Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyibur
tag
válasz
Graphics #224 üzenetére
Nem is akarom. Nem a készülékre írtam, hogy kötelező megvenni, hanem a járulékos "szolgáltatásokra", amelyek igazán nem kellenek. Érthetően: amikor készüléket vásárolok "szolgáltatással", akkor előírnak egy csomó GB internet használatot, de nekem az nem kell. "Kedvezményesen" tehát úgy kapnék telefont, ha fizetnék az után is, amit nem, vagy csak igen ritkán használok. Mint a filmek között a reklámok.Áru kapcsolás, azaz fogyasztásra kényszerítés, még akkor is, ha "választhatok". Ennyi pénzért egyébként Mo-on 3 év garancia kötelező! Akkor minek kellene vennem még 2 évet, mikor magam is szerelhetem. Szóval gyanítom egészen más húzódik meg az ár mögött. Extraprofitnak hívják.
-
kchris78
veterán
válasz
Graphics #175 üzenetére
Tipikusan az iPhone-ok sem landolnak a kukákban.. még szerintem a 6-7-8hoz is lehet aksit kapni. Szerintem a fenntarthatóságot azzal segítenénk legjobban ha ezt az eszement pörgést lelassítanánk. Nem elsősorban a fizikai avulás a probléma hanem a tudásbeli, de az is azért mert évente jönnek az új és új dolgok, amiket legtöbbször szerintem WCn erőlködés közben találtak ki... Nem generálna olyan vásárlást hogy nekem "nem a legújabb van, cserélnem kell".
-
baryll
tag
válasz
Graphics #175 üzenetére
A többi gyártó telója sem azért landol a kukában, mert hogy nem lenne javítható, vagy nem lenne cserélhető pl az akksija, hanem azért mert már "elavult" a hardvere.
A felhasználók pedig igénylik az újabbnál-újabb funkciókat és ezért is váltanak, akár évente is.
Ami koncepciót én felvázoltam, abban cserélhető lenne a komplett hardver, így jóval lassabb lehetne a készülék elavulása, kitolhatóbb lenne az életciklus.
Persze azt is tudom, hogy a mostani helyzet sokkal több munkahelyet is generál. (Még.) Több munkahely, több adóbevétel, stb-stb.
Persze tőlem jöhetne akár több ilyen "fair" gyártó is a piacra, mert akkor lehet, hogy az árak is pozitív irányba mozdulnának el. -
cigam
titán
válasz
Graphics #167 üzenetére
Bocs, igazad van! Az jár mostanában a fejemben hogy az Athlon 5200B-vel szerelt gépet lecserélem egy A10-re... Szóval összekevertem. A jelenlegi Windows-os gépemben egy 2magos Athlon van:
Persze ezen már érezni a kort, itt-ott elég megfontolt, de amire használom, azt becsülettel elvégzi.
Persze az is megérne egy vitát, hogy hosszútávon egy korszerűtlen nagy fogyasztású gép további használata a jobb, vagy le kellene cserélni egy modernebb kisebb fogyasztásúra. A nagyobb energiaigény károsabb, vagy az új gép előállításával/beszerzésével járó szennyezés? Vagy a használt üzleti gép megvásárlása az arany középút?
-
klaya86
senior tag
válasz
Graphics #157 üzenetére
Hát most sem számít erősnek, ez már egy középkategóriás szint, abból sem a legcombosabb. 3 év múlva milyen lesz használni? Vagy aki komolyan veszi és megtarja 5 évig? Minden lesz csak fasza nem. Illetve a 280as árhoz meg főleg nem oké. Van egy p30 lite szükség esetére, lassan 4 éves. Akkoriban korrektnek számító középkategóriás teljesítménnyel. Az most már minden, csak nem jó. Szükség esetén elővenni oké, de hogy napi szinten ezt használni, egyszerűen kevés. Ez a fairphone 3-4 év és hasonló lesz. A 280ert kapott felhasználó élmény egy 100 ezres redmi note 12 szintjén van már most.
-
Izland`
tag
válasz
Graphics #128 üzenetére
Nem értek ehhez a részhez ez tény, de azt, hogy "kicsik", nem tudják a saját előnyükre fordítani azzal, hogy nem "tömegével" indítják el a gyártást?
Tényleg annyira rétegigényről van szó, hogy aki ilyen telefonban gondolkodik, simán elfogadja szerintem, ha azt mondják neki, hogy vásárlás után várni kell a termékre 3-4-5 hetet mondjuk. Persze itt magamból indulok ki, lehet a legtöbb embernek ez nem fér bele. -
"egy 7-8 éves iPhone még simán jó telefon egy kelet-európai tinédzsernek."
Sőt, felnőttként nekem is tökéletes lenne az első iPhone SE 2016 64GB, csak buta, kockázat- és adatvesztéskerülő felhasználóként (nagy adattárolásra a cloud nem a szívem csücske, hiába most 400Ft, egyelőre), az app storeban egyre több appot nem enged majd letölteni. Eddig egyet találtam. -
formula01
senior tag
Ez így van, de egyszerűen nem látom, hogy ez az otthoni szerelhetőség, kb. kinek képviselhet igazán értéket. 8 év alatt szerencsés esetben mondjuk cserélni kell 1* az akkut, 1* töltő csatlakozót, meg esetleg 1 kijelzőt ha beégne. 8 év alatt tényleg akkora probléma kb 2* elvinni/elküldeni a szervízbe?
Senkit nem akarok meggyőzni amúgy, én is vásároltam már úgy valamit, hogy nem az volt a legracionálisabb választás, de egyszerűen kellett.
Ez viszont valóban nem nekem készült.
-
cigam
titán
Magyarítás ám a tudod mi! Ha villogni akar az angolt tudással, köhögje már ki magából angolul, és ne fonetikusan írja le. Persze a legjobb lenne magyarul: felhasználó, vásárló, a készülék tulajdonosa,... n+1 magyar szóval le és körül írható. Minek ide a hunglis? A cikk szakmaiságát kérdőjelezi meg. Nem is olvastam tovább. Az ilyen kínos szófordulatoktól lehet lecsúszik a bugyid, de a tartalmát, mondanivalóját degradálja vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Synology NAS
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged