- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt fogom csinálni a jövő héten ha bent leszek az irodában.
Amúgy volt egy nagyobb nyomtatásom, amit akkor már lemértem. 519 oldal kétoldalasban, jobbára fekete szöveg némi színes szöveggel 1 óra 40 perc úgy, hogy ebben benne volt az a kis szünet is míg újra kellett tölteni a papírtálcát (ez legyen 1 perc). Ha valaki akar akkor ebből számolhat átlagot nyomtatási sebesség terén.
Ja L655 multifunkciós, pont a lényeget felejtettem le. -
epzon
őstag
-
törölt tag
ki van ez találva...
és a kínaiak nem tudnak olyan csipet gyártani, amit ha ráteszek, akkor megy a gyáriakkal... vagy csak nem akarnak, mert jobb biznisz nekik is, hogy mindent cserélek.
akkor marad a gyári téntapatron...
fele.-harmada költség gyári téntával úgy látom, édes álom marad...
aztán, ha kihullik valamelyik epson, akkor már csak fekete téntás lesz helyette és lehet meglépem a fentit, abban csak egyet patront kell akkor cserélni. -
-
gg72
veterán
Már hosszú évek óta utángyártott patronokat használok, eddig semmi bajom sem volt velük, persze a ménkű mindig becsaphat és jobb nem kísérteni. Mindenesetre ha ez kifogy, Epson tintát veszek majd.
Amúgy most néhány nyomtatás után szebb színeket produkál a nyomtató, mint a korábban használt patronokkal: [link] és [link]. -
-
Játékos
addikt
Szia!
Köszönöm, de nem ez a probléma. Ez engem is bosszantott eleinte, de most nem is fénymásol, csak a hátsó adagolóról, és nem is érzékeli, hogy kihúzom a fiókot. Eddig, mikor kihúztam, majd vissza, akkor megkérdezte, hogy milyen papír van benne. Most pedig semmi, mintha nem érezné, hogy betettem...
Mikor pedig használni kellene, akkor azt írja ki szó szerint, amit írtam az előző hsz-ban.
Szóval nem "helyes papírt" kér, hanem azt, hogy a papírt, illetve fiókot "helyesen tegyem be".
Nagyon nem szívesen küldeném szervizbe, mert mennie kell minden nap.
Köszi még egyszer! -
gyulank
addikt
Nem én akarom azt bebizonyítani, hogy a nagyobb rosszabb, hanem, ha igazat állítottál, akkor abból az jön ki... Attól függetlenül, hogy téged nem érdekel... Másrészt itt még mindig ugyanaz a helyzet, akármit variál a ppi-vel, és a dpi-vel, az ugyanaz. Ezen kívül ott van a fúvókaszám, ami gondolom nem véletlenül annyi, amennyi, és van ugyanolyan dpi-s nyomtató kevesebb, és több fúvókával, tehát az a festékpont amiről ti beszéltek, az ettől függ, de ez nem egyenlő a dpi-vel.
-
gyulank
addikt
Szóval... nem rakja ki. Csinálok egy 100*100dpi-s 100*100 képpontos négyzetet, és a 100*200dpi-s nyomtató 50*100 pontot lehagy, a 100*400dpi-s pedig 25*400 pontot hagy ki, 1440*5760dpi-s pedig 360*5760 képpontot hagy ki, vagyis minél nagyobb a felbontása, annál rosszabb.
-
-
epzon
őstag
szerintem vagy a nagy fedettség miatt lassít, hogy száradjon, vagy memóra
lehet egy ilyenben kellene gondolkodnok EPSON WF-8010DW
-
gg72
veterán
Azt ugye jól látom, hogy a nyomtatóm (R285) nem pigmentes, hanem sima dye tintákat használ?
[link]Azzal jobban járnék, ha vennék utántölthető patronokat és ezekbe eredeti Epson tintát? De ahogy elnézem, abból csak 4 szín [link] van, nekem pedig 6-os kellene. Vagy a maradék két színből vegyek az L800-hoz valót? [link]
-
epzon
őstag
A gyorsaság az ami leginkább érzékelhető az egészből, tényleg jóval gyorsabbak az előző modellekhez képest.
illetve a tartósság de az majd csak sokára derül ki.Amiben még javultak az hogy karbantartásra mennyi tintást használnak (pl fejtisztítás) és az is minimálisra szorult
-
-
DekorStars
újonc
-
IO.sys
őstag
Van resetterem, használtam is ezeknél. Azért tiltott le a chip, mert látta, hogy a kifolyónál nincs már tinta. A képen is látszik, hogy abból a középső cellából egy csepp tinta se jött ki.
Ez a kicsi nem olyan kicsi, a patron tartalmának majdnem fele még ott van. Nem marad felhasználatlanul, mert van felszerelésem áttölteni, csak erősen kételkedem, hogy ez normális működés, és szeretek a végére járni az ilyesminek. Sőt, igazából azt gondoltam, hogy ez köztudott dolog, és már van rá valamilyen köztudomású megoldás. De ha nincs így, ez esetben ajánlom mindenkinek, aki eredeti tintával nyomtat, hogy nyugodtan szedje szét az "üres" patront (annak már úgyis mindegy) és lepődjön meg ő is, vagy cáfoljon meg, mert mint mondtam, az előző garnitúra meg csontszárazra ürült. -
IO.sys
őstag
Fúvóka ellenőrzéssel kezdtem, ott láttam, hogy gázos a fej. Nekem a legkisebb fej van. Mindenkinek a saját belátására bízom, hányszor hány centis képpel járatja be a fejet.
A tanácsom lényege az volt, hogy nem kell fél liter tintát elpazarolni ilyenkor fejtisztításra, elég egy kis képet kinyomtatni maxra beállított minőséggel.
-
epzon
őstag
-
-
LámaZ
addikt
Ezeket a nyomtatókat és utángyártott patronokat mi, intelligens emberek, csak nem igényes fekete-fehér nyomtatásra használjuk.
Ha igényes nyomatokat akarsz (diplomamunkához stb.) nyomtasd ki a CopyGenerállal (ha még létezik az)!
(vagy beviszed a fájlt valamelyik ismerős cég nyomtatójára) -
-
zetecR
addikt
Ez a sárga 255,255,1, tehát tuti nem full sárga.
Próbáltam már 0,0,100,0 (CMYK)-val is nyomni, de akkor is tesz bele vagy magentát, vagy ma éppen cyánt...
Corelen belül próbáltam már RGB és CMYK profilokat is, a nyomtató driveren belül is színprofilokt váltan, de csak sárgát nem hajlandó nyomtatni.Mondjuk most mindegy, mert a sok fejtisztítás megette e feketéémet, úgyhogy holnap muszáj lesz azt is beszerezni.
-
zetecR
addikt
És mit lehet kezdeni vele?
Először óvatosan megpróbáltam a fecskendős módszert, de elég komoly ellenállása volt; nem akartam áterőszakolni a Clean-es folyadékot rajta.
Utána jött a patronos móka. Lehet, hogy hosszabb ideig kellene próbálni?Ja, és CSAK sárgát hogyan lehet nyomtatni? Látszólag mindenféle színkorrekciót kikapcsoltam, mégis nyom magentát a 100% yellow mellé is...
-
kicsizee
aktív tag
szedtem le egy ssc service utility programot, de nem engedi azt az opciót(nem aktív a menüben a gomb) hogy kireseteljem a számlálót. aztán szerkesztettem egy wic reset utility progit, de oda reset kódot kér. na olyan kódot meg nem találok sehol, ők jópénzért elküldenek egy kódot nekem. a szivacsot én is ki tudom cserélni? nincs valami folyadék, vagy valami, ami szivacsból "kipárologtatná" a festéket, vagy hasonló? ha még egyszer kiírná, onnantól már mindegy lenne, mert már megszolgálta, de még működik a nyomtató, és addig nem szeretnék megválni tőle. esetleg ha tudsz ilyen kódot, vagy tippet, hogy miért nem ismeri fel a nyomtatómat a ssc progi, megköszönném. üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brother QL-1110NWBc vezeték nélküli szállítási és vonalkódos címkenyomtató
- Gyári és utángyártott TONEREK (DELL, HP, Samsung, Xerox, Kyocera)
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon! 500.000 Ft egyben az egész 18 mill. helyett
- HP LaserJet 3020 többfunkciós nyomtató
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest