- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grodd
tag
válasz
Stanlee #30250 üzenetére
Szia, bár látom, már születtek már megoldások, de az ilyeneket a legelegánsabb szerintem Beolvásás és átalakítás (Get&Transform)-mal csinálni, így egy lépésben leautomatizálhatod az egész folyamatot.
- Olvasd be a csv-t,
- fűzd össze a dátumot és az időt, (ha a nyelvi beállításaid nem egyeznek a forrásfájl-lal, erőszakold meg (Using locale vagy "Nyelvterület használata" / angol ),
- hívd be az órákat a minimum dátumtól addig amíg akarod (45 napot mondtál, tehát 45*24 = 1080), ezt egyesítsd az csv-vel, és töltsd ki az adatokat fill down-nal vagy fill-uppal (attól függően, hogy szeretnéd, ezt nem írtad le a feladatleírásban: vagyis ha pl 10 óra 55 perckor 1020 az érték, 11 óra 05 perckor 1021, akkor mi legyen 11 órakor az érték? Ha a korábbi, akkor fill up, ha a későbbi, akkor fill down)
- unpivotold, mert úgy egyszerűbb vele bánni, magyarban ezt "Oszlopok elemi értékekre bontása"-ra fordítótták, és copyzd le a lekérdezést, amiben told el az idő egy órával (#duration), és ezd merge-eld (egyesítsd) az eredetivel. Csinálj egy különbséget a két értékből, és utána vissza is pivotolhatod (magyarban ezt "Forgatott oszlop"-nak nevezték el
)
És kész is (beállíthatsz rá rendszeres frissítést, vagy amit akarsz)
Feltöltöttem ide (csak a forrás csv-t kell lecserélned, és ráfrissíteni a lekérdezésre) :
Ide meg egy általam kreált csv-t (beolvastam a képedet OCR-ral, de egyszerűbb lett volna, ha inkább feltöltöd a template-et valahova
)
Csak meg kell adnod a logo.csv-d elérési útján a "logo" lekérdezésben a Forrás melleti kis fogaskerékre kattintva
Említetted, hogy még van más forrásból származó csv is, de ennek nem adtad meg a formátumát, de természetesen azt is bemerge-elheted ebbe, és végezhetsz vele akármilyen transzformációt.
(Ja, Excel 2016 kell hozzá vagy Office 365, ha korábbi exceled van, akkor szokás szerint PowerQuery bővítményt kell feltenni, de az ma már úgyis kötelező add-in a régebbi excelekhez
)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Stanlee #30273 üzenetére
Szia!
Én úgy látom, az első oszlopon nincs mit elrontania, mert minden szám egyforma, így minden különbség is 0
Táblát feltölteni bármelyik oldalra lehet, amelyik nyilvános és hozzáférést enged - pl. google-drive, csak itt a hozzáféréssel bűvészkedned kell - én a data.hu oldalt szoktam használni.
Kicsit jobban megnézem még, de szerintem más valami képletre lenne szükség, most inkább nem rögtönöznék.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Stanlee #30266 üzenetére
Szia!
Nagyon gyanús nekem a HOL.VAN 3. paramétere.
A képlet első részében az 1 paraméter érték van, kivonandóban pedig a 0 paraméter érték. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az első pontosan egyezőt fogja megkeresni, míg az 1 paraméter az első olyat, ami kisebb vagy egyenlő az adott értéknél. Mivel pedig több egyforma értéked van, ebből szép bonyodalmak jöhetnek össze szerintem.
Ha jól sejtem, akkor az előző mérés eredményétől való eltérést szeretnéd megkapni, ha rosszul gondolom, akkor segíts ki lsz. Lehet, nem is ez a jó út....
Szerintem ezt a táblát feltehetnéd "közösbe", a megoldandó feladat pontosításával, biztosan többre mennénk és nem kellene saját táblát csinálni hozzáÜdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
Stanlee #30250 üzenetére
Az adatok a Munka1-, a leválogatás a Munka2 lapon van.
A Munka1 I oszlopában az ÓRA függvény adja a B oszlop óraszámát.
A Munka2 A oszlopában az órák szerepelnek 0-tól 24-ig.A Munka2 lap B2 képlete
=HAHIBA(INDEX(Munka1!$A:$I;HOL.VAN($A2;Munka1!$I:$I;1);OSZLOP()+1)-INDEX(Munka1!$A:$I;HOL.VAN($A2;Munka1!$I:$I;0);OSZLOP()+1);"")
ezt másold jobbra és le.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged