- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fricc_
tag
Sziasztok!
ismét segítséget kérek.A kolléganőm egy központtól kapott táblával dolgoznak
A tábla xls, mi excel 2013-at használunk, de átkonvertálom 2013-asra akkor is fennáll a hiba.
Most a határidő vége előtt derült ki, hogy a képletek nem jól számolnak a táblában.
Nem bonyolult mert összeadás illetve szum van benne.Átnéztem, de nem találom a hibát.
Jópár egyesített cella van benne , és néhányat nem számol.
A képletek jók, az értékek számok, a végeredmény is szám. Ha újra megadom a képleteket továbbra sem számol helyesen.A hibás részt úgy találtam meg, hogy egyesével kitöröltem az értékeket, és ahol nem változott a végeredmény azt az egyesített cellát nem számolta.
Ez után ha kézzel beírom az értéket, már jól számol.Nem egy nagy táblázat, meg lehet csinálni egyesével, de jó lenni tudni, hogy mi a baj.
Biztos valami triviális dolog lehet, de nem találom :-) -
fricc_
tag
Sziasztok.
Meg tudja valaki mondani, hogy az Excel 2003-ban lehet valahogyan négyszintű rendezést csinálni makró nélkül?
Az összefűzés egy cellába jó lenne, csak a második oszlopban negatív számok vannak... -
fricc_
tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a kimutatásomban vannak oszloponként azonos elemek, amiket azonosság esetén is sorba kellene rendeznem, egy vagy több másik oszlopban szereplő érték alapján.
Meg lehet oldani, hogy egy kimutatásban szereplő adatok több szempont szerint is rendezve jelenjenek meg?
Magyarán, elsődleges rendezés mondjuk B oszlop értéke csökkenő sorrendben, majd ha van több azonos elem akkor az adott tétel E oszlopbeli értéke döntsön, mondjuk csökkenő értékben, azonosság esetén az F oszlop értéke számítson, stb.Próbáltam, de ezt nem tudtam összehozni.
Ha sima adatok rendezése akkor egy több szintű rendezés nem jelentene problémát, de ez nem az :-) -
fricc_
tag
válasz
Fferi50 #36567 üzenetére
Köszönöm, az első megoldást értem és működik is.
A fix n=2 csak a debug miatt volt bent :-)
Viszont mivel nyitott vagyok minden újra, főleg amit nem ismerek, kipróbáltam a másik két megoldást is, de a programba beillesztve nem tudtam működésre bírni.
Talán az alábbi két megoldást ki kéne még egészíteni valamivel?
A te 2. javaslatod:
Dim cl As Range
For Each cl in Rows(5).Cells :if cl.EntireColumn.Hidden Then
n=cl.Column :Exit Forill. Pakliman megoldása:
For Each cl in Rows(5).Columns: If cl.Hidden Then
-
fricc_
tag
válasz
Fferi50 #36542 üzenetére
Köszönöm, viszont kellene még egy kis segítség.
Amit írtál működik, viszont én úgy képzeltem el, hogy a példánál maradva végig kell vizsgálni a teljes 5-ös sort nincs-e elrejtve egy oszlop..
Ha elrejtem a D-s oszlopot akkor ez a makro i=10 n=2 vel fut le.
Azt gondoltam i=4-nél teljesül a feltétel, és n felveszi i értékét de mégsem.
Mit írtam rosszul?Dim i, n As Integer
i = 1
n = 0
For i = 1 To 10
If Range("i5").EntireColumn.Hidden Then
n = i
Exit For
End If
NextIf Range("D5").EntireColumn.Hidden Then
n = 2
End If
End Sub -
fricc_
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Egy ciklussal több munkalapot tartalmazó táblázat azonos sorában végzek cella műveleteket.
Az adott munkalapon lévő adatok különböző hosszúságú adatokkal vannak feltöltve, az adatsor végét az jelzi, hogy az utána következő pár oszlop el van rejtve ,majd jönnek egyéb adatok, de azok már nekem nem kellenek.A probléma amibe beletört a bicskám, hogy a ciklus addig fusson amíg a vizsgált cella nem rejtett.
Hogyan lehet ezt lekérdezni, illetve megvalósítani? (office 2003) -
fricc_
tag
Sziasztok!
Excel 2016-ot használok.
Meg tudnátok mondani, hogy lehet megcsinálni a következőt?Adott egy oszlop adatokkal mondjuk A4-től A24-ig.
Van egy képletem ami a táblázat felső sorában számol B3-tól Y3-ig, úgy hogy a B3-ba az A4-el végez műveletet a B3-ben az A5-el stb.
Hogyan tudnám ezt "jobbra" másolni hogy a képlet helyes maradjon?Biztos van erre egy szakkifejezés amit ha ismernék valószínűleg meg is lenne a megoldás :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged