zuhanások (engem csak kirakott). Nálam bent 70-80FPS-volt 1680x1050-ben, UH 4XAA 8XAF beállításokkal, kint 20-45, de 9-es ugrids-szel, ugrálás nélkül. -
katt777
félisten
De nekem nincs fönt semmi ilyesmi. De ha esetleg az AVIVO-val akad, akkor miért nem akad folytonosan?
pilóta: Akkor 4870, és a szokásos ATI driver-szarakodás, de nem érdekel, mert letöröltem a bánatba az egészet. Néztem Vista alatt is, de ua. Minél többet játszom, annál gyakrabban dobál ki, és hiába mentek, mert a hibákat is elmenti, azaz egy restart után visszatöltve a mentést (már ha visszatölti), ugyanúgy kiszór. Az utolsó fix mentésem még az emlékmű tetején volt, amikor a rádióadót bekapcsoltam, utána már vagy tölt, vagy nem, de a legújabbak csak ez után, ismételt töltéssel jöttek be, aztán úgy sem. Indítottam új játékot, az is ment egy darabig, aztán kezdte a kidobálást. Meguntam. Vajmi kevéssé izgat, hogy a programot nem írták meg a 4870-hez, vagy a driver a szokásos vacak. Szemét, és kész. Régen, ha megvettem egy programot, felinstalláltam, és vígan játszottam bármilyen konfigon. Ma már nem merek látatlanba vásárolni. Jericho ugyanúgy ment a levesbe, amikor kiderült, hogy a karakterváltást és a használatot elválaszthatatlanul ugyanarra a gombra tették, és így nem lehetett megcsinálni a bunker-robbantásos pályát, mert a nyitás helyett mindig társat akart váltani. A haver, aki megvette, kínlódott 2 hétig, mire sikerült megcsinálnia, mert ugye abban a programban még menteni sem lehet. Na hát ennyit arról, mennyire törődnek a gyártók a vásárlókkal.
CS már megy (amúgy még legalább egy tucat embernek ugyanúgy fagyott, mint nálam), találtam hozzá javítást (ergo az sem hardver-probléma volt).
Egyébiránt más programokkal semmi gond, tehát a hardvernek semmi baja.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Előző megoldás törölve. Ha sokat játszom, egyszer csak elkezd kidobálni, de ugyanezt csinálja csak driverből is. Szóval szar a progi. Totál felcseszi az agyamat, amikor már fél percenként kidobál, amíg nem sikerül egy újabb olyan pontot találni a térképen, amely OK mentés szempontjából.
Mert az tuti, hogy vannak ilyenek, fent ÉNY-on pl. szinte lehetetlen 100m-t megtenni kidobás nélkül.
-
katt777
félisten
Ebből ínhüvely-gyulladás lesz.
De ha neked jó... Vagy a klánban még rosszabb a helyzet...
Vagy csak pár ujjadat tudod használni?
Nálam fekvésre CTRL, guggolásra ALT, ugrásra meg SPACE, így a másik 3 ujjamat le sem kell vennem WASD-ról. Ja, kihajlásre QE.
syC: Ezexerint nem mindenkit zavarnak a bugok.
KIDOBÁLÁSRA: MEGNÉZTEM, MIÉRT ATT-BAN DOBÁL KI, DRIVERREL MEG NEM. ATT-SZAL VISZONT FEL VANNAK NYOMVA A GRAFIKAI BEÁLLÍTÁSOK. DEFAULTON HAGYTAM, ÉS AZÓTA EGYSZER SEM DOBOTT KI! Szóval ez lesz a megoldás.
-
katt777
félisten
Hát én ott mindent bejártam, annyit tudok.
Küldetés végrehajtva, vámpírok és a falu is megmentve (előbbiek ráadásul védik is az utóbbit), minden szép és jó.
A ghoul-októl kapsz küldit (cukorka kell nekik, és superjet-et csinálnak), a boltban és a moziban nincs semmi, a mozi fölött buszban egy ork és sok jó dolog, vámpírok meg a metróállomáson (a nagyon, fent a dombon). Oda simán be lehet menni. -
katt777
félisten
válasz
PhilBrick #886 üzenetére
Elvileg a Mayor-rel kell beszélni, de én is hiába beszéltem vele. Igaz, már csak Vault 87 megjárása után visszatértemben találtam meg, de akkor sem volt opcióban, hogy engedélyt adjon a hercegnőnek a kiengedésemre. Most megint betöltöttem azt a mentést, csak a csajszit visszaküldtem a citadellába, hogy ne vesszen el.
Ja, beszéltél a hercegnő haverjával, aki elmondja, miért nevezik a csajt hercegnőnek? Mert utána derül ki, hogy a Mayor-től kell engedély, akivel, ugye, a pofon óta már jó barátok.
Én a nagyvárost nem találtam Keletre a környéken, hát kurva nagy lehet.
egyébként TCL, átmész a kerítésen, TCL megint, és normálisan mehetsz tovább. Ha a program geci, jogom van annak lenni.
Viszont az ork pajti (Fawkes) jó dolog, rápakolom a nehéz cuccokat, hogy ne kelljen semmit elhagynom. Úgysem használ belőlük semmit, bezzeg a kölyöknek, ha adtam fegyvert, az lőtt mindenre, úgy örült neki. -
katt777
félisten
Komolyan mondom, ez a program képes alulmúlni magát.
Gondoltam, visszamegyek a Vault87-be, ha már eltűnt a csajszi, megkeresem.
Persze McCready-t hiába találtam meg, megint nem lehetett semmit kihúzni belőle, szóval TCL, és tovább. Végigmentem a folyosón, megtaláltam a bejáratot (ill. kijáratot, ugye), ki is nyitom de mögötte semmi, csak üresség. És ahányszor átmegyek, mindig visszadob a szint közepére.
És még mindig nem tudom, hová lett a csaj... -
katt777
félisten
Célzás, mi lenne.
Vagy másodlagos tüzelés. Nem t-om, én WASD-os vagyok, szóval FIRE gombokat ritkán módosíton.
Amúgy 3. gomb a USE, a 4.-en nem is tudom, mi van, 5. a VATS
Bal gombbal meg hátramész?És az oldalazás?
priti: Talán US kormányzati hivatalban dolgozik, azokban szedték ki a W gombokat az alkoholista érkezése előtt.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Gregorius #872 üzenetére
Hát, az te vagy, én meg én vagyok. És amikor az ember ÜS1-2-ben rászokik a pontos célzásra (főleg fejre), mert azzal fejlődik, akkor más programokban sem olyan vészes a dolog.
Én meg tele vagyok .44-es lőszerrel, meg .308-assal is, csak fegyvereim nincsenek hozzájuk.Lehet, hogy direkt mást ad a játék, mint amilyen fegyvered van? Én az 5.56-osokból, a 10-esekből és az 5mm-esekből fogyok ki.
Na, betonból kiálló orkokhoz nekem is volt már szerencsém, de a hátam mögé még senki nem került, mivelhogy jó előre kiirtok minden lehetséges búvóhelyről mindent, ami ott megbújik. 87-es bázison is előre mentem minden orkot levadászni, aztán csak végig kellett sétálni Fawkes-szal. Az nagy fazon. Viszont hip-hop vége lett a játéknak, már töltöttem vissza, mert visszamentem a citadellába. De hogy a végén ne tudjam beküldeni a sugárzásvédett orkot a tisztítót bekapcsolni, az nagyon gáz. Mert hogy az a sorsom, hogy én menjek be... Hát ki látott már olyan balfasz sorsot, hogy nekem kelljen bemenni, amikor neki semmi baja nem lesz tőle?
További gázok (már az eddigi nem kevés után):
1. Ha vírust teszek a tisztítóba, a vég ua. (ja, a computer-elnököt önmegsemmisítettem).
2. Vault 87-ben úgy is elkapnak, hogy becsuktam a kaput, és visszafutottam, amikor beesett a gránát. Mi ebben a szerepjáték szabadsága?
3. A csajszi spanom szőrén-szálán eltűnt.
4. A kis köcsög mayor szőrén szálán eltűnt a Lámpafűzér városban, sebaj, tcl rulez, és még a csaj is ott volt a következő pályán, holott a nyithatatlan kapun nem tudott átjönni.
5. Kölyök a Nagy Városba akar eljutni Keletre, de sehol semmi. Nem baj, a raiderek agyonlőtték egy rakétával az egyik radar-állomásnál, úgyis be nem állt a pofája, nehogy már lopakodni tudjunk.
6. Lvl15-ön végeztem, lényegében totál értelmetlenül fejlesztve a karakteremet, mert semmilyen extra képességet nem volt alkalmam kihasználni (drága Oblivion!).
7. Kilépegetés nem volt egy partíció-visszaállítás után ATT-ig, aztán viszont ATT nélkül is, szóval véletlen is lehet a dolog, viszont semmi más játék nem csinál ilyet, tehát FO3-hiba. -
katt777
félisten
válasz
marcus.fenix #856 üzenetére
Hát én meg nuka grenade-okat csinálok belőlük.
Akkor el is küldöm anyjába, aki ilyet ad.
Én még csak lvl8-on totymorgok. -
katt777
félisten
válasz
Gregorius #851 üzenetére
Nem kell VATS-ot használni. Szabad kézzel pontosabb vagyok. Nuka gránát meg rulez.
marcus.fenix: Most mondod?
Na, onnantól már nem töltöm vissza. Viszont ha kinyírod a fickót, ki küldi rád a bérgyilkosokat XP-t javítandó (nem a vindózt!
), no meg jó kis páncélokat hozandó?
|UPP|Noc: Azért a CoD akkora gány (legalábbis 4-től), hogy azzal semmiképpen sem hasonlítanám össze a FO3-at, még ha nem is vagyok elégedett vele. Elég csak a kilőhetetlen géppuskafészkekre, a semmiből ezrével termő, scriptelt ellenségekre gondolni. Tudom, mert kipróbáltam Pripjatyban, amikor rossz irányba mentem, és miközben a parancsnokom egy szál pisztollyal tartotta magát a pályát teljesen befedő, egymáson átfolyó és átlövő terroristák között (mi volt az, a kínai néphadsereg?
), én csak néztem messziről, hogy meddig fog ez tartani, de rájöttem, hogy a végtelenségig. Na, idáig nem süllyed a FO3.
Oblivionból nekem úgy igazából nem hiányzik semmi, max egy jó kis géppuska. -
katt777
félisten
válasz
attyspocak #835 üzenetére
Na, megcsináltam úgy is. Kerestem kódot, aztán rájöttem, hogy a helyes hangnál nem "berreg", szóval meglett, kiütöttem Braun-t, rászabadítottam a városra a kínaiakat (érdekes, ettől nem lettem rossz), elküldtem a kis csajt az anyjába, és távoztam. Bár a hentesmóka sem volt rossz a másik verzióban.
-
katt777
félisten
Az original is kidobál, bár merevre fagyni nem szokott. Én gyanakodnék a tápra a helyedben.
frame>24: Ez már csak így van, az atomháború után rohadt apatikusak lettek az emberek. Nem hogy nem érdekli őket senki és semmi, hanem még elrohadni is lusták.
Egyébként az orkok sem rohadnak, ott fexenek mindenfelé, amerre legyaktam őket.
-
katt777
félisten
válasz
attyspocak #835 üzenetére
Hát azt nem mondta a nőci, hogy ott valami sorrendben kell kocogtatni őket!
De nem volt olyan régen, lehet, visszatöltöm.
De HOL VANNAK A TÜCSKÖK?
Csak bazi nagy svábbogarak vannak, azok sem a szabadban. -
katt777
félisten
válasz
attyspocak #830 üzenetére
Az addig rendben van, de azért egyrészt kint lehetne valami, másrészt lehetne éppen felkutatni/megölni/megmenteni több dolgot is. Pl. nem tudom, éjjel honnan jön a hangos tücsökciripelés.
Talán idehallatszik Cyrodiil-ből...
Amire berágtam: gonoszkodni kellett a cíber-világban, és a "very good" minősítésem szépen odalett a francba. Na, ilyenkor ütném le a játéktervezőt itt helyből. Más választási lehetőség nincs, szóval ez nyilvánvalóan egy beépített szívatás azoknak, akik éppen jófiúként prónálják végigcsinálni a történetet.
Kicsit elakadtam: aszongya, kísérjem a tudósokat a Project Purity állomáshelyükre. OK, ott van mind, csak sétálgatnak fel-alá, és semmi, még mindig csak az említett feladatot írja a questeknél. Más meg semmi.
-
katt777
félisten
Ízlések és pofonok...
A hangulattal nekem sem lenne bajom, ha nem párosulna a dögunalommal (pl. lehetne itt is lépten-nyomon valami érdekes, kirabolható/megölhető/segíthető/elvégezhető, de van 30 küldetés, ha jól tudom, ami nagyjából zero). Oblivion motor nekem boldogság volt Morrowind után, amelyet 6-szor hagytam abba a baromságai miatt. De hát én nem vagyok szerepjáték-mániás, a körökre osztást meg mindennél jobban utálom bármilyen játékban (2. a külső nézet), mert akkor nem vagyok benne, és minél reálisabb egy játék, annál inkább megfog. Vagy legyen totál őrület, mint a Serios Sam, az egyik kedvencem.
-
katt777
félisten
uGridsnek 5/7/9/11 értékeken van értelme. Alapból 5-ös.
Tippet sajna nem tudok, mert már bolyongtam egy csomót, de küldetések alig akadnak. Cyrodiil-ben bemegyek egy városba, és szinte minden sarkon találok egy küldit, egyszerre csinálhatok akár egy tucatot (és ha később visszamegyek, akad más), itt meg 2-3 van egy egy "településen", max. át kell gyalogolnod a térkép túlsó végére (ha már jártál valamerre, van gyors utazás, amelyet Oblivionban sosem használ az ember, itt meg várja, mint a megváltást), esetleg még azt sem, ha át tudod vágni a megbízót (én pl. nem mentem el messzi északra aknamentesíteni a hülye boltos csajnak, vagy ha már helyből meg lehetett menteni az androidot, azt sem kutattam, mert nem akartam kinyírni). Ráadásul a mászkálással (a rádió keresésénél halálra untam magam a metróba le/fel mászkálással), vagy a fegyverek/egyebek használatával semmit nem javulnak a képességeid (Oblivionban bármit tettél, az hatott rád), csak rakhatsz valamit rájuk szintenként, stb. Ezért mondtam, hogy nagyon összecsapott egy játék, főleg ahhoz képest, ami a motorban benne van.
Persze valamelyest a fentiek is tippek. -
katt777
félisten
Azért szerepjáték, hogy keresgélj.
Más hiba van, semmi gáz az uGrids módosítással Engem is hol kidob, hol nem. Hol bent (ahol uGrids nem számít), hol kint.
+1 lehetőség: tölts be egy régebbi mentést, aztán be tudod tölteni a hibást is.Nekem akkor is elég uncsi game, egyre inkább az az érzésem, hogy na, adjunk ki valamit az Oblivion-motorral, hogy keressünk egy kis pénzt. Sorry minden fan-től, de míg Oblivionban kedve van az embernek erre-arra bolyongani, itt elindulok valamerre, és lassan elfog az unalom. Az összecsapásokat még mindig irreálisnak érzem.
-
katt777
félisten
válasz
lordjancso #811 üzenetére
Mindenre. Leginkább a képességeid fejlesztésére, amelyekhez amúgy képzettséget kéne áldoznod.
|UPP|Noc: Köszöntem! Kár, hogy nem létezik a dokumentum a szerver szerint.
-
katt777
félisten
Én többször!
Abban a szobában van, pont a bejárattal szemben, egy nagy szürke dobozban, ahol jobbra indulva, deszkapallókon kell körbemenni.Amúgy a házamban van egy gumiemberke tartó, de egy rakás slot van rajta, emberkét meg össz-vissz 2-t találtam. Van ezekhez valami térkép?
-
katt777
félisten
Basszus, csak megtaláltam (elég fáradt lehettem, hogy a tin-t kevertem az ink-kel
), be is fejeztem gyorsan 3 küldit, most a fő mellett csak 2 van Északra, amerre még nem jártam. Felnöveltem a teherbírásomat 50 fonttal, a még nem használt cuccokat elpakoltam szekrénybe, a fölösleget meg eladom, aztán irány Észak.
-
katt777
félisten
Megszívtam. Szépen visszamentem a tintás dobozokkal (nem üres v. összetört)a robothoz, aztán semmi lehetőség a párbeszédben. Újra Arlington, még egy rakat tintás dobozt összeszedtem, de már 5x körbejártam mindent, nem lelem a megoldást. Van az emeleten egy présgép nem műxik. A csaj ugye vmi. tud. labort mondott, de olyat nem találok.
-
katt777
félisten
Kösztem, már rájöttem.
Tintáért le kell menni az Arlington múzeumba, ott mondja a csaj, hogy hátra tovább, csak bogarak vannak, de lesznek raider-ek is. Legutóbb ott fagyott le, amikor benyitottam a hátsó szobába (jobbra lent a könyvtárszobából), most igyexem visszatérni. Van még egy dupla ajtó fent balra, ahonnan a raiderek jöttek, majd megnézem azt is.
Az androidot megmentettem, így elestem egy fejlesztéstől. -
katt777
félisten
válasz
ScouserHUN #799 üzenetére
Csak a látvány kedvéért próbáld ki.
Viszont elakadtam: az archívumból el kéne hozni a függ. nyil.-ot, a csaj mondja is, hogy meghackelte a computert, meg a jelszót, de a lifthez vezető ajtónál nincs computer, csak zárva van, és kulcs kell neki, egyébiránt már keresztül-kasul bejártam az egész épületet. Elárulja valaki a megoldást?
-
katt777
félisten
válasz
ScouserHUN #797 üzenetére
Írd már át az uGrids-et 9-re...
HDR, élelmosás 8X és AF 16X megvan? Mert én azt vettem észre, hogy ha nem a launcherből indítottam a játékot, akkor nem volt meg. -
katt777
félisten
válasz
ScouserHUN #795 üzenetére
Én ki szoktam hagyni a manualt, hogy erőt próbálóbb legyen a gama, no meg a haverom csak a lemezt hozta el, az fért a zsebébe a mocin.
Ha max grafikán tolod, nincs 40-60FPS-ed (legalábbis kint), főleg nem egy kihajtatlan 4850-nel. Persze én nem csak a grafikát toltam maxra, hanem a megjelenítési távolságot is 9-re tettem .ini fájlból, mert azért a látványért megéri, ahogy végiglátsz a világon a távoli ködig.
A képfrissítés gyorsulása mindig a grafika rovására megy.
Most akkor Szombathely vagy Szombathelx?|UPP|Noc: No, akkor azt figyelmetlenül olvastam el, mert asztem, hogy menni fog az még, ahogy Oblivionban is ment.
-
katt777
félisten
válasz
attyspocak #792 üzenetére
Hát én egyikkel sem találkoztam.
Tényleg, a fő képességeket hogyan lehet upgrade-elni? Mert nekem az első 2 szint óta csak a tapasztalatokat meg a képzettségeket hagyja módosítani. Viszont pontos célzást segítő upgrade nagyon bejön vatts-ban!
Most hangyafészket keresek. Elméletileg a metróban kell lennie, noha az zárva van, de a hangyák föld alatt laknak. Majd meglátom.
Viszont időről időre gondol egyet, és kidob a játék. -
katt777
félisten
Hú, de dögunalom lett ez a játék. Megyek a rádió után, és csak orkok meg zombik mindenütt, ráadásul semmi kereskedési lehetőség, így mivel nem akarok napokat elcseszni a térképen ugrálással, god módban cipelek vagy 7 mázsányi cuccot.
Ráadásul a power armor darabjait olyan szar állapotban találni, hogy amiket összeszedtem, még javítással is alig tartanak egyáltalán össze. -
katt777
félisten
válasz
Gregorius #776 üzenetére
Hát engem annyira sem érintett meg az előző 2 rész, hogy nekiálljak játszani velük, én realtime szeretem csinálni a dolgokat (ahogy az életben). És saját szemszögből (ahogy az életben). Számomra minden más kilúgozott (stratégiát - mármint ami tényleg az - /sze leszámítva, de abból meg 1 kézen össze tudom számolni az elmúlt 15 év jó termését). Nem szeretem a szerepjátékokat, csak egy KotOR (amelynek a több szereplő és a hangulat miatt még el tudtam viselni az irányítását) v. Oblivion tudott megfogni.
-
katt777
félisten
válasz
attyspocak #773 üzenetére
Én tűzgombbal jelölöm ki (bal egér), és E-re indul (az az elfogadás, nem a kijelölés).
-
katt777
félisten
válasz
trassher #757 üzenetére
Hát nekem egyelőre a spontán fejlövés mindig betalál (még ha nem is pusztul meg az ellenség, pedig fröcsög ám az agya szerte-szét - de erről már írtam), a VATS meg soxor mellétrafál (viszont azt gyönyörűen lassítja, hogy nesze, hülye gamer, kapd be!), de lehet, hogy a lvl3 miatt van.
A soti rohadt lassan tölt újra, a raiderek felére lenyomták az életerőmet, mire újratöltött.Az aktivált védőrobot sem húzta sokáig, csak kaszabolta a nagy semmit a lézerével.
-
katt777
félisten
Ehhez nincs még valami mod, hogy lehessen tovább is? Ill. annyit még nem játszottam, hogy tudjam, de itt is visszarakja a cuccokat (+ az ellenségeket) 3 nap múlva?
attyspocak: A market-ből kijövet folyton kilépegetett a játék
, erre feltettem azt az 1 órás fix-et, utána ugyanazt művelte
. Barangoltam még az áruházban pár kört, és asszem 5. próbálkozásra sikerült kijönnöm, és visszatérnem Megatonba.
-
katt777
félisten
válasz
Gregorius #704 üzenetére
Egyrészt te magad is idézted, hogy "védtelen célpont"-ot írtam, másrészt legalább 5x írtam, hogy a közvetlen közelről történő fejlövéssel van bajom, azt elég nehéz elvéteni.
attyspocak: Nincs teljesítve, vagy nem kaptad? Mert én jószerivel még körül sem néztem Megatonban, és már megkaptam. És fülre végül megtaláltam a 3. szivárgó csövet.
-
katt777
félisten
Na, találtam egy izom-gumibabát, nőtt az erőm 1-gyel permanensen, ez jó. Betörni kellett hozzá, az nem olyan jó. A 3. vízszivárgást sehol nem találom, pedig 5x körbejártam már Megaton-t. Ez nem jó. Folytom karmát vesztek a lopkodás miatt, ez visszaüt valahol?
Seriffet meg lazán hátba lőtte Burke, amikor le akarta tartóztatni, na, ennek a karakternek sem volt hosszú élete. Furcsa.
Ja, és bementem az Armory-ba, erre ott egy robot, kimenni nem tudok, és agyonlő. Lehet ezzel kezdeni valamit?
Pár küldit összeszedtem a városban, de pl. a dokinak nem tudom besúgni a fiát, bombához meg még nem értek, á, béna még a karakterem éppen csak level 3-on. -
katt777
félisten
válasz
ScouserHUN #678 üzenetére
A realitás elvárásának semmi köze az FPS-ekhez, azok között is akad éppen elég szemét.
Lényegében a valóságban egy pontos fejlövés halált okoz védetlen célpontra, ezért akár egy FPS, akár egy RPG nem így működik, akkor csal.
ScouserHUN: Havernak hozták kintről. Kölcsönbe van, én majd veszem a magyart dec-ben.
Viszont +1-re figyelmeztetnék: megnéztem egy "letöltött" verziót, és abba be van építve a nodvd fix, mert a launcher-e ugyanaz, mint a letölthető javítás (mellesleg ezeket én is felteszem minden megvásárolt játékra, megkímélendő magamat a gyári vírusok miatti szívástól, illetve a lemezt és a meghajtómat a károsodástól). Azaz akinek warezolt verziója van, nagy eséllyel ezért nem tudja patchelni.
-
katt777
félisten
válasz
lordjancso #670 üzenetére
Hát azt b.szhatom.
Az (is) volt fent. De akkor most megint hanyagolom azt a játékot a következő ATI driverig. Viszont a rendes 8.10-et visszatéve legalább a FC2 megint jó lett. Ennyit arról, hogy a hotfix-ben milyen"javítások vannak".
Itt van nekem a Fallout 3, és ha abból indulok ki, mióta oblizok, ezzel is elleszek egy darabig, főleg, hogy még csak a bárig jutottam el, atomos faszit elküldtem anyjába, bárost meg átvágtam (speech skill), így kicsit beszédesebb lett. Novával lehet szexelni? -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
attyspocak #642 üzenetére
Írtam már, hogy még csak most ismerkedem a játékkal, szóval játékmenet-beni kérdésekre majd csak később tudok válaszolni. Remélem, minden problémát sikerül magamnak megoldanom, de azért ez Oblivionban sem sikerült teljesen.
v.tom: Pusztán annyi lenne a megoldás, hogy testre lehessen szabni a beállításokat. De nem lehet. Oblivionban pl. legalább nehézség-csúszka volt, ahhoz képest ez a game nagyon le van butítva.
Wolverine: Én is igényes vagyok, de azért pár jó cím volt FPS-ben is, elég csak a Dark Messiah-ra gondolni, de nekem még budget is bejött pár az A kat.-nak nevezett gagyikkal szemben. Pislants rá a logout-omon a tesztekre, ha van kedved. De ha annyira nem érdekel, ne pazarold rám az idődet.
-
katt777
félisten
válasz
Wolverine #632 üzenetére
Van pár haver, ki-ki megveszi, ami neki tetszik, aztán próbáljuk-játsszuk (így próbáltam Forgotten Realms-os játékokat is, mert van egy nagy fan haverom). A szoftverrel egy használati jogot veszel meg, nem a játékot, ezt mindig kihangsúlyozzák az EULA-ban.
attyspocak: Inkább bolyongj, légyszí!
-
katt777
félisten
Ja, csak úgy írtad, hogy elindultál brutál módban, feltoltál mindent, és uccu neki, mint egy trainer-rel.
Az mondjuk jó volna, ha más típusú karakterrel is végig lehetne csinálni a játékot, esetleg más módszerrel, ahogy Oblivionban is. Ott volt egy kemény harci papom elsőre, másodjára meg egy lopakodós-kifőzgetős-varázslovas csajszival tolom. -
katt777
félisten
Spec a járművekkel nekem sem lenne bajom (Oblivionban is van ló, sárkány, miegymás). De értsd meg, miről beszélek: lehet egy hiper-szuper akármilyen mutáns, ha lesből fejbe lövöm egy betont is átvivő robbanógolyóval, vagy beleküldök egy rakétát, akkor meg KELL döglenie, ez a realitás, és ezt nem tették bele ebbe a játékba. A legbrutálisabb ellenfél is megölhető a megfelelő módszerrel, legalábbis a valóságban.
FO előző részei nem is érdekeltek, nem komálom ezeket a felső nézetes, kattintgatós játékokat. BGate sorozatot is próbáltam, ott az elején feltűnt egy-egy ellenség (majd' mindegyikben), aki közölte, hogy márpedig meg kell ölnie engem (semmi ok, vagy hasonló), és végzett is velem, hiába küzdöttem, mert a program úgy akarta. Hát tolja fel magának a készítője az ekkora redvát.Persze ettől mazochisták még szerethetik, de én egy játékban magam akarok dönteni.
-
katt777
félisten
válasz
Wolverine #628 üzenetére
És a Fallout 3?
Nekem is fura az 1. rész után, még nem tudom, hogy megbarátkozom-e vele. Mert egyrészt nem FPS, másrészt nem is "igazi" szerepjáték, csak olyan elemeket tartalmaz. Az mindenesetre igaz, hogy elég valósághűre csinálták (még a térkép is "igazi", nem HUD-os, sérülnek a testrészeid, aztán szedheted ki magadból a repeszeket és a golyókat, rakhatod helyre a kificamodott végtagodat, meg szedhetsz gyógyszert maláriára, szerezhetsz barátokat, stb.), szóval ha a valósághűséget kedveled, tégy vele egy próbát.
-
katt777
félisten
Nem örülnék, de ha béna vagyok, és célpontot csinálok a fejemből, lőjenek le. Igen, valóban ugyanazok a feltételek járnak, ezt el tudom fogadni, és ezért szoktam minden játékban a reális nehézségi szintet használni (már ha van olyan a rengeteg gépi csalással szemben). De nem is erről beszélek, hanem a közvetlen közelről fejlövésről. Ahhoz valami kiemelkedő képesség kellene, hogy onnan mellétrafáljon az ember, ráadásul 3x egymás után.
-
katt777
félisten
válasz
Wolverine #624 üzenetére
Ironikus megjegyzés volt. Egyébként meg lennie kéne Falloutban, főleg, ha már a célzó-computerrel be lehet állítani. Én egyébként jobban szeretem magam, de azért ezt viszonylag jól megcsinálták, ha már feltétlenül ilyen látványos action-lassítást akartak csinálni.
Egyébként pedig de, bár mondjuk nem is a Far Cry-ról volt szó, hanem a 2. részéről. Kezdetben ott sem bírsz normálisan (ahogy FPS-ben megszoktad) lőni, ott is fejlődni kell, küldetéseket vállalni, stb.
Na most FPS: 1st person shooter. Azaz saját nézetből lövök. Ahogy a Fallot 3-ban.Tehát FPS.
-
katt777
félisten
Ez a kinek mi szimpi kategória, mert nekem meg éppen az irrealitás nem tetszik. OK, legyen nehéz kivégezni az ellent, de ne lehetetlen (ezért hagytam abba már 6x a Morrowind-et). Az totál hülyeség, hogy közelről telibe fejlövéstől nem pusztul el egy akármilyen erős ellenség is (vagy MW-ben nyíltól, bárddal fejbe vágástól, amikor pl. láthatóan nem védekezik semmivel). Ezért nem szeretem, nem a nehézségi szintek miatt, mert OK, legyen, de annyi kivételt nem lehet olyan nehéz leprogramozni, hogy fejlövéstől pusztuljon már meg valaki.
KotOR-ban remekül meg volt csinálva, hogy ha meggebedtél, akkor azért le tudtad nyomni az ellent, így jártam, amikor 1x-re 2 sith nagyurat kellett lenyomni, ill. ugyanott 2 rankort, csak mert találomra, kezdőként, rögtön a Sith akadémiára mentem.
Járműves szerepjátékra ott a Far Cry 2.
frame>24: Hát, nekem a baseball-ütő bejött közelharcra.
-
katt777
félisten
válasz
frame>24 #607 üzenetére
DX9.
v.tom: Hát nekem az a kissé Morrowindes beütés nem tetszik, amikor közvetlen közelről pl. többször fejbe kell lőnöm vkit, akin semmi fejvédő, csak mert a program úgy számolja, hogy ennyivel erősebb nálam (ott volt ilyen, hogy GOD-módban 10 p-ig vagdaltam csórikámat akarddal, és meg sem sikerült karcolnom). Ezt mindig is rühelltem a szerepjátékokban, és ebből sem hagyták ki, ami nálam nagy negatívum (kár volt az Oblivion kiegyensúlyozottsága után így lerontani). Ti. ha már ott vagyok, körülnéztem a suliban, mielőtt egyáltalán benéztem volna Megaton-ba (ez ám a hanglemezgyár!
), és bizony keményen kellett csapkodnom a fa testápolóval, átszaladva a rám kilőtt golyókon, mert még a célzógéppel is szar volt a pisztolyom. 3 fejlövést is küldtem az ellenre, erre szépen lassításban mutatja, hogy mind mellé megy (kimentem hátul, vesztemre, aztán jött a visszatöltés, mert a fenti banditát nem tudtam eltalálni
). Na de közvetlen közelről, célzógép nélkül is legalább 3x pofán kell lőnöm?
-
katt777
félisten
Nem kell MS-es multis játékot feltenni, és akkor nem fogsz. De egy Halo 2, egy BF2142, ilyesmi becseszhet. Hidd el, én is csak lestem. Böngésztem át a registry-t, a beállítás fájlokat, amit csak találtam, és hiába. Begyalulja magát a rendszerbe, oszt' jó napot.
Csak XP alá most felnyomta a .net 3-at, ami foglal egy csomó helyet, Vistában meg ugye eleve benne van a 3.5. -
katt777
félisten
Nálam a játék teljesen rendben fut eddig. Viszont sz.pás volt egy nagy:
Feltettem a Halo 2-t, aminek ugye semmi köze a Fallout 3-hoz, attól kezdve nem lehetett betölteni semmi mentést, viszont a "save" könyvtáron belül létrehozott egyet a Halo 2-ben létrehozott account nevén, onnantól kezdve oda mentett, és semmi nem segített rajta. Már a betöltéskor jelezte fent egy kis ikonnal, hogy felismerte (hát ismerje föl a jó qrwa anyját
), és profilt váltani sem lehetett.. Visszatértem XP-re, felinstalláltam a játékot, azóta megint megy rendesen (Vistán meg lesz egy partíció-visszaállítás). Szóval a lényeg: az idióta multis user-account frankón belecseszik a játékba, ezzel mindenki bánjon óvatosan.
-
katt777
félisten
Hi, látom van már topic!
Még csak kijutottam a föld alól, de tetszik, hogy a kezelés hajaz az Oblivion-ra. UGrids-et feltoltam 11-re, de kicsit megakasztotta a gamét ekkora látótávolság (bár nagyon király a dombtetőről körülnézni), úgyhogy veszem le 9-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby gamer asztali gép RGB i5-114600/RTX 2060 12GB/32 GB RAM/500 GB NVMe
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest