- Külföldi SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stanlee
őstag
Sziasztok!
Probalom a mostani helyzetet felvazolni. Keszitettem 2 screenshot-ot, az egyiken a Munka1, a masikon a Munka2 van. Mivel 16 eszkoz adatait kellene feldolgozni es az ide nem ferne be, ezert csak MGC1, MGC2 es MGC 3 eszkozok vannak feltuntetve, az utolso MGC16 lenne.
A Munka1 A es B oszlopa tartalmazza a napot es idopontot. Az S oszlopban a Delila altal javasolt keplettel keszitettem egy honap_nap_ora "idopontot". Ennek a keplete:
=HÓNAP(A2)&"_" & NAP(A2) & "_" &ÓRA(B2)
Jojjon akkor Munka2:
Ebben az A oszlopba keszitettem a fenti keplettel, az R es S oszlopokbol az idopontot.
A B3 cellaban levo fuggveny:
=HAHIBA(INDEX(Munka1!$A:$S;HOL.VAN($A3;Munka1!$S:$S;1);OSZLOP()+1)-INDEX(Munka1!$A:$S;HOL.VAN($A3;Munka1!$S:$S;0);OSZLOP()+1);"")
A C3-ban levo fuggveny:
=HAHIBA(INDEX(Munka1!$A:$S;HOL.VAN($A3;Munka1!$S:$S;1);OSZLOP()+1)-INDEX(Munka1!$A:$S;HOL.VAN($A3;Munka1!$S:$S;0);OSZLOP()+1);"")
A B oszlopban jol szamolja ossze az ertekeket, mig a C-ben mar alapbol akkora ertekkel kezd, ami nem lehetseges.
Igazabol eleg tanacstalan vagyok, mi lehet a problema forrasa, eleg lamanak erzem magam :-) Minden segitsegnek orulnek! Koszonettel, stanlee
-
Stanlee
őstag
válasz
Delila_1 #30256 üzenetére
Mitol lehet az, hogy egyes oszlopokban jol szamolja ossze, mig a mellette levo oszlopban neha jol neha meg total rosszul szamolja ossze a dolgokat? A keplet teljesen ugyanaz, nem valtozik meg...
negativ ertekek nem is lehetnenek. Az B oszlop jo, mig a C es D ertekei nem valosak. Esetleg valami javaslat, hol ronthattam el?
-
-
Stanlee
őstag
Kedves Fórumtársak!
Számomra megoldhatatlan probléma elé kerültem, ennek megoldásában kérném a segítségeteket.
A kutatásaimhoz a mérési eredményeket egy Siemens Logo datalog-jából kapom csv file-ban. 16 eszközzel mérek, ezeken van egy számláló, amikor valamelyik számláló ugrik egyet, a logo elmenti az időpontot és a 16 eszköz éppen aktuális számláló értékét. A meteorológiai szolgálattól egy külön csv-ben kapok órás bontásban adatokat amiket össze kellene kötnöm a logo mérési adataival. A következő képen vannak a logo adatai:
A feladat az lenne, hogy az excel válogassa le órás bontásban, hogy mennyivel nőtt az adott mérőeszközömön a számláló értéke.
Pl.: MGC3 esetében 10:00-11:00-ig 2-vel nőtt a számlálóm. Ezt az értéket kellene egy külön fülön szépen feltüntetni, ahol is minden naphoz tartozik 24 cella és ezekben a cellákban az adott órás növekedések lennének feltüntetve. Maximum 45 napra kellene leválogatni az értékeket.
Így leírva nagyon egyszerűnek tűnik, de sajnos nem tudom, hogyan kezdjek neki a feladatnak. A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Mini-ITX
- Gyúrósok ide!
- Külföldi SIM-ek itthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 1 / 2
- Philips LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest