Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crus
őstag
-
TBT
addikt
Érkezik az új, elérhető árú AMD kártya:
Amúgy AMD GPU-knál melyik a legjobb gyártó (ASUS-on kívül)?
-
Zó
aktív tag
A HDD exFAT vagy NTFS vagy vegyes? Inkább kíváncsiságból kérdezem, mintsem beleokoskodásként.
Használok amúgy NTFS-es külső HDD-t Linuxszal (nem akartam leformázni, mert nem kerítettem helyet adatmentésre), és az a vicc, hogy bizonyos mappákhoz és fájlokhoz csak Linux alatt férek hozzá az MS-féle fájlrendszerben
Nem tudom, hogy mitől bolondult meg, de dob már régóta I/O hibákat. Vagy ezért, vagy mert volt más eszközökre (okostévé, Xbox) rádugva.
-
Crus
őstag
válasz
maross #153494 üzenetére
Köszi! Feltétlenül ki fogom próbálni, ha a kezeim közé kerül... nekem amúgy Memtest, ram áthelyezgetés, 1 ramos próba, VGA csere így első körben, amik reflexből felmerültek, normális "gamer" másik tápom is van kéznél, ha ezek nem segítenek.
NVMe SSD van benne, 2 db. + 1 HDD amit mind a 2 rencer' adatok tárolgatására használhat.
@Zó:
Ez úgy volt kérlek szépen, hogy Win11 ment fel előbb majd az összes update, meg a progik meg egyebek. Amikor ez kész volt, fizikailag eltávolítottam a Win11 SSD-t, be a másik slotba a Linuxnak szánt és ment rá az Ubuntu, ahol meg GRUB buzergálás következett, hogy kerüljön be a menübe a Win11, mert alapból rejtett, meg a timeout is vicc alacsony.
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #153493 üzenetére
Olyannyira nem fog tudni terjedni, hogy a főnököm azt mondta, hogy eztán kérésre sincs AMD... és abszolút igaza van.
- Bocsássátok meg a tudatlanságom, de hogy a büdös okapiherébe lehetséges az, hogy 1-3-at 2025-ben nem kezel el egy AMD lap? WTF??? Hát az a RAM slot, az hót' u.o. kell legyen, mint a 2-4 és igen, 1-3-ban tényleg nem ment, abszolút zsigerből jött, hogy jó, akkor legyen 2-4. Intelnél SOHA... úgy érte SOHAAAAA nem tapasztaltam ilyet.
- Természetes! Alap, hogy ilyen "izé" konfig esetében személyesen néztem meg a gyártó oldalán, hogy a lap támogatja-e a procit, már az alap BIOS-szal, ill. támogatja-e a memóriákat, amik bele lettek gondolva. Mind a kettőre a válasz: Igen!
- Alapvetés, természetesen már kb. a Win 8 óta, hogy op. rendszer telepítéskor kötelező minden egyéb drive eltávolítása különben a nyomi Win képes az EFI partíciót, BCD boot menedzsert nem a rendszer partícióra tenni. Ez már nagyon régóta így van és term. a GRUB felel azért, hogy a másik SSD-ről a Win11 bebootoljon, alapból meg az Ubuntu bootol ebben a konkrét esetben.
Ha nálam lesz a gép végre majd tényleg szeretném a segítségeteket kérni, mert AMD-s tapasztalat hál' égnek minimális.
-
Nagyon sajnálatos ez az élmény, mert pont az ilyen esetek miatt nem fog tudni terjedni az AMD mint alternatíva...
Segíteni én sem nagyon tudok, mert AM4-en ragadtam még, de megéltem én is a RAM hibát, proci IMC degradálódást (használt korai 3600X volt, tuning mester adott neki feszkót, szerencsére gariban cserélték), de a GPU-nál sose volt elviselhetetlen gondom, csak egy pár driver hiba.
A RAM behelyezés AMD-nél mindig is 2-4 (B2-A2) volt 2 modul esetében, de gondolom az alaplaphoz adott Manual is írja. Anno ez volt az AM4 topikba betévedők 50%-nak a hibája.
Második hiba, hogy a "jól bevált Kingston RAM"-ot remélem az alaplapi QVL listában is lecsekkoltátok, hogy menni fog az XMP-s frekivel. Ha a RAM a hiba, akkor a HWinfo64-ben a lista végén van egy Windows Hardware Error (WHEA-nak is hívják), ami gyakorlatilag a Winfos ütemezőjéből szedi ki a nem kritikus de észlelt hibákat (főképp memóriára utal). Ehhez már csak egy RAM fingatós játék kell, mint pl a Cyberpunk 2077, és lehet nézni a számokat.Ja hogy dual boot... Ha nem lett lehúzva a Win telepítésekor a másik SSD, akkor a Win defektesen is telepíthette magát - Linux topikban olvastam ilyet már.
Innentől pedig, a BSOD hibakód és a körülmények ismerete nélkül nehéz.
*én csak használt HW-ekkel vagyok elátkozva, valahogy mindig belefogok egy furcsán működőbe. Új cuccokkal ritkán van gondom, beleértve hogy 2018 óta nem látott kék és zöld HW-t a PC-m.
De van a családban egy sógor, aki szerint AMD-n másképp megy a játék (he?), és nV-n bár telítetlenebbek a színek de halkabb a kártya (dupla he?). -
Dilikutya
félisten
80$-t semmiért. Borderlands-ért pláne, eddig még egy részéért se fizettem, mégis mind megvan. Talán az első volt 1$-os bundliszökevény, amit szépen feltuningoltak idővel GOTY-ra meg remasteredre. Egyszer el is indítottam pár percre, de nem kötött le.
Najó, a GTA lehet megérne annyit, mind hosszú időre lekötött. Viszont rájöttem, a sötétebb, Liberty City-ben játszódó részekkel nem haladok, csak az a kettő nincs befejezve. -
i2k
őstag
Na megnéztem Daniel Owen videójának elejét (DOOM) ahol a FG4 megmutatja, milyen latency-t tol, Vulkan mellett is.
"LAT"-ot kell nézni a bal oldalon, az overlay alatt. -
TBT
addikt
Hamarosan megjelenik hanglemez formában is az AC: Shadows zenei anyaga:
-
TBT
addikt
Számomra is kicsit hihetetlen, de legyen igazuk. Emellett egész kellemes gépigénye van, kíváncsi vagyok rá.
Eszerint még a régi gépemmel is lazán menne 4K-ban ez a játék 60 frémmel. A mostani meg valószínűleg malmozni fog majd alatta. De ugyanez van az FF7 Rebirth alatt is. Malmozás, egyik hardver sem akar kiszaladni a világból. Jó ez az Unreal 4 motor, kár, hogy az 5. már nem ilyen lett. Épp ezért parázok a Vucsangtól is. Ha technikailag olyan hulladék lesz, mint a Wukong 0day, akkor RIP.
-
TBT
addikt
Denuvo az ugye azért kell a Sony szerint, hogy inkább vásárlás legyen, mintsem törtverziós beszerzés. Előre meg is mondták, hogy nagyon szép eladásokat várnak a PC-s verziótól, nyilván védelem nélkül ez eléggé kapufa lenne. Denuvo-ra pedig még nincs egységes, illetve teljesen jól működő törés. Én sem szimpatizálok vele, de megértem a fejlesztőket és a kiadókat is. Dolgoztak vele, nem egy fapados portnak tűnik (lásd FF7 Remake), rengeteg új cucc érkezik a játékba (összesen már 100!!! ruhája lesz EVE-nek, új terület, új bossok) mindezt ingyen (mert ezeket a PS5-ös verzió is megkapja ingyen), persze, hogy keresni akarnak vele. Plusz mutogatta a Shift Up is, hogy a játék teljesítményére a Denuvo nincs hatással. Még egy Steam Decken is fix 60 fpssel tud futni a játék (Medium-High) grafikával, ami eléggé vad egy új címtől.
A blokkolás része Steam fail, ami hamarosan javítva lesz - EPIC Store-ban bárhonnét megveheted a játékot, Steam-en van probléma, de a Sony és a Shift Up már tud a dologról a közleményük szerint, és igyekeznek javítani a dolgot.
PSN hozzáférés pedig nem kell a játékhoz. Ha esetleg van olyanod és összekötöd a Steam fiókoddal, akkor kapsz egy rucit... De azt a rucit játék közben meg tudod szerezni az egyik ládából (pontosan tudom hol van, de nem írom le ide a megoldást), szóval még csak emiatt sem kell hőbörögni. Nincs ez sem rákényszerítve a játékosra. Persze van népharag, főleg a Denuvo miatt, de az ilyen hangoskodók többsége nem az a réteg (legalábbis Twitteren és Redditen ahogy látom), akik szeretik a jogtiszta / eredeti dolgokat. Nyilván van kivétel, de ez nekem pont annak a rétegnek tűnik, akik a drága hardvereket / notebookokat megveszik, majd tört, védelemmentes, frissítésmentes windózzal flexelnek, hogy milyen gyors a vas. Persze, nem olcsó a PC-s Stellar Blade, én is olcsóbbra számítottam, de, ez sajnos ilyen. Majd lesz rá akció (illetve már most is van), akkor majd behúzza az, akit érdekel, de mégsem akar teljes áron beleugrani. -
i2k
őstag
[link] - Stellar Blade PC System Requirements Analysis
Csak az a Denuvo ne lenne...Daniel Owen bizakodó a Req-el kapcsolatban.
-
gyimger
őstag
Megjelent és mind a három Enhanced Stalker mostly negative-on áll Steamen.
-
Zó
aktív tag
Én azért adnék 80 eurót, hogy Pitchford takarodjon el nyugdíjba.
Nem játszottam még a BL3-mal, lehet, hogy az hűha, de az azelőttiekben a gunplay eléggé szódával elmegy volt, a humor pedig 9%-ban fájdalmas, 9%-ban tolerálható, 1%-ban jó.
Lehet, hogy nem számítok igazi rajongónak?
-
TBT
addikt
Napi vérlázító:
Borderlands 4 Boss Says 'A Real Fan' Will Pay $80 For GamesNapi jó hír:
A Shift Up hivatalosan is bejelentette, készül a Stellar Blade folytatása, megjelenése 2027-ben várható!És végül napi CloTi:
-
Crus
őstag
Mondtam én is ennek a mesügének, hogy azért erre a procira én már tennék egy normálisabb hűtőt (kemény 12k lett volna), de nem kérte.
Egyébként a proci hőmérséklete is ok, ~40-45 fok volt BIOS-ban, tesztek alatt se ment el rettenetesen, sys cooler is nyilván van a házikóban, ami nem is annyira kicsi, szóval van hely a levegő áramlásának.
Ami engem nagyon meglepett az az, hogy nem is tudom mikor jártam utoljára Intel konfiggal úgy, hogy összerakom és nem "csippan be", hanem nem indul... rossz előjel volt, pedig olyan szép lett egyébként, igényesen oldottam meg benne/vele mindent... még dual boot is van, mert Linux is igény volt (term. külön SSD-n van az a renCer.)
-
i2k
őstag
Gondolom, hozzám hasonlóan, Te is meglepődtél - és én kifejezett azt hittem, hogy "na, eddig tartott, kipurcant a gép", amikor újraindulgatott.
Ellenségemnek se kívánom azt a ~fél órát miközben tökig leizzadva hardware elemek kivételeivel (még a VGA-t is kivettem, mert a CPU-ban is van) eljutottam a RAM-ig, és mindkettőre rányomtam... és az egyik kattant. -
i2k
őstag
válasz
gyimger #153468 üzenetére
Nem mondom azt, hogy idióták... csak konzum fogyasztók, és mennek, amerre vezetik őket.
Igen, vezetik. Az nvidia gyakorlatilag zsebébe tette az egész világot, és a saját kénye-kedve (de elsősorban anyagi haszna) szerint úgy diktál, ahogy akar."Semmi sem okoz nekem nagyobb örömet, mint amikor mindent az Nvidia-tól veszel... de óriási örömöt okoz, ha csak az Nvidia-tól veszel valamit” - viccelődött (//a bőrkabátos).
Tehát, az nvidia azt mondja nektek, hogy csak az Ő terméke az üdvözítő MÁR (és RÉG), mert előtte alattomos, sok pénzzel megtömött hadjáratok révén szétvásárolta a fejlesztőket -- nem, nem csak a játékosokat... CUDA... most meg AI stb. --, és alternatívát (jogosan?) nem enged a tűzhöz.
Így Egyszerű Jóska ha bemegy a boltba, akkor csak zöldet (és kéket) lát, pirosat észre se vesz.
Na, most a Kék kezdett kicsit visszaszorulni (jogosan?), de vélhetően pár évnyi hiátus után azért az Intel is be fog érni a révbe, a piaci részesedése és megregulázott tűzoltás révén... -
i2k
őstag
Scythe CPU hűtőm van, ami alatt bőven elférnek a Corsair RAM-ok, és most ha megfeszülök se tudom megmondani, hogy 1-3 vagy 2-4 kiosztásban (4 slotos a Gigabyte lapom nekem is) - egyszer kellett a 10 év alatt ránéznem, amikor random fagyás rávezetett, hogy az egyik RAM sticket véletlen kimozdíthattam HDD pakolgatás közben.
Nem vagyok IT-s, így vak vezetne - jobban bízz a saját szakismeretedben, szerintem.
-
Crus
őstag
El vagyunk vele átkozva... főnököm is amikor meghallotta milyen géppel van gond, ennyit mondott: "jajj ne".
Amúgy talán tényleg tudsz segíteni tippel. Ami az első percben strange volt, hogy 1-3 slotba dualba tettem a ramokat és nem ment vele a gép, a BIOS gondot jelzett. Aztán átettem 2-4-be és onnantól nem tudtam kiakasztani a gépet, de vissza 1-3-ba már nem próbáltam. (Úgy ítéltem meg, ha így stabil és van dual, akkor minek csesztessem.) Inteles jelenség itt is megvolt: Első körben az XMP... bocsi DOCP bekapcsolásakor nem indult el a gép, de 2. alkalommal már gond nélkül.
Igaz, nem játszottam rajta, de tesztprogik mentek pár órát, napokra egyszerűen nem volt idő, meg nem is túl reális, hogy napokig menjen 1-1 konfig, IRL se történik ilyen, ha csak nem szerver.Ennek alapján nekem is memória gyanús, vagy alaplapi memória SLOT gond, de lehet így látatlanban rossz nyomok járok és VGA gond lesz.
-
i2k
őstag
-
Crus
őstag
Akkor lehet, hogy tőled fogunk segítséget kérni...
Full AMD konfig egy ismerős, ismerősének kellett. Sok-sok órát beletettem, úgy bántam vele, mintha az enyém lenne, erre 1.5 napi játék után közli, hogy már 2 db. BSOD-n van túl. Mindenből amennyire csak a keret engedte prémium került bele... de nyilván AMD VGA, AMD proci és term. AMD lap. Olyan Kingston memóriák kerültek bele, ami pár 100 másik embernél gond nélkül szalad és olyan Samu SSD-k, amikkel dettó ez a helyzet, de ott már inkább ezres nagyságrendről van szó. A proci egyébként stock coolerrel megy - így kérte! - egy Ryzen 7 8700F, a GPU meg egy Asus Dual RX7600 O8G EVO. Az egészet meg egy Cooler Master 700W 80+ Elite Nex hajtja megfelé. Az összerakás során 10x ellenőriztem minden csatit, minden csavart, mert relatív messze került a vas... és erre tessék
Term. minden a lehető legfrissebb rajta... legyen az BIOS, driver, OS frissítések.
Sajna nincs nálam a gép, még nem kaptam vissza, de be fogom ide írni, mert AMD-s tapasztalat kellene. Amúgy kicsit se strange, hogy extrém ritkán beesik egy AMD-s igény és akkor garantáltan epic fail a vége. Legutóbb pár hónapja jártam egy Ryzen 3 notival úgy, hogy itt helyben jött ki a Lenovo szerelője és cserélgetett benne gyanús alkatrészeket. Meanwhile Intelek, meg vidiák a világból kimennek... és ez most qrvára fanboyosan hangzott, de basszus nekem se tetszik hidd el, ezt tapasztaljuk
-
i2k
őstag
nvidia meg már olyan magas lovon ül, hogy minimum efforton létezve is padláson forgathatja a trilliókat, vasvillával...
...és a lejjebb linkelt videók meghallgatás/nézése tanulságos lehet azoknak, akik istenítik az nvidia termékeket.Persze, ahogy a GN-es Steve is mutat a videója végén egy ázsiai ürgét: mindenki rinyál, hogy nvidia így, nvidia amúgy, de mégis csak GeForce VGA-t tol a PC-jébe...
...én mondjuk nem. -
TBT
addikt
Igen, ezzel reklámozták tegnap a Vucsangot is az Nvidia oldalán. RTX 5090 4K felbontásban tud 70-80 FPS-t abban a játékban, DLSS+Framegennel pedig 250 FPS körül van és gyönyörű dropokat produkál. Az egyik bossharc alatt a videóban bement 100 körülire! Semmivel sem jobb és több tőle a játék, ellenben megnöveli az input lagot. Jó is úgy játszani egy soulslike (vagy bármilyen játékkal), hogy a karakter késve reagál a játékos parancsaira.
-
i2k
őstag
Erről szól a frémgen. Placebo, mert hát a jobb sarokban ott villog a 3-jegyű szám, de közben olyan frametime-ot tol rád, hogy nem érted, miért szar a fíling.
S persze, a marketing szöveg azt mondja, hogy neeeem, nincs igazad, mert a mi eljárásunk a levegőből is tud plusz frémeket adni neked, és 0 frametime, semmi teljesítmény (és fogyasztás) növelés, és öröm és bódottá > just consume our products and shut up// S még mielőtt: ebbe az nvidia hajszolt mindenkit = így senki sem kivétel (AMD, Intel sem) ez alól a marhaság alól
Lehet konformista módon mantrázni rá, hogy EZ A JÖVŐ, ezzel kell élni, de nem kell elfogadni. Ahogy a pisix, és a 3D is megdöglött, ez is meg fog valamilyen módon. -
i2k
őstag
Csak érdekesség - ha már egyedül vagyok a topcsikban:
Az nvidia genyóságáról több videó látott napvilágot a napokban.
* NVIDIA's Dirty Manipulation of Reviews - Gamers Nexus
* Don't Buy The RTX 5060 - Hardware Unboxed
* Nvidia Accused of Manipulating Gamers Nexus - Our Thoughts - Hardware Unboxed
* Chatting with GN-Steve on "How Nvidia Ruins Everything" - der8auer EN
* I don't know how... but NVIDIA sank to a new LOW! - JayzTwoCents!Egyik alatt: a Dont buy-osnál
@LaSpookyEXE - 12 perccel ezelőtt
I own a rtx 5090 performs almost identical to 4090 on most cases multi frame gen is what changes the game but most games don’t have it so is pointless to get this card -
i2k
őstag
[link] - Apple Wants To Break The Law...
Bírom a srácot. Jókat szokott tolni. -
i2k
őstag
OFF - japanese music (rap)
Beégésem van - gonosz leszek, legyen nektek is!
Nemrég befejezett Yofukashi no Uta (Call of the Night) anime soundtrackjét adó csapattól az ending song:
【MV】Creepy Nuts - よふかしのうた -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153453 üzenetére
Bizony.
Mert "együtt" még oké is lett volna az 1 milliárdos elvárás - azaz az említett frencsájzok* együttesen biztosan dobnának ekkora összeget a... Tencent számlájára...
...de külön-külön... nem tudom mit szívtak, de nem kérek belőle.//Gyorsan tegyük hozzá:
A Ubisoft azt hazudik, amit nem szégyell: senki (külsős) sem tudja leellenőrizni.
Itt van egy spekuláció egy állítólagosan nagyon megbízható statisztikai cégről a TÉMÁBAN (ACS eladások), de mindenki azt hisz el, amit akar.Alinea Analytics. (Blog)
-
i2k
őstag
válasz
gyimger #153452 üzenetére
Mert nem merik
Helyette csak ilyet:[link] - Ubisoft confirms major success metrics for Assassin's Creed Shadows
"A Ubisoft bejelentette az Assassin's Creed Shadows áttörési teljesítménymutatóit, megerősítve a korábbi híreket, miszerint a Valhalla után a második helyen végzett a megjelenési bevételek tekintetében.
A korábbi jelentések igazak voltak: Az Assassin's Creed Shadows valóban a franchise második legjobban kereső játéka, ha a megjelenési eladásokat nézzük.
A Ubisoft nemrég jelentette be a 25. pénzügyi év eredményeit, és ezzel együtt az Assassin's Creed Shadows általános teljesítményéről is beszámolt. A korai mutatók alapján már tudtuk, hogy a játék sikeres, de most már pontosabb képet kaptunk arról, hogy a Shadows hogyan mérlegelt a többi Assassin's Creed-játékkal szemben.
A Ubisoft szerint a Shadows a második legjobb első napi eladási bevételt érte el a sorozatban, csak az Assassin's Creed Valhalla tudta ezt felülmúlni (csak összehasonlításképpen: a Valhalla két év alatt több mint 1 milliárd dolláros fogyasztói bevételt ért el). A Shadows történelmet írt a Ubisoft számára, mivel a PlayStation Store első napi teljesítményét tekintve a legjobb Assassin's Creed-tulajdonság lett. A cikk írásakor a Shadows a 21. helyen áll a PS Store legjobban fogyó játékai között.
Az eladásokon kívül talán a leglenyűgözőbb mérőszám az, hogy a játékosok mennyire elkötelezettek a Shadows iránt - a felhasználók a megjelenés óta több mint 160 millió órányi játékidőt töltöttek a Shadows-szal. A Ubisoft azt tervezi, hogy még ebben az évben egy új Shadows-kiegészítőt, a Claws of Awaji-t dobja piacra, remélve, hogy még nagyobb elkötelezettséget vált ki.
"Az Assassin's Creed Shadows március 20-án jelent meg, és a franchise történetének második legmagasabb első napi eladási bevételét produkálta - az Assassin's Creed® Valhalla után -, és új rekordot állított fel a Ubisoft első napi teljesítménye tekintetében a PlayStation digitális áruházban.
"A játékosok véleménye elsöprően pozitív volt, az első fél által forgalmazott boltokban 91/100-as átlagpontszámmal , ami a játék kiváló minőségét tükrözi. A mai napig a vásárlói kiadások egyértelműen felülmúlták az Assassin's Creed Odyssey-t, és a játékosok száma is felülmúlta a teljesítményt. A játékosok 160 millió órát töltöttek az Assassin's Creed Shadows játékban, ami aláhúzza a játékmenet magával ragadó jellegét és a franchise tartós vonzerejét.
„A játék teljesítménye újra megerősíti az Assassin's Creed márka erejét és rugalmasságát, amit a közösség erős reakciója is alátámaszt, ami kiemeli, hogy a csapat olyan élményt nyújtott, amely a régi rajongók és az új játékosok körében egyaránt visszhangot kelt.”. -
i2k
őstag
A nap vicce:
Ubisoft wants Rainbow Six, Assassin's Creed, and Far Cry to each make €1 billion per yearHátha:
A Ubisoft azt szeretné, ha a Rainbow Six, az Assassin's Creed és a Far Cry egyenként 1 milliárd eurót hozna évente
"TL;DR: A Ubisoft azt tervezi, hogy a legjobb franchise-ait - a Rainbow Sixet, az Assassin's Creedet és a Far Cry-t - milliárd eurós éves bevételű márkákká alakítja át egy új leányvállalaton keresztül, amely mögött egy 1,2 milliárd dolláros Tencent partnerség áll. A vállalat célja, hogy örökzöld márkák ökoszisztémáit építse ki, miközben teljes mértékben kontroll alatt tartja a fejlesztést és a növekedést." -
Crus
őstag
válasz
gyimger #153444 üzenetére
Engem nem zavar... én a 90-es évek óta mindig ötezeré' tankolok.
Amúgy Tesla FSD feelingem van, ahol 100 dodó 1 hónapra a full önvezetés, vagy megveheted cirka 2.9 milláért, de ha veszel egy másik Teslát, nincs mód arra, hogy inaktiváld és átvidd az új vasra, mint pl. egy vírusvédelmi licencet
-
gyimger
őstag
Valakinek meghozta a kedvét?
-
i2k
őstag
Bungie Can’t Stop Plagiarizing…
Már 4-szer buktak le.[link] - Bungie Responds to Unauthorized Use of Art in Marathon
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153434 üzenetére
Igen, csak van olyan játék ahol pont az utánégetőtől lesz majd CTD :-/ (Nem az alulfesztől, hanem, hogy egyáltalán fut...)
-
Zó
aktív tag
Annyiból stimmel a 15 év, hogy éppen a 2010-es Mass Effect 2-nél voltam úgy annak idején, hogy gyorsabb már a letöltés, mint a lemezről telepítés. Aztán találkoztam a PS3-mal, és azzal, hogy a PSN-ről 2 napig tart letölteni és telepíteni az Uncharted 3-at. Az XSX már gyorsabb letöltésre, de átlagosan elmaradt a PC-n megszokottól, kivéve persze a Xbox appostól. De olyan kis kezdő cég esetében, mint a Microsoft, ez teljesen érthető.
-
Dilikutya
félisten
válasz
gejala #153436 üzenetére
Ez konkrétan nem igaz, hogy 15 éve nincs műanyaghalmozás PC-n.
De hogy szart sem ér olykor, az tény. Anno valamelyik CoD-ot lemezen vettem, mert úgy volt megérős, de a telepítést indítva első dolga volt átlépni a Steam-re, és letölteni a teljes játékot, hiába voltak ott a teleírt lemezek a tokban - ennyit arról, hogy a fizikai adathordozó az isten, és ha az van, mindened van.
. Ennek akkor nem annyira örültem az akkori 10 megabites ADSL-el, most 1 gigabiten leszarom, pláne hogy fizikailag nem is veszek játékot, még letöltő kódot tokkal se. Nem mintha felénk olyan sok játék lenne kapható, a Tesco-ban megszűnt a teljes műszaki részleg, a Media Markt-ban főleg konzolos játékok vannak, a PC-s száma elenyésző néhány évvel ezelőtthöz képest. Euronics nem tudom, árul-e játékot, konzolost biztos, mert gépet is árulnak, de PC játékra nem mernék fogadni. De nem is baj, nem hiányzik. A filmes lemezek se. Az egyetlen adathordozó, ami mellett kitartok, a CD. Az se az előnyei miatt, mert olyan nem sok van, de megvan a varázsa. Vinylt se azért vesz az ember, mert jobban szól, vagy kevesebb helyet foglal.
-
gejala
őstag
Mi különbség van aközött, hogy nincs semmi a lemezen és le kell töltened a játékot, hogy játszhass vagy tele van írva a lemez, de úgyis le kell töltened az 50 gigás Day1 patchet, különben nem indul el a játék?
Szerencsére PC már ebben is előrébb jár, itt már vagy 15 éve nincs műanyaghulladék halmozás. -
i2k
őstag
DOOM: Dark Ages azért van - többek között - bojkottálva, mert
- Single Player és állandó online kapcsolat kell hozzá
- a fizikai hordozón csak 85 MByte-nyi anyag van, tehát a ~90 GByte-ot le kell tölteni így is konzolokon (azokon a konzolokon, melyek letöltési sebességéről már Crus is írt) - így a lemez a régi időket idéző "kulcs" ahhoz, hogy játszhass -
VoltanIgor
aktív tag
Azért ezek a számok nem olyan rosszak ám. Sorjásat sajnos mindenből ki lehet fogni, és a minimális difi nem feltétlenül ér meg 100-200k pluszt.
Coil Whine engem spec nem zavar - igaz, nem is nagyon volt sokszor, talán egy ASUS kártya volt pár éve, amelyik hallhatóan produkálta magas fps-nél, de az sem volt nálam deal breaker. Általában pár hét alatt beállítok egy kicsit alulfeszelt, kicsit húzott profilt, és onnantól azt használom, és játszok.Az utóbbi időben gari időn belül cserélem a kártyákat - kíváncsi leszek most pl a gen közi kártyákra, bár ebben a szegmensben esélyes, hogy csak a memóriát fogják megdobni, ami engem jelenleg 1440p-n nem nagyon izgat bőven jó a 16.
-
Crus
őstag
Jaj gyerekek. Ne legyetek Asmon. A Steam csak egyetlen platform a sok közül és persze, merítés, de néha torz, mert a 30% sáp miatt egy rakás ember nem oda veszi Day1, ha van alter... még a nyomorék Battlenet is feldobja, hogy vegyél ott Doomot és semmilyen számaink nincsenek a Steam-en kívül a többi store-tól.
Az mondjuk vicces, hogy az Epicen kb. ott az összes Doom, de az új az nem elérhető rajta.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153426 üzenetére
Nem az összes, mert sajna nem mindegyikkel olyan a viszony. 30xx, 40xx garos ügyek:
- Inno3D - 1.85%
- Palit - 1.7%
- Gigabyte - 2.1%
- Asus ROG series - 0.6%
- Asus TUF series - 0.9%
- Asus other - 0.95%
- MSI other - 1.05%
- MSI Ventus series - 0.95%
- MSI Gaming Trio series - 0.7%
- Zotac - 1.7%
- Sapphire - 1.8%
- PNY - 1.9%
- XFX - 1.85%
- Powercolor - 1.75%
- Gainward - 1.15%De azt tudni kell, hogy a nagyker, az továbbra se kisker. Az első szűrő a kisker. Ott a gondok egy részét meg tudják oldani. Pl. ha valaki coil whine-re panaszkodik, ami az olcsóbb szegmensben zavaróan gyakori, akkor azt a kisker akár cserélheti is (majd fapofával eladja másnap másnak)... de olyan kisker is van, aki azt mondja, hogy a kártya tökéletesen műkök, a működés és a technológia hozadéka, hogy lehet mellékzaj, így viszlát. És mehetsz Brüsszelig, a kártya stabil, nem fagy, nem tudsz mit csinálni és alapvetően igazuk is van a kiskereknek ilyenkor...
Az biztos, hogyha valaki ilyen félmillákkal dobálózik VGA ügyben (nem rólad, hanem általánosságban beszélek), akkor a saját idegrendszere érdekében lehet, hogy nem árt, ha jobban nyitja a pénztárcát. Meg eleve, ha eladásra kerül a sor, értékesebb a jobb kártya, meg persze esélyesen jóval tovább is húzza...
Nálam SOK GPU járt már a saját vasamba és akkor hol van még a céges sztori, ami univerzumokkal bővebb XP és ennek alapján pl. én az Asus TUF-ot se szerettem VGA témában, mert melegedős és hangos volt, az ilyen Dual meg egyéb Asus-ok se éppen a hibátlanság mementói, de még mindig nem annyira melegedős és hangos, mint pl. egy Palit, EVGA, Sapphire és társai.
Párszor megjártam a hadak útját azzal, hogy nincs rá lóvé, jó lesz nekem az olcsóbb is, csak tudja a dolgát, de baz... annyira drasztikus difik vannak hőfokban és zajban a drágább grafkártyák és az olcsóbbak között, hogy az nekem game changer! És akkor nem beszélünk még az olyan fura bugokról, mint pl. a kattogó hangok, a néha 0.5 mp-re elmenő kép, a HDMI, DP gondok, a furcsa és random lagok, vagy a megmagyarázhatatlan és relatív nem gyakori CTD-k. És ezekkel a szerviz SEMMIT nem fog tudni kezdeni, mert elküldöd, tesztelik pár órát, fél napot, a hiba nem jelentkezik és visszaküldik. És ha még 1x u.e. a hibával visszaküldöd, még lehet egy picit meg is szívatnak majd azzal, ha nem jön elő a hiba, hogy a törvényileg lehetséges utolsó percig ülni fognak rajta, de olyan kisker is van, aki bevizsgálási díjat számol fel, ha valaki egy ilyen rejtélyes hiba miatt újra és újra visszatér. Aztán mehetsz békéltetni, meg feljelentgetni és önthetsz bele egy rakás pénzt ügyvédre, hogy kiharcold az igazad... qrvára nem éri ez meg!
Ilyen összegeknél azt gondolom a lehető legbiztosabbra kell menni, vagy lenyelni a néha feltörő gyomorsavat...
-
VoltanIgor
aktív tag
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #153429 üzenetére
Az Obszkúr 33 is. És az egy kissebb cím. Mégis 150k ember játszott vele egyidőben csak a Steamen és elment belőle 2,5 millió példány. De ott volt az Oblivion Remaster is. Arra is rácuppant a nép, pedig az még shadowdrop cucc is volt.
-
maross
nagyúr
Hasonlo mint az elozo, es az az elotti. Biztos oregszem, de az osszevissza bespawnolos mindenfele lovos termeket mar nagyon unom, alig vartam hogy veget erjen a palya. Remeltem hogy kicsit lassabb kardozosabb lesz a gameplay, nemi darkos castle hangulattal, de eddig a shielden kivul amivel ki lehet vedeni loveseket es egyeb okossagokat is tud, nem sok pozitivumot tudnek kiemelni. Palya is inkabb a fém-cyber vonal, meghintve par felteglaval. Aki az elozoeket szerette, annak valoszinuleg be fog jonni ez is, aki valtozasokat vart, az sok jora ne szamitson.
-
TBT
addikt
Ennyire félrement az új Doom?
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153422 üzenetére
Külföldi számokat én nem néztem, idehaza a nagykerek miatt van sajna tapasztalat és inkább kihagynám (Gigabyte-ot meg főleg!), de nyilván ha volt még rá garod és úgy menekültél belőle az úgy teljesen korrekt... már magaddal szemben.
-
VoltanIgor
aktív tag
Nyilván nem a nevesebb gyártók egyike, de nekem már 3 Gainward kártyám volt eddig, egyikkel sem volt soha gond - lekopogom. Nyilván ez nem jelent semmit.
Ez a cikk már kicsit többet, a statisztikájuk alapján nagyon is megbízható gyártó, már ami a gariztatási rátát illeti, persze nyilván nem tudjuk, pontosan hogyan is csinálták a statisztikákat:
A return rate magas kicsit - bár nem rosszabb, mint az MSI, vagy az ASUS, de ebbe a coil whine-tól kezdve a venti hangerőn át, a nemférbele a házba problémán kerersztül a nem tetszik a színe gondig minden játszik
-
Crus
őstag
Felvállalt tény és nyílt titok, hogy a Gainward is alacsonyabb minőségű alkatrészekből dolgozik, nyilván a GPU-t kivéve... innentől fogva nem csoda, hogy a várható meghibásodások és az élettartam rosszabb. Nem véletlen, hogy adott grafkártya aztán akár 100-150k-val is drágább más gyártónál.
-
i2k
őstag
Nem vagyok mérvadó a témában (nincs akkora tapasztalati bázisom), így tessék véleményként kezelni:
Minden magát komolyabban vevő cégnek sikerülhet egyszer-kétszer valamit nagyon elszúrni, és utána valamikor nagyon eltalálni is. Szerintem.
Szóval egy rossz széria miatt leírni valamit nem mindig igazságos - -- --- pl. Asrock vs. megperzselődő AMD CPU-k...Kedvencem, hogy mindenki/sokan 1 pálcásnak tartja a Powercolor VGA-kat, közben meg eszméletlen jól össze vannak rakva.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153416 üzenetére
Régen rossz, ha meg kell magyaráznom, hogy értettem azt,amit leírtam.
Igen, az nvidia által szabott MSRP feletti minden ár - legyen az ÁFA-s, vagy haszonkulcsos, vámmal terhelt, etc. - lopás: a gyártó/fejlesztő cég megszabta az árát. Felette már az lop, aki ennél drágábban adja, bárhol a világon.
//szerk.: annak, aki azt hiszi, hogy nem tudom mit jelent az MSRP = manufacturer's suggested retail price = a gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár
//S igen, tudom, hogy ott a JAVASOLT szó, ami nem kötelező érvényű.
De még egyszer: a gyártó 1000 dollárra árazta be a termékét (esetünkben az 5080-ast)... -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153397 üzenetére
Ilyen VGA-t vettél?
-
TBT
addikt
Tegnap írtam róla, erre a Square Enix is reagált a dologra... Nem törölték a Kingdom Hearts IV-et, továbbra is dolgoznak rajta serényen! És hát... sokkal jobban fest a kiadott anyagok alapján, mint a 2022-es bejelentéskor.
Jó lesz ez, csak jöjjön már.
-
TBT
addikt
Egész baráti gépigénye lett, bár árazás szempontjából kicsit vastagon fogott a ceruza + a legújabb Denuvo DRM védelmet is megkapják a PC-sek, hogy érezzék a törődést - by Sony.
Itt és itt pedig minden jelenleg ismert infót összegyűjtöttem, amit érdemes tudni a PC-s verzióról, illetve arról, hogy hol szerezhető be a legolcsóbban hivatalosan (és nem szürke kulcsos boltból).
Ezennel végeztem itt és ezzel kapcsolatban! Köszönöm szépen a figyelmet és a türelmet! -
Golden9
veterán
válasz
gyimger #153403 üzenetére
+ a Happy Game.
-
gyimger
őstag
Epicen ingyenes a Dead Island 2, ami akárhogy is nézzük, nem volt még 20€ alatt.
-
i2k
őstag
Amihez a kínaiaknak köze van, az mind csúszni fog:
[link] - Ubisoft announces delay for major titles including Assassin's Creed and Far Cry
TL;DR: A Ubisoft a minőség és a fejlesztés javítása érdekében késlelteti a fontosabb játékok megjelenését, köztük a Far Cry és az Assassin's Creed címeket. Ez a stratégia, amely az Assassin's Creed Shadows esetében sikeresnek bizonyult, csökkenteni fogja a megjelenéseket a 2025-26-os pénzügyi évben, de a 2026-27-es és 2027-28-as pénzügyi évben jelentős növekedést fog eredményezni a kulcsfontosságú franchise-ok erősebb tartalma révén.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mindennapi...[link] - Another GTA 6 delay could happen as respected insider says there’s “no guarantee” for a May 2026 release
"A Bloomberg egy nemrégiben megjelent jelentésében Schreier kijelentette, hogy a Rockstar döntése a GTA 6 késleltetéséről hullámzó hatást váltott ki az egész iparágban. Sok fejlesztő 2026-ra tolta a játékát, hogy elkerülje a játék eredeti megjelenési dátumát, most pedig az új megjelenési dátum elkerülése érdekében változtatnak a terveken.
"Más cégek számára a Grand Theft Auto VI csúszása pánikra adott okot" - magyarázta az újságíró. "Egy nagy multiplayer játékon dolgozó fejlesztő elmondta, hogy korábban 2025 őszéről 2026 tavaszára halasztották a megjelenési dátumot. Ez főleg azért volt, mert a játéknak több időre volt szüksége, de azért is, hogy megszabaduljanak a GTA VI-tól".
Korábban Schreier arról számolt be, hogy a Rockstar munkatársai soha nem számítottak arra, hogy a játék elkészül a korábban bejelentett 2025-ös megjelenési dátumra. Most a riporter azt állítja, hogy "nincs garancia arra, hogy 2026 májusa biztos".
A rivális kiadók is aggódnak amiatt, hogy egy esetleges második GTA 6 késés a saját megjelenésük útjába kerül. Most, hogy a Rockstar nyilvánosan elhalasztotta a játékot, újra elhalaszthatják, ahogyan azt más játékokkal is tették a múltban.
Ez persze nem jelenti azt, hogy a következő Grand Theft Auto játék másodszor is késni fog, de aggodalomra ad okot, különösen a PC-s játékosok számára, akiknek a jövőben még többet kell majd várniuk a portjukra.
Ha többet szeretnél megtudni a Rockstar játékáról, olvasd el a legfrissebb trailert bemutató bontásunkat. Emellett olvashatsz a Rockstar által most leleplezett új karakterekről is." -
i2k
őstag
Huhh...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest