Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• triklin

tag

Sziasztok.
    Segítségért szeretnék hozzátok fordulni, ugyanis szeretnék belekóstolni az "extrém" tuningba . Adódott egy alkalom, hogy kipróbálhassak egy kompresszort, viszont "félek" tőle. Nem attól hogy nem elég jól hűt vagy, hogy túlfeszelem a procit, lap meghal stb, hanem a páralecsapódástól. Ez ellen mit tehetek? Van természetesen armaflex-em, meg a kompi "feje" is szigetelt, a backplate-el együtt. Viszont a foglalat körül mivel szigeteljek? Kell egyáltalán? (mert ugye ez nem -196 fok, "csak" ~ -50... ) Elég oda sima vatta, vagy papírtörlő? Vagy már azért illik ezt is gyurmával szigetelni? (apropó, gyurma... faber castell radírgyurmája megfelelő? Könnyű beszerezni? )

A másik félelmem pedig, hogy a lábak a foglalatba nem fognak bele oxidálódni? Vagy ennél a hőfoknál még nincs ekkora lecsapódás kikapcsolás után? Nem tervezem 24/7 ben a használatot ( :DDD ) de szeretném minél jobban kitesztelni a rendszert, ezért lehet több napig is lenne rajta a cucc, természetesen eközben jónéhányszor kikapcsolva. :) (vagy ezt felejtsem is el?)

A rendszer egyébként egy elég régi vas.
    egy 939-es x2 4200+ lenne az áldozat, amit opn alapján vadásztam több hónapig.(lcbqe 0724 vpmw ) alapfeszen amin super pi lefut az 3115mhz. Ezután feszt nem emeltem neki csak 0,05 v -t, de itt már gyenge volt a hűtésem, főleg, hogy amíg az 1 es mag 50-51 fok volt, a kettes a 70 et nyalta orhos közben. (több hűtővel is próbáltam, nem a hűtő felhelyezése miatt van ekkora difi köztük.)
    Lap is bírni fogja talán, igaz hogy nf3 de 320 as "fsb"-t próbáltam csak úgy hasraütés képpen , és stabil volt. (ami ugye már max szorzóval 3520mhz, amit nemhiszem hogy elérek még kompival sem. )
    Táp meg.. remélem helyt áll a csifi.

Gondolom van tapasztalatotok 939 es rendszerrel azért tanácsokat kérnék, hogy pl mennyi a max fesz, amit adhatok neki? 1,65-1,675v?
    Köszönöm szépen. :B
    ui.: pasztának mx2 megfelel? nem fagy meg és szigetel? :D
    üdv.

Új hozzászólás Aktív témák