Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ripitxx
csendes tag
válasz
poffsoft
üzenetére
Hali!! A kérdéseidre a következőket tudom mondani
Az első kérdésedre a válaszom az hogy nem mivel kiderült hogy az Oo-nak a program nyelve hasonlít M.office de a VBA nem használja ennek magam is utána jártam (de ha úgy kérdezed hogy voltam e akkora hü..... akkor a válasz az igen
)
A második kérdésedre a válaszom úgy szint nem ugyanis az Oo-nak a saját alap makróját próbáltam átírni hátha beveszi de nem jött össze
-
Ripitxx
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Hát sajnos nem igazán tudom megtenni ugyanis itt csak a lapon folytatandó műveletekhez engedi hozzá rendelni
. Lehet hogy én vagyok a balek de fúlósan nem tudom össze hozni de ha még nem említettem volna ezt a műveltetett open office-val csinálom
. Kicsit más a felépítése mint az excel-nek ami kicsit nehezíti a megoldást részemről de ha ezek után is van ötleted ,hogy kivel vagy mivel van gond vagy netalán megoldásod van azt is örömmel várom! -
Ripitxx
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm a segítséget de mivel a makrózáshoz igen csak gyökér vagyok
(ezt nem tagadom
) volna még egy kérdésem az általad adót parancsot az én dokumentumomhoz rendeltem alakítottam de valami okból kifolyólag hibát irki

If Target.Address = "$C$7" Then Range("C8:C12")= ""
Amit már egy jó ideje próbálok rájönni mi a kínja
de magamat ismerve valami primitív dolgot felejtettem el segítségedet előre is köszönöm!!!!!!!!!!u.i.:Ha gondolod és neked egyszerűbb egy sablon dokumentumot át tudok küldeni az eddigi munkásságomról.
-
Ripitxx
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Nos ez elég hülyén fog ki jönni de valójában ez egy készülékek adatait csoportosító adat táblázat amit korlátozót számítástechnikai félszeres híján calcal kel megoldani. De pontosabban ez úgy tudom leírni hogy vannak készülék amelyek paraméterei, adatai és tulajdonságai éltérőek, viszont a hozzátartozó rész egységek ugyan azok vagy hasonlok is lehetnek, és hogy ezeket az adatokat egy szerűbb legyen kezelni létre hoztunk egy adat tábla gyűjteményt lista elrendezésben amelyben az adót készüléket kiválasztva a hozzátartozó egységre szűkíti a választékot amivel továbblehet szűkíteni az azt követő kivitelezéseket. Nos mivel ezt elég sűrűn és elégé változómódon használjuk ezért a hibák kiküszöbölés konkrétan ha egy másik készüléket választunk ne maradjanak ott az előző tartozékok adatai hanem legyen üres tisztában vagyok hogy ezt egy sima HA() függvénnyel elehet intézni, csak sajnos az emberi tényezőt figyelembe véve nem biztos hogy ö is tisztában hogy hogyan működik ezért keresek olyan megoldást amelyek készülék váltásnál azonnal üresre váltja a hozzárendelt cellák adatait hogy még véletlenül sem maradjon benne marhaság!!!
És ez a rövidebb változat!!
-
Ripitxx
csendes tag
Hali ujra fogalmaztam a kérdés mivel az előző igencsak érdekesre sikeredet hát ha így tudtok segíteni (vagy megérteni)

Létre hoztam egy táblázatot amiben a cellákban (A1;A3;A5....) listák szerepelnek amelyekhez más oszlopok celláira mutatnak (C2;D3;E4;...)amikhez munka lapokat rendeltem(Munkalap 1,2,3,4,...) ha az első cellában egy adót tartalomra kattintok akkor a következőnél már csak az adót hozzárendelt adataihoz férek hozzá és így tovább. Arra lenék kíváncsi hogyan tudnám beállítani azt hogy az első cellában lévő listán mást választók akkor a többi cellában lévő értékek adatok, listák űresőseké váltsanak AZONNAL (a HA függvény bizonyos okokból nem a legjobb megoldás).

ennél pontosabban és részletesebben csak kérés re írom le mert igencsak hosszadalmas!!

-
Ripitxx
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!!!!
Egy kis segítséget szeretnék kérni exel-el kapcsolatosan.

Adót egy cella amihez több oszlop adati hozzá vannak rendelve lista szerűen
ha választok a listáról akkor a következő cellánál már csak az adót oszlop adatai vannak hozzárendelve és így tovább a probléma a következő ezt úgy kéne kivitelezni hogy ha az első cellánál változtatom a kijelölést akkor automatikusan szegye ki az azt követő cellából a régi adatot hogy az üres legyen.
Bocs pontosítok a lista rendszer kész csak az első cella módosításkor a következő cellában az előző hozzárendelésből maradnak bent az adatok.

Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen autót vegyek?
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
)

. Lehet hogy én vagyok a balek de fúlósan nem tudom össze hozni de ha még nem említettem volna ezt a műveltetett open office-val csinálom
. Kicsit más a felépítése mint az excel-nek ami kicsit nehezíti a megoldást részemről de ha ezek után is van ötleted ,hogy kivel vagy mivel van gond vagy netalán megoldásod van azt is örömmel várom!
(ezt nem tagadom
) volna még egy kérdésem az általad adót parancsot az én dokumentumomhoz rendeltem alakítottam de valami okból kifolyólag hibát irki

Fferi50