- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Így néz ki az újratervezett S Pen
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
warren #42630 üzenetére
Szerintem össze kéne állítani egy mérleget, aminek az egyik felében ott van az eredeti elképzelésed, másik felében meg egy új konfig (előnyök, hátrányok és hosszú/rövidtávú költségtételek formájában):
- már meglévő alap (ingyen), de Core 2 Duo-ra bővítés (költség), plusz videokártya (költség), régi vasak új szoftverekkel való esetleges inkompatibilitása, magas(abb) fogyasztás (hosszú távú költség), zajos üzem stb.,
vs.
- új vas esetleg integrált GPU-val, hardveres dekódolási képességekkel, korszerűbb utasításkészlettel (költség), alacsony fogyasztás (hosszabb távon kifizetődő), halk/néma üzem, új szoftverekkel való kompatibilitás, régi szoftverekkel való esetleges inkompatibilitás stb.
Aztán számolsz és döntesz. Én nagyon sokáig régi vasból akartam összerakni háziszervert, médialejátszót, archiváló gépet stb., de az esetek többségében úgy láttam, hogy hatékonyabb, ha új vasba feccölök. És ez alatt nem feltétlenül a legkorszerűbbet értem, már belépő szinten vagy alig használt pár éves cuccokból, viszonylag alacsony költségvetésből is lehet jó gépeket összerakni, amik hosszabb távon kifizetődőbbek lesznek, mint a feltámasztott régi vasak. A régi vas meg megmarad régi szoftverek alkalomszerű üzemeltetésére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Házimozi belépő szinten
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 17 - alap
- VGA kibeszélő offtopik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest