Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BEndre34

    tag

    Sziasztok!

    Kb 3 napja bújom a netet, de csak részmegoldásokat találtam, de azokat összefűzni nem tudom és nem is teljes a megoldás halmaz. :(

    A feladat az lenne, hogy egy Excel (ebben indul a makró) 6 munkalapját átnevezze és a munkalapokra a dátum szerint oda tartozó Excel első munkafüzetlapját bemásolja. Mind a 7 Excel 1 adott könyvtárban van (6 jelenléti és 1 összesítő, amibe a makró fut(na)).

    Ez lenne a könyvár (csak próba, mert a valóságban nem ebben a könyvtárban lesznek, hanem a hetente létrehozott (2021/1 hét, 2021/2 hét.... könyvárakba és azokba kerülne 1-1 összesítő (itt Munkafüzet1) Excel)

    A cél pedig az lenne, hogy a Munkafüzet1 munkalapjait a többi, ugyanabban a könyvtárban található file nevének dátumára átnevezze és a hozzájuk tartozó Excel első munkalapját bemásolja (sima ctrl+c és ctrl+v, mert nem kell formázás megőrzése vagy más tulajdonság)

    Utána van még vele pár képlet feladat, de azok már megvannak. Illetve a végén a képletek helyett majd csak érték kell, de azt már megoldottam makróval, hogy ne egyesével kelljen a munkafüzetlapokkal szenvedni.

    Megköszönném, ha valaki tudna ebben segíteni. :R :R :R

    A mintában lévő "Próba" mappa file neveit ki tudom olvasni és beírni a Munkafüzet1-re, de a munkalapok átnevezése és főleg a másolás már nem megy, pedig azt hittem a file nevek birtokában már menni fog. :W

Új hozzászólás Aktív témák