- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Mackósajt #3018 üzenetére
Teljesen mindegy, melyik játék, ha egy kapitális baromság a sérülésmodellje (mint FO3 v. Morrowind), nekem nem jön be, ha a játékkészítők az én pénzemért direkt szívatnak. Oblivionban normálisan van ez megcsinálva (persze, annak sem ártottak az unoff. patch-ek
). A STALKER-ről meg ki mondta, hogy bármelyik változata készen lenne?
Nekem már a MoH3 és a CoD4 óta tele van a tököm az állandóan cheat-elő játékokkal, nem is tudom, miben volt utoljára normális sérülésmodell. Sajnos az utóbbi években mindenféle játéktípus, minden játéka csalásra épül, mert a sok b.lf.szm, aki programozónak hiszi magát, képtelen egy elfogadható AI-t készíteni.
Xelo: Igénytelenek rulez!
Viszont az a patch érdekelne, hátha normalizálódik tőle a játék.
Jorus: Az eredeti .exe-k mind vírusosak, csak "védelem"-nek nevezik őket (azért csak tönkreteszik min. a lemezeket és a DVD meghajtót egy idő után), ezért én bármit veszek, már keresem is hozzá a nodvd fixet.
Eddie141: Ott én is keveregtem sokat (ha jól értelmezem a helyszínt), de rájöttem: elmész a földszinten a helyiség végébe (lépcsőn le, aztán tovább, majd jobbra átjáró, ott át, majd balra, és tovább a falig), ott pedig fel kell robbantani azt a folyosót, amelyen át a robotok jönnek ki a gyártósoron. Jó nagy szívatás lesz utána, arra készülj fel, én kb. 15X töltöttem vissza azt a részt (igaz, nehéz szinten játszottam). Fel teleporterrel mehetsz, de lényegében odafent semmi értelmes nincs, csak egy frankó elterelő manőver a játékos megtévesztésére.
-
katt777
félisten
válasz
Fortissimus #3016 üzenetére
Fagyás nálam sosem, csak kilépegetés.
Sztem ez a játék modok nélkül totálisan játszhatatlan, de főleg élvezhetetlen, de aki az irreális RPG-kre esküszik annak nyilván bejön.Nehéz szinten, modokkal nagyjából reális volt, de még így is előfordult nem egyszer, hogy egy közelről telibe lőtt lény észre sem vette a találatot. Na, ettől tudok bepipulni egyébként, mert ha még valami hyper páncélzata van, akkor is legalább tántorodjék meg. Aztán amikor csupasz koponyáról lepattan a golyó...
Na mindegy, én modokkal bírtam elviselni, úgy elég jó kis gama, persze messze nem Oblivion-szintű sajnos.
-
katt777
félisten
válasz
Tommi000001 #3014 üzenetére
De, volt, sok megoldást is írtunk rá anno a topicban. A legjobb, ha gyakran mentesz, mert akkor a végleges kiakadásnál nem kell talán olyan sokat újrajátszanod egy nagyon régi mentéstől. Persze akkor meg más hibák fognak előjönni, szóval tekintsd ezt egy beépített örök-questnek.
Grafikai beállításokkal egyébként lehet játszani, mert vannak hibák, amelyek csak bizonyos VGA-kkal/driverekkel jönnek elő, persze egy másik driverrel meg más hiba lesz.
A legáltalánosabb mondjuk a kidobósdi bizonyos pályaszakaszokon, ha éppen rosszul kezeli a memóriát a progi.
Fortissimus: Alapjátékban is mehetsz 100-as szintig (bár nekem mindent kijátszva sem lett meg 42 talán, v. akörül), csak mod kell hozzá, amely engedi.
-
katt777
félisten
válasz
gukicsa #2994 üzenetére
Igen, a honosított változat szívás. Külföldről beszerezhető, csak nehogy német nyelvterületről rendelj, mert az meg cenzúrázott verzió, még ha éppen angol nyelvűt találsz is.
DArchAngel: Oblivion sokkal jobb, már a fejlődési rendszere miatt is. FO3-at már végigtoltam 2 és félszer, de Obl. még mindig a gépemen van a 2. karakterrel. Sokkal bővebb is, már 200 küldetésnél járok, FO3-ban meg kb. 50 van talán.
Xblades: Jártam, de már nem emléxem pontosan. De úgy emléxem, hogy a lerombolt kúria tulaja vitt le.
Jorus: Vsz. ott nincs optimalizálva a grafika, ill. az ATI driver gázos abban a felbontásban. Láttam már mindkét hibát nem egyszer.
-
katt777
félisten
válasz
luw2win #2954 üzenetére
Mindig olvass el mindent, próbálj meg mindenhová bejutni, sok-sok érdekességre, új küldetésekre lelhetsz. XP-t gyűjteni nagyon jó még széfeket először feltörni, aztán meghackelni az azt nyitó számítógépet, így mindkettőért jutalmat kapsz. Ja, feltörésből is ki lehet lépni, ha már látod, hogy mindjárt törni fog a hajcsat, én pl. egyetlen hajcsattal nyitottam ki az összes zárat a játékban.
Persze zárfeltörés/hackelés előtt nem árt menteni!
-
katt777
félisten
válasz
Mackósajt #2947 üzenetére
Pedig a STALKER-ek nem is ubisoft progik...
Sztem meg a sok, marketinggel kondicionált user ostoba, hogy megveszi az új programokat. Én csak akkor, ha már megvannak hozzá a patch-ek, és lemegy az áruk (addig jó nekem kölcsönbe). Persze némelyiknél ez sem segít.Attól a cégtől nem kell többet venni semmit.
-
katt777
félisten
válasz
S e t h #2945 üzenetére
Van ilyen bug, én is belefutottam. Esetleg konzolból visszaadhatod magadnak.
Mondjuk az érdekes lehet, ha megpusztult közben, mert nekem pl. Zimmert kellett visszaadnom a robotos küldi befejezésével, csak halálkarmilag szét volt szabdalva az arca...
Mackósajt: Csak ne német nyelvterületről rendelj.
Mindenesetre nem ez a gáz, hanem hogy továbbra is félkészen adják ki a játékokat (lásd: DLC-k és patchek), mert ha igényesek lennének a munkájukra (de nem azok), akkor nem adnának ki szart a kezükből, ergo bármilyen nyelvű verziót feltelepítesz, nem lenne gondod a játékkal. Szóval nem maga a honosítás a hiba okozója.
-
katt777
félisten
Hát, próba szerencse. Angol verziósok biztosan nem tudják megmondani.
Mondjuk egyrészt beszélek angolul (értek is
), másrészt azért nem várok magyar kiadásra, hogy aztán szívjak a javíthatatlan bugokkal (még az angolban is maradt éppen elég). Német nyelvterületen meg évek óta cenzúrázzák a játékokat (FO3-at is!), szóval olyat meg nem veszek, haverom is szív eleget az Ausztriában gyorsan megvásárolt játékokkal, közben meg azzal vigasztalja magát, hogy mindenki másnál előbb megszerezte
.
Turning Point volt érdekes ilyen szempontból, az már az angol verzióban is cenzúrázott volt, de ha Vista alatt és DX10-ben játszott az ember, akkor nem.
Más kérdés, hogy mekkora ganaj egy "játék"...
-
-
katt777
félisten
Hát sajna ez a gáz a magyar kiadásokkal, nem feltétlenül jönnek hozzájuk a patch-ek. Ha mindent alapra téve is hibázik, akkor kezdheted a régi FO3-osok által már jól ismert 50X megyek föl a dombra + TCL, átugrok más helyre és visszamegyek, stb. technikákat, amelyek miatt drasztikusan megnövexik a játékidő. Lehet, direkt építették be ezeket a bugokat az engine-be, hiszen amíg Oblivionban 200+ küldetést is végrehajthatsz, itt mindent kijátszva (csak feljegyzésekben találtakat is), DLC-kkel együtt össz-vissz 51-et tudtam.
-
katt777
félisten
1.7-es? Bár mondjuk nálam egyik fordítással és patch-csel sem csinálta.
Ha valami tuning van a gépen, vedd vissza, mert az okozhat ilyet, illetve VGA. Szoktam volt mondani, hogy akinél memtest, IBT, 3DMark és társaik gond nélkül futnak, azok gyorsan kezdjenek el FO3-azni.
ini-fájl mod még bekavarhat. -
katt777
félisten
válasz
Fortissimus #2929 üzenetére
Ha jól rémlik, le voltak fordítva azok is, a kódfeltörésnél persze nem.
-
katt777
félisten
válasz
Fortissimus #2920 üzenetére
De, lehet, csak nem nekem szólnak.
Magyarítások portálon fent vannak a "teljes" fordítások.
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2915 üzenetére
A fősztorinak eleve nincs vége a tisztítónál, majd csak ha visszatértél az enklávéból.
Cyrusv10: Gondolom a letölthető fordítást tette fel, mellesleg DLC tudtommal csak így magyarítható.
Fortissimus: Bármit le lehet fordítani rendesen magyarra, ha az ember a szótáron kívül némi magyar nyelvismerettel, és tehetséggel is rendelkezik. Sajnos ez nem csak a játékok terén roppant ritka, elég csak filmeket/könyveket megnézni, vagy ua. filmnek a régi és az újabb szinkronját összehasonlítani. Lásd pl. Ágyúgolyó futam: utóbbi szinkron szó szerinti, messze nincsenek benne akkora poénok, mint az eredetiben. Mindenesetre ma egy fordításnak olcsónak kell lennie, nem minőséginek.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2901 üzenetére
Hát, akkor nem egyezik a monitorjaink fényereje (különben játékban sem kéne feltolnod); egyébiránt minden kép rendesen szokott nálam megjelenni (másoké is), de volt már más topicban, hogy így derült ki egy monitorhiba. Nálam teljesen jó kép van 2D-ben és 3D-ben is, nem kell állítgatnom. De nézd meg az Oblivion rovatomban v. a gamepodos cikkben a képmentéseket-videókat, ha nálad azok sötétek, akkor ott a monitorhiba. De íme itt egy nálam teljesen életszínes és kontrasztos kép:
petersonka: Glidershade lesz az.
2 ház van ott, a kólamániás csajé, meg ezé a faszié. Ált. ha beszélsz a csajjal a kólákról, utána legkésőbb megjelenik, hogy neki hozd el a cuccot, hogy bevágódhasson nála. A másik ház a fickóé. Persze ezek az NPC-k nem mindig vannak a helyükön, és éppenséggel meg is halhatnak menet közben, ahogy velem Zimmer csinálta, mert konzolból visszatéve roppan nyúzottnak tűnt. Halálkarommal nyúzottnak.
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2898 üzenetére
Bocsi, azt vitko írta, elnéztem!
Nálam tejfehérben úszik a kép, mintha túl lenne spilázva a fényerő. Milyen monitorod van?
polo20: Nem hiszem, hogy bárki más karaktere megfelelő lenne neked.
Egy 5let: told végig gyorsan god módban addig, ahová eljutottál, és folytasd onnan.
DLC-khez nem kell megcsinálni az alapjátékot, csak a Brotherhood-hoz. De egyébként célszerű minél magasabb szinten kezdeni őket, vsz. BS is azért lett olyan durva. Nehéz szinten is kb. 100 egészségcsomagot használtam el, miközben Charon is velem volt.
Na, az durva bug, hogy Charon nem tud velem jönni Point Lookout-ra, pedig kirpóbáltam: 2 jegyet vettem a hajóra. Persze Pitt-be sem tudott, de az normálisan meg volt csinálva.
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2893 üzenetére
Mert a f.szomnak nem kell olyan szarság, amelyet kényszerből telepíttetnek a gépemre, és különösen gyanakvó leszek, ha mindez az Internettel kapcsolatos.
Lásd vitko-nak írtak is.
vitko: Hát az enyém megnézi, és ha nincs live, nem indul, hiába nem kell amúgy a játéknak. Ha megy, akkor a mentéseket egy játékos neve szerinti alkönyvtárba pakolja egyébként, amivel egyszer már besz.patott, amikor Halo2-t játszottam, és eltűnt az összes Oblivion mentésem, mert azt is alápakolta ez a balfasz, meg az is, aki kitalálta.
petersonka: Nem is fog megjelenni, egy csomó ilyen mellékküldetés van. Azért vannak a feljegyzések.
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2887 üzenetére
Hű, de szar a képbeállításod!
A hívatlan látogatókat tüntesd el konzolból, de amúgy véletlenül nem kérted meg a fazont, hogy csatlakozzon hozzád? Vagy csak a csajszit lehet? Azt biztosan, de én jól elvoltam Charon-nal meg az idióta beszólásaival, ráadásul marha jól mutatott sötétben a Tesla páncéljával, jobban vonzotta az ellenségeket is.
Máskor meg NPC-k eltűnnek, így a játék kiegyensúlyozottnak tekinthető.
Amúgy lehet, hogy az eltűnt Zimmer-em már meghalt előtte, azért nem volt sehol? Csak mert amikor plészetmíztem, valami halálkaromnak tűnő tárggyal csíkokra volt szabdalva az arca. De legalább elárultam a robot, és megkaptam a perk-et, és maradtam Messiás így is.
Zimmer meg elsétált leszámolni vele, hát, majd megnézem, mire mentek ők ketten.
vitko: Szerinted miért kell a játékhoz a szar Live, és miért van benne online üzemmód?
Pelenkát már vettél?
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2881 üzenetére
Na, ahhoz túlságosan is elegem van már a játékból, hogy újra hónapokig szívassam magam. Nagyon jól elvagyok a Wolfensteinnel, végre az az igazi játékélmény, amit az ember már szinte teljesen el is felejtett! Csak a konzolidióta mentési pontjait, meg a küldetésenként elvesző extra fegyvereket tudnám feledni, mert valamit azért még Carmack bácsiéknak is el kellett cseszni, nehogy már kilógjanak a sorból.
Ja, azt nem is írtam, hogy a bonyolult kódhoz még tcl-t is használtam.eniak: Menj ki az oázisból, majd vissza, tcl-lel is próbálkozhatsz, esetleg régebbi mentéstől játszod újra, vagy szívsz hetekig, mint én WKML-lel (lásd #2878). Ez a kilépegetős buli beépített szolgáltatás a játékban, nyilván a játékidő növelésének céljából.
Fortissimus: Nem vagyok az az XP gyűjtögetés típus, elég az az egy, amely a gépemen van.
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2876 üzenetére
MEGCSINÁLTAM!!!
Megvan az összes figura!
Mondtam én, hogy csalás: ini-alapra visszatéve, HDR és élelmosást levettem, a grafika totál szétesett, csak színes háromszögeim voltak, 3X restart után sikerült eljutnom a wkml melletti templomhoz, és bejutottam, de hiába mentettem, kidobott onnan is (még a mentést is eltüntette!!!), aztán utána másodjára bementem, és megvolt a baba (tisztára mint egy bonyolultabb kódfejtés). Hogy miért csalás ez a játék részéről? Hát csak mert utána visszatettem a maximált init-t, HDR-t, AA-t, és simán oda tudok menni, akár be is az alagsorba, egyszer sem dob ki, szóval direktbe nem akarta, hogy meglegyen! Hogy rohadjon meg, aki írta!
Amúgy akkor most vége? Semmi küldetés, asszem 56 van teljesítve, 240 ujjat leadtam, most már csak barangolhatok, ha össze akarom hozni a 37. szintet? Max. enklávéseket lehet irtani, mutánsokat és egyebeket eltakarítottam, persze néhol visszarakja ezeket is.
Rótcsájdnak mennyire van értelme mázsaszám hordani a szenzorokat + a fényképezőket? Mindig csak azt mondja, hogy talán hónapok múlva újra kész lesz a robot.
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2873 üzenetére
Baxi, végignyűttem PL-ot (hát oda nem árt az azonnali AP-visszatöltődés perk), már 2/3 úton vagyok a 37. szint felé, visszatértem Wasteland-re, és hiába van minden alapom, megint kidob WKML-nél!
Ezt a Sonora Cruz-t (Igazságosztó/Regulator) még mindig nem tudom, hol keressem, pedig ha normál megjelenése lenne a játéknak, már egy kulló kéne magam után húznom a soxáz ujjat. Na, wikin találtam helyet, kérdés, oda tudok-e menni valahogy. Zimmert azt hiszen konzolozom, ill. a WKML-es bobblehead (Robbanószerek asszem) beszúrására kéne vmi parancs, amely nem az inventory-ba teszi.
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2867 üzenetére
Jó, de ez FO3-ra belső nézetből is igaz, mert ha ő úgy dobja a kockát, akkor közvetlen közelről sem találsz el senkit.
Visszatöltöttem egy jó régi mentést, és be tudtam menni WKML-be (csak így minek), szóval mint mondtam: a játék szar, hiszen minden moddal működött, amúgy meg modok/DLC-k nélkül sem tudok odamenni. Ini-ben már alapra állítottam mindent, de ha uGridset leveszem, akkor semmit nem tölt be ez a szar, szóval ha majd kikeveredtem Undyingból (Point Lookout), teszek +1 próbát (M Zeta meg Area 51, szóval nem mentek messze az ötletekért). Félúton vagyok amúgy a 36. szint felé, bár itt már rohadt lassan megy a fejlődés nehéz szinten is.
$p@rr0w: Ja, olyan bugom nekem is volt, hogy nem a játék által elvárt irányból érkeztem az emlékművek közé, és a tér legtávolabbi orkja is pontosan eltalált akár 5 betonfalon keresztül.
granini: Lásd fent. Pl. 5 (radásul szemlátomást bekapott) fejlövés közelről, és még mindig lő rád az ellen, stb. Obliviont ne szidd, az szépen ki van egyensúlyozva, így az ellen sem legyőzhetetlen, viszont fejlődik veled. A fegyverek ott is tönkremennek, persze nem könnyű szinten kell játszani.
Pont az a marhaság, amit írsz (mármint a játékokban), Forgotten Realms játékokat próbáltam, hát, még körül sem tudok nézni, nemhogy fejlődni, de máris jön valaki, aki közli, hogy meg kell ölnie, és nekem végem.
És el is találtad magad? -
katt777
félisten
válasz
Xblades #2865 üzenetére
Nem szóltam én le senkit, csak megírtam, szerintem miért jobb a belső nézet.
$p@rr0w: A belső nézet fejleszti a periférikus látást, én pl. már vettem észre majdnem teljesen a hátam mögött lévő ismerőst. Ezt mellesleg laboratóriumi körülmények között is tesztelték. Lényegében egy igazi FPS-őrültet nehezen támadnak hátba az utcán.
granini: Ezt még nem írta senki: Ha pl. magaddal visszed Charon-t, adhatsz rá olyan ruhát, mint amilyet te viselsz, és akkor mintha magadat látnád.
Amúgy engem pl. nem érdekel a karakterem kinézete, inkább a rajta lévő cumó tulajdonságai, pl. Oblivionban ha megszereztem valami jól enchant-olt cuccot, nem zavart a viselése.
Persze amikor saját magad készíthetsz már felszerelést, akkor nyilván megválogatod, de FO3-ból ezt a lehetőséget is szépen kihagyták, pedig nem volna rossz ilyen-olyan páncélokat építgetni, nem azokat a gagyi fegyvereket, amiket lehet, bár mondjuk a sínpuska kimondottan tetszik!
(Még ha gyenge is.) Odaadtam Charon-nak, az is szereti; ahogy megyünk gyakni, mintha egy gőzmozdony jönne utánam.
(És igazán képes a falra szegezni az ellenség tekintetét, illetve különféle testrészeit.) Azon kívül a kanyarba is lövő idegen robotágyú a kedvencem, amely vagy ráragad a delikvensre, és úgy robban, vagy bepattog a folyosóra, és ott; ez is jó poén.
Egyébként te nem tudod, mások inkább, hogy én rühellem az RPG-ket az eleve elcseszett harcrendszerük miatt (irreális), az Oblivion tudott rávenni a játékra, ill. a 2 KotOR-t bírom még elviselni, FO3-at csak realizáló modokkal; anno nem is sejtettem, hogy ennyire el lehet cseszni az Oblivion-motort.
Xblades: Az talán Mass Effectben meg GoW-ban volt, hogy külső nézethez célkereszt, na, az a legnagyobb baromság. Szerintem. Dedós-ovis konzolidiótáknak.
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2860 üzenetére
Mé', megpróbáltad?
granini: Hát én kimondottan rühellem a külső nézetet, elvégre magamban vagyok úgy általában, magamon kívül csak akkor, ha azt látom, hogy kívülről kell irányítanom egy karaktert, vagy éppen egy járművet.
Az ilyen játékokat rögtön "kukázom". OK, tegyenek bele külső nézetet, ha vki arra gerjed, de aztán ne csodálkozzon senki gyereke, ha a papa drága kocsijával a haverjaival együtt egy lámpaoszlopon végzi, mert nem lát annyit az útból, mint egy NFS06+-ban (no meg a fizikáról sem tud semmit, de ez más tészta). Sztem a külső nézet egyszerűen csalás (személyes játékban is többet látsz így, mint amennyit valójában láthatnál).
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2857 üzenetére
Meg lehet próbálni a monitor mögül nézni...
Én mindenesetre most Vista alá pakolom fel PL DLC-hez, aztán meglátom, hogy megint nekilát-e kidobálni WKML-nél. Tudom, ez a mániám, de piszkosul bosszant, hogy a környékére nem tudok menni, még minden modot, dlc-t lekapcsolva sem.
-
katt777
félisten
válasz
CriticalHit #2850 üzenetére
Na most legalább tudom, hogy ez a Point lookout nem volt meg eddig.
DarthPeeter: Mennek azok egyben, ill. anélkül is bugos a játék.
$p@rr0w: Hát mert Zimmernek elmondtad az igazat, azért.
granini: Alapból a "C" gombbal tudsz külső nézetbe váltani, ill. görgővel távolítani, de szemből nézetet csak tfc-vel kapsz.
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2844 üzenetére
Sebaj, találsz még.
Nem, nem ő a robot. Nem spoiler-ezek, de kövesd a küldetést, Rivet City-ben kapsz infókat. Én amúgy a játék végéig nem találkoztam újra Zimmer-rel, azóta is nálam van a robot alkatrésze.
Hát, a csalókat be lehet jelenteni az erre szolgáló topicban. Nem rémlett, hogy itt vette, bizti siettem.
-
katt777
félisten
válasz
Fortissimus #2830 üzenetére
Na, te aztán jól kivégezted a játékot!
Próbáld csak ki, hogy metrójegy nélkül aktiválsz egy védőrobotot a metróban, mit fog csinálni.
$p@rr0w: Jól jön minden apró, amíg kevés a pénzed. 1 metrójegy mindig legyen nálad.
gtamate2: Azért roppant nehéz lehet egy másolt lemezt felismerni...
-
katt777
félisten
válasz
Jhonny06 #2825 üzenetére
Én szóltam...
Ha igazán FPS-ezni akarsz, konzolból nyomj fel minden tulajdonságot maximumra, aztán állj neki játszani, úgy elviselhető lesz, mert az ellenfelek oda vannak belőve alapból, nem mint az Oblivionban.
A videók törölhetők a vinyóról, vagy lecserélhetől ún. null-videókra persze átnevezéssel. -
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2822 üzenetére
Nem tudom, még az elején járok. De ha a hagyományt követi (remélem), akkor előrébb haladva az erősebb ellenfelek száma nő, a gyengébbeké pedig csökken, ergo mintha csökkenne a fegyvered ereje (de nem annyira, mint amennyire játékpisztolyok FO3-ban), és ahogy nézem, fejleszteni is lehet rajtuk. Mondjuk jártam mindenfelé, amerre csak láttam lehetőséget, de pénzt + intel-t (nem a procit) alig találtam.
Jut eszembe: lehet, hogy majd felteszem, és betöltöm az előző karaktert, annál nem volt meg minden bólogatós baba (az is elakadt a főszál végén), és megnézem azzal WKML-t. Persze durva lesz megint végiggyakni az enklávé bázist, max. majd godmódban letolom, aztán lesz egy karakterem, aki mindent végigcsinált.
-
katt777
félisten
válasz
Jhonny06 #2820 üzenetére
Ja, hát bugok a STALKER-ben is vannak számosan!
(Nálam pl. sehogy nem indul x64-es Vistán, hogy tesztelhetném az új konfigot, és ezért most nem teszek föl x86-ost DX10 miatt, főleg erre a gépre.) Ha ilyen RPG-beütéses FPS-t keresel, akkor Übersoldier 1-2 (utóbbiról teszt a honlapomon/logouton), és No One Lives Forever 2 nagyon jók. Far Cry 2-ben is van ilyen rendszer, de ott megint gagyi a játék.
Nekiálltam Wolfenstein-nek, kész felüdülés: Nyakon lövöm az ipsét, dől belőle a vér, odakap, és mire a földre kerül meghal, fejlövéstől meghal, ha pofára megy, sisak valamennyire véd, karlövéstől elejti a fegyvert, minden normális.
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2813 üzenetére
Ne segítse az ellenfelet senki, mert orrbavágom. Akkor nekem is csalnom kell, az meg aztán a maradék játékélményt is hazavágja. MI-t sem segíteni kell, hanem normálisan megírni, aki erre nem képes, menjen el szenet lapátolni.
A kedvedért megnéztem modtalanítva is a játékot, sőt, még dlc-ket is kikapcsolva, azaz csak az alapjáték volt fent, de úgy is kivágott WKML-nek már a környékén is!
Mindegy, meglett a 35. szint, elmentettem, aztán letöröltem a sz.rba az egészet, azért a figuráért nem fogom én napokon át szívatni magam, a robot újjáépítéséhez meg ki tudja, mennyi fényképezőt meg szenzort kellene vinnem Rótcsájdnak.
Ja, és még Vista x64 alatt is megnéztem 6GB RAM-mal, ahol az aztán tényleg nem zavarhat be; dettó ugyanaz a probléma. No de ez legalább elindul, i7-en pl. Clear Sky meg sem nyekken, hiába tiltok le magokat, vagy nézem más patch-ekkel. Szerencsére kaptam kölcsön egy Wolfensteint!
Jhonny06: Hú, de bátor vagy!!!
Ha normális RPG-t akarsz, amely FPS-ként is remekül játszható, kizárólag az Oblivion-ra számíthatsz.
TrollBalint: Van szétgyakásra perk, ill. az Amplified Crippled Effects mod nagyon baba!!!
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2802 üzenetére
Hát nem pont azt írtam, hogy szar a program, ezért kellenek a modok? Ezt az idióta szerepjátékos beütést (nem magára a szerepjátékra, hanem erre a "sérülésmodell"-re gondolok) az ember még elfogadja papíron és dobókockával, de akkor ne mutassa már nekem a fejlövést, mert az ilyesmitől már Morrowindben is helyből legyaktam volna az összes játéktervezőt; na azt 5X kukáztam (VGA-hoz kaptam anno).
Ja, hát a honosítást főküldi meg BS végén is ki kell kapcsolni. Ezt vagy orvosolják majd a többi DLC honosításával, vagy marad a kapcsolgatós módszer. Csak azt nem szeretem, hogy launcher-ben újra be kell jelölni mindig az összes használni kívánt modot, mert nem jelzi ki, előzőleg melyeket aktiváltam. Érdekes módon az Oblivionnál ezt még tudta.
Tuco Ramirez: Nem túl könnyű lenne, hanem reális; nem mindegy. A leginkább agyamat felcsesző dolog, amikor balf.sz programozók úgy akarnak menőzni, hogy a programjuk élvezhetetlenné csalja a játékot!
(Grid, NFS, Jericho, és még 200 sorban lehetne sorolni.) Az eredeti Oblivion-engine remek ilyen szempontból, ez meg egy kupac lókaka, és akkor még azt sértem meg.
kieg: Mellen van páncél, nekem a fejemen is mindig van sisak, arról ellenfél esetében is el tudom hinni, hogy eltérít egy golyót, ha pontatlan, és le is repül a fejükről; ha én olyan hülye vagyok, hogy sisak nélkül mászkálok, valamint olyan béna, hogy hagyom magam fejbe lőni, akkor dögöljek meg. Egyébként roppant különös az is, mennyivel nagyobbat sebez a játékban az ellenfél fegyvere (még damage-moddal is), no és hogy ők 100m-ről is képesek engem megsebezni shotgun-nal (és elég súlyosan), de én őket nem.
Egyébként én legutóbb max. nehézségen toltam, csak javasolni tudom mindenkinek, damage moddal reális (Talonokat és ferral ghoul-okat leszámítva), én is nagyon durván sérültem, ha eltaláltak (de ezen a szinten a legbénább játékos is megtanul harcolni, ha végig akarja tolni), BS-ben az enklávé bázison kb. 100 gyógyinjekciót használtam el, hogy életben maradjak, pedig még Charon is velem volt, ráadásul nem egy visszatöltés is kellett, mert az is folyton meghalt, hiába adtam neki gyógyinjekciót. Végül arra állítottam be, hogy maradjon egy helyben, úgy is mindig kirohant, de legalább időről időre visszament, és nem gyalogolt bele a legnagyobb ellenséges tűzbe is (AI
).
$p@rr0w: Én Darkuther-ét használtam végig, minden patch-csel. Ja, így igaz, akit fejbe lőnek, az haljon meg, ne ugráljon, és főleg ne lőjön vissza!
Alapból mondjuk a karabély is elég gáz, még erősen markolva is.
Egyébként roppant jó edzőjátéknak is a 2 Übersoldier, az ugye fejlövésekre adja az XP-ket, és úgy belejön az ember, hogy utána pl. UT3-ban egyfolytában azt harsogta a gépem, hogy "Headshot!", még fordulásból kapáslövésnél is, ill. a többi FPS-nél is maradt a rutin.
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2799 üzenetére
Azt megkapod egy másik küldetés során, még valamikor az elején, de most már nem emléxem, melyik az.
Amúgy meg tesztelem modokat ki-kilőve a progit, hátha összejön a 20. baba, de egyelőre még semmi, viszont elveszett a 35. szint (ja, hát majd visszatöltöm), és XP-max van kiírva alig a 34. után, szóval azt a modot biztosan nem fogom nélkülözni.
Cyrusv10: Ja, azt akartam mondani, hogy modok nélkül az egész játék egy élvezhetetlen vacak (lásd még: 10 fejlövés közvetlen közelről 1etlen gyilokhoz).
-
katt777
félisten
válasz
Cyrusv10 #2797 üzenetére
Nem érted: minden mod volt tesztelve (így indítottam a teljes új játékot, nem rakosgatom közben, annyi eszem nekem is van, valamint egymást ütő modokat sem teszek föl), és a játék mod nélkül is képes ezt a hibát produkálni (azt is teszteltem). Ergo: szar a játék motorja, de ezt már Oblivion topicban is rég tudja mindenki. Ha kicsit visszaolvasnál egyébként, itt is láthatnád a problémák egyik-másik okát.
Szóval gány a játék, ez van. Nem véletlenül készült Oblivionhoz is egy rakás terjedelmes unofficial patch, amelyek MIND az alapjáték hibáit javították!!! FO3-hoz még nincs ilyesmi.
Még ini-hiba lehet, de azon hiába változtatok, mert ha megteszem, akkor alapból kilép a játék bármelyik mentés betöltésénél. No de akkor megint a gama tré. -
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2795 üzenetére
Hsz-ban egyetlen modot sem tettem fel!
Ja, hát ez van, hülye RPG-s irrealitás. Damage modokat érdemes telepíteni, úgy előfordul, hogy 3 fejlövés után már kipurcan az ipse. Ferral Ghoul-okkal kell vigyázni, azok irdatlanul sebezhetetlenek, ráadásul az elnöki metróban csapatostul jönnek, csakhogy azzal is szívassanak. Ja, nagyon nehéz szinten tolom, szerencsére Charon-nal.
Nem mindenhol van ágy, Moriarty-nál meg a csajszit kell meghívni. De alhatsz bárhol, ha nincs ellenség a közelben (értsd: kiirtottad), csak az otthon alvás kipihentségi bónuszát nem kapod meg (na ez az, amit sosem használtam
).
Behalt a játék BS végén is, megint le kellett kapcsolni a magyarosítást, hogy működjön.
WKML-nek még mindig nem hagy a környékére sem menni. Küldetés már nincs, csak hogy szedjek össze szenzorokat, fényképezőgépeket, meg mutánsdarabokat (jó, hogy eddig minden szemetet eladtam), pedig már alig egy picike hiányzik a 35. szinthez.
-
katt777
félisten
válasz
Cyrusv10 #2791 üzenetére
Nagy ész, már gépet is cseréltem közben (persze nem emiatt). Mellesleg ha egy kicsit is ismernéd az engine-t, tudnád, hogy ha egyszer vmi elb.szódik benne, és csak később jelentkezik a hiba, akkor vagy reménykedik az ember, hogy véletlenül megoldódik, vagy
újrajátssza egy régi mentéstől. Lefogadom, hogy ha valami kezdeti mentést visszatöltenék, simán be tudnék menni WKML alagsorba. Gyanaxom egyébként a MZ modra, de már azt is próbáltam, hogy csak az alapjáték futott, és úgy is kidobott. Majd megnézem mindenesetre, hogy játékba be lehet-e tenni valahogy a babát inventory helyett, és akkor talán elfogadja.
Anno egyébként a rendőrségnél játszotta el egyszer, máskor meg a rabszolgák templománál, most azoknál nekem jó, és mások szívnak vele. Szóval addig örülj, amíg nem játszod újra. -
katt777
félisten
válasz
kovacstibor79 #2788 üzenetére
Szinte mindenütt tudsz fegyvert vásárolni, + javaslom a Unique weapons mod-ot, amely remek kis csúzlikat tesz a játékba. Véletlenül elfelejtettem reinstall-kor betölteni a modot, és azt láttam, hogy a Gauss puskán kívül 1 fegyverem sem maradt.
Hát ez a figurás dolog szívatás a javából. Megadtam magamnak konzolból, de nem adott hozzá képességet, és nem tudtam a tárolóba rakni sem.
Úgy fest, a játék egyszerűen nem hagyja, hogy mind a 20 figura meglegyen. Ja, azóta sem tudok WKML-nek még cask a közelébe sem jutni, ha pont odamennék, már be sem tölt.
-
katt777
félisten
2 kérésem van:
1: Valaki, akinek megvan a WKML-es figura (asszem az a robbantós), legyen szíves, és a bobblehead állványán kattintson rá konzol módban, és írja meg nekem a kódját. Képtelenség ugyanis bejutnom. Már megpróbáltam azt is, hogy átgyalogoltam az egész képet, ki sem dobott, de a lejáratnál nem jelent meg a "használ" ikon. Aztán persze kidobott, amikor mentettem, hogy na, akkor most itt elmentem, és egy restart után majd működik. A geciláda.
2: Hová kell menni BS DLC-ben, miután beszéltem Rótcsájddal? Az ugyanis mást sem csinál, mint azt hajtogatja, hogy álljak a térkép elé, és tanulmányozzam, ő majd elmondja a részleteket. Hát, álltam én ott 1 álló napig, óránként várakozva, de ez a wapparaszt szépen elmegy mellettem aludni, vagy éppen reggel távozik, és ha szólok neki, csak közli, hogy várjak a térképnél. Hát, lehet így növelni a játékidőt, de nekem piszok mód nem tetszik. Ha valaki megmondaná, hová kell innen menni, legalább fel tudnám venni a küldetést.
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2781 üzenetére
Vége intro?
Azt úgy híjják: outro. A videókat amúgy a játék futtatása nélkül is meg lehet nézni (Binkplay).
De, írtam.Hunosítást kikapcsolva ezúttal futott tovább a progi. Viszont kib.sztál velem, 1 órája nem tudok WKML-be bábuért bejutni. Másztam én már a talaj alatt tcl-lel, eltávolítottam disable-lel a hegyet, semmi. Max. a lejárattól 2m-re kilép a játék!
Amúgy most azzal az idióta Rótcsájddal kellene beszélnem, de hagytam a francba, mert odaküld a térképhez, aztán elmegy aludni, ha meg felkeltem, csak szól, hogy majd a térképnél. Vártam ott reggelig, akkor meg elment tanácskozni, és onnan megint visszaküldött a térképhez...
Remek, hogy megint nekiálltam, újabb és újabb bugokat fedezek föl. Ezért nem járna egy rakás XP? A 33. szint felé közeledve minden pontocska jól jönne.
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2779 üzenetére
Mi mást akarhatnék folytatni a főküldi után???
A csaj oda mindig bejött velem, nálam legutóbb az egész szakasz gondolt egyet, és a hídon visszafordult a Citadellába.
Viszont ha nem zárult le a küldi, vissza tudtam menni oda, de ki már nem, és volt nagy paff, se előre, se hátra. TCL meg ugye ott hiába, unlock és disable is.
Az általánosan jellemző ezekre a bugokra, hogy random jönnek elő, csakhogy ide-oda utaztam már mindenfelé a térképen, és csak kidobált a paraszt.
Az nem jó karakter, aki átadja a vírust. Szóval én jó voltam, és nem vírusoztam. Anno próbáltam, hogy minden modot leszedtem (hu-t is), mégsem volt jó, de akkor teszek egy próbát. De ha nem, megeszed a lemezt!!!
No de akkor a magyarítást is faszán megcsinálták ám! Olyan, mintha felteszed a textúra packot, aztán attól kezdve nincs lejárat Anchorage küldihez.
-
katt777
félisten
Hányszor is írtam én már ezt a tcl-es megoldást?
Sajna viszont NEM MŰKÖDIK MINDIG!!! Részben ezért is hagytam abba a játékot, ti. képtelen voltam bemenni a 20. figuráért WKML-be.
Nem lesz vége a játéknak a víztisztítóban.
Az már más kérdés, hogy nálam ott még 1x sem ment tovább normálisan, mindig befejezetlen maradt a főküldi, és a segítőim is csak oda akartak v. nem akartak bemenni, ill. ha visszamentem, nem tudtam kijönni, szóval van itt még annyi bug, hogy 10 szintet léphetnél, ha mind kiirtanád.
etnies: Ezt is írtam már, nem ártana olvasni is a topicot.
Az 1.7-es patchben nincs benn az xlive patch, ezért vagy futtatod az 1.6-ost utána, amely ezt felteszi, de az új verziót nem bántja, vagy telepíted a 3.0-s XLive-ot.
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2768 üzenetére
Én tegnap letettem az egész szarságról. A 20. babáért (WKML) egyszerűen sehogy nem tudtam bejutni, sem araszolva mentéssel, sem tcl-lel (repülés végett, hogy ne akadjon a talaj), sem a térképen ugrálva, erre megnéztem a végjátékot, ahol az egész osztagom eltűnt, egyedül kellett végigmennem, a tisztítóban persze hirtelen megjelent Sarah, és hiába nem volt most egyetlen segítőm sem, megint nem zárult le a főküldetés!
Na, itt ment az egész szarság a szemétbe.
Szóval én búcsúzom a topictól; minden mazochista játékosnak erős idegeket, és további negédes önszívatást kívánok!
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2766 üzenetére
Először próbálom értelmezni ezt a mondatot.
Ja, és próbálgasd a "Válasz" gombot.
Hát, az Alvilág az Underworld, a ghoul város, az igazságosztók most nem jut eszembe, mi volt angolban, de nézd meg a leírásnál, ott van, hogy találsz egy ujjat a rossz emberek testén, amit eladhatsz pozitív karmáért és kupakokért. (Talán ilyesmi: "you will find a finger on every evil character's body to sell it to a special person for positive kharma", vagy hasonló, most én fordítottam hirtelenjében.)
De amúgy a magyart írtam, abban igazságosztók és alvilág van, szóval ha mégis magyarod van, akkor nem értelek.
-
katt777
félisten
Max nehézségi szinten nyomod? Mert úgy kapod a legtöbb XP-t. Egyébként meg ha szintekre akarsz nyomulni, azt, meg képességeket is növelhetsz konzolból, ami persze nem az igazi.
A bejutás módja: unlock. Ha nem működik, akkor disable, aztán kiderül, hogy a 2. ajtónál mi lesz. Persze hiába jutsz be, ha nem tartasz ott a főküldiben, mert akkor úgysem foglalkoznak veled szerintem.
Hát én most előbb jártam a rangerek felé, mint a csajnál az alvilágban, szóval a fél küldim ugrott emiatt, mert ugye a lőszert sem tudtam megtalálni, hiába voltam ott (mekkora baromság), meg a csajszival is csak utólag tudtam dumálni. Mondjuk én is fegyvert kértem tőle, mert a páncélja szart sem ér (előző karakterem azzal jött el tőle), de nekem Eugene-t adott, ha jól rémlik (golyószaró). Mindegy, már rég Sonic blasterrel, Acid splitterrel, Gatling plazmával, és hasonló, 300 feletti sebzésű vackokkal gyakom az ellent. A legpoénosabb mondjuk az idegen droidkar (persze csak 159-es sebzést tud, viszont kanyarban is), de azt otthon hagytam Megatonban.
Anchorage DLC, rádióadást követve oda jutsz délen. Urána kipakolhatod a raktárukat, és elviheted a T51b téliesített páncélt + sisakot is (meg minden mást), pedig pont azt keresték, amelynek nagy előnye, hogy nem kopik. Tesla/Hellfire és stb. páncélok közül vmelyiket meg oda lehet adni Charon-nak, főleg Teslában hangulatos kísérő éjszakánként, és a foszladozó pofáját sem kell bámulni. No meg nehezebben pusztul meg, csak a Talon bázis pincéjének kellett 5X nekiállnom, mire túlélte a rohamot nehéz szinten.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #2761 üzenetére
Ja, és van egy rakat küldi, amelyik meg sem jelenik, csak talált szalagokból, szövegekből következtetheted ki, mint pl. a hálóruha kézbesítése a kólás néni barátjának. Mondjuk célszerű a cuccot mielőbb megszerezni, és csak a végén átadni, mert női karakter esetében +1 karizom, férfi esetében emellé +10 beszédkészség. Emellé nem árt felvenni pl. Button parókáját, az megint +10 beszélőke, aztán lehet sikerrel szétdumálni mindenki agyát, főleg TP towerben.
-
katt777
félisten
Nem az android ott áll egész játékban a hajó bejáratánál.
Be tudsz jutni, feltéve, hogy konzolból teszed. Persze sok értelme nem lesz, mert az NPC-k számára nem leszel ott küldetésileg.
Persze lehet, hogy nem is működik, hiszen az külön pálya. Felfedező is lehetsz konzolból, de én még megszerezni sem akarom, mert lehet, hogy azért vált befejezhetetlenné az előző játékom. Tutira most álltam neki utoljára, és ha megint beszívat, a lemez sem lesz hosszú életű.
Nem kell semmit csinálni a térképész modullal, csak majd visszatérni a rangerekhez, és virítják a kupakokat.
Pozitív karmát küldetés nélkül is rengeteg helyen tudsz szerezni, jó beszédkészség, és magas karizom sem árt hozzá. Van még sok, én már valahol 30 fölött járok (szintben is). 19 figurám van, az utolsóért még el kell mennem, ha végeztem Pittben.
Szervopáncélt szerezhetsz a pusztában, csak hagyd, hogy kinyírják a testvéreket, vagy magad is irthatod az enklávésokat. Ha a használati tudás kell, javaslom a Kivált testvériséget az Anchorage misszióval.
Viszont azt mondja meg valaki, hol van az Igazságosztók központja, mert anno egy szatelitállomást jelölt be a térképen, de ott csak enklávé katonák voltak! És már annyi ujjam van, hogy nincs annyi, amennyin megszámolhatnám!!!
-
katt777
félisten
Ha egyszer megtanítottad őket vmire, akkor már OK, ki is írja, hogy teljesítetted.
Utol se lehet érni azokat az idiótákat, hát robbanjanak föl.Egyébként anno 1 megállt, azt leszereltem.
Uniósokhoz emlékműnél lent 2x kellett visszatöltenem, mert elmentek előlem, ott meg már nem volt lehetőség a küldetés befejezésére.Xblades: Igazán köszönöm, de azért megértettem már a videóból. Ja, lehet, úgy értetted, hogy utána nem találtam?
Most nem is kereshetem, mert Pittben megyek éppen a főnökhöz.
-
katt777
félisten
válasz
Xblades #2749 üzenetére
Senki nem barátom, aki adatokat gyűjt rólam, és ezeket jó pénzért eladja, főleg, ha én ebből nem kapok semmit.
De kösz! Én körbejártam azt a rohadt épületet, de nem találtam meg a csatornát!
eniak: Az eldőlt kocsi túlsó végében kell lennie, amúgy ésszerűbb lett volna magáról a szeméttelepről képmentést készíteni. Ha tényleg nincs ott a robot, taníts a népnek fegyverhasználatot, ill. egy 3. lehetőség is van az ott maradáson kívül, de azt nem tudom. Persze ehhez több/jobb képesség kell, ezért is érdemes egy hetet unalmas gyakással tölteni, amíg eljut az ember pl. a 15. szintre, és csak utána elkezdeni játszani. Vagy konzol, onnan megadhatod magadnak a robot is.
Bug +1: Eljutottam Pittbe, és nem volt ott a hulla a matracon!
Faszikám meg kötötte az ebet a karóhoz, hogy ott van, pedig nem (az is lehet, hogy a harc hevében esett baja, mert cafatok voltak szerteszét, viszont egyről sem lehetett ruhát leszedni). Le kellett dumálnom róla a saját cuccát, ami persze negatív karmával jár.
Ja, megvan a 30. szint, és még mindig szürke pár perk, szóval sztem simán az alapjátékból (DLC-ket beleértve, modokat nem) is 30 fölé kell mennie. Egyébként frankó nehéz szinten, hogy ahol amúgy pár mutáns van kalapáccsal meg max. golyószóróval, most egy rakás overlord ténykedik tri-lézer puskákkal, amelyek, más fegyverekhez hasonlóan, a "játék" kezében ezúttal is sokkal nagyobbat sebeznek, mint az enyémben (minden jellemző 9 v. 10, és minden képesség 100 fölött). Társ nélkül (Charon v. Fawkes) ezt is nehéz lett volna végigvinni. Na, majd Pittben szívok, mint Lapchik, a magányos sasmadár.
-
katt777
félisten
A szeméttelep sarkában van, kilátszik a feje. Kapcsolj lámpát, hátha úgy meglesz!
De ha odamész, úgyis megjelenik az [X] a használatba vételhez.
$p@rr0w: Attól függ, mennyire erős az idegrendszered.
A végére vagy acélsodrony idegzetű leszel, vagy ingyen ápolnak majd életed végéig egy kellemes, párnázott helyen, és nem kell többé aggódnod gazdasági válság, meg hasonló zavaró tényezők miatt...
Megvan az összes bólogató figura, kivéve a Raven Rockost (az csak a végén lesz), meg a WKML buildingben állítólag ott levőt. Ezt tényleg megmutathatná már valaki. Mondjuk az elolvasott kb. 90 könyv, meg a figurák sem jelentenek sokat a birtoklásukon kívül, mert már 2 szint óta 100-on van mindenem (27.-en vagyok most, és a Kvantumos küldin + Pitten kívül már csak a főszál van). Sztem nem is lehet 30 fölé menni, igaz, pár apróbb helyet még nem kerestem fel, pl. a Talon bázist.
Egyébként szinte kizárólag Gauss puskával nyomom (+Charon, persze), pedig van pár más, meg Assassin-nel, közelre Boomstick (frag), de amúgy az idegen droidfegyver is nagyon jó, főleg, hogy vagy ráragad a célpontra, és ott robban a ragacs, vagy be lehet vele lőni kanyarokba, illetve mandínerezni falakon, ha elbújna valaki. Kár a sok játék-hibáért. De Gaussal fejbe lőni akár egy behemótot (főleg lassítva), és nézni, ahogy hanyatt bukfencezik, vagy a rohadt ferral ghoult elintézni, mert mire felkelne, jól seggbe lehet lőni megint (igen, lövök fekvő mutánsra, ghoulra, skorpióra, nehogy már hagyjam, hogy felkeljem, és ő lőjön engem), az nagyon baró.
Ma is kidobált pár helyen, eddig mindig megoldotta más út. Ahogy én néztem, akkor van kidobálás, ha olyan módon jut el valahova az ember, ahogy az idióta programozók szerint nem lehet (pl. sziklákon hegyről leugrálva). Hát, ha még lehetne ugrást fejleszteni, mint Oblivionban...
-
katt777
félisten
válasz
TrollBalint #2741 üzenetére
DLC is adja, no meg nekem fent van egy level100 mod.
Egyébként egy rakás perk-et is adnak a DLC-k (ezek pl. angolul vannak a magyar játékban is), amelyből 25. szinten még mindig legalább 20 választhatatlan. Ja, és a több XP miatt most teljesen nehéz szinten tolom (33-at tudtam osztani szintenként, már amíg lehetett, most már nincs egy szál sem). Persze nem árt figyelni Charonra, hogy csak a tüzet vonja magára, de te nyírd ki az ellent, mert csak így kapsz pontokat. Én még most is azt mondom, hogy nagy baromság volt kidobni az eredeti Oblivion motor fejlődési rendszerét, annál egyszerűen nincs jobb.
Legelsőre asszem 8. szintig játszottam végig a játékot (akkor még nem tudtam, hogy milyen hamar vége, ha nem bóklászik szerteszét az ember, és DLC-k sem voltak), 2-odjára 22. szintnél halt be a főküldi végénél (ti. nem zárult le), úgyhogy azt egyelőre még halasztom.
Egyáltalán nem kötelező perk-et választani (lehet fő tulajdonságokat nyomni, vagy szintlépést). Szintlépést én még nem választottam, majd ha már tényleg nagyon sok pont kell hozzá, de max. nehézségen szinte elröppennek a szintek.
A 25.-kel még nem voltam Pittben, ami min. 2 szint lesz. Némelyik perk tényleg totál értelmetlen, pl. az all level 9, hiszen úgysem élsz addig, hogy meglegyen, ha nem fejlesztesz, ha meg fejlesztettél, akkor már minek, vagy a level 5, aminél eleve többel indulsz...
Baboon: Hogy-hogy mi az?
Rosszul kezeli a RAM-ot a játék, az meg túlcsordul, és máris kidob érvénytelen hivatkozással.
eniak: Pedig ott van a robot a szeméttelep végében (egy Protectron). Amikor előző karakteremmel itt jártam, még egy olyan bazi nagy rakétás robot is volt a város előtt, azt is megcsináltam nekik, most nem. Kár, hogy csak egy valamiben lehet nekik segíteni.
Nem biztos, hogy uolyan a 2 RAM, ha nem egyszerre vetted őket (persze lap is lehet hunyó, egy ismerősömnél a múlt héten pont olyan probléma jött elő). Ha előző beállításokat használsz (ini), az is bezavarhat. Volt nálam, hogy ha bármit is változtattam benne, simán kidobott a játék, annyira érzékeny rá. Egyébként ini-ben lehet sok mindent buherálni (pl. RAM-felhasználást), érdemes annak utánanézni.
[B]
Senki nem tudja, hol van a Robbantós baba, ha a helyén nincs WKML állomáson?
[/B]
-
katt777
félisten
válasz
$p@rr0w #2739 üzenetére
1: Nem forrt ki (lásd topic).
2: Muszáj, bár rengetegszer segíthet a jó duma, mrá ha valaki meggygőzhető (lásd topic).
3: Igen, csak tápolva, és az is elcseszettül van megoldva (lásd topic).
4: Nem kérdezted, de nézz modok után nexus-on, különben orrba-szájba fog szívatni....
Hol van a Robbanószerek bólogatós baba?
Bementem a WKML állomásra, ahol lennie kéne FO3 interactive map szerint, de nincs ott!!!
Pedig már csak ez hiányzik (ill. +5, de azok meglesznek, előző játékból ismerve biztos helyüket.
Kábszeres fazon-t megoldottam. Végre nem aludt, és tudtam vele beszélni. 25. szinten egy alapküldetés...
-
katt777
félisten
Ja, hogy Nagy Város!!!
Úgy már tudom! Rendőrségen nálam nem volt galiba, viszont elérkeztem most Paradise Fallhoz, ki is pucoltam, és attól Északra megkezdte a szokásos kidobálást, kb. fél percenként!
Egyszer már visszagyorsutaztam PFallsba, és másik úton mentem, ott kicsit arrébb kezdte...
Roppant idegesítő. Kipróbáltam, tuning nélkül is kiszór.
Én az előző karakteremmel szívtam, hogy akárhonnan mentem, mindig kidobott valahol a rendőrség környékén (tehát nem magában a programban van a hiba, hanem a mentésekkel/fejlesztésekkel gáz valami, hiszen most sokkal magasabb szinten vagyok, és nem volt gond ott), anno azt csináltam, hogy mentem 3-4 lépést, és ha nem dobott ki, akkor gyorsmentés (ezt ismételni!), majdkidobás után restart, és ugyanez +1x, egy teljes délután fel is értem azon az 50 m-en a dombra.
Ja, és anno a lenti ork sebezhetetlen volt!
TCL-t nem próbáltad? Vagy csak a főúton menni?
Még próbálkozhatsz "tmm 1"-gyel, akkor minden megjelenik a térképen, és tetszés szerint mehetsz bárhová, viszont volt, hogy így is kidobott engem, no meg az sem szerencsés, hogy az idióta program lazán berak akár egy kupac bandita/talon zsoldos közepébe.
25. szinten vagyok, már nem tudok többször 33 pontot szétosztani, mert csak 19-re maradt már lehetőségem a következő szinten, viszont elég jó perk-ök jönnek majd, ahogy néztem. Kár, hogy megint van olyan, amit látva egy rakat fejlesztést megint csak potyába csináltam meg.
Ez a másik, amit utálok a játékban. Gürizel valamiért, másképp nem tudsz valami jót fejleszteni, aztán amikor voltaképpen már semmi szükség rá, hirtelen megadja. Pl. most a "Majdnem tökéletes"-t néztem ki, amitől minden fő adottságom 9 lesz. De akkor ami 10-en van, azt meg le fogja vinni? Ja, meg az is jó "fejlesztés", hogy mindent 5-re tesz, amikor eleve 5+.ról indul az ember...
Számomra úgy tűnik, hogy a játék bizonyos részeit direkt debileknek adták ki fejlesztésre...
Charonnak adtam Tesla páncélt meg Enklávé sisakot (Tesla nincs), nagyon barón néz ki, főleg sötétben, és nem is látszik, hogy ghoul. Egyébként tényleg jó társaság, főleg nehéz szinten, ismételten csak javasolni tudom mielőbbi megszerzését.
-
katt777
félisten
Hát, nálam a Megatonos kábítós gyerek küldije teljesíthetetlen, nincs a listában (nem tudom, egyáltalán kell-e ott lennie, már rég játszottam vele), és a srác is csak alszik egész nap a vendéglőben, nem megy éjjel a vízműbe.
Kidobálni engem a pusztában szokott, ilyenkor megoldást jelenthet, hogy gyorsutazol valahová, aztán vissza, vagy olykor tcl is.
Hibaforrás lehet még a gyenge, kevés RAM-mal szerelt VGA, a mindössze 2GB RAM is, a prociról nem is szólva, de az még elmegy valahol. Próbáld meg a graf. beállításokat is variálni, mert az Oblivion engine alapból nem támogatja a HDR és az élelmosás egyszerre történő használatát (csak megerőszakolták a motort), így ez is nagy eséllyel okozhat bajt. Egyébiránt azt is észrevettem, hogy sokszor nem is alkalmazza az élelmosást, illetve ha driverből kényszerítem, mint Oblivionban (ahol működik, de annak van egy rakás unoff. patch-e), akkor már indítás után kipofoz a játékból. Remélem, sikerül helyreraknod a játékot, mert napjaink felhozatalában valóban nem rossz, bár az én kényes ízlésemnek csak agyonmodolva felel meg.
Hol vannak Rivetben kiszabadítandó nagyvárosi foglyok?
Van ennek valami köze a tetőről hallatszó zajokhoz? Mert arról pofázik mindenki, de semmi küldetés, vagy ilyesmi. Házasulandókat összehoztam, árulót lelepleztem. Ja, és Zimmer is szőrén szálán eltűnt, amikor az androidot öntudatra ébresztettem, pedig az előző játékban ezután még ott volt a laborban, és meggyőzhettem, hogy az android halott. Szóval nálam 2 küldi sült be most.
szerk: Az említett hiba (exe) egyértelműen memória(kezelési) probléma. Tuningtesztre ezért is szoktam javasolni a FO3-at; amit memtesztek nem dobnak ki, ez kapásból kiköpi
.
-
katt777
félisten
Önmagában a hunosítással én nem láttam problémát, bár némi mod managelés után néhány fegyver neve visszaváltott angolra, de ezért aztán nem telepítem újra.
A Magyarítások portálról szedtem le FO3 és Anchorage fordítást.Az Oblivion-motornak köszönhetően random fagyhat a játék, illetve CPU/VGA tuningra is rohadt érzékeny. Simán is megbolondulhat, akkor régebbi mentéstől kell újra mennni (max. god módot benyomod az újrajátszás erejéig, hogy gyorsabb legyen).
XLive-ból a 3.0-t telepítsd, mert a 2.0 javítása csak az 1.6-os patchben van bent, nálam 1.7-tel el sem indult a játék 1.6 v. XL3 (inkább az utóbbi, az frissebb) telepítéséig.
...
Hát, ez a Mothership Zeta nem semmi! Az első szakaszon fele annyi egészségcsomagot elhasználtam (legnehezebb szint), mint eddig az egész játékban (még jó, hogy megtaláltam a cuccomat). Mondjuk, ha sikerül fejre találni, az hasznos, mert valami állat páncéljuk van az idegeneknek, főleg annak a baromnak a gépházban (?), amelyik izzik az elektromosságtól, és legyőzésének módja: Grenade Launcher-be legalább 20 gránátot betölteni (ennyi 100-as nagyágyú skillel elég lehet), futni föl a balkonra, onnan tüzelni, máskülönben lövésenként gyógyinjekció, és 100 lövésig is alig sérül (közelre meg nem ajánlott gránátokat lövöldözni). De üde színfolt a játékban. A megtalált emberekkel még nem tudtam mit kezdeni, különösképpen a szamur, állj-jal.
-
katt777
félisten
válasz
Kareszovics #2726 üzenetére
Na, az elkerülte a figyelmemet...
Már mindegy (de azért köszönöm), mert az idióta játék abban a pillanatban betette a helyére, hogy megkaptam a küldetést. Ez az ért elég gáz, mert hogyan kerülne éppen akkor oda, ugye, a többi cucc meg mind ott volt...
+1 bug.
Csak persze 2X kellett átmenni a térképen miatta, meg még ugye vissza is, hogy találkozzam Calebékkel. Na, majd megnézem őket, ha fő küldi miatt Rivetbe kell mennem, egyelőre babákat gyűjtök; a térkép keleti feléről megvan mind. A mostani karakterrel a nyugati felén még szinte nem is jártam (Arefu, Tenpenny max.)
Végre vannak Talonok ellen is hatásos fegyvereim (MAS-9), és van végre Plazma Gatlingem és Acid splitterem (meg hasonlovak), hogy sikerült a lóvét összegyűjteni rájuk. Mondjuk egy Doom után elég gáz, milyen harmatos a BFG3000...
No de a Ferral Ghoul-ok kiakasztanak, hogy Eugene-ből vagy 600 golyó kell nekik közvetlen közelről még 90-es nagyágyú skill-el is (+ damage mod, ugye), ez rosszabb, mint a szinte sérthetetlen, de béna lézerpisztolyokkal is pár lövésből halálos Talonok.
Mindenesetre nagy mákom volt, hogy hamar megszereztem Charon-t, mert nélküle talán nem is lehetne max. nehézségen végigtolni a játékot. Kimondottan hasznos, amikor magára vonja az ellenség haragját (pl. Ferral Ghoul v. Talonok), csak maradjon életben; viszont adtam neki bukósisakot Talon páncélt, meg egy rakás fegyvert és lőszert, azokkal jól elvan.
Nem tudom, a power armor-t bírja-e, de már van abból is.
Lélekben gyermek-kel sikerült a HangyÁsz nénit is békében távozásra késztetnem a MűszerÉsz után, jót tett a karmámnak. Lassan megyek megint Kis Lámpafénybe, ezt Aginornak mondom, ha még jár erre.
De MS Zeta és Pitt még vsz. lesz előtte, nehéz szinten meg, azt hiszem, atommal megyek a rabszolga-kereskedőkre, bár nem tudom, azt túlélik-e a túszok...
De a Talon bázisra mindenképp...
A National Guard Depot-ba hogyan lehet nem konzolból bemenni? Megint úgy mentem a babáért, mert sehol nem találok nyitót a lejárathoz, vagy kódot a hátsó ajtóhoz, más bejárat meg nincs. Érdekes módon ghoul azért akad ott benn, 200 éve étlen szomjan tengődve... (+1 bug
).
Amúgy az is gáz "kicsit" a játékban, hogy külön minden könyvet, babát össze kell(ene) szedni, és csak aztán lehetne játszani, de persze fejlesztés nélkül meg ez nem megy, ergo az ember szórja potyába az XP-ket, aztán meg 100 fölött szerezheti potyába a babákat + a könyveket (mert pl. 100 alatt nem lehet mindent feltörni, stb). Bár level100caps mod elméletileg 100 föllött is számolja a pontokat, csak nem jelzi... Hát, így aztán nem tudni.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Akinél ott van a játékban a Lincoln poszter a történeti múzeumban, küldene egy item kódot? Csak konzolban rá kell kattintani, és kiírja. Nem akarom a hiányzó poszter miatt újra kezdeni a játékot, vagy elbukni a küldetést.
-
katt777
félisten
Ált. Dokumentumok mappa, azt okos ember nem hagyja a C: (rendszer)meghajtón. Egyébként ini fájlban át lehet írni (pl. több profil is működik). Én spec. rühellem, amikor a Dokumentumok mappát mindenféle szir-szarral, lehetőleg minél több helyen összehányja minden köcsög szoftver, egyszerű driverektől kezdve a játékokig.
-
katt777
félisten
válasz
uszkart #2716 üzenetére
Olvasd a topicot. Nem kell elindítani a DLC-ket, mennek azok maguktól, ott vannak a küldetéseknél.
Xelo: Semmilyen komoly modot nem tettem föl, de a kilépéseket okozhatja az uGridsToLoad=9, amit meg juszt sem veszek lejjebb, mert utálom, amikor még meg sem jelenik a pusztában egy ellenség, de a lövései már igen, és annyi nekem.
Felszín-átjárhatóság Oblivionban is előfordul alkalmanként, csak mint már írtam, ahhoz komplett unoff patch-eket csináltak a fan-ek, így ritkán fut hibába az ember. No de már nehogy nekem kelljen befejeznem egy játék leprogramozását!!!
Nem crack-elünk, ráadásul az újabb patch-ek mennek NoDVD fix nélkül is. Én amúgy mindig NoDVD fixekkel játszom (és sajna ez még pont nincs a FO3-hoz 1.5 verzió felett), kímélendő a gépemet a gyári vírusoktól, a lemezemet és a DVD-meghajtómat meg az idő előtti tönkremeneteltől; túl sok ismerősöm szenvedett már kárt gyári lemezek használata miatt. Nem véletlenül olyan rövid a szavatossági idejük, meghajtót meg egyik szoftvergyártó sem vesz nekem, ahogy még az előre telepített vírusok létét is tagadják (bezzeg azok a fránya tesztek meg a gyakorlat...).
-
katt777
félisten
Arra jártamban (galaxis rádiós küldi) bementem a töréneti múzeumban, és 4 ermlék tárgyat meg is találtam, de a falon, a poszter helyén SEMMI! (Előző játékban ott volt.) Lehet, hogy ez a balf.sz game csak akkor rakja oda, ha már csinálom a rabszolga-templomos küldit?
Ja, útközben kimentettem a szálloda tetején rekedt zsoldosokat, erre a csaj nincs már az Alvilágban. Mi van, most nem sérült meg???Pedig a csapatát frankón ott hagyta.
Valami item kód kéne ahhoz a poszterhez.
Újabb bugot is találtam: most az emlékmű felől közeledtem a műszaki könyvtár felé, amire az idióta programozók nyilván nem számítottak, aztán amikor egy ork észrevett, az összes lőni kezdett rám: az is, amelyik nem látott, ráadásul akár több betonfalon keresztül is!Lassan nagyon érik a daráló ennek a szarnak.
-
katt777
félisten
Nekem angol verzió van, és minden modot, magyarítást is lekapcsoltam, úgy sem fejeződött be a főküldi sem az 1.6-os, sem az 1.7-es patch-csel.
Amúgy amit még nagyon "szeretek", az az, amikor a térkép bizonyos helyeire érve folyton kilép a játék érvénytelen memória-hivatkozással!
Ilyenkor nagyon szeretném, ha a programozók valamelyike (vagy a főnökük) itt térdelne mellettem, és annyiszor jól fejbe b.szhatnám egy 5 kg-os kalapáccsal, ahányszor kidobál a játék. Szerencsés esetben tcl, vagy gyors utazás (el onnan!) megmenti a játékot, másszor régebbi visszatöltés kell (de nagy eséllyel akkor is kidobál). Néha kerülőút is megoldás, de legtöbbször egy jókora területre lehetetlen bejutni.
Na, tegnap benyomtam a tgm-et egy csapat talon bandita ellen, mert az nagyon durva volt (nehéz szint ide vagy oda), hogy 3 tárnyi golyó (shotgun vagy géppisztoly mindegy) félig sem sebzi meg egyiket sem (85-ös kézifegyver skill-el és 6-os szerencsével!), én meg néhány lézersugártól kipurcanok (vagy 1 lövés, egy egészségcsomag). Mindezt úgy, hogy a játék alapvető szemétsége miatt damage moddal játszom!!!
Sima banditák ellen is érdekes, hogy a golyószóróból a 2. tár végéig kilőtt lövedékek a puszta bőrükről is simán lepattognak.
No de mutánsokat legalább vitte a shotgun és a golyószóró is.
aginor: Ejnye! No de azért csak akarsz játszani!
Megértelek, mert én is így vagyok vele: itt van alapból egy játék, amely remek lehetett volna (Oblivon), de a tervezői nagyrészt csak azzal foglalkoztak, hogyan szívassák a vásárlóikat. Rühellem ezt a hozzáállást, amikor gép mögé bújt kis köcsögök arra élveznek, hogy most aztán jól megmutatták, mennyivel okosabbak és ügyesebbek a játékosnál (lásd még NFS, Grid, stb. beépített csalásai).
Szóval: lehívod a konzolt, aztán rákattintasz a kezelni kívánt objektumra (pl. ajtó), aztán beírod, hogy unlock (zárnál, computernél is lehet, de nem kapsz xp-t, így én csak akkor használom, ha nem akarok 1 széfért vagy 1 lőszeres dobozért a térkép végére visszamenni). Ez nyitja, vagy ha nem műxik, akkor ugyanígy kijelölöd, és disable. Ez esetben az adott objektum eltűnik.
-
katt777
félisten
Level 100 cap modot keress, azzal megy elméletileg 100 fölé, csak nem jelzi. Sajna nekem még volt mit fejlesztenem, csak behalt ugye a főküldi az Acél testvériségnél. Ha odáig jutsz, írd majd meg, nálad mit csinál!
Amúgy én is minden zárat/computert, ráadásul úgy, hogy először feltörtem a zárat, aztán a computer-t, ahol mind2 volt, ráadásul Felfedező módban már mindent láttam a térképen, de így sem jött össze. Most a nehéz szinten talán, ha addig élek... -
katt777
félisten
Jut eszembe, tök király az is, hogy az 1.7-es patchet telepítve xlive.dll hibával nem indul a játék, és az 1.6-os patch-et kell rátelepíteni (de megmarad az 1.7.0.3 verzió), mert csak az frissíti az eredeti xlive-ot, amivel önmagában megint nem megy a patch-elt játék!
Hát, eddig is rühelltem a GfW Live-hoz hasonló szarságokat, de most még jobban. Csesszék meg, ha egy játék csak Visual Basic meg egyéb szarságokkal együtt képes működni, vagy ők fizessenek nekem, ha muszáj használnom a programjaikat.
-
katt777
félisten
36???
Én körbekarikáztam az egész térképet, és úgy is csak a 24. szintig jutottam el (ott bolondult meg a játék az Acéltesós DLC kezdetével. Viszont én már alsóbb szinten is sokkal több XP-t tudok elosztani.
Ehhez fejleszteni kell hamar a szükséges skill-eket, mert szintenként növelik az elosztható XP-t. (Meg egy XP increaser mod sem árt, illetve nehéz szinten játszani, mert úgy többet ad.)
Nézz körül modok terén, van olyan, amellyel 100-as szintig mehetsz, illetve olyan is, amellyel 255-ig tolhatod a skilleket (de csak 100-ig írja ki!). FO3 nexus nem műxik, de fileplanet-en vagy filefronton biztosan megtalálod a szükséges modokat.
aginor: Most a kis lámpafényre gondolsz? Mert ott skill-növeléssel át lehet menni, vagy fogod, és konzolból eltünteted a kaput, oszt' jó napot.
Hogy a végjátékkal mi lesz, ha most újra végignyomom, azt meg nem tudom mondani, de lehet, hogy megint elakad; akkor teszek magasról az Acél testvériségre. Ill. azt meg lehet még próbálni, hogy befejezi az ember a főszálat, felteszi a továbbjátszhatósági modot, és akkor aktiválja az Acélos küldetést...
Hát, Oblivion jobban sikerült, bár ahhoz is kellett egy rakat unofficial patch + fix. Ez van. Sajna a Bethesdán kívül még ilyen szerepjátékot sem tud készíteni senki (leszámítva a 2 KotOR-ot).
-
katt777
félisten
válasz
fiATHaLON #2698 üzenetére
Oblivionban is megvan ez (főleg QTP3-mal), rosszul használja a memóriát, vagy szimplán kevés neki. A textúrák rengeteget zabálnak (hiába a kis felbontás), ha a nagy textúra modot feltetted, akkor az a hunyó.
Nyomom most legnehezebb szinten, nagyon durva még damage moddal is. 30m-ről két shotgun lövéstől végem van, hát itt aztán lehet használni a szereket, meg szunyálni, ahol lehet, hogy spóroljon az ember az anyaggal. Zetát is feltettem, most megyek az új karival aknát szedni, majd elnézek arra. Egyelőre viszont nem merek semmilyen zűrösebb helyre benézni, mert az előző karival még átlag alatti szinten is volt, hogy alig éltem túl a rajzást (pl. Talon bázis). Majd elválik, mire jutok.
-
katt777
félisten
hiba
-
katt777
félisten
Nos, a küldetések leírásánál pontosan megjelöli a játék, merre menj tovább; a főszálat illetően a célpont Megaton. Nagyon nehéz eltéveszteni, de sikerülhet.
A zárfeltörés módját is megmutatja a játék, amikor először próbálkozol vele.
Persze lehet, hogy nem kéne minden felbukkanó ablakot rutinos netezőként bezárni...
Egyébiránt forgatni kell a hajcsatot a WASD gombokkal, amíg vízszintesbe nem fordul a zár, vagy forszolhatod (F), ha elég magas a skill-ed. Egyetlen hajcsat elég az egész játékra, mert vagy mentesz zárnyitás előtt, vagy amikor már látod, hogy csúszik arrébb a csat, de még mindig nem nyílt ki, akkor kilépsz, és újrakezded. Utóbbi annyiból jobb, hogy akkor már tudod, melyik gombbal, és milyen irányból kell matatni, míg visszatöltés esetén tutira más lesz a "kombináció". Előre szólok, hogy a számítógépeknél is kiléphetsz a 3. próbálkozás után, aztán onnan folytatva, nehézségtől függően, 3-5 próbálkozásból feltörted. Sajna gáz a játékban (ez is), hogy ha nem elég magas a skill-ed, nem is hagy próbálkozni (bezzeg az Oblivion!).
Ja, elsőre tényleg tetszetős. No de aztán...
Modok kellenek, és élvezhető lesz.
-
katt777
félisten
Biztosan alacsony az egyéniséged. Nálam a mayor-nek még a lelkigyerek opció sem kellett, simán nyitotta a kaput. Persze én igyekeztem mindkét játékosommal mielőbb maxra nyomni egyéniséget, tudományt, és betörést, hogy ne legyen előttem akadály.
Szerencsére az alsóbb szinteken gyorsabb a fejlődés (csak uncsi a sok XP-gyűjtögető barangolás), így érdemes ezekkel kezdeni. Bezzeg az Oblivionban nem kell ilyenekkel szarakodni, ott bármit teszel, az folyamatos fejlődést eredményez(a honlapomon van egy 2 részes videó, hogyan fejlesztettem az Arénában 5 képességet egyszerre); nagy baromság volt kivenni a játékból azt a frankó karakterfejlődési rendszert. Ha már (régi Fallout-osoktól tudom) a FO3-nak úgysem lett sok köze az előző részekhez (szerencsére), kár volt a rossz dolgokat átemelni.
Na, az Anchorage bug is ismerős!
Én elfelejtettem menteni a végén, aztán amikor visszatöltöttem, nálam is ugyanezt játszotta. Szerencsére volt egy mentésem az energiafal kapcsolóterméből, onnan visszatöltve megoldódott a probléma, de ha már az udvaron próbálod az automentést visszatölteni (vagy ott mentettél), akkor annyi, meg egy bambi!
A végjáték-bugra semmi tipp, vagy hotfix? Sajna még mindig csak kunyinetem van, nem tudok utánanézni, de azt már láttam, hogy MS Zeta-hoz is van valami hotfix.
Én is modolva játszottam, már hogy legalább játszható legyen a progi (
), pár graf modot (Krzymars's Moon, Night Sky, Weapons) tettem fel, de a nagy (300MB-os) teljes textúra packet el kellett távolítanom (azaz reinstall
), mert az Anchorage hazavágta, azaz bejárat és falak helyett csak egy nagy gödör maradt a testvériségnél.
Persze rafkós voltam ám, és átugrottam a lyukat, röptömben aktiválva a liftet, de nem jött be, mert a komplett következő szint is hiányzott...
Hát, az mindenesetre elég nyilvánvaló, hogy széngázosak ezek a DLC-k.
Hát, most gondolj bele, micsoda hihetetlen graf. élmény Oblivionban mindent maxra túrni (lásd: gamepod cikkem róla, link Obli topic 1. hsz), ahhoz képest ez tényleg gagyi. Mindenesetre ezektől tuti nem fog minden fan erős gépfejlesztésbe, mint anno Obli topicban, 3 évvel a játék megjelenése után...
-
katt777
félisten
Nekem Lelkigyerek képességgel könnyen ment, amúgy az előző játékra visszaemlékezve a Mayor-rel kell beszélni, aztán kideríteni, miért "Hercegnő" a durci csaj, stb., aztán majd nyitják a kaput. Vagy konzol.
Amúgy 1.7 patch-csel is beszarik a játék a főküldi végén. Nem záródik le a küldetés, elvesznek a segítők. Még azt is kipróbáltam, hogy hagyomn Sarah-t bemenni és kipurcanni (előtte Fawkes-t elküldtem), de ezután sem záródott le a küldi (pedig kiírta a filmek előtt), ráadásul akár Fawkes-t, akár Charon-t kerestem meg, egyikkel sem lehetett beszélni, mert mindegyik csak a kamrára reagált, ami ugye már rég lezáródott. Fawkes vállalni akarta, Charon meg nem. De a csúcs az volt, amikor az előző mentést visszatöltöttem. Amúgy ugye csak annyi a bug, hogy ha visszamegy az ember, akkor többé nem tud kijönni a tisztítóból, viszont a jelzett alagúton visszamenve (konzol segítséggel) a tisztítóba még Fawkes is ott volt, a testvériségiek meg sehol!!!
Nos, ekkor töröltem le "végleg" a játékot, bár tartok tőle, hogy a MS Zeta, ha meglesz, akkor felteszem +1x. Bár nehéz szinten kipróbálva semmivel sem adott több XP-t, mint lejjebb...
Játékhoz az én konfigom ini-tweak-ekkel is OK, Oblivionhoz is.
-
katt777
félisten
Ennyit találtam, de még nem elérhető a hivatalos oldalról, hiába írják, hogy állítólag még a. Sajna most egy darabig megint nem tudok netezni.
-
katt777
félisten
Hát, én Oblivionosként talán szerencsésebb voltam, 2 különböző karakterrel az eredeti játékot és a pack-ekkel is végigjátszottam (utóbbit csak az eredeti végéig
). Szerintem egyébként jó lett a Pitt és az Anchorage is. Az erősebb energiafegyverek nagyon jók (lézerpisztolyt és puskát leszámítva erősek) szerintem, valamint én damage-moddal játszottam, és így elég élvezetes volt minden szinten (pl. nem volt, hogy kezdőként 5 közeli fejlövés kellett egy védtelen fejre), leszámítva az XP gyűjtögető unalmas barangolásokat (Oblivion nem dögunalom). Vsz. nekiállok majd sok XP-ért nehéz szinten egyszer, ha az említett bugra lesz megoldás, de akkor is biztos, hogy nem a játék eredeti, életidegen sebződés-modelljével. Lehet, hogy csak mod miatt, de pl. a különböző szupermutánsokon is szépen érvényesült, hogy mennyire sebződnek (a főnökökbe lehetett rakétázni, az izomagyakba kellett némi ólom vagy energia, a talpasok meg szépen potyogtak fejlövésektől, már ha mondjuk nem .32-es pisztolyból kapták.
Mondjuk én is kipróbáltam a végső rohamot 81 atomtöltettel indulva...
Ellőttem egyet oda, ahonnan messziről rakétáznak, de teljesen hiába, hatástalan volt (tiszta CoD4 feeling
), +1 lökettől meg minden elúszott a füstben, hogy már semmit sem láttam (az ellenség bezzeg igen, hogy essen szó még pár bugról); de hát próbálkozni lehet.
Én különböző helyeket egész jó páncélokat szedtem össze (pl. a téliesített T51-et), és fegyver modokkal is érdekes játéxerekre lehet szert tenni, persze itt most nem fénykardra, és egyéb, valóságtól elrugaszkodott marhaságokra gondolok.
No meg, ahogy néztem, a sztori is több helyen ellentmond önmagának, de ez a legtöbb szerzőt (könyvek, filmek, játékok) a legkevésbé sem zavarja, szóval már csak legyintettem rá.
Xelo: Éppen azért jeleztem itt, hátha tud erre valaki mondani valamit. Sztem egyszerűen nem képes lekezelni, hogy nem én v. Sarah mentettük meg a világot.
Az 1.7-es patch-nek meg még nem találtam letöltését, bár az sem biztos, hogy javítja. Megjegyzem Obliban is volt olyan, hogy egy bug eltűnt, amikor X mentéssel előbbről újra végigtoltam a játékot, pedig mindent ugyanúgy csináltam. Talán engine-hiba, Oblihoz van egy rakás unoff patch és fix, amelyek helyre teszik, ehhez nincsen ilyesmi.
-
katt777
félisten
Köszi.
Egyelőre most berágtam a "végén", és letöröltem az egészet. Azért ez már a FO3-tól is túlzás: beküldöm Fawkes-t a reaktorba, szépen meg is csinál mindent, ahogy anno a játék végén, aztán Acél Testvériségnél találom magam, eszméletelen Sarah-val, és egy idióta Fawkes-szal, akinek semmit nem tudok mondani, mert csak azt hajtogatja, hogy zárjam a zsilipet, a Küldiknél meg azt látom, hogy nyissam a kaput Sarah-nak, és teljesítetlen a már teljesített játék. Most akkor hogy van ez? Ekkora BUG-ot tettek a játékba a mission pack-kel? -
katt777
félisten
Igen + nem. (magyarítások portál)
Mivel otthon megint nincs net, megköszönnék egy gyors választ, hogy a fenébe kell lefényképezni a Lincoln emlékművet, mert nem tudom befejezni azt a küldetést. Múzeumban nem találtam képet (az emlékmű alatt sem), vagy csak nem jól néztem? Melyikben van?
-
-
katt777
félisten
válasz
DerStauner #1729 üzenetére
A német verziót cenzúrázták.
-
katt777
félisten
válasz
frame>24 #1727 üzenetére
"Az Oblííívion igényes harcrendszere?! B*zievagy?
" - Ez aztán értelmes beszólás volt!
Nem te határozod meg, mit írok, és azt sem, hogy mi tetszik nekem akár Oblivionban, akár FO3-ban. Mondhatnám FO3-ra: "Te fejlődsz, más meg senki?"
LOL Amúgy meg ha pl. fekvőtámaszozol, erősödsz, még ha semmi (más) értelme sincs, tehát a realitást ne az Oblivionon kérd szájon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB magyar vbill ujjolv IR kam gar
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC - DDR5 - i5-12400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest