- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
Kaphatna, de valljuk be a legtöbb már rég lecserélte. Aki meg nem cserél gyakran telefont, az nem is power user általában és nem is érdekli a frissítés. Megsúgom rengeteg embert látok akit rohadtul nem érdekel a frissítés, sőt még nyűg is nekik, hogy addig sem tudják nyomkodni a Facebookot. Akik ide a fórumra járunk, máshogy látjuk az egészet.
-
-
Somatom
veterán
Ha a fejlesztőiben kikapcsolod, az nem segít? Ha nem, akkor sincs veszve minden, mert sztem egy automatizáló képes eseményként kezelni az adott activity megjelenését (a frissítési képernyőét) és azonnal érintést emulál a "letöltés később" felületre. Androidon ha egy problémát nem lehet megoldani, attól még meg lehet kerülni.
Note 9 -en is ki tudtam kapcsolni a frissítési figyelmeztetéseket.
-
Dare2Live
félisten
válasz
weberzolee #45 üzenetére
Frozen...
-
weberzolee
aktív tag
A durva az, hogy elolvastam. Sőt, innen indult a "beszélgetésünk". Olvasd el a #14weberzolee hozzászólást. És ha tovább pörgetsz vissza érünk ide és a kör bezárul
. Szóval ugyan ott vagyunk, hogy az általad felvázolt "szar a frissítés" probléma nem általános jelenség, ahogy a kényszerített frissítés sem az, maximum te ezt tapasztalod egy gyártó bizonyos készülékén
-
Frozen
addikt
válasz
weberzolee #39 üzenetére
Szerintem olvasd el a 4. hozzászólást amit elsőnek írtam...
És akkor majd rájösz arra,hogy ki akar trollkodni és bemagyarázni valamit ( a hozzászólásokban is találsz rá választ,hogy azért mások is észrevették tapasztalták,az hogy nem mindenkinél egyformán van jelen valami vagy nem vesz észre az a saját dolga)A hozzászolásokból kiderült a frissitést naponta feldobja másnak is, van akinek nem...
A frissités lassuságára is volt aki írta tartalmaz bugot és észrevehető lassulásokat...Szerintem ezt ell kell fogadni és kész egy szimpla kikapcsolási lehetőségről beszéltem nem mindenkinek van rá szüksége. Ez kb olyan mint régen lehetet kocsit venni klima és elektromos ablak és még sok más nélkül...(volt választási lehetőség) Ma már rád van tukmálva mert alapból belerakják sok alap modelbe is.......... a lényeg annak nem megy át aki nem akarja felfogni.
-
-
Segal
veterán
válasz
Elit3Zotya #40 üzenetére
Neked inkább lassan a Fold5-ön kell elgondolkodnod, hogy aztán lecserélhesd az S24 Ultrára, azt meg majd a 14 Ultrára
-
válasz
Elit3Zotya #40 üzenetére
Főverzió frissítést már valóban nem kap, biztonsági frissítések viszont fognak még érkezni rá.
-
Pedig egy s20 ultrán még el is gondolkodtam a napokban, de akkor az már nem kap több frissítést.
-
weberzolee
aktív tag
Láthatólag nem mindegy, mert olyasmit akarsz bemagyarázni ami nem igaz. És mikor felhívtam rá a figyelmed (a többiekkel együtt), kikerülted a választ. Szóval az van hogy van egy elképzelésed ami távol áll a valóságtól, de szerinted mindenki más rosszul tudja. Ezzel amúgy semmi gond, csak akkor ne kezdj bele vitákba, mert te nem tudsz vitázni. A vitához érvek és tények kellenek, nem elképzelések
-
Frozen
addikt
válasz
janeszgol #36 üzenetére
Ebben az a szép,hogy én nem tudok semmiről és tudomásom szerint nem is nyomtam rá semmire. Az összes beállítás ki van kapcsolva, képernyőzár után meg szépen ráerőlteti magát az userre.
Nem kell ezen vitázni ,mert felesleges egy sima opcióval kikapcsolhatónak kellene lennie.
Aki szerint kell és vállig hiszi ,hogy az neki jó rakja fel, aki pedig ugy gondolja neki nincs rá szüksége tudja letiltani ennyi nem kell erről órákat zengeni és nyomatni azt,hogy van választási lehetőséged mert 3x kell félrenyomni stb.... Mert ez nem választási lehetőség pusztán szerencse ,hogy meddig tudod elkerülni. Egyszerűen még ezzel az ablakkal sem volna gond ,ha megjegyezné nem kéri az ember és nem a képébe dobálná naponta vagy pár naponta az ablakot,hogy mikor nyom rá véletlen valaki akaratlanul....Szerintem teljesen korrektűl leírtam aki ezt nem tudja megérteni vagy felfogni agyilag az az egész lényegét nem éri mind1 is milyen példát hoz fel az ember.
#37weberzolee
Nekem aztán olyan mind1 ki és mit hisz el a mai világban ,hogy pont magasról teszek rá. Ha valakinek kell a frissités felteszi ,de vannak olyan emberek akiknek nem kell csak nekik nincs meg a lehetőség arra hogy elkerüljék.... Mert az hogy kinyomod mindig elutasítod és nem nyomsz félre soha ez kb a lehetetlen küldetés és ez nem egy választási lehetőség ,pusztán valamennyivel késlelteti a felhasználó addig a pontig amíg be nem következik a véletlen érintés pont arra a felületre..... A telefon pedig csak dobja dobja és dobja fel..... -
weberzolee
aktív tag
-
Frozen
addikt
Mutasd már meg holl nyomsz rá 3x.... a jobb oldali kép jön fel rögtön képernyőzár után.........Amugy szerintem trollkodsz csak , neked miért fájjna ha lenne egy frissitések kikapcsolása lehetőség?......... Ha neked kell rakd fel kész.... További hsz nem reagálok felesleges csak csinálod a feszültséget a topikban,.
-
dnelb
veterán
Minimum 3x kell "félre"nyomni hogy felrakja. 1x a notira, 1x a letöltésre, és miután letöltötte még 1x a telepítésre. Ez neked a nagy kényszerítés?
Mondtam, a kényszerítés az lenne ha kapnád a notit hogy települ a frissítés, és restartol a telefon. Az hogy te balfasz vagy és 3x félrenyomsz az nem a telefon hibája már bocs. Ne akard már megmagyarázni a hülyeséget hát besírok. -
Frozen
addikt
Nincs meg mivel folyamatosan feljön az ablak és túlajdonképpen ezzel rákényszerít hiszen véletlenül is rá lehet nyomni és utána már nincs visszaút.. Ez nem hazudozás hanem a valóság... Kb olyan mikor kimész a piacra mondod nem kell ,de belerakjád a kosaradba és hívja a rendőrt hogy loptál....
#30totron
Szerintem ezt mindenki maga dönti el. Mobilról bankolni felelőtlenség. -
„apple egy másik világ az iriszel vagy ép most mi van benne nem tudom ,de nem is érdekel ,mert van annyi eszem ,hogy ilyen helyekre nem szekennelem be sem az ujjam sem a burámat
“
Nem “írisz” alapján azonosít, hanem a komplett arcod alapján (ezért Face ID a neve 🙂 ), de nem is ez a lényege a mondandónak. Sem ujjnyomat, sem pedig arc-alapú azonosítás nem szükséges a használatához.
-
Shyciii
veterán
Az egy dolog, hogy nem értesz vele egyet, de attól sajnos még igaz. Míg az iOS 15-ös nagyon jó volt, addig az iOS 16 konkrétan hulladék lett. Olyan hibák voltak benne, és van ami még most is jelen van, hogy jesszus kategória. Még olyan bug is volt, hogy úgy megfagyott az iphone, hogy csak kényszerített restartalt állt helyre. Egy iphone...Tele van panaszkodással a fórumok, youtube videók, és még az Apple is azt ígérte, hogy a 17-es verzióval helyreáll a rend. Én is remélem, hogy az iOS17-essel visszaáll a rend, mert én azért váltottam 13 Pro-ra, mert majdnem 7 órás kijelzőidőt tudtam produkálni kemény használattal a 15-ös iOS-en, most meg még a 6 órásat sem érem el, amióta 16-osra frissítettem.
-
“egyedül az a gondom ,hogy a mostani mobilokat nem lehet letiltani a frissités elől ergo a felhasználóra kényszeríti a szoftwer frissitésést.”
Ezzel most alaposan megleptél. Android OS alatt nincs ilyen opció a beállítások között? [kép]
Sok-sok éven át szívesen használtam Androidot, arra viszont mostanság már nem emlékszem, nem volt-e ilyen kikapcsolási lehetőség benne…
-
.Szaki.
addikt
" Egy iPhone 12 esetén mindenesetre nekem nem férne bele bug, 1 etap erejéig sem, nem hogy 2. A zsetonért kapjon már minőségi támogatást is az ember. Tudom, többségében azt kapsz, de a többségében szintjét egy harmadárú készülékkel is megkapod."
Sajnos elmúltak már azok az idők, amikor a gyártók a tökéletességre hajtottak. Volt több márkájú telefonom is, középkategóriás és zászlóshajó is. Tapasztalatom szerint a középkategóriás készülék durván 1 év után olyan állapotba került, hogy sok esetben a hívást sem tudtam felvenni, ami már komoly megbízhatósági probléma szerintem. Cserébe viszont frissítést sem kapott, tehát még csak esély sem volt arra, hogy valamilyen úton-módon optimalizálják a rendszert. Ezek után az, hogy a zászlóshajóknál előfordul egy-két bug, ami a következő frissítésig fennáll már olyan dolog, ami felett szemet lehet hunyni. Persze hazudnék ha azt mondanám, hogy szívesen.Egyetlen egy olyan készülékem volt, ami tudta azt, hogy minden frissítés javított egy hibát, cserébe viszont hozott két újabbat, az a Windows Phone volt. A -es verzióval konkrétan használhatatlan lett a telefon. Nagyon sajnáltam, mert ha rendesen optimalizálták volna, akkor az egy remek rendszer lehetett volna.
-
Frozen
addikt
Az újjlenyomat olvasó és a képernyőzáras minta is ugyan oda kerül.Az apple egy másik világ az iriszel vagy ép most mi van benne nem tudom ,de nem is érdekel ,mert van annyi eszem ,hogy ilyen helyekre nem szekennelem be sem az ujjam sem a burámat
. És csak hallkan jegyzem meg elég szépen vissza tudnak vele élni a gyártók...
De hogy ne legyen teljesen off
#18.Szaki.
[link] Itt a linken el tudod olvasni nem is olyan rég, azért mert valamit nem veszel észre azonnal az nem jelenti azt,hogy nem igaz.És nem tudom a mai napig ,hogy miért nem lehet egyszerűen letiltani ugy mint régen. Nekem semmi bajom azzal hogy jön rá bármi ,de legyen meg a döntési jogunk a választáshoz ,hogy kell az újjítás és a vele járó dolgok vagy nem.
Mert az ,hogy rád tukmálja magát a frissités az taszító.... és aki nem hiszi az láthatja ,hogy másoknál is ilyen #19DrBubo77.......
Függetlenül attól,hogy mennyit vitázunk róla , a helyes döntés az lenne amit fent írtam választható opció.... Csak ugye ez sincs aki pedig mást mond az szimplán nem gondolkozik. -
totron
addikt
és gyorsaság, valamint megbízhatóság tekintetében semmit nem változott a készülék
Ennél már csak az a jobb, mikor valaki a frissítések hatását hardveres öregedésnek tudja be, de az a legjobb vásárló is egyben. Eltérő, hogy mit okoz egy frissítés, van, hogy csak megszokja az ember a lassabb működést, a nagyobb akksiétvágyat - betudja az akksi devalválódásának - van, hogy tényleg nem okoz érzékelhető változást. Egy iPhone 12 esetén mindenesetre nekem nem férne bele bug, 1 etap erejéig sem, nem hogy 2. A zsetonért kapjon már minőségi támogatást is az ember. Tudom, többségében azt kapsz, de a többségében szintjét egy harmadárú készülékkel is megkapod.Mi indokolja azt
Prémiummodellek, kis felhasználói bázissal, így nem számít közelégedetlenségnek ha hamar véget ér a törődés. -
janeszgol
félisten
+1
Az S20 nyugodtan kaphatna meg ketto foverziot.
Eppen azon csodalkoztam, hogy az iPhone Xs Maxom 2018-as telefon. Az S9 csak A10-ig ment. Az S10 A12-ig, ott mar egy fokkal jobb helyzet volt. (Bar 13-ig mehetett volna, de akar 14-ig is, mivel az S9 csalad 4 es 6 GB rammal szereltek voltak, az S10 csalad azt hiszem 8-al indult. (Van 6 GB-os is, csak nem itt. De ebben nem vagyok biztos.)) -
.Szaki.
addikt
Ezzel mélységesen nem értek egyet.
2,5 éve van iPhone 12 Minim, mindig megkapja a frissítéseket és gyorsaság, valamint megbízhatóság tekintetében semmit nem változott a készülék. Olyan fordult már elő, hogy valami bug érkezett, azonban ez a következő frissítés során javítva is lett. Legkésőbb a kettővel később. Ugyanez igaz az iPhone elődjére, az egy Samsung Galaxy S9+ volt. Egyáltalán nem romlott a készülék minősége egyiktől sem a két év alatt, amíg használtam. Lehet Te más márkájú, vagy más kategóriájú készülék alapján osztottad meg a tapasztalataidat.
Épp ezért tartom egy szemét, sőt kifejezetten felháborító húzásnak, hogy olyan készülékek maradnak ki a frissítésből, mint az S20/20+/20 Ultra, a Z Flip és a Z Fold2. Bocsánat, ezeknek a készülékeknek a nyitóára 485e, 600e és 750e Ft volt. Az a minimum, hogy ezek a készülékek 5-6 évig naprakészek legyenek. Mi indokolja azt, hogy ezek a telefonok ilyen hardverekkel 3 év után le legyenek állítva a frissítésekről? Ne vicceljünk már. ...
-
Frozen
addikt
válasz
weberzolee #14 üzenetére
Az összes telefon ilyen még az apple is nem tudom miről beszélsz...
Érdekes ez a felvetés ,mert nekünk a családban több telefon is van és folyamatosan feldobálta a frissitéseket a telefon. Napi szinten kb..... amíg rá nem nyomtál , és ha véletlen hozzáérsz sem lehet már megszakítani vagy visszatérni.....
Szerintem ez ugyan az,hogy ráderőszakolják. Normál esetben régen volt opcio rá a beállításokban, frissítések letiltása csak szépen ezt eltüntették.....Ahogy a telefonhívás rögzitést is....
-
TraceR
tag
Érdekes nekem az utóbbi években S7, S9+, S21 volt, most meg S23 van és soha nem lett szarabb a frissítésektől.
-
dnelb
veterán
kényszerítés : nincs később gomb hanem azonnal telepíti magától, anélkül hogy bármit is csinálhatnál..
Tehát az hogy "nem lehet letiltani a frissités elől" egyszeruen nem igaz, sry. Ha bot vagy és rányomsz a te hibád.
A folyamatos feldobás alatt sem tudom mit értesz, nekem jó ha havi 1x feldobja. Fél éves verzión vagyok már pedig.. (s21u) -
Érthető a dolog , ettől függetlenül kíváncsi leszek, hogy az újabb készülékek esetében beigért hosszú frissítések ténylegesen megérkezik-e. Részemről adtam neki egy esélyt egy új A54-el.
-
Frozen
addikt
Azt minek nevezed,ha kinyomod a frissités elhalasztása vagy később és folyamatosan feldobja az ablakot?
Véletlen is rányomhat az ember elég ha ujlenyomattal oldja fel a telefont és véletlen még1x hozzáér már telpíti is..... rád van tukmálva..
A root és egyéb nem hivatalos és garanciavesztésssel jár. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
razorka777 #5 üzenetére
Azért a Bootloader verzió beleszól, nem?
-
Cathulhu
addikt
Ezek meg fontos dolgok voltak Android 2-4-5 kornyeken, ahol egy-egy foverzio ugras eg es foldet jelentett (sot, 2.1, 2.2), de manapsag mar oly mindegy, hogy Android 9-en, 11-en vagy 14-en van az ember.
-
Frozen
addikt
Szerintem ezeknek a híreknek nem sok értelme van , mert akik már rájöttek arra,hogy egy telefon addig csúcs szuper míg nem frissitesz rajta semmit. Utána mindegyik egy roncs és a következő és a következő egy használhatatlan telefont fog eredményezni melyben majd panaszkodnak ,hogy 12 másodperc alatt nyilik meg a kamera nem gyors stb....
Nekem egyedül az a gondom ,hogy a mostani mobilokat nem lehet letiltani a frissités elől ergo a felhasználóra kényszeríti a szoftwer frissitésést. -
Postas99
senior tag
Jobb is, hogy nem jön egy újabb még nagyobb laggal járó frissítés. Az utolsó is egy halom sz@rkupac volt. Itt a kezemben az A71 és úgy laggol hogy öröm nézni. Nincs telipakolva. A legutolsó frissítés óta ha 20% alá megy az akku töltöttség, a készülék csak kikapcsolt állapotában tölthető teljesen fel, mert bekapcsolva hiába mondja hogy tölt nem történik semmi sem és csak tovább merül. Az akku továbbra is kibír 2 napot, még mielőtt valaki nekem esik hogy szar az akku. 30%-ra töltve és ezután bekapcsolva a készülék simán tölt bekapcsolt állapotban is 100%-ig.
-
janeszgol
félisten
Csodalkozom, hogy az A22 es A32 nem kapja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hamarosan indul a One UI 6.0 bétaprogramja, ami azt is jelenti, hogy több népszerű Samsung Galaxy okostelefon és táblagép elérte az utolsó ígért főverziót.
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Quadro FX 570 eladó
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest