- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKrisz751
aktív tag
Simkártya is feltörhető. Régen is az volt.
Aki pedig egy telefont távolról feltör, nem jelent neki gondot a simkártya sem.
Ha meg ellopják, akkor bejelentem a bankátya adatokat letiltásra és ámen. Törheti össze vissza. De még előtte ha akarom...De ellopoás után, ha netán a zsebemből rántanák ki, a legközelebbi telefonról akár a pároméról, vagy számítógépről, terminálról, kávézóban letiltom a telefont, törlőm az összes adatot, indítok egy gyári formázást, és akkor nincs mit lementenie. Mielőtt még felszálna az első buszra, már üres a teló, vagy gép közelébe érne.
Ehhez képest a ha elvész a simkártya, azt idejük van feltörni. Mert én userként nem férek hozzá azonnal. Be kell jelentenem, annak ideje van, míg odaérek az ügyintézőhöz, pláne ismerve a szolgáltatók ügyintézési sebességét. LKásd telefonos ügyfélszolgálatok néha félórás várakoztatási ideje.Sokkal biztonságosabb telón tárolni az adataimat. Most is be van regisztrálva a bankkártyám a szolgáltató walletjébe, bank appjába, csekkfizetős apphoz, és ezek mind a fizető appok, és kérnek pinkódot. Miben más ha ugyan ezzel az appal, nem parkolójegyet hanem bolti pénztárnál fizetek. Semmiben.
Amúgy meg amióta számítógéppel adatokat tárolnak, mindig a hackerek, jártak előrébb. Nem lesz ez most se másképp. Amit fel lehet törni azt feltörik. A lényeg, hogy ne legyek célpont. Ahhoz meg nem keresek eleget.
Ha leget keresnék, lenne amcsi számlám, címem, és használnám azt a módszert és nem bosszantana a magyar hülyeség. -
Béééla
őstag
válasz
KKrisz751 #336 üzenetére
Én csak azt nem tudom elfogadni, miért kell hozzá sim kártya
Nagyon egyszerű: mert "feltörhetetlen" - ha elteszel egy adatot a telefonon, BÁRHOVA, az előbb-utóbb kinyerhető. Ha megvan a titkosított adat, akkor is visszafejthető valamikor, főleg ha egy apró hibát ejtenek.
A SIM saját processzorral rendelkezik, külön fut minden, és kérdés nélkül letiltja magát, ha próbálkoznak (ugye a 3 belépési próbálkozás)minek csak egy bankkal lehet ezt meg tenni,
Na ezen én is tépem a hajam...és miért csak egy szolgáltatóval
A telekom semmi mágiát nem csinál, csak olyan SIM-et ad, amibe saját kártyák tehetők el, ennyi. Még az alkalmazás is 1000% biztos vagyok benne, hogy a mastercard API-ját használja, tehát egy elsőéves programmász hallgató is meg tudná írni az appot. Ezek a secureSIM-ek meg a következő generáció, ahogy voltak a 2G-s SIM-ek és leváltotta őket a 3G-s, azaz évek kérdése, és nem fogsz tudni nem secureSIM-et kapni. Sőt, egyes telefonokban beépítve van ez a Secure Element, na azokba ilyen SIM se kell.Pláne, mivel a telefont, ha el is lopják, sokáig tart feltörni, nem 2 perc.
Hacsak nem tudják a képernyőfeloldót és elfelejtettél extra PIN-t adni a bankkártyának, "törhetetlen". Teszel egy extra PIN-t a telóval fizetéshez (vagy ujjlenyomat/írisz, helló) és akkor ha bekapcsolva lopták el, sem férnek hozzá. Ha pedig beteszik egy másik telóba, akkor kéri a PIN-t, 3 próbálkozás. (hacsak nincs szolgáltatós kapcsolat, aki a PUK-ot hajlandó kiadni)
A SIM a megbízható megoldás, hidd el
Az, hogy a konkurencia megelégszik a második és harmadik hellyel (bónusz a diszkontszolgáltatók) az a szégyen. -
KKrisz751
aktív tag
Szerintem te ne érted amit írok.
Van számla, tartozik hozzá egy kártya. Ennek vannak díjai. Ennyi, semmi több. Ez minden banknál így van. Senki nem beszélt másról. Amúgy igen az OTP is a bajom, de tök mindegy milyen számlacsomagja van. Nincs pénz amiért átváltanék.
Talán a bankok nagy része tisztában van vele, mik a hibák a mobiltárca rendszerével, és miért készült úgy ahogy, ezért nem csatlakoznak. Többek közt sanszos, illetve tippelem, hogy az otp brutális belépési összegeket kér tőlük. Hülyék lennének belépni. És ahogy írtad, menjenek át hozzá, ha ezt akarják használni...
Vagyis csak pénzlehúzás és pénzlehúzás.Bank használat is csak egy lehetőség. Az alkotmány szerint még valójában kp-ban kellene a fizetéseket kiadni. Vagyis ha már rá köteleznek a bank használatra legyen ennyi szerzett jogom is, hogy egy ilyen szolgáltatás bármelyik banknál elérhető legyen minden megerőltetés nélkül. Mondhatni úgy mint a netbank, ma már alapból jár a számlához ingyen.
Az "igen csak első fecskék", elég érdekes. Abban az évben mikor nálunk tesztelték, akkor volt itt az első amcsiba költözött, volt munkatársam és már használta, mikor még itt teszt időszak volt. Mint írtam, neki nem kellett sim, se szolgálató csere, se bank csere.
Nem azzal, van bajom, ha az alap bankártyához tartozik egy díj. A kényelemért fizetek. De ne korlátozzanak adott bankra, szolgáltatóra ha nfc-t akarom használni.
Ha akarom legyen külföldi bankom és ha MC kártyám van, használhassak egy appot ami alkalmassá teszi a telót, hogy fizessek. Ilyen volt a MC mobil alkalmazás, alapból tudta azt amit most mindegyik banki, vagy szolgáltatói app. (Parkolás, egyenleg feltöltés, autó matrica, ja és qr kódos fizetés, vagy csekk befizetés)
Ezt persze az OTP új innovációja leállították, és most 2 appot kell használjak, szolgáltatóin parkolni tudok, bankin meg QRkódos csekket befizetni) de boltban már nem tudok qr kóddal vásárolni mint addig.
Lényegében elvettek egy lehetőséget és nem kaptam semmit cserébe csak ha bankot és szolgáltatót váltok. -
LouiS22
veterán
válasz
KKrisz751 #340 üzenetére
Mivel egy ugyanolyan mastercardot kapsz az OTP-től (helló, érted már, hogy miért kell a bank? Ő adja a kártyát, a Mastercardhoz mehetsz, de ő csak kártyakibocsátó, pénzügyi szolgáltatást nem végez), pontosan ugyanúgy fog működni országhatáron kívül is, mint egy hagyományos plasztik.
Az érvelésed meg nagyon sok sebből vérzik. Valóban, te döntöd el, hogy melyik banknál akarsz lenni. Az OTP-nek van egy szolgáltatása (ez a Mobiltárca támogatása), a többi banknak meg nincs. Ha akarod használni, ezt a bankot választod. Ha meg nem, akkor ne sírjon a szád és ne lázadj. Kérdezd meg a bankodat, hogy miért nem csatlakoztak a kezdeményezéshez és miért nem támogatják az innovációt.
Ha csak az OTP a bajod, segítek: Simple számlacsomag. 0 forint, ha teljesíted az amúgy nem vállalhatatlan kondíciókat. A virtuális kártyának lesz a második évtől éves díja, ezért meg kövezd meg az OTP-t és a Mastercardot, hogy ők is keresni akarnak a bulin.
Az NFC-s fizetés egy lehetőség, nem pedig szerzett jog. Azért, mert a telefonodban van NFC-antenna, még nem feltétlenül hordozza magában azt, hogy te fizetni is tudj a telefonoddal. Az "átvenni olyat, ami működik" is téves megközelítés, de javaslom, hogy olvass kicsit utána az egész NFC-s fizetési történetnek, és meg fogsz lepődni: a Mobiltárcás cucc igencsak az első fecskék között repkedett.
Meg kell értened, hogy valakinek a pénzed is kezelni kell a háttérben (ahogy ez történik a plasztik kártya esetében is), ez meg jelen állás szerint pénzintézet (bank) és kártyakibocsátó (ez meg a Mastercard) közös biznisze. Olyan nemigen lesz, hogy te majd hekkelgetsz otthon és az működni fog. Bár ha azt szeretnéd, hogy tényleg 0:30 alatt lopják el az összes pénzed, akkor ez a te irányod.
Vagy marad a másik véglet: nem használod.
-
KKrisz751
aktív tag
Ez elfogadhatatlan. Pláne milyen fejlesztés kell, egy olyan rendszerhez ami már működik évek óta?
Semmi, illetve minimális.Ahhoz kellett fejlesztés, hogy egy lehúzós rendszert építhessenek ki. A gáz az egészben, hogy konkrétan korlátoz engem mint felhasználót ez a rendszer.
Had én döntsem el, milyen szolgáltatónál akarok lenni. Had én döntsem el milyen banknál akarok lenni.
De ha nem ott vagyok ahova ők tervezték, és ahol le akarnak húzni, kizárnak a szolgáltatásból.
Vagy bekorlátoznak, vagy minden jogom elvesztem a nfc fizetés alól.Úgyhogy magasról ejtek az ő fejlesztési költségükre. Nem saját lehúzóst kellett volna fejleszteni, hanem átvenni egy olyat ami működik. Sokkal olcsóbb és megbízhatóbb. Nagyobb a fejlesztő gárda, nagyobb a rutin, több a tapasztalat, pláne, hogy nem 10 milliós (amiből jó ha pár ezren használják) a kör aki használja, hanem sok milliós világ méretű réteg.
Így ez a korlátozós módszer halálra ítélt.Fejlődés képtelen. Mivel nincs érdemi visszajelzés, se felhasználó gyarapodás.
Ja és kíváncsi lennék, ország határon kívül mennyire életképes ez a módszer.
Tipikus magyar narancs eset. Kicsit savanyú, meg úgy néz ki mint a citrom, de a mienk. Beteg ez az ország. A baj, hogy van akinek meg is lehet magyarázni, hogy ebbe érdemes volt ennyit bele fektetni és azt be kell hoznia, és nyilván sokan akik adott szolgáltatónál és banknál vannak, ezt el is hiszik. Fel sem merül a gondolat, hogy ez mekkora mar..ság.
-
-
atos30
aktív tag
UK-ban élek. Pár napja beindították az android Pay-t. Eddig mindenhol tudtam a telefonnal fizetni, ahol kint volt az NFC logo. Itt nem kell külön előfizetés meg spéci SIM kártya nem is szólva új bankártyáról. És tényleg működik a buszon,metrón is.Ma az egyik eladó csak nézett, hogy az Apple Pay-es terminálnál az Androidos telóval fizettem. Még neki is új volt.
Egyszer (talán 30 év múlva) Magyarország is felzárkózik a nyugathoz. -
KKrisz751
aktív tag
Én csak azt nem tudom elfogadni, miért kell hozzá sim kártya, minek csak egy bankkal lehet ezt meg tenni, és miért csak egy szolgáltatóval. Ennek így semmi értelme, hogy lesz 5 féle módszer, holott van kártyakibocsátó, és annak van saját alkalmazása. Telefonban van nfc és kész.
(Miért köteleznek egy bankra, és egy szolgáltatóra ha a technikával élni akarok.Ezt ennyire túl misztifikálni tökéletesen értelmetlen. Tipikus lehúzás az értelme semmi más.
Pláne, mivel a telefont, ha el is lopják, sokáig tart feltörni, nem 2 perc. Azon túl ha ellopják a bankkártyámat ugyan úgy le kell tiltattnom, ugyan az mintha a telefonomat lopnák el. Így semmi értelme az egyedi sim-nek. Usa-ban sem kell, és működik pár éve a mastercardnál. Ismerősöm is lazán fizet telóval az itthoni tecsóban, szimpla MC alkalmazással nfc vel. Nincs egyedi simkártya. Ha ellopják a telót letiltatja a kártyát és kész.
Amúgy meg az összes banki, vagy telefon szolgáltató alkalmazása, tárolja a kártya adatot a telefonon, és csak autópálya matrica, meg feltöltés, és parkolásra jók, némelyikkel csekket is lehet qr kóddal fizetni. Ennyi erővel semmiből nem tart nfc vel fizteni ugyan ezekben az alkalmazásokban, ha már úgyis be kell regisztráltatni, vagy párosítani a kártyát az alkalmazással.
Erre jönnek az idióta sim kártyás megoldással... beteg ez az ország.
-
jani8787
tag
de akkor elvileg ha kiveszem a sim kártyát ami ugye nfc-s akkor telo nélkül ha csak azt tartom oda is megtörténik a fizetés nem??? (persze minden beállítva, teloval működő simre gondolok)
meg ezt tovább gondolva megy olyan teloval is amiben nincs is nfc??? vki próbálta már? -
Huroq
senior tag
válasz
Rendeske #330 üzenetére
Üdv!
Jelenleg csak Telekom vagy Vodafone ügyfél tudja igénybe venni az NFC alapú fizetési szolgáltatást.
Amennyiben ennek a feltételnek megfelelsz, akkor bármely OTP bankfiókban vagy OTP direkten felületen igényelhetsz MasterCard Mobile PayPass kártyát.
Bővebben itt találsz róla információt. -
Rendeske
tag
Sziasztok!
Engem is elért ez az NFC láz, már jóval régebben hallottam róla, de még csak most "szerettem volna" kipróbálni. Telepítettem az OTPay-t és a Telenor Wallet-et, de a Samsung S6 mobiltelefon készülékem az NFC és fizetés beállításoknál azt írja, hogy áá "nincs telepített fizetési szolgáltatás"!
Szóval akkor most mi a helyzet az NFC technológiával? Tudok lazán faszán fizetni vele a Spárba meg Lidl-ben vagy nem?
Tudjátok csak úgy odaérintve, nem szarozni mindenféle qr kódokkal stb...max egy ujlenyomat leolvasás és csókolom.Valaki felhomályosítana?
Üdv,
-
Béééla
őstag
válasz
tomkranich #328 üzenetére
Az attól függ: ha egyszerű tag, akkor lehet helyettesíteni kártyaemulációval. Ha hiperszuper javacard, akkor kb. soha. Olvasd ki a kártya típusát (milyen mifare kártya) és keress rá. (ha megvan a típus de nem tudsz mit kezdeni, akkor dobj PM-et az infóval és megmondom szívesen
)
-
tomkranich
tag
Sziasztok. Az a kerdesem, hogy olyat is tud az NFC, hogy pld a belepo kartyamat helyettesiti? Ugyanis a ceges kartyamat be tudja olvasni. Szoval a kerdes, hogy ha nincs nalam a kartya be tudok-e lepni vele? Koszi elore is
-
IO.sys
őstag
Kiderültek a preferenciák a szuper all in one olvasóval kapcsolatban. Nem is all in one kell, de ha fellelhető egy készülékben minden, az lenne a legjobb. Olyan olvasót keresek, ami tud okoskártyát (mint régen a telefonkártya) olvasni, pin pados, kijelzős. Ennél az lenne a fontos, hogy be lehessen Mo-on szerezni. Meg egy NFC olvasó kéne, ami nem gagyi.
-
Béééla
őstag
Androidon, PC-n, min?
Mert droidon vannak erre szakosodott programok, és te csak megadod mit szeretnél tenni vele, és a taget fel is programozza.@IO.sys:
Na akkor egy kicsit pontosítson az igényen, mit szeretne az illető
Az ilyen "mindentudó" eszközök szoktak sehogy se működni. Kérdezz rá mit akar:
- beléptetni
- bankkártyával fizetni
- taget programozni
- bármi egyéb a "mindet tudjon"-nál pontosabban megfogalmazva -
IO.sys
őstag
All in one készüléket keresek, sajnos az igényt nem úgy fogalmazta meg a kitalálója, hogy az számomra is teljesen egyértelmű legyen. Vannak sima chipes kártyákat kezelő olvasók, végül is abból szeretnék NFC-s full extrást találni. Nagy céghez kell 1 db, a pénz nem számít.
-
Jarod1
veterán
NFC tag programozásban jártas valaki? hogy tudnám az NFC tagot pl Windgetet indítson, konkrétan a Solid explorer progi FTP jét akarom elindítani..
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
NFC olvasót keresek, nem nagyon találok semmi hasonlót. Az lenne az igény, hogy legyen pinpad, legyen kijelzője, legyen smart és USB-s legyen. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
tpmportal #302 üzenetére
Nem ülök fordítva a lovon. Szimplán van agyam, hogy felfogjam, mennyire butítják a jó népet.
Abban van csak igazad, hogy monopol helyzetbe van, így vagy elfogadom vagy nem. Hát inkább nem. Mert az aki ezzel visszaél, olyan is. Megbízhatatlan.
De érdekes módon, amerikából haza jött ismerős, lazán fizet a mobiljával bármelyik paypassos helyen itt nálunk. Pedig nem otp-s vagy tmobilos. Szimplán mastercardos szoftware van a telóján. Ja, hogy az amcsiknak ez működik.
Nálunk miért is nem tud? Pont azért. Mert monopol, és valahonnan le kell húzni még 1 bőrt. És a sok okosnak meg bele tolták a fejükbe, hogy ez egy lehetőség, és úgy ugráljon ahogy ők fütyülnek. Örüljön, hogy kap valamit jó sok pénzért. Ne gondolkozz, csak fizess.DE, ha már erre vagyok kötelezve, akkor a hátsó felemet is fényesítsék, ilyen szolgáltatásokkal, és ne elvárják, hogy én rohangásszak utánuk.Én fizetek a szolgáltatásért vagyis én szabom a feltételeket. Ez lenne a normális. Csak a sok sok ember nem veszi észre mennyire átverik.
Kb, olyan mintha rá köteleznélek kocsival járj, de megmondom, hogy trabant601-el, mert a többit nem használhatod, egyes helyeken. És te erre azt mondod, jaj de jó, ez a normális. Hülye vagyok mert nem értem? Ez egy szolgáltatás?
Fejlettebb országokban:
- mennyi is a mobilnet keret?
- Mennyi a havi díj a fizetéshez képest?
- Mennyi egy mobil ára?
- hogy is állnak a hűséghez?Egy évtizedes példa.
Anno matávos(tcom) internet, brutális áron. Upc internet brutális áron. kartellezve. Aztán jött a digi, 30x gyorsabb harmad akkora áron. Mindenki digis-lett. Aztán hirtelen upc-nek is megérte ugyan azon az áron netet adni. Sőt ma már bővült a szolgáltatás kör. Van telefon, wifree, stb.Érdekes módon a telefon, és perc, és mobilnet árak, mennyiségek, kottára azonosak. Akkor hogyan is van ez a kartellezés?
Nem vagyok OTP-s, mert nulla a szolgáltatásuk, bármely másik bankban jobban járok.
Nem vagyok t-mobilos mert sok helyen akadozik a szolgáltatás, nem érem el a húgomat mobilján adott napszakokban. Pedig elvilleg van neki lefedettsége. Mobilnetje akadozik.
A nem tud hívni senkit, már vinné a telefont szervizbe, telójába beteszem telenoros a kártyámat és tudok beszéli az ő telefonján. Jé, még sem a telefon a rossz.
(Lehet ez bosszú. Biztos tudják, hogy ő hajlandó volt szülni, és tarja magát a szokásokhoz, hogy a nők gyereket szülnek.) -
Huroq
senior tag
Tudom, hogy lehetett volna...., ha működött volna.
Ugyan nem osztottam meg mélyrehatóan a személyes ügyintézés mivoltának okát, de ettől eltekintve az ügyintézők kompetenciája ebben a témában lehetne mélyrehatóbb, hisz nem most indult a szolgáltatás.
Megjegyzem az online kártyarendelést azóta se tudták számomra megoldani, de ez egyéni szoc. problem és a témához se kapcsolódik. -
Huroq
senior tag
-
Huroq
senior tag
Üdv!
Ha én a fizetést és a supershop kártya használatát is mobillal szeretném intézni, akkor először fizetek, majd mondom, hogy supershop kártyám is van és akkor még egyszer oda érintem?
Ennek esetleg tudja valaki a gyakorlati részét? Illetve mennyire fognak pislogni a kedves pénztárosok?Köszi!
-
tpmportal
tag
A jogászok és törvényalkotók híresen lassan reagálnak a műszaki fejlődésre. Az meg, hogy egységességre törekedjenek más országokkal, szinte leányálom. Még az EU-n belül is fájdalmasan lassú ez a folyamat, hát még nemzetközi szinten (ahol még a szándék is hiányzik).
Semmilyen NFC alapú megoldáshoz nem kell plusz POS, ha már van NFC / Paypass képes. A boltosnak teljesen mindegy, hogy az ember Apple Payt akar használni, vagy Samsungot, vagy akár valami, majdani univerzális MC/Visa rendszert, mert ezekkel szerződni a banknak a dolga. Mert a PayPass rendszer is a bankokon keresztül működik, a kártyakibocsájtó "csak" a technológiát adja hozzá, meg a nevét. A kártyakibocsájtó oldalról erre szerintem nem tudsz ráülni, mert mindig a bank lesz az, aki ezt a rendszert kezeli. MC esetleg az OTP-n kívül a többi bankot tudja ebbe az irányba terelni.
Az egyes gyártók pont a saját kis bevételükre hajtanak. Ők annak örülnek, ha olyat tudnak nyújtani, amit a konkurencia nem, és közben nem igazán érdekli, hogy ez előre vezet-e.
Szerintem ezt a Micro-USB-hez hasonló módon lehetne keresztülverni mindenkin törvényhozási oldalról, de annál mérhetetlenül nagyobb és komolyabb ügyről (és szektorról) van szó, és még a szándék sincs igazán meg, szóval szerintem odébb van ez.
-
Béééla
őstag
válasz
tpmportal #304 üzenetére
Nem összeülős, hanem összekacsintós kartell - nem küzd egyik kártyagyár sem a saját megoldás elkészítéséért.
Megoldható, mert minden országban van valamilyen mobil fizetés, csak általában helyi igényekre szabva helyi szolgáltatókkal, azaz kimész Ausztriába, és már a hajadra kenheted a hazai mobilfizetési megoldásokat. Ámerikánus földön más a sokadik rendszer üzemel, viszont nem nagyon akar elterjedni. A jogászok meg törvényalkotók feladata lenne felismerni a lehetőséget, és teret adni a fejlődésnek, nem pedig kenni őket, amíg átcsusszan rajtuk a javaslat.
Ki beszél mobilnetről? Bármelyik másik, nem "PayPass a mobilba" rendszer arról szól, hogy neten lógsz, például amikor QR kódot olvasol le és úgy fizetsz be csekket.
És lehet, hogy a SamuPayhez nem kell extra POS telepítés, de csak ezért nem fogok (és sok más se) Samu telót venni (főleg ujjlenyomatot kér, tehát csak a legújabb S szériákon fog menni), ezt nem fogják fel. Az Apple Paynek megvan a maga célközönsége, de azon felül duzzogva zárt, saját rendszert csinálni nem célravezető. Értem, hogy ezt piaci előnynek szánják, de hosszú távon nem vezet előre, legfeljebb nekik lesz egy kis extra bevételük. A szigetüzem meg abból adódik, amit te is írtál: nem mindenhova fog eljutni gazdasági okokból, ezzel szemben a PayPass meg PayWave (vagy mi a túró a Visa megoldása) már kiépített, működik, és erre kéne ráülni univerzális megoldásokkal, de a kártyakibocsájtó oldaláról.
-
tpmportal
tag
A kartell? Vagy nem értem mire gondolsz, vagy egészen más elképzeléseink vannak a szó jelentéséről.
Az extra kártyadíjért tényleg kapjákbe, de mivel jelenleg monopol helyzetben vannak, kb. azt csinálnak amit akarnak. Emiatt panaszkodni olyan, mint amiatt tüntetni, hogy a politikai elit finoman szólva rohadtul nem tisztességes. Jogos, és mindenki egyetért, de eredménye sosem lesz.
Pillanatok alatt megoldani? Szerinted minden országban azonosak az ezzel kapcsolatos jogszabályok, előírások, hogy ami itt és ott megfelel, azt amott is engedélyezni fogják? Lehet ezt jogászkodásnak és f*szkodásnak nevezni, de attól még egy létező akadály az ilyen rendszerek útjában, amit nem lehet egy legyintéssel megoldani, hogy pl "írják át a törtvényeket". Ehhez nagyon kemény lobbimunka kell minden országban, szerződni bankokkal, (valószínűleg) megkenni egy rakás embert és utána még a fogyasztók körében is el kell terjeszteni. Ahol egy cég úgy látja, hogy nem éri meg ezt végigcsinálni a fogyasztók alacsony száma, bankkártyás fizetési szokásai (mint kétszer ingyenes pénzfelvétel, de adó a kártyás fizetésen, és hasonló őrültségek), és az ország politikai adottságai miatt, ott nem fog foglalkozni a kiépítéssel.Ki beszélt itt mobilnetről? A pillanatnyilag itthon működő rendszereknél pont nincs erre szükség. A szabványosítás mindenhol ott van, ahol NFC-s bankkártyát elfogadnak érintésnélküli használatra. Nem kell külön terminál a különböző rendszerekhez, a Samsunghoz még talán NFC-s terminál se kell. A szigetüzem jelentéséről megint más elképzeléseink vannak.
-
Béééla
őstag
válasz
tpmportal #302 üzenetére
A probléma, hogy a kolléga rohadtul nem ül fordítva a lovon, hanem a kartell és lustaság üt ki keményen.
A SecureSIM-be rakott smartcard szabványos technológia, azért is lehet megjátszani, hogy android alatt regisztráltatod a kártyád, és átteszed a SIM-et blackberrybe vagy WP-s telóba és gond nélkül megy.
A mindenféle jogászkodások és f*szkodások miatt tartunk ott, hogy nincs a Visának, MC-nak, AMEX-nek (meg ki tudja még kinek) saját, régiókorlát nélküli és OS-független megoldása arra, hogy a saját kártyáját használják. Bosszantó, hogy extra díjat és kőkemény szolgáltatófüggés kell egy szabványos cucc használatához, miközben pillanatok alatt meg lehetne oldani! Évek óta áll a MasterCard mobilpayment oldala, most meg már nem is találom, pedig még flipes kagylótelefonos képek voltak fenn, tehát nem ma akarták elkezdeni. Helyette egy kis lepkefing bank saját maga tákolt össze egy rendszert, mert már annyira ciki volt, hogy nincs.
Igen, lehet mondani,hogy "dehátmindenkinekvanmobilnetje", lehet hogy van. De nem akarok plusz egy hibalehetőséget vinni a rendszerbe, amikor nagyon jól meg van már oldva, csak senki sem implementálja. Ennek az eredménye, hogy Samsung Pay, LG Pay, Apple Pay, Android Pay és lassan Böske Néni Pay kezd megszületni, a szabványosítás lehetőségét is messziről elkerülve, aminek az eredménye sok, szigetüzemű szar lesz, mert még a Spar meg CBA sem fog egyszerre nyolc terminált üzemeltetni, hogy minden igényt kielégítsen!
-
tpmportal
tag
válasz
KKrisz751 #301 üzenetére
Ne vedd zokon, de szerintem pont te ülsz fordítva a lovon.
A mobiltelefonnal érintés nélküli fizetés mióta alapjog, amit hogyha nem biztosítanak neked tűzön-vízen át, akkor az diktatúra? Neked nem kötelező x-nek és x-nek lenned, hanem ez egy lehetőség azoknak, akik azoknál a cégeknél vannak. Nem kötelező mindenkinek mobiltelefonnal fizetni.Van egy szolgáltatás, amelyet bizonyos cégek, bizonyos feltételek mellett nyújtanak. Ennek a kiépítésébe, terjesztésébe időt és pénzt fektettek, hogy ezzel előnyt nyújtsanak a konkurenciával szemben őket választóknak, és ezzel új vásárlókat/ügyfeleket szerezzenek. Ha a többi piaci szereplő úgy ítéli meg, hogy ezzel nagy előnyhöz jut az adott cég, akkor lépnek az üggyel kapcsolatban. Így működik a szolgáltatási szektorban a verseny.
A birkamagyaros, mutogatási kényszerese részre inkább nem is válaszolok, mert felesleges.
-
KKrisz751
aktív tag
Ezzel az egésszel több baj is van. Úgy kaki ahogy van. ÉS a sok birka még örül is neki.
1., Nem tudom tolerálni, hogy szolgáltató függő. Mert ha én szolgáltatót váltok, akkor járhatom körbe újból a köröket, hogy a bankkártyámat regisztráltassam az aktuális szolgáltatónál. De lényegében az adataimhoz, amihez semmi közük nincs az égvilágon, de hozzáférnek majd egyre többen.
2., nem tudom tolerálni, hogy bank függő. Mert nem akarok OTP-s lenni. Van saját bankom, és én az ottani Mastercard kártyámat akarom használni.a telefonomon keresztül. Megasrol ejtem le az otp-t.
Ettől kezdve, pedig csak a Mastercard kártyakibocsátó általi programra tudok épp ésszel gondolni. Ami nem függ a szolgáltatótól, sem a banktól, csak, hogy az ő kártyájukat használjam. (Nem is értettem a mc mobil kikapcsolását. Mindent tudtam vele csinálni amit kellett. Számlát kifizetni, telót tölteni, és csekket kifizetni, csak a bolti fizetés hiányzott.
És tetszik vagy sem ez a normális. Ne korlátozzanak be. Mert ugye az diktatúra. Miért kötelező nekem T-mobilosnak és otp-snek lennem, hogy a telefonommal fizetni tudjak? Milyen világ ahol korlátozzák a jogaimat?
Nem beszélve, hogy meghatározza milyen telefont vehetek, hogy használhassak egy szolgáltatást, amiért én fizetek, hogy használhassam, de ő gazdagodik, azzal hogy használom. És ha én nem olyan telefont akarok, mert nem a főáramú telefon kínálat érdekel.
vagyis had ne én nyaljam nekik, ha még fizetek is érte.
Itt ebben az országban fordítva ülnek a szolgáltatók a lovon. Ők vannak értem, és nem én Ő értük. Ezt kellene felfogni. És ennek szellemében viselkedni a szolgálatóval. De mindenki csak meghajol földig, és nem gondolkozik.
Ha nem használjátok az alkalmazásukat, hamar észbe kapnak. De a birkamagyar rápörög a ..osra is csak legyen mivel mutogatni magam. Mint anno a bunkofon kifejezés idejében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Építő/felújító topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple Magsafe töltő eladó
- Kijelző felújításhoz gépek - alkatrészek
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest