- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz
zimi1991 #44649 üzenetére
OK. Tőlem akkor mehet AMD-s lapba is a vidkari.
(#44651) bajnokpityu:
Nem az IGP-re értettem, hogy gagyi, hanem a proci résznél van (állítólag) hátránya..
És tudtommal kell azért a proci is, hogy egy dedikált vidkari erejét maximálisan ki tudjuk használni.
(#44652) StLui:
Ahogy előttem is írták: pendrive-ról LibreELEC és még egy jó darabig elég lesz. Hűtést meg megoldod másik ventivel.
Vagy USB-s HDD-kkel lehet letöltőgép, médiaszerver, vagy zenelejátszó.
(#44658) StLui:
Hát, pedig Linux-os gépnek épp ideális lenne.
-
Patice
Topikgazda
válasz
zimi1991 #44644 üzenetére
Valszeg a kijelző saját szoftverét rá lehet majd rakni Win10-re is, RX 460 is szerintem okés lesz, bár még sosem próbáltam.
"processzorban ha bírja akkor megint csak amd-ben gondolkodnék, nem igazán akarnék intelre költeni inkább azt az összeget rádobnám egy erősebb rx-re..."
Ezt viszont annyira nem értem. AMD-ből az integrált IGP-s APU-k a kommerszebbek, ergó ha AMD procit veszel, abban ugyan úgy lesz "videókártya", mint egy Intelben, viszont procierőben Intelek jobbak és ezért - SZERINTEM - érdemesebb dedikált VGA mellé Intel procit venni.
Árban kb. egál, viszont Intel proci így több task-ot fog bírni és nem néztem utána, de kb. ugyan annyi egy Inteles lap + proci kombó, mint egy AMD-s.
-
Patice
Topikgazda
válasz
zimi1991 #44618 üzenetére
Jelenleg a 4K-t a nemsokára megjelenő Intel Kaby Lake procik integrált IGP-je, vagy AMD oldalon a már megjelent RX480/470-es videókártyák támogatják. AMD oldalon a Bristol Ridge APU-k tulajdonképpen csak a Carizzo-k optimalizált változatai, így pontosan nem tudom, de szerintem nincs teljes 4K támogatás (10bit, HDR, HDMI2.0). nVidia kártyák ebből a szempontból állítólag felejtősek, mert gondjuk van driver szinten a kadenciahelyes lejátszással.
Ha videókártyás rendszert akarsz, akkor a vidkari lesz a legdrágább komponens, alsó hangon a költségvetés felét (100-150rugó között mennek, ha jól tájékozott vagyok) viszi is, viszont ezzel akár madVR renderelő algoritmusokat is tudsz futtatni. Ha ez nem kell, akkor jelenleg az egyetlen járható út a Kaby Lake, ami 1-2 hónapon belül fog megjelenni a boltokban. Ezek ugyan úgy 1151-es foglalatba mennek, mint a SkyLake procik, csak fognak jönni a 200-as sorozatú chipset-ek az új procik mellé, azaz idén év végén új, drága procival + új, drága lappal tudod csak ezt elérni.
Szóval a 4K a hardverek szintjén sem annyira támogatott még natívan, ha épp most akarsz "4K Ready" HTPC-t.
Szoftver ügyileg a legegyszerűbb megoldás a Win10 + Kodi 17.0 (+ Launcher4Kodi, az automatikus induláshoz), esetleg Fidelizer, vagy Audiophil Optimizer, hogy jobban szóljon. Távirányítani Yatse-val, vagy Kore alkalmazásokkal tudod képernyő nélkül.
(A nehezebb megoldás az Ubuntu Server + EGL-es Kodi, a többi "körítés" ugyan az.)
A meglévő házadon lévő érintőkijelző programozásában nem tudok segíteni. Nem ismerem és nem is akarok ilyesmit.
Távirányító amúgy van a házhoz? Szoftver van a kijelzőhöz? Ha igen, akkor milyen OP rendszerhez?
-
Celtis
veterán
válasz
zimi1991 #44629 üzenetére
És a fotelben ülve hogyan fogod látni mit csinálsz? Sokkal kényelmesebb az ilyet a telefonod képernyőjén kezelni.
Nem teljesen értelek. Ha jól látom már ez a ház magában felemészti a popcorn árát. Illetve miért egy ilyen drága komponens megvásárlás után kérdezed meg, hogy érdemes-e PC-t választani a popi helyett.Egyébként szerintem nagyon is érdemes HTPC-zni és minden bizonnyal egy ilyen ház nagyon ütősen fog kinézni. Más kérdés, hogy a kezdeti hasonló lelkesedés után én már úgy vagyok vele, hogy a HTPC legyen kicsi, lehetőleg ne legyen saját kezelőszerve és inkább ne is látsszon.
Szerintem a HTPC eszköz legyen és ne a cél.
-
devil-k
nagyúr
válasz
zimi1991 #44618 üzenetére
Ez attól függ... Ha szeretnél szabadabb kezet és plusz időd is van, érdekelnek az innovációk, akkor HTPC. Ha csak arra vágysz, hogy bekapcsold a lejátszót és indítsd a filmet és ne kelljen semmihez sem hozzányúlni, akkor "plug and play" eszközként inkább a médialejátszó maradjon.
Mit jelent, hogy nincs rendes kijelzője? Tudod mennyibe kerül egy olyan HTPC ház, amiben kijelző is van? Nem hiszem, hogy megérné neked azt a különbözetet.
Na, igen. A HTPC-ben azt és úgy cserélsz ki, bővítesz, ahogy nem szégyelled. Akár vehetsz olyan kuckót is, amibe be tudsz pakolni 6 HDD-t is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Spórolós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest