- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
sutyimatyi #27609 üzenetére
Egy oszlopba felveszed az év ünnepnapjainak a dátumát, a tartományt elnevezed. Legyen a neve pl. Ünnepek.
A feltételes formázás képlete
=DARABTELI(Ünnepek; Dátumot_tartalmazó_cella)>0A hétvégéket is bele véve a képlet
=VAGY(HÉT.NAPJA(Dátumot_tartalmazó_cella;2)>5;DARABTELI(Ünnepek;Dátumot_tartalmazó_cella)>0) -
slashing
senior tag
válasz
sutyimatyi #23327 üzenetére
Nincs mit...
-
slashing
senior tag
válasz
sutyimatyi #23324 üzenetére
=ABS(SZUMHA(A3:A50;"<0"))
-
slashing
senior tag
válasz
sutyimatyi #23322 üzenetére
nem próbáltam ki de elvileg működnie kell:
=SZUMHA(A3:A50;"<0";A3:A50)
sőt ha jól tudom az utolsó(második) A3:A50 csak opcionális szóval elhagyható...
-
Delila_1
veterán
válasz
sutyimatyi #21554 üzenetére
Nem látom át, miket számolsz. Van kezdési idő, de nincs végzés.
Mondd meg a főnöknek, hogy neki is könnyebb lefelé görgetni, mint oldalra. Mindig azt tesszük a sorokba, amiből több van. Itt a napokból max. 31 van, ráadásul naponként 3 adatot kell látni. Fordított elrendezésnél minden adat látszik az oszlopokban.
-
Delila_1
veterán
válasz
sutyimatyi #21545 üzenetére
A helyedben elfordítanám 90°-kal a táblázatot.
-
Delila_1
veterán
válasz
sutyimatyi #21525 üzenetére
Nincs jogosultságom a kép megtekintéséhez, de a lenti kép talán segít.
A B16, C16, és C18 cellák formátuma [ó]:pp.
-
alfa20
senior tag
válasz
sutyimatyi #21491 üzenetére
azt másnak készítettem, de most egyet az alapján összedobtam itt eléred:
[link]
pár napig fent hagyom, hátha mást is érdekel.
remélem segít vagy legalább is ötletnek jó lesz. -
Sasos
senior tag
válasz
sutyimatyi #21475 üzenetére
Vagy... egy oszlopban (vagy sorban, nem tudom milyen elrendezésű a tábla) rögzíted az adott dolgozóra vonatkozó munkaidőt, egy másikban pedig a ledogozott időt. Ha az utóbbi nagyobb mint az előbbi, akkor pirosozzon feltételes formázással.
Mondjuk így teljesen vakon valóban nehéz tanácsot adni... -
alfa20
senior tag
válasz
Szia,
Csak a ledolgozott órák szerepelnek a táblában vagy van munka kezdés/vége?
nemrég készítettem egy hasonlót abban az alábbi oszlopok voltak:| név | dátum | helyszín | munka kezdés | munka vége | ebéd idő | ledolgozott órák | óra bér | napi bér |
csak az érkezést és a távozást kellett (lehetett) beírni, a többit képlet számolta, szerintem így neked is kivitelezhető, bár attól függ hogy néz ki a táblád.
nem tudsz készíteni egyet az eredeti alapján, arról meg egy képet megosztani, csak hogy lássuk mivel kellene dolgozni? -
slashing
senior tag
válasz
hát ha semmi alapján nincs megkülönböztetve hogy ki jár 8-ban meg ki jár 12-ben akkor elég nehéz lesz a dolgod. Ha csak így ömlesztve van mindenki és vegyesen szerepelnek. Maximum annyit tehetsz hogy mindenkire külön írsz egy feltételes formázást de az elég macerás.
Nem tudom hogy néz ki a táblázat de miért nincs egy külön oszlop vagy sor a túlórának és akkor ott tökmindegy hogy 8 vagy 12 vagy 4 óra szerepel azt beszínezi mert az lesz a túlórás óraszám.
-
pdw_ph
tag
válasz
sutyimatyi #21471 üzenetére
Es mi lenne ha csak a tulorat tartanatok nyilvan? Ergo feltetelezed h a 8 orat mindenki dolgozik, mert ugye kell es csak a tulorak szamat irnad be. Amugy mint irtak felteles formazasnal megelehet adni fuggvennyel: IF(tulora>8) akkor pirosozzon.
-
Sasos
senior tag
válasz
sutyimatyi #21471 üzenetére
Mondtam én, hogy nem biztos, hogy értem...
Akkor feltételes formázással színezd. Ha nagyobb mint 8, akkor piros. már ha napi bontásban vannak az adatok, és 8 órás a műszak. -
pdw_ph
tag
válasz
sutyimatyi #21463 üzenetére
A1=8, A2=A1, Conditional Formattingnal meg beallitod egy keplettel hogy A2<>"" akkor pirosozzon.
-
Sasos
senior tag
válasz
sutyimatyi #21463 üzenetére
Az elsőt nem biztos, hogy értem... A2-be begépeled, hogy =A1 , majd beállítod a betűszínt pirosra.
A második: Azokon a cellákon amelyikbe hagyni akarod a módosítást/adatbevitelt leveszed a zárolást (jobbklikk-->cellaformázás-->védelem-->zárolt-->pipa ki), majd lezárod a munkalapot (Véleményezés fül -->Lapvédelem). Ha kiveszed a pipát a "zárolt cellák kijelölése" elől, akkor nem hogy írni, de kijelölni sem lehet őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Mobil flották
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest