- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fehér Mancs
tag
válasz
DeFranco #6819 üzenetére
Ok, tényleg.
Valószínűleg akkor az történt, hogy amikor beírtuk a 3 db-t, akkor az excel automatikusan felismerte, hogy egy számról és egy egységről van szó, így magától megformázta. Nálam a "3 db"-re ez nem működik, de pl. ha "3 Ft"-ot írok be, akkor szépen megcsinálja.
Amúgy tényleg látszik, hogy szám van az A1-ben, mivel formázás nélkül jobbra rendezi, ami pedig a számok sajátossága.
-
ulrik19
tag
válasz
DeFranco #6507 üzenetére
Igen, én is épp ezt akartam írni, a rövid leírása szerint csak a nem üresekkel foglalkozik...
Ettől függetlenül szerintem semmivel sem bonyolultabb, összetettebb egy kivonás, mint anélküli megoldás.
Itt egy picivel még rövidebb képlet hozzá
grátisz...
{=SZUM(0+(A1:A10<>0))}(fogalmam sincs egyelőre, hogy a logikai IGAZ miért nem 1, ha a 0+IGAZ=1 és 1*IGAZ=1 már teljesül...)
-
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
DeFranco #6498 üzenetére
A leírásod alapján neked kell a 0-tól különböző cellák és az üres cellák darabszáma. (csak a 0-t tartalmazó cellák nem). Vagy rosszul értelmeztem?
Mert akkor működnie kell a =DARABTELI($A$1:$A$10;"<>0") képletnek. Nekem beadja a 7-et (6 nullától kül. +1üres).
De ha csak a 0-tól különböző kell, akkor egy képlettel nem lehet:
=DARABTELI($A$1:$A$10;"<>")-DARABTELI(A1:A10- ez beadja a 6-ot (amelyek 0-tól különböznek).
Szerk: #6500
Az És függvény formátuma ÉS(">0";"<0"), úgy nem működik, ahogy írtad. de neked a vagy függvény kell, mert és-sel nem tudod megadni, hogy 0-tól több is és kevesebb is legyen egyszerre. -
-
Delila_1
veterán
-
válasz
DeFranco #5320 üzenetére
Hali!
a SZUMHA úgy működik hogy:
1. lenullázza a BELSŐ VÁLTOZÓját, amiben az eredményt képzi(user ezt nem láthatja)
2. veszi az ÖSSZEG_TARTOMÁNY első celláját(esetünkben B1)
3. a KRITÉRIUM-nak megfelelően(esetünkben "<>" & "", azaz ha nem üres) elvégzi a logikai műveletet a TARTOMÁNY első celláján(esetünkben A1)
4. Ha a logikai művelet IGAZ eredménnyel tér vissza, akkor a BELSŐ VÁLTOZÓHOZ hozzáadja A1 értékét, HAMIS logikai érték esetén nem adódik hozzá semmi
5. a 2-3-4. pontban leírt műveletet ismétli, amíg el nem ér az ÖSSZEG TARTOMÁNY utolsó cellájáig(esetünkben B10-ig), vizsgálva a B2-A2, B3-A3.......B10-A10 cellapárost...Fire.
UI: remélem ha például statisztikai függvényeket kezdesz használni, ott nem kell leírni, a működést ilyen részletességgel, mert az megtölti a topic-ot, és ahhoz sem lesz nagy kedvem, hogy matematikai tételeket linkelgessek be....
-
válasz
DeFranco #5318 üzenetére
Hali!
Oksa...
Ezek a számítási operátorok témakörébe tartoznak, amit az Excel súgó is tartalmaz, használd...Addig itt egy link a témakörben: [link]
(ez 2003-as éppen, de e tekintetben nincs különbség az egyes excel változatok közt)Fire.
UI: a ="" azt jelenti bármely függvény kritériumában(feltételében), hogy az adott cella üres
És valóban ÉN írtam hüleséget előbb, mivel azok nem aposztrófok, hanem idézőjelek(2darab, nem 4 darab aposztróf) -
válasz
DeFranco #5316 üzenetére
Hali!
=SZUMHA(A1:A10;"<>" & "";B1:B10)
Ugye itt a problémádat az okozta, hogy a SZUMHA függvény KRITÉRIUMába, azt kellett volna beírni, hogy "<>""". Aposztrófon belüli aposztróf eset forog fent, amit így az Excel nem tud értelmezni.
Ezért kell "kettészelni" a KRITÉRIUMot két szöveggé és azt az & operátorral összefűzni.
Fire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Family Link
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest