-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
torment #20297 üzenetére
Írd be a Munka2 lapra a 3 soros címet (ha még nem tetted meg), a makró elvégzi a többit.
Sub Valami()
Dim sor1 As Long, sor2 As Long, oszlop As Long
Dim WS1 As Worksheet, WS2 As Worksheet
Set WS1 = Sheets("Munka1")
Set WS2 = Sheets("Munka2")
WS1.Activate
sor1 = 2: sor2 = 4
Do While Cells(sor1, 1) > ""
For oszlop = 1 To 5
WS2.Cells(sor2, oszlop) = Cells(sor1, oszlop)
Next
For oszlop = 6 To 9
WS2.Cells(sor2 + 1, oszlop - 4) = Cells(sor1, oszlop)
Next
For oszlop = 10 To 13
WS2.Cells(sor2 + 2, oszlop - 8) = Cells(sor1, oszlop)
Next
sor1 = sor1 + 1: sor2 = sor2 + 3
Loop
End Sub -
Delila_1
veterán
A C oszlopba beírod, hogy hányszor szerepel 1-1 hrsz a B oszlopban. A C1 képlete =DARABTELI(B:B;B1), ezt másold le a többi sorba.
Adhatsz feltételes formázást a teljes tartományra, ami kiszínezi a sorokat, ahol a B oszlopban ismétlődő hrsz-ok vannak. Ennek a képlete =$C1>1, és rendelsz hozzá valami feltűnő formátumot.
Nem fontos feltételes formázást adni, az autoszűrővel egy kattintásra le tudod szűrni a sorokat, ahol a C oszlopban 1-nél nagyobb értéket találsz.
-
Delila_1
veterán
válasz
Térközjelző #20276 üzenetére
Akkor talán nem kell ennyi tartomány minden egyes járatnak. A járat típusok azt jelölik, hogy a járat milyen megállókon áll meg, lehet elég lenne csak azokat elnevezni, és abban tárolni a rá jellemző útvonalat.
Azokat neveztem el, vagy nem értem, mit írsz.
-
Delila_1
veterán
Bocsi, de a megoldásod nem tudja azt, hogy az egyes járatok adatérvényesítésében csakis az adott járat megállóit ajánlja fel. Pl. a 273-as járatnál csupán 2 állomásnak kellene megjelennie, de itt is, mint a többinél, bejön a 9.
Az enyémen is lehet finomítani, ha lesz időm, megteszem.
-
Delila_1
veterán
válasz
Térközjelző #20252 üzenetére
Az U5:AX81 tartomány helyett az U1:V32-be bevittem a távolságokat, az S oszlop innen veszi az adatokat.
A sárga hátterű cellák képleteit és érvényesítéseit lemásolhatod a többi sorba, és a többi lapra.
-
Delila_1
veterán
válasz
menetrend.xls
2014-Utazas_1.xlsAz Utazás füzet elejére beszúrtam egy lapot, ahova a másik füzet 21-es lapjáról bevittem az útvonalakat, és az egyes tartományokat elneveztem. A név a tartományok alatt van, kék karakterekkel. Az alsó kötjel szükséges, mert számokat tartalmazó elnevezéseket csak így fogad el az Excel. Ezeket az elnevezett tartományokat használom a Január lap J és K oszlopában. Lesz munkád a többi útvonal felvitelével, de én is jól elbabráltam a képletekkel.
Mindenhol figyeltetni kellett, hogy páros, vagy páratlan-, Ejárat, vagy nem, továbbá indirekt függvénnyel kellett megadni, hogy a menetrend.xls füzet melyik lapjáról vegye az adatokat.A Január lapon sárga hátteret adtam a celláknak, ahova a képleteket, illetve érvényesítéseket bevittem. Az U5:AX81 tartomány képletein is egyszerűsítettem, csak azt nem "festettem be". Oda megadtam egy feltételes formázást, ami a HAMIS eredményű celláknál a karaktert fehérre váltja.
A G, H, Q és R oszlopokat elrejtheted.
A menetrend.xls-en nem változtattam, de ha már feltettem a data.hu-ra, nem törlöm.
Szerk.: Kíváncsi vagyok, ilyesmire gondoltál-e?
-
Delila_1
veterán
válasz
Második nekifutásra sikerült letöltenem, megnézem, tudok-e kezdeni vele valamit.
-
Delila_1
veterán
válasz
Bocsi, azóta csak most vagyok net közelében.
Kérlek, küldd el a címemre, mert nem tudom letölteni.
Az már más kérdés, hogy tudok-e majd segíteni. -
Delila_1
veterán
válasz
Térközjelző #20240 üzenetére
Ez olyan összetett, hogy legjobb lenne elérhető helyre kitenned a füzetet.
-
Delila_1
veterán
válasz
vigyori78 #20238 üzenetére
Első lépésként a gif-et szét kell szedned az alkotó rétegeire. Erre kiválóan alkalmas a PhotoShop. Az egyes rétegeket 1.gif, 2.gif, ... n.gif néven mentsd el egy könyvtárba.
A lapodra az ActiveX vezérlők közül kiteszel egy képet, aminek hivatalból Image1 lesz a neve, amit megváltoztathaszt, és akkor a makróban is át kell írnod.
Érdemes még egy gombot is kitenni, ami leállítja a "mozgás"-t. Nálam ez a gomb Kikapcs névre hallgat.
Az én gifem 10 rétegből állt, a tied jóval többől, ennek megfelelően írd át azIf x = 10 Then x = 1 Else x = x + 1
sort. Az útvonalat is át kell írnod.
A laphoz rendeld az alábbi két makrót.
Private Sub Worksheet_Activate()
Dim MyTimer As Double, x As Integer, utvonal As String
bekapcs = True
utvonal = "C:\Documents and Settings\Felhasználó\Dokumentumok\Képek\"
DoEvents
x = 1: MyTimer = Timer
Do
On Error Resume Next
ActiveSheet.Image1.Picture = LoadPicture(ThisWorkbook.Path & utvonal & x & ".Gif")
On Error GoTo 0
Do
Loop While Timer - MyTimer < 0.07
If x = 10 Then x = 1 Else x = x + 1
MyTimer = Timer
DoEvents
Loop While bekapcs = True
End SubPrivate Sub Kikapcs_Click()
bekapcs = False
End SubAz Image1 tulajdonságainál beállíthatod, hogy ne legyen keret (BorderStyle=0-fmBorderStyleNone), ne legyen kitöltés (BackStyle=fmBackStyleTransparent), és még amit akarsz.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
tgumis #20219 üzenetére
Ahhoz, hogy cellán belül más-más formátumot adhass az egyes összetevőknek, a képlet helyett a cella értékét kell beillesztened – vagy a képlet cellájába, vagy egy másikba, és ezt az értéket formázhatod.
Az érték beillesztése: a képletet tartalmazó cellán állsz, másolod. Ezután vagy maradsz a kijelölt cellán, vagy egy másik helyre állsz, oda, ahol az értéket létre akarod hozni. Ezen a cellán jobb klikk, irányított beillesztés, értéket. Létrejött a fix értéket, nem képletet tartalmazó cella.
A cellán állva a szerkesztőlécen kijelölöd a példa szerinti kék szót, kékre állítod a karakter színét. Kijelölöd a következő formázni kívánt részt a szerkesztőlécen, végrehajtod a formázást, Enter.
Amit írtam, az egy makró, ami automatizálja több cella azonos formázását. Ezt abban az esetben tudja végrehajtani, ha a cellák tartalma valamilyen azonos tulajdonsággal rendelkezik, például mindegyik tartalmaz egy alsó kötjelet, és az ettől balra, ill. jobbra eső résznek kell eltérő formátumot adni. A makró a képletek értékké alakításával indul.
-
Delila_1
veterán
Az első lapra beíratod a számok mellé a DARABTELI függvénnyel, hogy a második lapon hányszor fordulnak elő ugyanazok.
=darabteli(Munka2!A:A;A2) – feltételezve, hogy a lapon van címsor, és hogy mindegyik lapon az A oszlopban vannak a számok.Ahol nullánál nagyobb értéket kapsz, az megvan a másik lapon is. Teszel egy autoszűrőt, ami a nullánál nagyobb értékekre szűr a képletet tartalmazó oszlopban, és a szűrt sorokat már másolhatod is a 3. lapra.
-
Delila_1
veterán
Sokaknak van ilyen gondja, de az Excel fejlesztői úgy gondolják, hogy a felhasználók nem tudnak önállóan egy dátumformát megadni, ezért automatizálták.
Az nem jutott eszükbe (sok éven át), hogy dátumon kívül egyéb, számjegyeket és pontokat tartalmazó adatot is akarnak egyes elvetemült emberek bevinni. -
Delila_1
veterán
válasz
tgumis #20207 üzenetére
Egy példa arra, hogy az összefűzött adatnál hogy lehet cellán belül formázni:
Sub FormazasCellanBelul()
Dim kezd As Integer, sor As Integer
'Képletek értékké alakítása
Columns(3).Copy
Range("C1").PasteSpecial xlPasteValues
sor = 1
'Formázás
Do While Cells(sor, "C") <> ""
'Kötjel helyének megállapítása
kezd = Application.WorksheetFunction.Search("_", Cells(sor, "C"))
'Kötjel előtti rész színének beállítása
Cells(sor, "C").Characters(Start:=1, Length:=kezd - 1).Font.ColorIndex = 3
'Kötjel utáni rész félkövérre állítása
Cells(sor, "C").Characters(Start:=kezd + 1, Length:=100).Font.Bold = True
sor = sor + 1
Loop
End SubAz összefűzött adatok nálam a C oszlopban vannak. Az adatokat alsó kötjel beiktatásával fűztem össze. Ezeket csak akkor tudom cellán belül formázni, ha a képletek helyett irányított beillesztéssel átalakítom értékekké.
Az alsó kötjel előtti karakterek színét pirosra állítottam, a kötjel utániak félkövérek lesznek. -
Delila_1
veterán
válasz
tgumis #20207 üzenetére
Automatikusan nem tudod az egyes összetevőket cellán belül formázni. A bevitel után kijelölöd a formázandó részt a cellában, vagy a szerkesztőlécen, és a cellaformázás menüben adod meg a formátumot.
Abban az esetben, ha mindegyik cellában valamilyen szempontból azonos részt akarsz félkövérre formázni, makróval is meg lehet oldani. A szempont lehet pl. az, hogy mindenhol az n-ediktől kezdve akarsz x darab karaktert félkövérre állítani.
-
Delila_1
veterán
A VB szerkesztőben a ThisWorkbook laphoz kell rendelned a makrót, ami a füzet bezárásakor rákérdez a törlésre.
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Dim v$
v$ = MsgBox("Töröljem az adatokat", vbYesNo + vbQuestion)
If v$ = vbYes Then
Sheets("Adatok (2)").Range("B4:F4").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).ClearContents
End If
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Rihard83 #20185 üzenetére
Tegyél ki egy gombot, ahhoz rendeld a makrót. Kijelölöd a másolandó tartományt, a gombra klikkelve átmásolja a Másik lap A oszlopának aljára.
Sub Masol()
Dim sor As Long, WF As WorksheetFunction, WS As Worksheet
Set WF = Application.WorksheetFunction
Set WS = Sheets("Másik lap")
sor = WS.Application.WorksheetFunction.CountA(WS.Columns(1)) + 1
Selection.Copy WS.Range("A" & sor)
End Sub -
Delila_1
veterán
Azt nem írtad, hogy ha a B oszlopból választasz kigyűjtendő adatot, hova írja. Úgy írtam meg a makrót, hogy B választáskor a Munka2, C-nél pedig a Munka1 lapra gyűjtsön ki.
Az adatokat az Adatok lap tartalmazza. Ezt kell átírnod a makróban 2 helyen a saját lapod nevére.Sub Atmasol()
Dim WS As Worksheet, sor As Long, usor As Long, v$, WF As WorksheetFunction
Dim oszlop As Integer, sor1 As Long, f As Boolean
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Adatok").Activate
v$ = Application.InputBox("B, vagy C oszlop szerint akarsz másolni?", "Oszlop választás", , , , , , 2)
If v$ = "B" Or v$ = "b" Then
Set WS = Sheets("Munka2")
oszlop = 2
v$ = Application.InputBox("Kérem a keresendő B értéket", "Adat választás", , , , , , 2)
GoTo Keres
End If
If v$ = "C" Or v$ = "c" Then
Set WS = Sheets("Munka1")
oszlop = 3
v$ = Application.InputBox("Kérem a keresendő C értéket", "Adat választás", , , , , , 2)
GoTo Keres
End If
MsgBox "B vagy C értéket írhatsz", vbOKOnly + vbExclamation
Exit Sub
Keres:
usor = WF.CountA(Columns(oszlop))
f = False
For sor = 1 To usor
If Cells(sor, oszlop) = v$ Then
If WS.Range("C6") = "" Then sor1 = 6 Else sor1 = WS.Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Cells(sor, "D").Copy WS.Cells(sor1, "C")
f = True
End If
Next
'Rendezés
WS.Activate
Range("C6").Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Application.CutCopyMode = False
Selection.Sort Key1:=Range("C6"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
Sheets("Adatok").Activate
Application.ScreenUpdating = True
If f = False Then MsgBox "Nincs a tartományban " & v$ & " érték", vbOKOnly
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Törpella #20181 üzenetére
Az And után legyen egy szóköz, majd az alsó kötjel. Ez jelzi a belső fordítónak, hogy az utasítás folytatódik a következő sorban.
Lehet, hogy a forma csak itt jelenik meg tördelve, és az egyes utasításokat nem tudja értelmezni a VBA. Ezen úgy segíthetsz, hogy a bővítményeknél bekapcsolod a két Analysis kezdetűt. Verziótól függ, hol találod meg ezeket. Ha így sem jönne össze, küldd el privátban a füzetet.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20167 üzenetére
Örülök, hogy sikerült.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20165 üzenetére
Range("B" & sor & ":C" & sor).Copy
Sheets("MásikLap").Range("A1").PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesNem lesz tapsikoló figura, ha kijelölöd a képletet, és Konvertálatlan gombot nyomsz.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20163 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
Törpella #20159 üzenetére
Feltételezem, hogy mindkét lapon van címsorod.
Sub masolas()
Dim sor As Long, usorA As Long, usorM As Long, WF As WorksheetFunction
Sheets("Adatok").Select
usorA = Range("F" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 2 To usorA
If WF.CountA(Range("F" & sor & ":H" & sor)) = 3 And Range("K" & sor) <> "" And _
WF.CountA(Range("P" & sor & ":Q" & sor)) = 2 Then
usorM = WF.CountA(Sheets("Mentett").Columns(1)) + 1
Range("F" & sor & ":H" & sor).Copy
Sheets("Mentett").Range("A" & usorM).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Range("K" & sor).Copy
Sheets("Mentett").Range("D" & usorM).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Range("P" & sor & ":Q" & sor).Copy
Sheets("Mentett").Range("E" & usorM).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
End If
Next
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20157 üzenetére
Sub Feltetel()
Dim sor As Long
For sor = 1 To 18
If Cells(sor, "A") = 1 Then
Cells(sor, "B").Copy Sheets("MásikLap").Range("A1")
Sheets("MásikLap").Range("A1:I30").PrintOut Copies:=1, Collate:=True
End if
Next
End SubA másolás területét írd át a saját területed címére.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20138 üzenetére
Szívesen.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20133 üzenetére
Adatok | Szűrő | Irányított szűrő | Csak az egyedi rekordok megjelenítése.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20131 üzenetére
Sub Feltetel()
Dim sor As Long
For sor = 1 To 18
If Cells(sor, "A") = 1 Then Cells(sor, "B").Copy Sheets("MásikLap").Cells(sor, "I")
Next
End SubA feltétel sorában a másolás helyét (Copy és szóköz után) írd át.
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20125 üzenetére
A kérdésed szerint ha az A1 cella üres, akkor legyen, vagy ne valami. Később azt írod, hogy ha 0, akkor... Nem mindegy. Melyik az igazi?
Az első 7 sor helyett ezt írhatod, és ez a többi részre is vonatkozik:
Sheets("00").Range("S7,U7:V7").Copy
Sheets("Vágólap").Range("I2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValuesAz utána következő részben láthatóvá teszed a Csekk.xls füzetet, de ezzel nem az lesz az aktív. Nem derül ki számomra, hogy melyik füzet tartományát akarod nyomtatni.
Miért szelektálsz néhány cellát a mentés előtt (Range("A6:C6").Select)?
Többször írod a feltételt, de mindegyik rész csak akkor fusson, ha egy bizonyos cella értéke 0. Ha az érték 1, akkor mi fusson, hiszen nincs "következő" ?
-
Delila_1
veterán
válasz
nzsolt74 #20115 üzenetére
Nem is kell megírnod, azt megtettem én.
Alt + F11-re bejön a VB szerkesztő. Bal oldalon kiválasztod a füzeted nevét. Insert menü, Module. Erre bal oldalon kapsz egy Moldule1 nevű mappát. Ezt kiválasztva jobb oldalon lesz egy üres fehér terület, ahova innen átmásolod a makrót.
Átírod benne a 2 munkalap nevét, nyomás vissza az Excelbe.
Alt+F8-ra megjelenik egy párbeszéd ablak, ahol el tudod indítani a makrót. -
Delila_1
veterán
válasz
nzsolt74 #20112 üzenetére
Egy rövid makró megcsinálja.
Sub Transzponalas()
Dim WS1 As Worksheet, WS2 As Worksheet
Dim sor As Long, tol As Long, ig As Long, ures As Long
Set WS1 = Sheets("Munka1")
Set WS2 = Sheets("Munka2")
WS1.Activate
'Címsor másolása
Range("A1:A14").Copy
WS2.Range("A1").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Transpose:=True
'Egységek másolása
ures = 2: tol = 1: ig = 14
Do While Cells(ig, 1) <> ""
Range("B" & tol & ":B" & ig).Copy
WS2.Range("A" & ures).PasteSpecial Paste:=xlValues, Transpose:=True
tol = tol + 14: ig = ig + 14: ures = ures + 1
Loop
End SubSzerk.: A Set-tel kezdődő 2 sorban írd át a lapneveket. Munka1 helyett az adatokat tartalmazó lapodat, Munka2 helyett pedig azt írd be, ahova át akarod írni más formában.
-
Delila_1
veterán
válasz
LordVader80 #20105 üzenetére
Rendezettségre nem lehet az egyéni nézetet alkalmazni, de pl. sorok, oszlopok elrejtésére, felfedésére, nyomtatási terület módosítására kiválóan alkalmas.
-
Delila_1
veterán
válasz
bozsozso #20104 üzenetére
A 2003-as verzióban a Szerkesztés | Csatolások menüben található meg, melyik füzetre hivatkoznak a csatolások. Itt módosíthatod is. A megszüntetéshez a saját füzetedet kell kitallózni a módosításnál.
Magasabb verziókban nem találom ezt a funkciót. Ezeknél is ki tudod keresni, ha pl. a [ karaktert keresed. A csere funkcióval itt is meg tudod változtatni a hivatkozásokat.
-
Delila_1
veterán
válasz
BenJoe80 #20086 üzenetére
Két oszlop, az E és az L szerint szeretnél összegezni.
Egy üres oszlopban fűzd össze ezeknek az értékeit mindkét lapon -> =E2 & "_" & L2. Lehet, hogy a másik lapon más oszlopokban vannak ezek az adatok, ott azokat fűzd össze.
A SZUMHA függvényben a tartomány az első lap összefűzött oszlopa legyen, a kritérium az összegző lap összefőzött cellája (soronként), az összeg tartomány az első lapon az az oszlop, ahol az összegek vannak.Ez így elég nehezen követhető, teszek be egy képet, hátha segít. Az alapadatok az Alap-, az összegzések a Összegzés lapon vannak. A 2. lap szumha képlete látszik a szerkesztőlécen.
Az összefűzés képlete mindkét lapon (nálam) =E2& "_" & L2
-
Delila_1
veterán
válasz
Törpella #20070 üzenetére
Ha jól értem, két oszlopban lévő adat szerint kell keresned egy másik táblázatban. Ehhez érdemes egy új oszlopban összefűznöd a két adatot, közöttük egy szóközzel, vagy alsó kötjellel, vagy egyéb, a cellákban elő nem forduló karakterrel. Erre azért van szükség, mert nélküle a 11 és 111 eredménye 11111-et adna úgy, mint a 111 és 11 összefűzése.
Ha VLOOKUP-pal keresel, akkor a Munka2 lapon előre kell beszúrnod az új oszlopot, és ezt akár el is rejtheted, de teheted az utolsó oszlop után, és akkor az INDEX függvénybe beágyazott MATCH (HOL.VAN) függvénnyel kereshetsz.
-
Delila_1
veterán
válasz
Mittu88 #20049 üzenetére
Másik megoldás, ahol a ciklust elfelejthetjük:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Dim WF As WorksheetFunction
Sheets("Munka1").Activate
If WF.CountA(Range("B12:B50")) < 39 Then
MsgBox "Adatok hiányoznak a B12:B50 tartományból", vbOKOnly + vbExclamation
Cancel = True
Else
If WF.CountA(Range("D12:D50")) < 39 Then
MsgBox "Ejnye-bejnye!", vbOKOnly + vbExclamation
Cancel = True
Exit Sub
End If
End If
End Sub -
Delila_1
veterán
Azért elég, mert a formátum másolása ugyanúgy történik az Excelben, mint mondjuk a képleteké. Mikor másolsz egy olyan képletet, amiben nem fix hivatkozások vannak (nem szerepelnek $ jelek a cellahivatkozásban), akkor a lefelé másolt képlet már a következő sorra hivatkozik.
A régebbi verziókban az előbbi példa szerint formázott tartományban pl. a D8 cellán állva a behívott feltételes formázás automatikusan a D8-ra történt hivatkozást mutatta. A 2007-es változattól – szerintem megtévesztő módon – itt is a C5-re való hivatkozást láthatjuk.
-
Delila_1
veterán
-
-
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20018 üzenetére
A képlet, ha a szöveged az A1 cellában van:
=JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.TALÁL(")";A1)-1)*1
Ezt másolhatod a többi adatod mellé.
Szerk.: a szövegegyezésről szóló részt nem értem.
-
Delila_1
veterán
válasz
WildBoarTeam #19987 üzenetére
Küldd el a fájlt, hátha tudok egyszerűsíteni a takarításban.
-
Delila_1
veterán
válasz
WildBoarTeam #19981 üzenetére
=darab2(Másik_fül!A:A)-1
Ez akkor igaz, ha a Másik_fül nevű lap A oszlopában vannak a megszámolandó adatok, a -1 a végén a címsort vonja le az összes darabból.
-
Delila_1
veterán
válasz
-szabi- #19936 üzenetére
Akkor viszont szövegként szerepelnek a cellákban az adatok, a formátum ellenére. Nézz szét itt.
-
Delila_1
veterán
válasz
csferke #19926 üzenetére
A laphoz rendeld a makrót. Az utolsó esetben, a D6 beírása után a C1-be állítottam be a fókuszt, majd eldöntöd, jó-e így.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Select Case Target.Address
Case "$C$1"
Range("C2").Select
Case "$C$2"
Range("D3").Select
Case "$D$3"
Range("M1").Select
Case "$M$1"
Range("D6").Select
Case "$D$6"
Range("C1").Select
End Select
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
csferke #19923 üzenetére
A cellák alapértelmezésben zároltak. Azoknál a celláknál, amikbe írhatsz, a cellaformázás védelem fülén vedd ki a pipát a "Zárolt" négyzetből. A zárolás akkor lép érvénybe, mikor a lapot levéded.
Nem szükséges jelszót adni a védelemhez, csak arra ügyelj, hogy a védelem beállításakor vedd ki a pipát a "Zárolt cellák kijelölése" elől. Így eléred, hogy a nem módosítható cellákra nem fut rá a kijelölés.
-
Delila_1
veterán
válasz
tPedro_ #19914 üzenetére
Ezután egyik pivot-ot sem kell kijelölnöd a frissítéshez, csak a frissítés ikonjára, a felkiáltójelre kell kattintanod, automatikusan követi a kitöltött rekordok számát.
Igazad van, nem jól értelmezhetően írtam le. Azt próbáld ki, hogy mindegyiknél benne kell-e állnod a pivot-ban frissítéskor, vagy nem. Azt hiszem, ha azonos táblázatból képezted a sok kis pivot-ot, elég, ha az egyikben állva frissítesz, a többi is frissül automatikusan. Kijelölni semmiképp nem kell, elég, ha bárhol benne állsz.
-
Delila_1
veterán
válasz
tPedro_ #19912 üzenetére
Úgy látom, angol nyelvű Exceled van. Magyarban a Beszúrás menünél, balról a 2. almenüvel alakíthatod táblázattá. Nálam Ctrl+T-t ír gyorsbillentyűnek, de ez csak kijelöli a teljes adatterületet, viszont az előbb írt Ctrl+r átalakítja. Ekkor az egyes sorok páronként valamilyen háttérszínt vesznek fel.
Nézz el ide, és megtudhatod, milyen előnyökkel jár az átalakítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged