Új hozzászólás Aktív témák
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
formula01 #190 üzenetére
Szerintem pár dologban tévedsz. Egyrészt abban, hogy a saját szemszögödből ítéled meg a terméket - ami érthető, védhető és jogos. Te drágának tartod - mert drága is. Vannak azonban olyanok, akik azt gondolják, hogy szívesen áldoznak ennyi pénzt azért hogy:
- ne valahol a világ végén szereljék össze adott esetben méltatlan körülmények között
- legalább annyi szelekció legyen a beszállítói láncban, hogy amennyire lehet tiszta és normális forrásból jöjjenek a komponensek
- ahol lehet, ott ne csak duma legyen az újrahasznosított anyagok használata, hanem valóság
- a MIL-STD 810H strapabíróság remélhetőleg szavatolja, hogy jobban bírja a cucc a napi gyűrődést, mint más -> tovább tart
- az 5 és 8 éves szoftveres support nem csak ígéret
- az alkatrészek elérhetősége biztosított ezen időtáv alatt, nincs olyan, hogy ehhez már nem gyártanak valamit, vagy csak valami utángyártott fost lehet rendelni
- nem kell olyan szervizt vadásszál a gariidő letelte után sem, ami esetleg elvállalja a javítást, mert megoldod otthon is
A hardverrel kapcsolatban pedig az a szitu, hogy azért az elmúlt 3-4 évben a fejlődés üteme eléggé lelassult. Főleg a csúcskategóriában (egy Galaxy S10 is simán frankó ma is, ha nem tört össze és bírja az akku), de a mostani középszint is kezd abba a kategóriába esni, hogy egy Snapi 685-778-782-7 Gen 1 (ez ugye 3 évnyi fejlesztési lépésszám) között érdemi használhatóság kapcsán nincs szignifikáns eltérés. Emberek vígan használnak több éves, ennél gyengébb hardverrel szerelt telefonokat is, mert nincs igényük erősebbre/korszerűbbre. Akinek meg van, az eladja/odaadja ezt a konkrét gépet olyannak, akinek nincs - mert még simán megbízhatóan fog működni.De mivel mind mások vagyunk és más igényeink és prioritásaink vannak, ezért nyilván a fentiek mind lehetnek olyanok, amelyek szerinted nem fontosak. Tök oké, ez nem neked készült, pláne nem ennyiért. Amúgy nekem sem készült, mert nekem is mások az igényeim. De kapásból a szűk ismeretségi és családi körömben tudok 10+ embert, akinek ez bőven elég és örülne, hogy akkor most optimális esetben 8 évig nem kell megint azzal vesződnie, hogy telefont cseréljen. Más kérdés, hogy ez mennyi extra pénzt ér meg akárkinek.
-
Noukoum
veterán
válasz
formula01 #142 üzenetére
Számon kérem az emberek hogy bizonyítsák hogy lapos a Föld. Máglyára velem mert nem megyek együtt a szektával. Nem veszitek észre hogy értelmes emberek miattatok nem használják a szakmai fórumot? Rengeteg proli topik van, még konteó topik is, mi a francnak kell nektek a normális helyeket tönkretenni? Élvezitek ezt?
Hát akkor egészségetekre, én ebből továbbra sem kérek. -
moma
őstag
válasz
formula01 #61 üzenetére
Hát, de most komolyan, ha megjelensz valahol egy ilyennel és mondod, hogy céges teló, mert a cég figyel a fenntarthatóságra és európai termék, szerintem nagyon jól jönne ki. Abban igazad van, hogy a biztonság az kérdéses, de azért itt nem kizárt az android (nálunk, ha valaki vállalja, hogy saját telóre felteszi a cége szoftvereket, akkor azt most is lehet). Viszont cserébe lehet házon belül lehetne kis raktárkérszlet a csere alkatrészekkel. Szerintem lenne ebben az irányban perspektiva európában. Nyilván nem magyarországon. Akár EU is kicsit mögé állhatna.
-
Noukoum
veterán
válasz
formula01 #62 üzenetére
Androidos telefonokhoz milyen szerviz van egyáltalán? Gyári alkatrész sincs hozzájuk… Mert az Apple az oké, ott van szerviz. Csak az aksi, töltőcsatlakozó, kijelző 300 ezer forintba kerül… Ezért nem szervizelik az emberek, mert anyagilag nem éri meg.
Itt meg 30 euró az új gyári aksi és otthon 2 perc alatt kicserélem… nem csak én hanem bárki. -
-
moma
őstag
válasz
formula01 #56 üzenetére
én tök eltudom képzelni ezt, hogy sikeres legyen. picit még lehetne olcsóbb. de amúgy pl céges telóknak egy európai nagyvállalatnál már most szerintem nagyon jó termék lenne. baromi jó imázs lenne, ha ilyet adnának. én pl egy kis iphone kaptam, de ennek jobban örülnék. tök menő lenne.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
formula01 #34 üzenetére
Mert van aki fizet többet azért, mert Európai munkahelyeket teremt vele. Vagy azért, hogy tényleg használja 8 évig és így kevesebb szemét keletkezik. Van aki máshogy gondolkozik. Persze, ezt általában a tőlünk nyugatra élők teszik, ahol jobban élnek az emberek. Vannak akik többet fizetnek azért, hogy kevésbé szennyezzék a környezetet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged