Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
az a baj hogy EZ "erdei házuk tornácán a hintaszékben kortyolják a kedvenc italukat, és telefoncsörgés helyett madárcsicsergést hallgatnak." fenntarthatatlan mert sokan vagyunk. Kiköltözne mindenki erdei házba nem maradna erdő és még a fele ember ki se költözne. Hiába lesz pénze sok embernek nincs elég egy csomó embernek abból amit szeretne. Pl agglomerációs kiköltözés jó példa.. Vagy autó a 13-ik kerületben - nincs elég aszfalt, de megy a méltatlankodás az államra az önkormányzatra..
-
Wilika
aktív tag
Megjegyzendő, hogy úgy ~10-12 éve volt egy jelentős ugrás a PC-k világában, amit nemrég a telefonok is megtettek szerintem;
A 2000-es években szerintem két évente dupláztuk a ram-ot a számítógépben, hogy használható maradjon. 2013-ban összeraktam egy (középkategóriás!) asztali PC-t, amin tavaly még játszottam, mielőtt megjött a SteamDeck-em. Ha az nem volna, még most is játszanék vele és tudom, hogy tökéletesen működne. Sőt, nemrég egy céges selejtezésen nyertem egy 2010-es laptopot, első szériás i5 mobilCPU-val (M520 asszem). Kapott egy SSD-t és kitűnő műhelygép lett, sőt, Fusion360-ben tervrajzokat is tudtam benne nézegetni, meg a 3d modellt pörgteni-forgatni, méregetni. Ja és múlt héten frissült rajta a Win10...
Telefonoknál; Első droidom egy ZTE Blade volt, ami kimagaslóan nagy RAM-mal rendelkezett akkoriban (512MB). Aztán '12-ben kapott telefonom 1 egész Gigabájttal rendelkezett, ám két évvel később már-már kevésnek bizonyult. Így 2014-ben lett egy 2 gigabájtos, ami úristánhátmindenre elég volt. Aztán négy évvel később már kínszenvedés volt. '18-ban vettem a jelenlegi telefonomat nyolc giga rammal és az akkori elgerősebb snapdragonnal. Kifogástalan most is így bő öt év után és kifejezetten haragszom, hogy előbb-utóbb a szoftvertámogatás hiánya miatt kell majd lecserélnem, mert amúgy a világ végéig használnám. A kamerája most is tök jó, tudok vele mindent csinálni amit egy telefonnal csinálnék, egyedül egy JÓCSKÁN nagyobb akksival lehetne még megfűzni.
Én nagyon vártam a Fairphone 5-öt, ám kissé én is bizonytalan vagyok, hogy ennyiért, ilyen szintű dolog kell-e nekem. Remélem, hogy a Pixel 8 egyfajta trendet el fog indítani a droidos közegben is és általános lesz legalább a felső kategóriában, hogy ha az ember vesz egy valag pénzért egy telefont, akkor ha vigyáz rá, bármeddig használhatja.
-
sfdrakex
nagyúr
Persze, hogy más a felhasználói élmény egy 6-8 éves telefonon, mint egy idein. Viszont az utóbbi pár évben azért jelentősen belassult a fejlődés, nincsenek nagy ugrások évről évre, mint 5-6 éve. Egyik fiamnak 2 éves Xiaomi 11 Lite 5G NE-je van, és szerintem még 2 évig tuti elmegy nála. Előtte 4-5 évig használt egy Meizu M5-öst.
-
-
2020-ban szerinted a 2/32 elment egynek?
Az már akkor sem volt oké... Bocs, de azt hittem valami "nagyobb" készülékről érkezve írod ezeket, amiket írtál...
Ebben a készülékben 8GB memória van és 256GB-os UFS2.2-es tárhely, tény utóbbi nem a leggyorsabb, de akkor ezen logika mentén, ennek adsz 3 évet, vagy ezt most hova helyezhető?
Szerintem azért ebben még egy kicsivel több szufla van évekre levetítve (4-5 év biztosan), pedig szeretek én is túlméretezett hardvert venni, de pl. egy tabletben itthon egy G99-es van.
Oké, nem egy erőgép, de érzésre még az is 3 évig bőven kiszolgál.
Szerk.: Semmi gond, ha én is nyersebb lennék, akkor elnézést
.
-
-
Hmm hát nem tudom, nekem a 13 évvel ezelőtti laptopom is megvan, és nagyon jól tudom használni még mindig.
A 7-8 évvel ezelőttiek meg pláne. Laptopon is, de asztalin is.
Tényleg nem szabad "magunkból" kiindulni, mert épp legutóbb egy másik topicban írtam, nem is tudom kinek, Mi A2 Lite, megjelenéskor lett véve, és jelenleg épp már 5 éve használják...
A saját igényeinket kivetíteni "globális" skatulyává szerintem nem oké.
Én pár éve sűrűn cseréltem a telefonjaimat, de egy ideje már az állandóság a szereplő.
És létezik olyan, aki nem szívesen cserél le egy terméket...Elértünk egy technikai színvonalat, amivel már jóval tovább használhatóak ezek a termékek..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A fenntarthatóság feliratú zászló mostanság minden cégnél ott lobog. A Fairphone viszont ezt nem csak lengeti, de tevékenyen tesz is érte.
- Premier előzetesen az Assassin's Creed Shadows
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest