- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adam_Ke
friss újonc
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A nyelv magyar volt és a magyarra általam átírt képlet működött. A hiba az volt, amit Delila_1 is gondolt, szöveg formátumú volt a cella... Mint mondtam, nem vagyok nagyon gyakorlott az excelben.
A chatgpt által generált képlet majdnem jó volt, de a hónapoknál pontosítani kellett kissé, nem "YM", hanem az "M" értékből kell kivonni az éveket és így végre a helyes számot adta ki.
Nagy kár, hogy már két órája elküldtem a feladatot manuálisan végigszámolva, de legalább tanultam valamit -
Adam_Ke
friss újonc
Magyar excelem van (Microsoft® Excel® a Microsoft 365-höz MSO (2302 buildverzió16.0.16130.20186) 32 bites) és ezen szerettem volna használni a képletet.
A chatgpt által generált angol nem működött, ezért saját magam átírtam magyarra, ami szintén nem működött. Amint látom az átírásnál nem vétettem hibát, mert nálad meg működött. -
Adam_Ke
friss újonc
Sziasztok!
A ChatGpt segítségét kértem egy excel függvényhez. Elég jól megoldotta a problémát ránézésre, de mégsem működik. Mivel eléggé kezdő vagyok excelben, szerintem valami triviális lehet a probléma. Tudnátok segíteni megtalálni?
A feladat a következő volt:
írj kérlek egy excel függvényt, ami kiszámolja az R6 cellában megadott dátum és a mai dátum közötti különbségeket és években és hónapokban adja visszaA válasz pedig:
=DATEDIF(R6,TODAY(),"y") & " év, " & DATEDIF(R6,TODAY(),"ym")-(DATEDIF(R6,TODAY(),"y")*12) & " hónap"
Mivel magyar excel, először próbáltam átírni magyarra, bár lehet, hogy teljesen feleslegesen.
=DÁTUMTÓLIG(R6;MA();"Y") & " év, " & DÁTUMTÓLIG(R6;MA();"YM")-(DÁTUMTÓLIG(R6;MA();"Y")*12) & " hónap"Hát ez sem működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged