- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
umek
tag
hát sajnos a számlákat nemtudom hogy honnan tudnám előkeresni most így hirtelen, mivel nem mai gyerekek ezek a cd-k, meg az a gép sem.Sőt... az egyik gép már nincs is meg... :(
-
umek
tag
egy komplett konfighoz voltak. járt hozzá. akkor gondolom ez OEM.
-
umek
tag
UP
-
umek
tag
na most akkor ez hogy van? jó lenne letisztázni, mert nekem volna pár ilyen jogtiszta szoftverem, amihez hardverem is van, de azt nem akarom eladni. A szoftverek viszont nekem nem kellenek,viszont hátha valakinek éppen ezekre van szüksége.
Nevezetesen:
Microsoft Windows 95 (HUN)
Microsoft Word 2000 (GER) 2 db
Microsoft Works 2000 (GER)
Microsoft Money 99 (GER)
Microsoft Encarta 99 (GER) (világatlasz)
Na most akkor ilyenkor mi van... Eladhatom, vagy nem? -
Bass
addikt
Én amikor vettem a win98se-t egy creative cd ''romot'' vettem hozzá(de vehettem volna alaplapot vinyót stb...) amit 9000ft-ért továbbattam mert annyiba került most akkor én törvénysértö vagyok mert nincs meg? Tönkrement és kidobtam na és,amúgy meg oem szoftvert is el lehet adni9 hacsak a hozzáadott hardver gyártója azt meg nem tiltja (ezt a microsoft oldalán olvastam)
-
shtml
őstag
''Na ja, de ha ráragasztod a gépre a matricát, és esetleg ellenőriz a BSA, akkor mondd azt, hogy eltünt a számla, és hogy HDD-vel vetted a szoftvert, és akkor semmi gáz. 70k-ért még igy is jutányos.''
Bocsáss meg, de te most bűncselekményre akarsz felbujtani valakit? Mert ha jön a BSA és nem hiszi el az általad fentebb javasolt hazugságot, akkor hozza a rendőrséget és a leendő vevőd a rendőrség előtt tegyen hamis vallomást? Ez bűncselekmény!
Az aláírásod:
''Zsidó vagyok, nem hülye.''
Senkit nem érdekel a vallásod, de mást sem kellene hülyének nézned. -
Zsid@
csendes tag
Nos, senkit se érdekel a dolog?
-
X-COM
nagyúr
oem szoftver csak és kizárólag a hozzá vásárolt hardverral legális, tehát véleményem szerint, ha a hardver nem kerül átadásra, akkor illegális a felhasználása
de javaslom mindenkinek, hogy ilyen szoftver vásárlása előtt tájékozódjon az msinfo@microsoft.hu címen!
gondolom senki nem szeretné, ha már pénzt áldozott rá, akkor esetleg szívjon vele a későbbiekben -
KovacsUr
addikt
Bocs, X-COM, te jobban képben vagy ebben a témában... önmagában illegális, hogyha valaki a hozzá tartozó hardver nélkül kínálja eladásra az OEM szoftvert? Vagy csak az így megszerzett szoftver felhasználása nem jogszerű? Jó lenne ezt tisztázni, már többször felmerült a kérdés.
-
lacus
csendes tag
off
[Szerkesztve] -
-
Bazsesz
őstag
eladhatod, de CSAK a vásárláskor ráiratott hardverrel (nem lehet venni, csak hardver mellé oem dolgokat). Meg kell tudni, hogy mihez szól az OEM. Ha a komplett szerverhez, az szívás. De általában máshoz szokott.
Ha egy winyóhoz, akkor a vinyót is el kell adni vele, mert csak úgy legáli.
Én így tudom. -
lacus
csendes tag
A csere érdekes téma van satás diskem 2db 80gb Maxtor, de a win srv 2k árát elírtam mert 119550+áfa
-
Sipi
addikt
Ha a számla eltűnt, a szoftver lopottnak minősül.
Esetleg mondhatják, hogy oké, semmi baj, a Microsoftnál az eladott szoftverek adatai megvannak, nézzük, melyik disztribútornál adták el ezt a szervert, majd ő megkeresi az eredeti számlát, amit a cég nevére állítottak... Hoppá... Jé, miért más a cég neve? :)
Sipi -
Sipi
addikt
Jaja. OEM ráadásul kizárólag a vele együtt vásárol hardverrel EGYÜTT legális, ha valaki OEM-et akar venni, mellé kell rakni a szervergépet is. Úgy viszont már megéri az árát. :D
De emlékeim szerint OEM, OSL, egyéb licenszelt verziók nem adhatók el harmadik félnek, csak a dobozos. A licenszfeltételben benne van, hogy xy vette meg.
Szerény véleményem szerint (és ezért a topiknyitó majd jól megver) ez most teljesen warez-kategória. Annál azért durvább, mert ez szerverszoftver, amit a BSA is szigorúbban vesz.
OFF:
Érdekes, ma mennyire elharapóztak ezek a (fél)legális témák...
Sipi -
badamoa
tag
Csatlakozom. Mielőtt megveszed, nézz utánna, de tudtommal OEM szoftvert Nem lehet eladni 3. személynek! Illetve el lehet, csak neki nem lesz jogtiszta. Azért meg kár a pénzt kiadni mert a CD hordozó (meg a munka ) ára az ára és meg illeglis is. Csupa jó bolt! Egyébként ténleg cirka 150ezer/darab
A Windows 2003 STD (nem OEM!) ára 157000 (nettó) Most vettem 2 napja!
[Szerkesztve] -
Zsid@
csendes tag
Esetleg lehet alkudni. Ha még megfelelő árat mondtok, akkor el lehet vinni. Csere is érdekel. Kellene SATA winyó, DVD iró ASUS, vagy PIONEER, DVD ROM Pioneer vagy ASUS. Ezek érdekelnek cserébe.
-
lacus
csendes tag
Ennek az ára 153048+áfa, számlával. De nem akarom az üzleted rontani, találj rá ki valami rendes árat akkor beszélhetünk.
-
Zsid@
csendes tag
Van eladó Windows 2000 Server angol software-em, amiől meg szeretnék szabadulni. Bontatlan, matricával OEM verzió. Ajánlatokat várok. Csak összehasonlitás végett ez egy 250000 Ft-os software, ugyhogy a nevetséges ajánlatoktól kiméljetek. Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest