- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
- iPhone topik
- AI-ra cserélte a concierge szolgáltatást a Vertu
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hamarosan robottelefon figyelheti minden mozdulatod
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tknof1871 #8572 üzenetére
Hali!
Nézd, én nem tudom, hogy került ide az Euler állandó vagy hogy ezt honnan szedted. Korábban azt írtad:
"Valami megragadott a haditechnika azon területében, ahol egy testet felgyorsítanak és valamit el akarnak találni vele. Ez pusztán kíváncsiság."
Ez semmi más, mint alapvetően a fizika hajítások témaköre. Semmi nem indokolja, hogy 10^46 értékekkel számolj avagy regressziós analízis jöjjön szóba...A sima pl ballisztikus görbe, az egy elméleti görbe, gyakorlatban nem létezik, pontosabban csak egy esetben, amikor nincs közegellenállás. A legegyszerűbb hajításokra vonatkozó képletek csak és kizárólag a fenti esetre érvényesek. A valós röppálya kiszámítása ennél sokkal kifinomultabb eljárás, mivel nem túl gyakori, hogy valaki légüres térben lövöldöz...
Fire.
-
m.zmrzlina
senior tag
-
perfag
aktív tag
válasz
tknof1871 #8569 üzenetére
Szerintem rossz úton jársz. Erre nem Excelt kellene használnod.
Sok évvel ezelőtt gépészeti táblázatokat igyekeztünk függvényesíteni. Vagy a két tehénen, vagy a downloads.com-on találtunk az EasyFit-hez hasonló célprogramot, sajnos már nem emlékszem a nevére, de jobb eredményeket kaptunk. -
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #8554 üzenetére
Próbálgatással csináltam egy másik képletet, az excel által meghatározott egyenletből készült =740-7,42E+48^-0,001*A3 helyett ezt: =740-7,42E+135^-0,001*A3. Szerintem amit próbálgatással finomítottam, az pontosabb. Amikor a trendvonalat felveszem a diagramon, akkor a determinációs együttható is megjeleníthető az egyenlet mellett. Hogyan tudom meg, hogy az eredeti adatsor és az én képletemből származó becsült adatsor között milyen a determinációs együttható?
-
válasz
tknof1871 #8552 üzenetére
Hali!
Ez az eltérés a lebegőpontos számábrázolás, pontosabban a bináris számábrázolás pontatlanságából adódik. Szép témakör ez, itt egy kis olvasnivaló, hogyan segíthetsz a dolgon: [link]
Mondjuk ez csak egy kérdés részemről, de nem igazán világos, hogy primitív koordináta-párosok estén mi szükség van ekkora karakterisztikára?
Fire.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest