- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3tr0
őstag
válasz
Delila_1 #3424 üzenetére
de máshogy nem lehet ezt megoldani? nehogy már én osztogassak már...én csak azt akarom,hogy a számok után sima százalék jel legyen,de ez a szar csak akkor írja mögé ha megszorozhatja 100 -al.ha máshogy nem megoldható akkor ez nem egy táblázat kezelő hanem egy RÖHEJ.
kép a pirossal jelölt részeket szeretném százalék formában látni,de ha az X tengely formázásánál beállítom,hogy százalék akkor nem 60%-ot ír hanem 6000% ot -
gsc73
aktív tag
válasz
Delila_1 #3422 üzenetére
Kedves Delila_1!
Először is köszönöm a gyors segítséget, mert Nélküled nem ment volna!!!
(soha nem találtam volna ki a „Rows(Cells(1, 12) & ":" & Cells(1, 13)).Select” szintaktikát)Elkészült a mű, és működik is, teszteltem, bár szerintem nem szép, és ha időd, kedved engedi érdekelne a véleményed.
Íme:
'AAA sorbarendez
Range("L1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(MATCH(""AAA*"",R[1]C[0]:R[2000]C[0],1)+1),"""",MATCH(""AAA*"",R[1]C[0]:R[2000]C[0],1)+1)"
Range("M1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(MATCH(""AAA*"",R[1]C[-1]:R[2000]C[-1],1)+1),"""",MATCH(""AAA*"",R[1]C[-1]:R[2000]C[-1],0)+1)"
Rows(Cells(1, 12) & ":" & Cells(1, 13)).Select
Selection.Sort Key1:=Range("L" & Cells(1, 12)), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess _
, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Range("L1").Select
Selection.ClearContents
Range("M1").Select
Selection.ClearContentsTudom, hogy nem így kéne, de csak így tudom.....Úgy operálok általában, hogy makró rögzítések útján kapott részleteket illesztek össze, de ugye a rögzítés sem 100%-os. Pl. ez a sor: "Selection.Sort Key1:=Range("L" & Cells(1, 12)), Order1", így nézett ki a rögzítés után:
"Selection.Sort Key1:=Range("L125”), Order1"...ami ugye csak a 125-ös sortól rendez, de más más esetben nem jó, mert változó helyen vannak az „AAA”-k. (ezt már a Te példád alapján találtam ki)......de valahogy a HELP-ben sem tudom megtalálni a megfelelő információkat.
Ezért csinálom azt, hogy az adott függvényt (ISERROR, MATCH) egyszerűen hozzáadom egy cellához, és hivatkozok az értékre, mert nem vagyok rá képes, hogy kitaláljam, hogy a Visual Basic éppen vesszőt, vagy kettőspontot vár...Üdv, és köszi még egyszer:
g.
-
gsc73
aktív tag
válasz
Delila_1 #3419 üzenetére
ööööööööö. nem pont erre gondoltam, mert Visual Basicben kellene.......node haladok azért, csak megint elakadtam..(ha elkészül megmutatom, mert azt gondolom, hogy rettentően bonyolultan oldom meg, és érdekelne az elegáns is)
Mostani „küzdelmem”:
Adott: Rows("10:15").Select
Szeretném azt elérni, hogy a 10-es helyén az L1 cellában található érték kerüljön, a 15-ös helyére pedig az M1 celláé. (mindegyikben egy-egy függvény van)
Köszi!
g.
-
lacko81
tag
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Delila_1 #3353 üzenetére
Köszönöm!
Lenne még egy kérdésem:
Van egy mai dátum cella és egy oszlop kódokkal, melyek valakinek a születési dátumát jelentik, pl. 1-19810619. Ez alapján ki kellene számolni, hogy mennyi idős az illető. Ehhez persze elég az évszám, melyet a mai dátum cellából BAL függvénnyel nyerek, a másikból KÖZÉP függvénnyel és kivonom az elsőből a másodikat. De a BAL függvény a dátum formátumú cellából szám formátumú értéket hoz, 2008 helyett 3952-őt. Hogy tudom megcsinálni, hogy 2008 legyen az érték.?
Remélem érthető volt! -
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
Delila_1 #3340 üzenetére
Nem ez a gond,ezt tudom!!Da ha beállítom,h ","-t "."-ra cserélje a "2214,3"-ből NEM "2214.12" lesz hanem "114747,0"!!!(azt sem értem,hogy ez mi alapján jön ki neki) vagy "2243,8"-ból a "2243.8" helyett "aug.43".Ha az utóbbi esetben átállítom a cellaformázásnál,h ne dátum hanem betű formátum legyen akkor abból is egy teljesen más szám lesz mint az első esetben.A cellák csak számokat tartalmaz,semmi képlet vagy ilyesmi.
-
kp78
addikt
válasz
Delila_1 #3319 üzenetére
Ez lehet csak pár bizonyos cellára érvényesíteni?
Mert az egész táblázatra nem jó, mert az induló órám, amihez adja a napi teljesített órákat és perceket, az 1000, de lehet 2-3 ezer is.
Egy gép össz üzemideje az induló óraszámom, és ehhez adjuk hozzá a naponta vele teljesített munkákat. -
ohanxi
csendes tag
válasz
Delila_1 #3239 üzenetére
Szia Delila, gondoltam erre, csak az a probléma, hogy a munkahelyemen vagyok és még egy sz*ros adminisztrátori jogosultságom sincs. Mással meg tudnám csináltatni másik gépen, de ha e-mailben átküldi, akkor módosul az utolsó mentés dátuma. Egyébként ha átállítom a rendszeridőt, az nincs hatással más fájlokra? Csak azok lesznek más dátumúak, amiket akkor mentek el?
Köszi a választ -
-
kolja
tag
válasz
Delila_1 #3204 üzenetére
T Delila_1!
Megtettem ...
Megmondom az őszintét ... ezeket már mind végigjátszottam mielőtt beírtam volna ide.
Csak simán cellába beszúrva word-ös m^2-t nekem is így jelenik meg a cellában de a "szerkesztőlécen" csak sima m2, a # ###0,00" (ide beszúrva ugyanazt)" is csak m2 jelenik meg.
Nekem nem kezeli a felső indexet a 2003 mértékegységként csak mint szöveg, nem értem miért.kolja
-
Kvázi
csendes tag
válasz
Delila_1 #3171 üzenetére
Köszönöm!
Ez nagyot lendített a gondolatmenetemen. Egy kicsit csiszoltam, hozzáigazítottam a táblához és működik!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Tervezem, hogy a közeljövöben belekóstolnák a makro készítésbe. Tudnátok esetleg egy jó oldalt amiből autódidakta módon elsajátíthatóak az alapok?Kv
-
Kvázi
csendes tag
válasz
Delila_1 #3165 üzenetére
Megköszönöm a türelmed, szerintem nem tudtam elmagyarázni a problémám, vagy nem értem a választ.
Megpróbálom részletesen:
Van egy táblálázat aminek A oszlopában A4 cellától Ax celláig nevek vannak kb. 8-900 (A2-Pisti; A3-Géza; A3-Jani ... stb). A nevek mellett értékek sacc 20db.
A B C
1
2 Pisti 2 4
3 Géza 3 6
4 Jani 1 1Azt szeretném megoldani, természetesen egy sokkal nagyobb táblába, hogy ha az A1- be beírom pl. Géza, akkor a B1-be kiírja, hogy 9. Utána ha mást szeretnék lekérdezni, akkor A1-be beírom, hogy Jani, akkor kiadja B1-be, hogy 2.
A lényeg, hogy nem szűrővel szeretném megoldani, hanem ha egy nevet beírok, akkor adja ki mellé a szum értéket.
Remélem érthetően le tudtam írni. Ha nem akkor asszem feladom. -
Kvázi
csendes tag
válasz
Delila_1 #3163 üzenetére
Köszönöm!
Működik a dolog, de sajnos csak a beírás pillanatában számol egyet. Az én elképzelésem az lett volna, ha pl. Az A1 cellába beírom a nevet, akkor a B1 cellában megjelenik mellette egy szám (az adott sor értékeinek összege). Mendezt egy több száz soros táblázatból szedi össze, ahol az A oszlop a név, mellette pedig értékek.
Kv
-
-
zso73
veterán
válasz
Delila_1 #3146 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem.Most így néz ki. Ha nioncs hozzá jogod baromság előjön, csak katt bele.
-
fap333
aktív tag
válasz
Delila_1 #3065 üzenetére
Pontosan erre volt szükségem, köszi. Annyit módosítottam rajta, hogy a múltkori tanulmányaimból használtam még ezt a két sort, mivel a táblázat folymatosan bővül:
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
uoszlop = ActiveSheet.UsedRange.Columns.CountEgyébként ez Basic amibe a makrókat kell irogatni?
mod: sonar: kérdésedre itt a válsz...
-
gege71.hu
addikt
-
sonar
addikt
válasz
Delila_1 #3032 üzenetére
Ha ez a H oszlop tartalma: USB:0 v USB:-1 v USB:1 akkor most ez a script mér nem akar lefutni rendesen? Elirtam vmit?
Range("H1").Select
Selection.End(xlDown).Select
usor = Selection.Row
For sor = 1 To usor
nev = Right(Cells(sor, 4).Value, 2)
If Left(nev, 1) = ":" Then nev = Right(nev, 1)
Cells(sor, 4) = nev
Next -
gsc73
aktív tag
válasz
Delila_1 #3003 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget, amit leírtál, azzal sikerült megoldanom!
A makró rögzítése, átszerkesztése általában segít, de ebben az esetben nem segített.
Rögzítettem egy makrót, miközben megváltoztattam egy cella háttérszínét. Ezt kaptam eredményül:With Selection.Interior
.ColorIndex = 15
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
End WithEbből, sajnos nem sikerült kitalálnom a megfeleő szintaxist, bár az is igaz, hogy VB ismereteim sem széleskörűek...
Aki gyakorlott, annak biztosan következik az egyikből a másik.
g.
-
Amazonas
senior tag
válasz
Delila_1 #2988 üzenetére
Köszi.
A két lap neve:
- forráslap: "Eri_08.01) Javítás"
- céllap: "Eri_08.02) Beérkezés"Az X oszlop jelölné az állapotot. Viszont annyi változás van, hogy a "nem kész" állapotot nem szöveg, hanem üres cella jelölné. Tehát csak azon sorokat kellene átmásolni a második lapra, amelyek az X oszlopában nincsen semmi, hogy ezekkel kezdődhessen a második lap.
Tulajdonképpen szűréssel és másolással egyszerűen megoldható lenne a dolog, csak az lenne a lényeg, hogy mindez automatikusan történjen meg. -
Pá
addikt
válasz
Delila_1 #2954 üzenetére
Na ez már jól hangzik, de a personal.xls ről tudnál még egy picit bővebben mesélni?
Pl hogy hol találom és hogy teszem bele a makrot.Angol az excelem, úgy írtad meg a makrot? Gondolom a "Fekvo_lap" az csak a név és nem zavar be. A középre helyezés nem létszükség, viszont ha azt is meg lehetne csinálni, hogy mind a négy margót 0,5cm-re állítsa, az maga lenne a tökély.
-
sonar
addikt
válasz
Delila_1 #2941 üzenetére
Az a baj, hogy nem veszi időnek a cellát. Arra már rájöttem, hogy van előtte egy Space karakter. Ha ezt a spacet kitörlöm manuálisan akkor időnek veszi, de ha Trim fügvénnyel leszedem a spacet az elejéről attól még General marad, és hiába állítom át TIME-ra a cella típusát akkor sem időként kezeli
-
gsc73
aktív tag
válasz
Delila_1 #2936 üzenetére
Nem veszik el! Egyszerűen nem lehet túlórád, mert azt csak a felettesed rendelhet el, írásban, amit szigorúan kifizetnek: MT (Munka törvénykönyve), illetve a KSZ (Kollektív Szerződés) szerint. Magyarul rend, és fegyelem uralkodik. Hozzáteszem, hogy csak most, január elseje óta dolgozom itt, de tudtam, hogy hova jövök, és ez nekem tetszik. A munkát úgy szervezik ( a munkáltató), hogy férjen bele a havi munkaóraszámba, illetve magadnak tudod beosztani (pl. januárban 176 óra MT szerint)
g.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Microsoft Excel topic
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest