- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei P50 Pro - emlékkép
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish #20568 üzenetére
Hello,
Létrehoztam egy "userformot", bemásoltam az általad leírtakat, de nem tudom működésre bírni.
A macro-ba kell valami hivatkozás, hogy menjen?A userformot be kell tölteni, majd meg kell jeleníteni. Ezt mind egy modulban, a userformon kívül kell megtenned.
A betöltés elhagyható, csak akkor érdemes külön foglalkozni vele, ha a form elindítása időigényes és nem akarod hogy a felhasználó erre várjon.Tipikusan egy form elindítása így megy:
Sub SajatForm()
UserForm.Show
End SunEkkor a UserForm Initialize eseményében megadott eljárások futnak le és megjelenik a form.
A form bezárása annyiban tér el, hogy a UserForm egyik eleméhez (többnyire egy Bezárás gombhoz) írod, nem pedig egy külön modulba. A bezárás Unload paranccsal megy, el is lehet rejteni a Hide-al, ekkor memórában marad, de nem látható.
Ide felraktam egy egyszerű mintát.
...TextBox1.Text = Format$(Date, "yyyy.mm.dd")
miért csak a mai dátummal tölti ki a cellát amit ráadásul át sem tudok írni.A Date VBA függvény, amit használsz mindig az aktuális dátumot adja meg.
A szövegdonboz vezérlőnek valószínű a locked tulajdonsága True-ra van állítva. Esetleg az Enabled pedig Falsera, ekkor szürke a tartalma.Az egyik nagy hiányosság, hogy alapból nincs olyan vezérlő az Excelben, amely a dátumválasztást segíti. Korábbi változatokban volt egy DatePicker, de az megszűnt, helyette mindenki vmit összerakott és azt használja. Én ezt használom.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Peugeot, Citroën topik
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest